Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Propad Hollywooda

komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 13.11.2003, Kolosej Ljubljana
1h 52min / 112min
Leto: 2002
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Woody Allen
Režija: Woody Allen
Woody Allen se zopet loteva tem, ki so mu blizu: tokrat je ostareli režiser v zatonu, ki pa se mu ponudi zadnja možnost za veliki film, zaradi treme pa doživi napad začasne slepote, kar bo le težko prikril producentu. Ali pač?

Woody Allen igra Vala Waxmana, filmskega režiserja, ki je v 70. in 80. letih žel velike uspehe, sedaj pa je njegova kariera v zatonu in režira le še televizijske reklame. Vendar pa se mu, preko njegove bivše žene Ellie (Tea Leoni), ki se trenutno videva s šefom filmskega studija Halom (Treat Williams), vendarle nasmehne sreča, saj dobi ponudbo za režijo velikega filma. A ko prispe na prizorišče snemanja, zaradi strahu pred neuspehom doživi napad začasne slepote. A njegov menedžer Al (Mark Rydell) ga prepriča, da slepota ni dovolj velik razlog, da bi se odpovedal režijskemu stolčku, za pomoč, oziroma kot nadomestne oči, pa mu najame študenta. Val mora tako poskrbeti, kako bo vse v studiju prepričal, da še vedno vidi, hkrati pa mora paziti, da mu ne odženejo novega asistenta, v film poskuša spraviti še svojo trenutno simpatijo Lori, njena glavna tekmica Sharon pa želi priti do glavne vloge prav z zapeljevanjem režiserja. Bo v vsej tej zmešnjavi Valu sploh še ostalo kaj časa za film?

Najbolj smešno pri zgodbi je, da gledalec sploh ne ve, o čem film, ki ga snema Val, govori, enako malo pojma pa ima on sam, ki se strinja z vsem, kar mu predlagajo, seveda zato, da mu ni treba izreči odločitve, ki bi lahko izdala njegove težave. Tako večino časa strmi ali odgovarja v prazno, kar pa ne čudi njegovih sodelavcev, ki očitno že poznajo vse režiserske muhe. Kot smo pri Woodyju Allenu že vajeni, je poleg glavne vloge prevzel tudi pisanje scenarija in režijski stolček in tako ustvaril edinstveno satiro na račun Hollywooda, tamkajšnjih režiserjev ter masovnega ustvarjanja filmov.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.