Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Priznaj, Fletch

Confess, Fletch
komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 8.12.2022, Kolosej Ljubljana
1h 38min / 98min
Leto: 2022
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Greg Mottola in Zev Borow
Režija: Greg Mottola
Decembra v kina prihaja komedija z naslovom Priznaj, Fletch, ki razkriva zgodbo nekdanjega raziskovalnega novinarja po imenu Fletch, ki se znajde sredi primera umora in mora dokazati svojo nedolžnost. V glavni vlogi zaigra Jon Hamm, ki pri filmu sodeluje tudi kot producent. Komedijo je režiral Greg Mottola, ki je skupaj z Zevom Borowom napisal scenarij po knjižni uspešnici Gregoryja Mcdonalda. V komediji zaigrajo še Kyle MacLachlan, Marcia Gay Harden, Roy Wood Jr., Annie Mumolo, Ayden Mayeri, Lorenza Izzo in drugi. O ZGODBI: Jon Hamm zaigra izjemno šarmantnega in neskončno težavnega Fletcha, ki med iskanjem ukradene umetniške zbirke postane glavni osumljenec v primeru umora. Kako naj dokaže svojo nedolžnost? Morilec je nekdo od štirih osumljencev - ekscentrični trgovec z umetninami, grofica, nora soseda in Fletchevo italijansko dekle. Kriminal pravzaprav še nikoli ni bil tako neorganiziran. "Pred nekaj leti je Jon Hamm prišel k meni z idejo, da bi posnel film o Fletchu. Oba sva oboževalca Chevyja Chasa, ki je pred leti upodobil Fletcha, ki temelji na prvi knjigi Fletcha Gregoryja Mcdonalda. Jon je mislil, da bi bila druga knjiga z naslovom Confess, Fletch dobra za priredbo. Prebral je še druge Fletcheve knjige, skupaj je enajst knjig, jaz pa jih nisem. Nato sem prebral Confess, Fletch in še več drugih knjig. Mcdonaldsovo pisanje mi je bilo všeč - knjige so duhovite, presenetljive, polne živahnih in nenavadnih likov in hreščavih dialogov. In odličen, izviren protagonist: nespoštljiv in premeten preiskovalni novinar kot nadomestilo za detektiva v skrivnostni zaroti o umoru. Med norčevanjem in preiskavami je tudi oster družbeni komentator. Čeprav smo posodobili časovno obdobje od leta 1976 do danes, smo se odločili ujeti ton knjige. Poskušal sem vnesti tudi nekaj lastnega sodobnega družbenega komentarja. Vedno sem imel rad detektivke in pri tej detektivski komediji je bilo vznemirljivo delati z Jonom in s tako nadarjeno igralsko zasedbo (med njimi je moja stara prijateljica Marcia Gay Harden)," je povedal režiser filma Greg Mottola.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.