Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Prvi človek

biografska drama
Podnapisi
Na sporedu od: 11.10.2018, Kolosej Ljubljana
2h 18min / 138min
Leto: 2018
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Josh Singer
Režija: Damien Chazelle
Biografska drama predstavlja življenje astronavta Neila Armstronga (Ryan Gosling) in legendarno vesoljsko misijo, s katero je Armstrong postal svetovno znan, saj je postal prvi človek, ki je stopil na Luno 20. julija 1969.

Z oskarjem nagrajeni režiser Damien Chazelle (za muzikal Dežela La La) in igralec Gosling bosta znova skupaj sodelovala (prvič pri Dežela La La) in predstavila zgodbo o Nasini misiji o prvem pristanku na Luni, pri tem pa bo poudarek na astronavtu Neilu Armstrongu in leti med 1961 in 1969.


Film je zasnovan po knjigi Jamesa R. Hansena, Prvi mož: Življenje Neila A. Armstronga, uradni biografiji Neila Armstronga, ki je bila izdala leta 2005 ter opisuje Armstrongovo vpletenost v Nasin program, misijo Apolla 11 in podrobnosti iz zasebnega življenja svetovno znanega astronavta. Film bo odkrival, kako visoki so bili stroški in žrtvovanje - pri Armstrongu in narodu – v eni najnevarnejših misij v zgodovini človeštva.

Scenarij je napisal Josh Singer (V žarišču), producenti drame so Wyck Godfrey, Marty Bowen, Chazelle in Gosling, izvršna producenta pa Isaac Klausner in Adam Merims.

ZANIMIVOSTI:

  • Gre za prvi film režiserja Damiena Chazella, ki ni muzikal ali povezan z glasbo.
  • Režiserjeva prva izbira vloge Armstronga je bil ves čas Ryan Goslin, ki je z režiserjem že sodeloval v muziklu Dežela La La, vendar je Gosling pogodbo za dramo Prvi človek podpisal šele po igri v Deželi La La.

Komentarji

30.10. 2018 ob 18:31

Dober film

— Rok
28.4. 2019 ob 21:28

Gre za real. Prikaz takratnih astro podvigov in preplet zivljenja Neila Arm

— Lidija

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.