Kolosej
Film distribucije Cenex

Princeskin dnevnik 2

najstniška romantična komedija
Od princese do kraljice!
Na sporedu od: 30.9.2004, Kolosej Ljubljana
1h 55min / 115min
Leto: 2004
Država: ZDA
Scenarij: Meg Cabot, Gina Wendkos
Režija: Garry Marshall
Mia Thermopolis (Anne Hathaway) je pred petimi leti izvedela, da je princeska evropske (mini) kraljevine Genovie, sedaj pa je soočenja še z večjo preizkušnjo, ko naj bi nepričakovano hitro postala kraljica. Toda pred kronanjem se mora poročiti, seveda pa veliko snubcev bolj kot Mia zanima kraljevska krona.

Princeskin dnevnik pripoveduje...

"Dragi dnevnik. Toliko novega se dogaja. Končala sem kolidž v Princetonu, kjer sem diplomirala iz političnih znanosti. Zdaj sem na poti v svojo ljubljeno Genovio. Toda to ni edina novost v mojem življenju, je samo ena od mnogih, ki sem jih doživela v teh nekaj zadnjih letih. Kdove, kaj vse me še čaka?" -- princesa Mia.

Pred petimi leti je kina po svetu obšel film Princeskin dnevnik režiserja Garryja Marshalla, ki je pri starih in mladih gledalcih doživel neverjeten uspeh. Zdaj je pred nami nadaljevanje zgodbe o Mii (Anne Hathaway), ki je odrasla v mlado samozavestno žensko, pripravljeno, da sede na prestol male Genovie in ji vlada odgovorno in trezno. Seveda pod skrbnim očesom in vodstvom sedanje, kmalu nekdanje kraljice, babice Clarisse (Julie Andrews). Z dopolnjenimi 21 leti se mora Mia otresti tiare in sprejeti krono kraljice. Toda Mio čaka še ena, morda najtežja preizkušnja v njenem mladem življenju: zakon kraljevine Genovie določa, da princesa ne more postati kraljica kot samska ženska. Se bo Mia odrekla prestolu ali pa bo pristala v dogovorjeni zakon z enim od primernih snubcev, ki jih seveda ne manjka, toda Mii niso ravno po godu. Konec koncev je eden premlad, drugi prestar, tretji preneroden, četrti presuh, peti... Dokler njeno vešče oko ne opazi krepostnega Andrewa, njeno srce pa privlačnega Nicholasa. Toda slednji ima strica, katerega nameni v vsej zadevi niso niti najmanj častivredni. Je Nicholas le orodje v njegovih rokah?

"Tokrat je pred vami drugačna Mia kot v prvi zgodbi. Je zelo samozavestna, bistra mlada dama, ki pa se sooča z zahtevo, da bo morda morala skleniti prvi neprijeten kompromis v življenju. Morala bo dati na tehtnico svoja prepričanja in vrednote ter željo po tem, da postane kraljica Genovie. Sama si mora postaviti meje in v tej bitki s samo seboj se njena volja in odločnost le še okrepita," pripoveduje mlada nadarjena igralka Anne Hathaway, ki je upodobila Mio že dvakrat.

"Mia stoji pred odločitvijo, ali sprejeti poroko po dogovoru, da bo lahko postala kraljica, ali ne," pojasnjuje Garry Marshall. "Pred njo se vrsti parada mladih in ne več tako mladih snubcev, ki bi bili morda primerni za njenega ženina in bodočega kralja Genovie."

Naporna naloga, zlasti potem, ko se mora odločiti med dvema: Andrewom (Callum Blue) in Nicholasom (Chris Pine). Oba sta deležna Miine pozornosti, toda vsak na poseben način. Prvi je galanten, dobrosrčen in časten angleški mladenič, ki bi ji pomagal zasesti prestol in voditi deželo, drugi je njen nasprotnik, ki ji skuša ukrasti krono, kljub temu pa še zdaleč ni hladnokrvna do njega.

"Gre za zaplet v zgodbi in nasprotja v srcu," hudomušno pripominja režiser Marshall.

Kje je Genovia?

V prvem filmu smo izvedeli, da je Mia princesa male kraljevine Genovie in da bo nekega dne postala njena vladarica, toda nismo je nikoli videli. Tokrat se dogajanje preseli tja, v prečudovito deželo plaž in visokih gora, malih slikovitih mest in cvetočih hrušk, ki se na jesen šibijo pod plodovi. In seveda njenih prebivalcev, prijaznih, preprostih in dobrosrčnih ljudi, med katerimi se vsak počuti dobrodošlega.

"Odločili smo se, da je Genovia domišljijska deželica nekje med Španijo in Italijo, nekakšna "kolenska pogačica" Evrope," pripoveduje Garry Marshall povsem resnega obraza. Da bi filmarjev ne obtožili posnemanja, se nalašč ni hotel odločiti za vsem znani "popek". Prvotno naj bi bila Genovia Češka, oziroma nekdanja Češkoslovaška, saj so film nameravali v celoti posneti v Pragi.

"Potem pa sem z enim samim pogledom zaobjel svet in se odločil, da je Genovia najverjetneje v Burbanku," se pošali Marshall.

Genovio so pričarali filmarji od temeljev do zadnjega strešnika, od vsake najmanjše cvetlice do najvišjih gora. Najbolj zaslužen za njeno podobo je odgovorni scenograf in čarovnik Albert Brenner, petkratni nominiranec za oskarja in kipar(!), ki je z Marshallom že sodeloval pri štirih njegovih filmih. "Preprosil sem ga, da za ta film pozabi na zasluženi pokoj. Res je naredil čudovito delo s tem, ko je ustvaril palačo, kraljeve vrtove, mesto in podeželje male Genovie. In vse v okolici Los Angelesa," poudarja Marshall.Brenner se je spomnil vseh svojih najljubših potovanj in najlepših vtisov. Režiserju in prijatelju Marshallu je zaupal, da si Genovio zamišlja kot živo monarhijo, ki obstaja že stoletja - s priokusom Anglije, Monaca in morda Lichtensteina - ter s klasično arhitekturno podobo Italije in malo več Francije. Prostrano prizorišče palače na Disneyjevem ranču je ozadje za večino prizorov, ki jih opisuje drugi Princeskin dnevnik; od plesa v čast njeni vrnitvi do vseh formalnih kraljevih sprejemov. Tej umetno zgrajeni scenografiji so pridali naravno okolje čudovitega vrta neke zasebne vile v Pasadeni. Tam so posneli prizor kraljeve pogostitve s čajem nešteto gostom in kjer se Mia proti svoji volji okoplje v slikovitem vodnjaku. Več podrobnosti o samih zapletih zgodbe vam ne smemo izdati, razmišljanje o zapletih srca pa sploh prepuščamo samo vam. Eno samo zanimivost še izdamo predstavnicam nežnejšega spola: vse prečudovite dragulje, ki jih boste občudovali v filmu, je posodila znana draguljarska hiša Chopard iz Ženeve. Govorimo o več milijonov dolarjev vredni popolni kolekciji nakita, da ne bo pomote; samo v prizoru kronanja je Julie Andrews nosila komplet ogrlice in uhanov s 74-karatnimi burmanskimi rubini in 104-karatnimi diamanti, ki je vreden skoraj dva milijona dolarjev, Anne pa je imela na roki umetelno izdelano uro iz 18-karatnega belega zlata s 100 vdelanimi rožnatimi safirji in z biserno ter diamantno številčnico! Vsekakor nakit, ki ne bi mogel bolje pričarati kraljevskega vzdušja in razpoloženja.

Pred in za kamero...

Garry Marshall je režiser, ki zna v enaki meri zabavati osebje med snemanjem filma in gledalce pred velikimi platni. Od nekdaj trdi, da je snemanje filma naporen posel in da ga prav zaradi tega mora popestriti s smehom za vse sodelujoče.

V Sloveniji smo se pred kratkim zabavali ob njegovi komediji Helenca na preizkušnji, zdaj pa prihaja še s Princeskinim dnevnikom in kraljevsko zaroko. Poznamo ga kot najbolj zabavnega režiserja priljubljene Julie Roberts (Čedno dekle in Pobegla nevesta), hkrati pa zna posneti v srce segajoče drame, kakršna je Tista druga sestra z Diane Keaton in Juliette Lewis, prepričljivo nenavadne ljubezenske zgodbe (Frankie in Johnny z Michelle Pfeiffer in Alom Pacinom), ljubezenske komedije zmešnjav (Overboard z Goldie Hawn in Kurtom Russellom) in številne druge. Na televiziji je zasnoval ali sodeloval kot izvršni producent številnih uspešnih nanizank in serij, med njimi Happy Days, Laverne & Shirley, Mork & Mindy. Vsega skupaj je sokriv za nastanek štirinajstih nanizank in bil producent več kot tisoč(!) polurnih epizod.Študiral je novinarstvo na Northwestern Univerity's Medill Scool in začel kariero kot pisec televizijske oddaje The Tonight Show z Jackom Paarom. Leta 1997 je s hčerko Kathleen ustanovil gledališče Falcon, ki predstavlja vrsto uprizoritev in iger skozi vse leto.

Anne Hathaway (princesa Mia) je ena najbolj nadarjenih mladih hollywoodskih igralk. Režiser Marshall trdi, da je izjemna kombinacija Julie Roberts, Audrey Hepburn in Judy Galrland in da je pred njo dolga in uspešna igralska pot. Pravkar je dokončala snemanje filma Brokeback Mountain v režiji Anga Leeja ob strani Jaka Gyllenhaala, Heatha Ledgerja in Michelle Williams. Kmalu jo bomo občudovali v Elli Enchanted po priljubljenem romanu Gaila Carsona Levina in v Nicholasu Nicklebyju Charlesa Dickensa. Pozornost je vzbudila v televizijski nanizanki Get Real in bila imenovana za Teen Choice Award 2000. Študirala je glasbeni gledališki program v povezavi z Newyorško univerzo in CAP 21. Že na srednji šoli je bila nominirana za nagrado Rising Star Award za najboljšo srednješolsko dramsko vlogo, ki jo finančno omogoča Paper Mill Playhouse. Hathawayeva je tudi priznana plesalka, saj je študirala v Broadwayskem plesnem centru v New Yorku, in pevka; bila je članica zbora All-Eastern High School Honors in je pela prvi sopran na dveh koncertih v znani Carnegie Hall.

Julie Andrews (kraljica Clarisse) je najbrž najbolj blagohoten ženski obraz in eden najlepše zvenečih ženskih glasov z gledaliških odrov ter velikega in malega ekrana. Njen debit je bil davnega leta 1964 z vlogo legendarne Mary Poppins. Zanjo je prejela oskarja, zlati globus in nagrado BAFTA. Vse naše mame in babice pa jo poznajo po nepozabni upodobitvi Marie Von Trapp v mjuziklu Moje pesmi, moje sanje. Za odlično "dvojno" vlogo v komediji Victor/Victoria je bila tretjič nominirana za oskarja in osvojila še en zlati globus.

Rodila se je in odraščala v Angliji. S svojim izjemnim in barvitim glasom je dolgo nastopala v gledaliških prestavah vaudeville, v koncertnih dvoranah in na radiu. Nadarjenost jo je vodila na Broadway, kjer je leta 1954 debitirana v mjuziklu The Boy Friend. Poleg dela na filmu in televiziji je Julie Andrews tudi priznana pisateljica otroških in mladinskih del (The Last of the Really Great Whangdoodles, Mandy, Little Bo in številna druga). S hčerko Emmo Walton Hamilton je ustanovila izdajateljsko podružnico pri Harper Collins Publishers z namenom podpirati otroške knjige, ki vzpodbujajo domišljijo in smisel za čarobnost pri najmlajših bralcih.

Hector Elizondo (Joseph) se pojavi v skoraj vsakem od Marshallovih filmov; kot prodajalca rabljenih avtomobilov s srcem se ga spomnimo iz Helence na preizkušnji, na primer. Nikoli pa ga ne bomo pozabili kot bistroumnega in dobrosrčnega hotelskega upravitelja v Čednem dekletu. Za to vlogo je bil nominiran za zlati globus in nagrado American Comedy Award. Med njegove najbolj znane filme sodijo, na primer, Pobegla nevesta, Final Approach, Taking Care of Business, Frankie in Johnny, Ameriški žigolo, The Flamingo Kid in mnogi drugi.

Nase je prvič resno opozoril z upodobitvijo boga v gledališki igri Steambath v New Yorku, ki mu je prinesla nagrado Obie. Sledile so vloge na Boradwayju v Prisoner of Second Avenue in The Great White Hope. Pred kratkim je sodeloval v ponovni uprizoritvi igre The Price Arthurja Millerja ob strani Elija Wallacha v gledališču Roundabout.

Komentarji

26.8. 2004 ob 11:44

film je ful cool

— pd2
31.8. 2004 ob 19:52

Knjiga je kr ql ( v ang), tko da upam da bo tut film.

— Jz
6.9. 2004 ob 14:52

Sem si ogledala trailer, in film bo kar HUD!!! Sam, sta oba filma kar ful razlicna od knjig, saj je po knjigah Mijin oce se vedno ziv in je njena babica kar neka huda baba!

— BLONDE
11.9. 2004 ob 15:02

film je cool!

— andreja
14.9. 2004 ob 15:17

a ste gledal ta pru del? men je bil kul in zato grem se tega gledat

— nuska
16.9. 2004 ob 18:30

Glede na tisto kar se videla v XXL primierah, bo dobr film, lahko pa da me občutek vara. Zihr bo ful smešn, sploh tist spust na žimnicah.

— PR
16.9. 2004 ob 20:59

če si že gledal/a enko moreš gledat tud dvojko

— blue angel
18.9. 2004 ob 14:37

komi čakam d bo začel igrat:o) papa

— :)
22.9. 2004 ob 14:29

Sm se tolk cajta prpravlu, meu že en CD pobran,... mah, nimam jst kraljeve krvi za to :) Drgač pa... bi znala bit še ena luštna "pravlca" to ja.

— Bogo
24.9. 2004 ob 20:30

film je ful hud! upam,da bo tko dobr kt pru del.

— dj bloo ajnez
25.9. 2004 ob 20:43

jst filma še nism gledala ampak mislm da bo dobr

— hudo
2.10. 2004 ob 16:47

mislm...kr uredu filmck...najstnisk pac!

— budala
3.10. 2004 ob 22:57 zvezdica

The Sound of cliche. Če je bil prvi Princeskin dnevnik svetovni prvak v klišejih, kjer je mlada Anne Hathaway poskušala igrati princeso Stephanie, si drugi del, kjer tri leta starejša Anne Hathaway poskuša igrati Grace Kelly, zasluži drugo mesto. Pač nadaljevanje zgodbe o ameriški najstnici, ki bo zasedla prestol kraljevine Genovie, prestol, ki se ga je naveličala njena babica Julie Andrews. Pozabljena zvezda, ki se sedaj poskuša šklepati na hip hop inačico svoje največje uspešnice The Sound of Music. Ali če hočete, na svojo Mary Poppins, kjer dežnik pač zamenja z letečim jogijem. Dolgočasno, preveč navadno in osladno nadaljevanje še bolj dolgočasnega, še bolj navadnega in še bolj osladnega originala. Samo za punce, ki še niso dobile menstruacije.

— iztok gartner
5.10. 2004 ob 10:01

ta film je full dober! komaj čakam da pride v koper. zakaj ni blo filma- Kar si dekle zeli?

— anja
7.10. 2004 ob 13:34

kam se je izgubil? rajs smo mel njegove komentarje, ne pa od gartnerja

— ana
9.10. 2004 ob 1:23

Film se mi zdi totalennesmisel.. sploh ga ne mislim it gledat.. <Newem kako lhko tak film in še podobne (očkov vrtec, in prišla je polly.. pa kaj je una očka po naročilu, butec in butec...) sploh sprejmejo v kino?!?!

— WiTcH13
15.10. 2004 ob 19:41

Komedija, ob kateri vas bo vrglo! Prečudovita zgodba o mladi Mii, ki se mora odločiti med ljubezni do domovine (in z poroko z osebo katero ne ljubi) ter pravo ljubezni, ob tem pa ima zvesto pomoč njene babice Queen Clarisse Renaldi (fenomenalna Julie Andrews). Ocena: 10/10. Sem čist navdušena nad filmom, da sem si ga kar štirikrat ogledala v dveh tednih. Se enostavno nisam mogla nehati smejati, vsaka scena filma je čist fenomenalna! Če si ga boste ogledali, vam res ne bo žal! Uživajte! P.S. Se opravičujem zaradi svoje švoh Slovenščine ;-)

— MD
18.10. 2004 ob 17:31 zvezdica

Zelo dober film. Dobi oceno 9/10. Meni je bil film zelo všeč, mogoče tut zato, ker sem tipična najstniška romantična duša in imam rada filme s srečnim koncem in seksi glavnimi igralci. Skozi cel film sem se krohotala kot prismukjena, ker so ble pač take scene da te vrže (tiste žimnice, pa mojster jaka brigitte in brigitte :D s prononciacijo brigit in brigite), sicer pa sem uživala ob ljubezenskih scenah, ki naj povem, so mi veliko bolj všeč take, zakrite, kot pa v nekaterih kvazi erotičnih filmih. Malce nižja ocena edino zaradi prehitrega odvijanja določenih scen (kot naprimer spoznavanje med Mio in Andrewom), ampak to se ob nasplošno tako dobrem filmu seveda vzame v zakup. Priporočam :D chavvah :P

— Chavvah
23.10. 2004 ob 11:48

film je uredu ;) s+

— haha
1.11. 2004 ob 13:39

film je ful dobr!

— ana
1.11. 2004 ob 20:25

ni drugega komentarja, kot pohvalen sproščujoč film, primeren za celo družino. zelo primerna vsebina, nenasilna, kar je dandanes redkost, samo poglejte televizijski program. lp mami in oči

— pohvalno
2.11. 2004 ob 11:54

jst sm gledala enko in dvojko in mi je film ful usec sam je ena bolsa

— tinchy
3.11. 2004 ob 18:10

živjo!! gledala sem oba dela in morem reči, dqa sta obadva dela ful dobr narejena.

— anchy
4.11. 2004 ob 8:46

Men je bil film full dobr čeprou mislm d je bil prvi še bols

— Majč
4.11. 2004 ob 18:01

men se zdita oba dela ful dobra! mogoče je 2 del malo boljši! drugače pa mate ful dobre filme

— tinchy
6.11. 2004 ob 12:51

Princeskin dnevnik 2 je smesno nadaljevanje že zelo uspešnega prvega dela. Oglejte si če ne verjamete!

— *Petarda*
6.11. 2004 ob 15:09

ojej.komi čakam d vidm ta film enko ms že gledala pa mi je bla ful huda ¨!¸¨hudo

— taschy
6.11. 2004 ob 18:28

FUL KUL RES KUL

— ANA
8.11. 2004 ob 12:54

ej ta film si morte ogledat!k je ful ql,pa še smešn je =) priporočam =)

— *Barby*
10.11. 2004 ob 13:07

Jest sem gledala oba dela, in sta mi bla oba ful vsec. Rada bi pa sam mal pokragala Istoka Gartnerja, k se mi zdi, da je film mal prehudo skritiziru oz. ocenu!

— Mini
12.11. 2004 ob 8:27

Tko bednga filma že dolg časa nism vidla!!! Sred filma sm šla vn,ker sm mislna d bom zaspala!! Škoda keša...

— Kr NeKi!
13.11. 2004 ob 18:44

Film je zelo dober!

— jaz
13.11. 2004 ob 20:30

FUL KUL FILM NAJ BOLŠ DA GREM FILM GLEDT Š ENKRT FUL!!! FILM

— HM
13.11. 2004 ob 22:25

Men se je zdev film ful dobr

— andreja
18.11. 2004 ob 13:15 zvezdica

Film se mi zdi odličen, boljši kot prvi. Predlagam, da bi naredili še en takšen film, torej Princeskin dnevnik 3

— sara
24.11. 2004 ob 15:18

ja jaz se tudi strinjam z nadaljevanjem tega filma zelo bi bla vesela če bi posneli še princeskin dnevnik 3.drugače sta oba dela zelo dobra sam je drugi del odličen in upam da bojo posneli še 3 del.najbolj mi je pa všeč igralec ki igra Nicolasa in Mia ki sta tudi lep par.Zdaj če bi posneli še 3 del kar tudi upam da bojo bi bilo zelo fajn če bi ostala ista igralska zasedba kot je bila v prvih dveh delih in še posebej da ostane igralec Chris Pine -Nicolas-naj ostanejo vsi.

— iris
27.12. 2004 ob 7:09

Ko sva si s prijateljico ta film prvič ogledali, sva se tako smejali, da so se gledalci, ki so sedeli pred nama, obračati če je vse vredu. Ta film je eden mojih najljubših filmov,...

— Ana
29.12. 2004 ob 10:41

PRVEGA FILMA PRINCESKIN DNEVNIK NA ŽALOST NISEM VIDELA... KO PA SEM SI OGLEDALA PRINCESKIN DNEVNIK2 PA KAR NISEM MOGLA VERJETI. TAKO ZELO ME JE OČARAL, DA SEM SI GA OGLEDALA ŠE ENKRAT. ZANIMA ME TUDI, ČE LAHKO V BLIŽNJI PRIHODNOSTI PRIČAKUJEMO TUDI PRINCESKIN DNEVNIK3 (UPAM DA GA LAHKO PRIČAKUJEMO). VSI, KI SO IGLRALI V TEM FILMU MISLIM, DA SO SVOJE VLOGE ODIGRALI MAKSIMALNO... IN RESNIČNO SI ŽELIM, DA SI BOMO NEKOČ LAHKO OGLEDALI TUDI NADALJEVANJE PRINCESKINEGA DNEVNIKA. TA FILM JE RES FUL KULSKI. OB NJEM SE VELIKO NASMEJIŠ... PRAVZAPRAV JE TO FILM KATEREGA ŽE DOLGA LETA NISMO VIDELI.

— FUL KUL SVETOVEN FILM!!!
29.12. 2004 ob 14:04

FILM MI JE BIL ZELO VŠEČVIN BILO BI ZELO DOBRO, DA BI POSNELI ŠE PRINCESKIN DNEVNIK 3. VERJETNO SE SPRAŠUJETE, KAJ BI ŠE LAHKO POSNELI (ČEPRAV JAZ NISEM VIDELA PRVEGA FILMA). V TRETJEM FILMU BI SE LAHKO MIA IN NIKOLAS BORILA ZA SVOJO LJUBEZEN. NIKOLASOV STRIC PA BI S SVOJO ZLOBO POSKUŠAL MII VZETI KRONO, TER HOTEL UNIČITI NJUNO LJUBEZEN. NA KONCU BI SE FILM KONČAL Z VELIKO POROKO!!! IN MIA IN NIKOLAS BI BILA ZA VEDNO SREČNA, NIKOLASOV STRIC PA BI PRISTAL V ZAPORU! PRIPOROČAM, DA SI FILM ČIMREJ OGLEDATE, SAJ SE BOSTE RES ZELO NASMEJALI IN ZABAVALI! POZDRAVČEK OD MAJE IZ MARIBORA

— MAJA
22.1. 2005 ob 8:20

TKO KR SEM BRALA ZGLEDA DA JE FILM RES KUL! DONS SI GA GREM V KINO POGLEDAT. AJA IN TI ZA DEKLETA KI ŠE NIMAJO MENSTRUACIJE.POL VELA TUD ZA FANTE KI ŠE U PUBERTETO NISO PRŠLI.AMPAK TEBI JE MOGU BIT UŠEČ SEJ SI GA LE POGLEDU. KAKA KAJLA:)

— GLEDALKA
23.2. 2005 ob 11:52 zvezdica

Meni je bil film zelo všeč, iščem varianto, da bi dobila posnetek ali kasteo, ker bi ga zelo rada imela doma. Film sprošča, ni napetosti, za mladino tudi poučen kako se moraš včasih odreči poti, ki si jo sam začrtal. Obe glavni igralki pa sta bili odlični. Še si želim takoih filmov z družinsko komično vsebino.

— Jelka
28.2. 2005 ob 13:39

men se zdi nadaljevane ful kul, predvsem, ker so vloge dobr razdeljene.upam, da bo tut nadaljevanje, ker me ful zanima, ce bodo se kaksni zapleti. sem zlo kriticna glede filmov in ta mi je eden redkih ful usec

— natalija hrovat
29.3. 2005 ob 18:56

ta film mi je il zelo vsec in prosim vas da bi bil se enkrst ns a kanali

— ida rajh
16.4. 2005 ob 10:51

ful je dobr film jst kumi čakam da bo na DVD-ju.

— kr ena punca
23.4. 2005 ob 19:49

princeskin dnevnik 2 je res legenda! tudi 1 del je bil dober!

— teja
29.5. 2005 ob 9:57 zvezdica

film mi je bil zelo všeč to dokazuje komu se moraš odreči in kaj sprejeti tudi če ne želiš všeč mi je bilo da je pomagala otrokom in tudi njena ljubezen je bila zanimiva

— kris
9.7. 2005 ob 18:10 zvezdica

Na morem verjet da se spravljate na eno že tako pogostih "american comedys". jas jih gledam vseeno, ker se ob še tako neumnih filmih sprostim. princeskin dnevnik 2 sem gledala samo zaradi julie Andrews v stranski vlogi kraljeve stare mame. pač mi je zelo všeč njen film moje pesmi, moje sanje oz. The sound of music. Res da več ne poje tako osuplivo, kot pred 40 leti ampak ima še vedno glas za vloge babic takoimenovanih "novodobnih zvezdnic" ala Anne Hathaway, ki naj bi bila kao mešanica Julie Roberts, Judy Garland in Grace Kelly. Ma svašta. Res da ma velika usta ( Julia ), "kao" poje ( Judy ) in čaka na svojega oskarja, ki ga bo po vsej verjetnosti tudi nekoč dobila tako kot pokojna kneginja monaška Grace. Iztoku pa sporočam, naj neha žalit Julie Andrews, kajti ona že ni pozabljena zvezdnica. no ja mogoče pa je zate, ki se greš nekakšnega "velikega kritika" ala Marcela Štefančiča ml.

— txpx
16.8. 2005 ob 13:42

princeskin dnevnik je res kul. nism še gledala tak dobrega filma. ta film naj si ogledajo vsi ki se želijo nasmejati. čao!

— lela
16.8. 2005 ob 13:44

dober film a ne?

— naznanka
26.8. 2005 ob 17:30

ta film je zanimiv pa mal smešen drugač pa ful dobr

— laura
4.9. 2005 ob 14:58 zvezdica

ta film je najboljši film kar jih je bilo posnetih. vse je tako lepo, kraljevsko. kot bi bilo resnično. upam da bodo posneli tudi 3 del filma. julie in anne sta se ful cool ujeli tk ko da bi blo resnično.

— nika
3.11. 2005 ob 15:20 zvezdica

Tale film je svetovn!!! Sploh mi je dobra igralska zasedba... Legendarna Julie Andrews zaven pa še mlada Anne Hathaway!!! Če se ti pritem filmu ne raztegnejo ustnice... potem pa moraš bit res čudak... Glede unga prizora z žimnicami pa... Tisto sploh ni lahko! Verjemte sem poiskušala! Zrušiš se ko hlod! Da Julie to obvladala... Vsaka ji čast!!! Dej če ga še niste vidl... verjemte da je supr!

— Luna
31.1. 2006 ob 11:20

Ta filem mi je zelo všeč.Ful je carski ,a ne? se strinjate. čawči bajči

— barbara
18.3. 2006 ob 20:20

naj naj naj film ful qlqlqlqlqlqlq najbolš men je bil ful ql

— urska
3.5. 2006 ob 14:50

sej je sekr kul,ampak jst bi rada da bi blo vec komedije

— sarw
4.6. 2006 ob 11:47

FILM JE SUPER COOL! MISLILA SEM DA NI PA JE COL MIŠA

— MIŠA
4.6. 2006 ob 20:03

Lepo prosim če bi lahk princeskin dnevnik 2 predvajali po A-kanalu.Je pa zlo lep film in smešn. Izpolnite mojo željo

— anja
15.7. 2006 ob 16:23

film je cool!ni boljšega.poglejtega vsi!

— michele
22.7. 2006 ob 18:52

ok ludi, film je svetovn pa rečte vi kaj čete.saj v bistvi sn ga jas že gledla deleč nazaj. niti se nea doro spomnim kaj že vse je blo not. vglavnem tistoo ka se spomnim je zelo vredu.to je bil moj komentar

— kraljica
13.10. 2006 ob 10:55

Oj ! Kako kej!?!Coll je use,sm filma še gledala nism! Men se zdi use coll,sm upam da boste ta princeskn dneunik dajal tud po tv-jčku!Recimo po pop-tv_ju Čaww Zaenkrat.saj veste sm Coll Girl Coll GIRL

— coll girl
3.11. 2006 ob 12:21

princeskina dnevnika sta zelo cool upam da bodo naredili še več delo prineskin dnevni res odštekan film!

— cool punca
10.11. 2006 ob 18:14

Ta file mi je bil eden od najboljših filmov ker so bli tok dobri igralci še posebi všeč mi je bla princesa Mia in na koncu kraljica Amilija Minjonet Termopoles Renaldy (Anne Hathaway ) in njena babica upokojena kraljica Clarisse Renaldy ( Julie Andrews ).

— Anže
16.12. 2006 ob 14:55

u glavnm...tale filmčk j pa res ta najbol an:D:Dpa ne sam zarad tega k igrajo te slavne uloge notr ampk zto k mije (men usebno) zlo zanimiv k so palača,pa kuko pač je ta sladoled pa use res čudovite...škoda da dons n morš dubit kšnh takh palač for free=))jaoo ko bi bla rada na mestu anne hathaway k j tko lpo notr=)wau...hihiii.

— prenavdušena**=)
16.12. 2006 ob 14:59

uglavnm lepo prosm da nardijo še princeskin dnevnik 3...pa da probajo še bolj bogato prkazat palačo ampk ub enm da pač prkažejo še ljubeezen z enmu drugmu tipm...=)yeah:D:D

— ena**
30.12. 2006 ob 18:32

carsko

— tina
30.12. 2006 ob 21:01

to je cool filem sam rada bi da je še tretji del mislim da bi tretji del bil naj naj boljsi del

— ana
31.12. 2006 ob 12:57

FILM JE RES ZELO DOBER IN VSI IGRALCI SI ZASLUŽIJO VELIKO POHVALO!! FILM ME JE ZELO NAVDUŠIL!! POHVALILA BI PA ŠE TISTE, KI SO IZBIRALI GLEDALCE(ŽE V 1. DELU). BOLJŠIH NE BI MOGLI IZBRATI!! CHRIS PINE JE ŽE TAKO ALI TAKO NAJLEPŠI TIP NA SVETU, PA TUDI ANNE NE ZAOSTAJA DOSTI!! SKRATKA, VSE NAJLEPŠE!!

— BOLHICA
3.1. 2007 ob 9:47

ej ta film je res dbest ej tok mi je dobr res tnajhuj pa ful dobre osebe so pa un nicolas je tud ful lušten res je ful hud film za vse najstnike pa za tiste k smo zatopljeni v ljubezen ej res dobr režiser filma k je tok dobrga naredu.zdej je ta film v mojem arhivu filmov (doma).in vedno bo posnet na kaseti.

— brity
12.1. 2007 ob 15:38

to je najbolši film ki sem ga gledala pohvalit morem tudi princeskin dnevnik1

— ana
18.1. 2007 ob 13:36

TO JE NAJBOLJŠI FIL KAR SEM JIH KDAJ VIDLA !

— baby
2.2. 2007 ob 19:27

hejla!poleg obeh delov knjig sta se mi filma zlo prikupla se posebej drugi del.ja ka nej recem druga kot pa to da sm ena tistih punc ki ima raje romanticne na nek nacin tud smesne filme kot grozljivke!film mi je biu ful usec pa ceprau sm ga pogledla ze 5krat se ga se kr nisn navelicala!hja da o igralcih raje ne govorim!tisti ki pa se niste knjige prebral vam toplo priporocam da si jo o knjiznci sposote kr je ful ql! lp caw

— tina-estera
20.2. 2007 ob 11:19

je zelo lep film in je tudi zabaven.no za mene ne vem pa za druge.sem ga gledala.če ste ga vi mislim da vam je bil všeč.

— Saša
20.2. 2007 ob 16:13

želim da bi bil še tretji del

— ana
27.2. 2007 ob 15:25

ful dober film!

— pikica
8.4. 2007 ob 15:19

js bi šla pa full rada gledat pa ne vem kdaj bo u nm??kdu ve slučajn?!

— urši
29.4. 2007 ob 15:44

meni je bil fil ffuuul doro, res carski.

— miška
2.5. 2007 ob 12:05

sicer filma še nism vidla sm pa že prebrala knjigo in sicer njen 2. in 3. del in mi je zlo ušeč. ful bi si rada ogledala film pa vem tut da sm mal pozna ampak kaj morem če sm se za knjigo ogrela šele zdej.

— barbie1407@email.si
20.8. 2007 ob 16:24

odlično ni ka dodati!

— ami
26.8. 2007 ob 12:06

ta film je the best sm to bom rekle the best

— uršy
1.9. 2007 ob 18:36

ja ta film je kul sam k nisem gledala 2 dela

— leylika
15.3. 2008 ob 0:00

hud film vrtite ga veckrat

— ursy
30.4. 2008 ob 17:42

film je dobr knjiga je pa še boljša

— *******
5.2. 2009 ob 9:51

jaz ga ne dvomno obožujem saj sem ji čisto malo v srcu podobna (mii)

— viveve
1.4. 2010 ob 17:35

res dobr film

— fanika.hotmailafnasiol.net
30.5. 2010 ob 22:15

odlično

— duda
21.8. 2012 ob 11:13

lahko bi bilo več delov

— lucija
24.9. 2012 ob 18:14

Res lepo!Mislim,čisto navdušena sem!Kako je lepo da si lahko princesa!Res mi je bilo všeč!Gledala sem 1in2 del.Kraljevsko!Božansko!Res mi je bilo všeč zato keep going!Kot bi bilo res in ves tisti nakit in čevlji!Ko bi jaz vse to imela!Sicer je bilo v mesecu avgustu in upam ,da ste vsi gledali!Upam da boste posneli še tretji del!Lep pozdrav, Asja!

— Asja
27.9. 2012 ob 11:57

super

— kiki
4.11. 2012 ob 17:20

Prosim če snemate še en del al pa dva ker to je res neverjeten film že 100-krat sem ga gledal pa še stokrat ga bom najboljši film kar sem jih do zdaj gledal
Lp posnemite še enega prosim.

— Miha

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.