Kolosej
Film distribucije Cenex

Princesa in žabec

animirana družinska komedija / muzikal
Sinhronizirano
Na sporedu od: 21.1.2010, Kolosej Ljubljana
21.1.2010, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 37min / 97min
Leto: 2009
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Ron Clements, Rob Edwards, Greg Erb, Don Hall, John Musker in Jason Oremland
Klasično animirani celovečerec se vrača na pota nepozabnih Disneyjevih glasbenih pripovedk, tokrat z nezgrešljivimi ritmi swinga in jazza New Orleansa. Lahkomiselni princ Naveen se po neprijetnem srečanju z vračem znajde v žabjem telesu, zato poskuša najti dekle, ki bi s poljubom preklicala urok. Toda ko na to pristane prelepa Tiana, se tudi sama spremeni v žabo, zato se morata skupaj podati na nepozabno popotovanje, da bi našla način, kako si povrniti človeško podobo.

Zasedba vlog (glasovi) – slovenska verzija

Tiana (dialogi) Zala Đurić Ribič
Tiana (pesmi) Katarina Bordner
Princ Naveen Daniel Bavec
dr. Facilier (dialogi) Valter Dragan
dr. Facilier (pesmi) Mitja Šeldbauer
Louis Branko Đurić
Charlotte Nataša Tič Ralijan
Raymond "Ray" Branko Završan
Lawrence Jernej Kuntner
mama Odie Vita Mavrič
Eudora Tanja Ribič
James Pavle Ravnohrib
"Big Daddy" La Bouff Klemen Mauhler
Mlada Tiana Mija Ribič
Mlada Charlotte Zala Linea Rutar

Izvedba slovenske sinhronizacije:

režija Tanja Ribič
prevod Vesna Žagar
sinhronizacija Studio Ritem
mixing studio Shepperton International

Pesmi slovenske sinhronizacije

"Down in New Orleans"
Izvajalec:Tomaž Ahačič

"Almost There" in "Almost There Reprise"
Izvajalec: Katarina Bordner

"Friends on the Other Side"
Izvajalec: Mitja Šedlbauer

"When We’re Human"
Izvajalci  Katarina Brodner, Daniel Bavec, Branko Đurić

"Gonna Take You There"
Izvajalec: Branko Završan

"Ma Belle Evangeline"
Izvajalec: Branko Završan

"Dig a Little Deeper"
Izvajalec: Vita Mavrič, Katarina Bordner

"Down in New Orleans (Prologue and Finale)"
Izvajalec: Katarina Bordner

Produkcija slovenske sinhronizacije: DISNEY CHARACTER VOICES INTERNATIONAL, INC.

"S filmom Princesa in žabec se v Disneyju vračamo v brezčasni svet ročne animacije. Pravljica, ki nikoli ne zastara, je dobila svež pridih, v katerem najdemo vse elemente veličastnih zgodb: komedijo, pustolovščino, glasbo, predvsem pa dušo, po kateri je Disneyjeva animacija od nekdaj izstopala."
-John Lasseter,
izvršni producent in kreativni vodja
Walt Disney Animation Studios

Kratka vsebina

Walt Disney Animation Studios vam bo postregel z očarljivo obaro pustolovske pripovedke, privlačnih likov, trčenih šal in nepozabne glasbe. Avtorji Male morske deklice in Aladina so ustvarili sodobno različico klasične pravljice, v kateri nastopajo prelepa deklica Tiana, žabji princ, ki si srčno želi spet postati človek, in poljub, ki ju oba popelje na nepozabno dogodivščino skozi skrivnostne louisianske zatoke.

S filmom Princesa in žabec se na platna vrača tudi ročna animacija izpod svinčnikov cenjene ekipe Johna Muskerja in Rona Clementsa, pesmi pa je prispeval z oskarjem nagrajeni skladatelj Randy Newman.

Vsi poznamo pravljico o princeski, ki najde pravo ljubezen, ko poljubi žabo, ta pa se v trenutku spremeni v čednega princa. V zgodbi, kakor jo tokrat pripovedujemo, dekle še vedno poljubi žabo, toda učinek je precej drugačen. In kar nekaj časa ter humornih obratov traja, da se porodi ljubezen med princem in princeso... ali bolje rečeno med dvema žabama. Ali morda med kresničkom in njegovo občudovano Evangeline. V vsakem primeru vidimo, da za pravo ljubezen ni pomembna zunanja lepota, temveč tisto, kar se skriva globoko v srcu.

Princesa in žabec je po skoraj 75 letih, odkar je na platna prišla Sneguljčica, že 49. animirani celovečerni Disneyjev film.

Čopič v roke in plesne čevlje na noge

Princesa in žabec je mejnik, ki zaznamuje Disneyjevo vrnitev k ročni animaciji, klasični pravljici in muzikalu.

Ne tako davno se je znamenita Disneyjeva ročna animacija umaknila novi tehnologiji in umetnost, ki jo je najbolj proslavil Walt Disney, je začela toniti v zgodovino. Toda John Lasseter in Ed Catmull, ki sta vodstvo Walt Disney Animation Studios prevzela l. 2006, sta dobro vedela, da tradicionalna animacija ni izgubila vrednosti ne kot umetnost in ne kot zabava. Čeprav je bil Lasseter pionir računalniške animacije, ni nikoli pozabil, da je kariero začel s tradicionalno animacijo, ki jo je Walt Disney izumil in skozi desetletja razvil v umetnost.

Druga posebnost Disneyjevih risank, h kateri so se hoteli vrniti, pa je bila glasba. Vendar na nov način. Ko so zbirali zamisli za novo risanko, sta režiserja Clements in Musker projekt predstavila kot muzikal, vendar ne v broadwayskem slogu, kakršne je Disney uvedel l. 1937 in ponovno proslavil v 80. letih. Izbrana glasba naj bi bila tipično ameriška - zydeco, blues, gospel, jazz.

Kdo je kdo?

Tiana vsekakor ni tipična princesa iz pravljice. Ne sanja o gradovih v oblakih, temveč o svoji restavraciji, kar pa se na trenutke zdi enako nedosegljivo. Restavracija v New Orleansu bi bila izpolnitev želja njenega pokojnega očeta in dokaz, da lepo temnopolto dekle ne sodi samo v predpasnik natakarice. Delavno, samostojno in odločno dekle neizmerno ceni svoja starša, v želji, da bi se izkazala, pa pozablja na zasebno življenje. Vidi le zastavljene cilje in nikoli se ne ustavi, da bi uživala v trenutku. Nima časa za ljubezen, zato ne bo vzdihovala za moškimi, še manj pa poljubljala žabe.

Princ Naveen je očarljiv mladenič iz oddaljene Maldonije. Čeprav je neodgovoren in razvajen, je skrajno simpatičen in njegova volja do življenja zajame vse, ki ga srečajo. Nepremišljeno zaide v hude škripce, s sabo pa potegne še Tiano. Toda skozi zgodbo se izkaže, da so njegove napake po drugi strani tudi dobre. Uspe mu namreč, kar drugim ni - Tiano nauči uživati življenje.

Dr. Facilier je zahrbtna baraba, grozeča senca, ki princu Naveenu in Tiani močno zagreni življenje. Je nevarno očarljiv, žrtve, ki mu nasedejo, pa izkorišča s pomočjo čarobnih napojev, urokov in krepko podporo "prijateljev z druge strani".

Mama Odie je Facilierjevo nasprotje. Živahna, malce čudaška in nabrita 197-letnica je glavna vračka v zatoku. Z zvesto spremljevalko, kačo, obiskovalcem pomagata z dobrimi uroki, nasveti in slastno obaro. Slepa in brezzoba tetka je na prvi pogled videti le kot dobrohotna starka, ki kdo ve zakaj domuje v stari ribiški ladji, na glavo zagozdeni v krošnji drevesa, v resnici pa je pravi vrtinec energije in dobre volje.

Ray je neobremenjen in do ušes zaljubljen kresniček, ki vzdihuje za "kresničko" Evangeline. Je romantična duša, neizmerno pošten, vedno pripravljen priskočiti na pomoč in človek ga preprosto mora vzljubiti. Je poosebljenje moči ljubezni, v filmu pa poskrbi za nekatere najprikupnejše in najbolj ganljive trenutke.

Louis je žurer prve vrste in vrhunski glasbenik, pravi mojster na trobenti. Neizmerno si želi s svojim talentom zabavati poslušalce, vendar ima drobno težavico. Aligator je in ko pride na oder, se poslušalci brezglavo razbežijo.

Veliki Ata je trezen, preudaren, premožen, okrogel in zabaven gospod z Juga, ki bi svoji hčerki Charlotte izpolnil vsako željo. Gre celo tako daleč, da bo na pustni zabavi lahko princeska. In ko se v mestu pojavi pravi princ... Kaj boljšega, kot da ga povabi k sebi.

Charlotte je razvajena in zahtevna bogataška hči, ki je prepričana, da lahko dobi čisto vse, kar si izmisli. Vendar ni pokvarjena. Je zelo dobrega srca, samo ker živi zavita v vato, preprosto ne razume, zakaj nekaterih stvari ne more dobiti in da je življenje v resnici precej drugačno, kot si ga predstavlja.

Zgodba – nov preobrat v stari zgodbi

Film je vsekakor navdihnila klasična pravljica Žabji kralj bratov Grimm. Toda scenaristi so jo postavili popolnoma drugače.

New Orleans je bleščeče mesto, v katerem cvetijo razkošje, pustolovščine, ljubezen, glasba in magija. V njem živi Tiana, privlačna, samostojna in pridna mladenka, ki nima časa za ljubezen in sanjarjenje, saj si v življenju želi le eno - izpolniti očetove sanje in odpreti vrhunsko restavracijo. Toda ovire, ki jih srečuje na poti do cilja, so skoraj nepremagljive.

Medtem se na rečni obali s parnika izkrca čedni, družabni in skoraj eksotični princ Naveen, obiskovalec iz daljne Maldonije. Je malce razvajen, neodgovoren in brezbrižen, vendar skrajno očarljiv. Seveda ga takoj opazi zlobni dr. Facilier, ki hoče zamenjati Naveena in kot lažni princ očarati hčer največjega bogataša v mestu. Princa pa spremeni v žabo, da mu ne bo v napoto.

Seveda princ pozna pravljico o Žabjem kralju in poskusi kot junak v njej poljubiti princeso, da bi se spet spremenil v človeka. Toda v New Orleansu vsako dekle v lepi plesni obleki in s tiaro na glavi še ni princeska. In poskus  poljuba prinese samo še hujši zaplet. Tudi Tiana se spremeni v žabo. Oba zelenca se znajdeta sredi louisianskega zatoka, kjer ju lovijo aligatorji in lovci, onadva pa skušata najti 197-letno vračko, ki bi jima mogoče lahko pomagala, da se vrneta v svoji nekdanji telesi.

Pri vseh preizkušnjah, nadlogah in zapletih jima ob strani stojita zaljubljeni kažunski kresniček Ray in nad jazzom navdušeni aligator Louis. Čeprav je njihova pot prepredena z nevarnostmi zeleni parček premaga razlike in spore. Drug v drugem zbudita najboljše.

In kot se za pravljico spodobi, na koncu ljubezen premaga vse ovire.

Ko zasijejo zvezde

Za klasično pravljico v novi podobi se je pred mikrofoni zbrala vrhunska zasedba: Anika Noni Rose kot Tiana, Terence Howard kot Tianin oče James, John Goodman, Keith David, Michael-Leon Wooley, Jim Cummings, Jenifer Lewis, Bruno Campos, Jennifer Cody, Tianini mami Eudori pa je glas posodila Oprah Winfrey.

Toda zvezde v filmu niso samo liki in ljudje, ki so jim posodili glas. Posebno mesto imata tudi New Orleans in njegova okolica. V mestu spoznamo Garden District in Francosko četrt, večji del zgodbe pa nas popelje v slikoviti zatok, ki so mu animatorji z živimi barvami, veličastno osvetlitvijo in pogledom iz žabje perspektive dali povsem nove razsežnosti.

Princesa in žabec je celovečerni risani film za vse ljubitelje pravljic, izvrstne glasbe in srečnih koncev.

Komentarji

6.12. 2009 ob 20:02

Se spalača ogleda ;**

— Barbara
13.12. 2009 ob 13:57

zagotovo se ga splača ogledat, ljubka zgodba, glasba in pa seveda vrnitev Disneya v ročno risanje. :o) zagotovo je pa še kdo, ki bi si tole mojstrovino rad ogledal v originalni glasovni izvedbi. imam prav???

— rina
16.12. 2009 ob 15:25

Bomo vidl

— Anze
18.12. 2009 ob 13:01

no za ta film sem že videla oglas na disney channelu ter si tudi ogledala predstavitve kako so risali in ustvarjali ta film tako da se ta zelo splača ogledati

— tina
22.12. 2009 ob 12:51

ta risanka bo pomoje TOKKKKK DOBRA da jo bom mogla it kr za premjero gledat ce mi bo ratal :S!!!!

Uglavnm ta risanka je prva disneyeva risanka kar jih je blo u zgodovini ki je črnska!!!

— eua
3.1. 2010 ob 8:29

Nujno bi mogli narediti še verzijo s podnapisi, ker sinhronizacija prav pokvari to kar je Disney ustvaril. Tako da ja rina, imaš prav.

— Kaja
9.1. 2010 ob 12:16

Ja gledene na to, da je risanka Disney-ja bi jo šel gledat! OGLED PRIPOROČEN!
Mimogrede: Disney naredi najboljše risanke in filme!

— Jan
10.1. 2010 ob 17:34

Ta risanka bo zihr dobra seii so use risanke ud disneya zakonn. npr. Mala morska deklica, pa Aladdin, pa tko naprej.tko d se defenitivno splača pogledat.

— DisneyGirl
11.1. 2010 ob 18:25

HaHa!!!!!!! že slišm kako se bom smeju v kinu :D:D:D:D:D:D

— Billy
11.1. 2010 ob 20:20

kaja
se strinjama s tabo!
drugač se pa splača pogledat!

— anya
13.1. 2010 ob 20:18

komaaaj čakaaam :) upam da bo vredu risanka...

— Petra
16.1. 2010 ob 18:04

kako veš da se splača

— im not killer
16.1. 2010 ob 20:46

Jaz bom tole risanko šla gledat v kino v Tuš!
V Celje...komaj čakam da bo prišla v kino!!!!!
Tako lepo je narisano, pa princeska mi je tudi zeloooo lepa...
Pa tudi oni ko so bolj stari so lepi...!
Takoj ko bo mogoče bom šla gledati v kino!

— Someone
17.1. 2010 ob 12:44

ta filem obistvu risanko sem že gledala ful je dobra se tut nasmejiš zraven se splača gledat al pa pejte na watch movie tam je polno filmov

— tina
18.1. 2010 ob 22:47

upam da bo tudi verzija s podnapisi.

— janez
19.1. 2010 ob 15:48

Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuul se veselim gledat te risanke.
DISNEY-jeve so najboljše!!!!!!!!!!!!!!!!

Pa lep oglet želim!

— lanchy
21.1. 2010 ob 12:56

bolš kokr pas tiste pravlce

— kino
22.1. 2010 ob 9:40

Hm, Kolosej, a imate mogoce tudi originalno verzijo? Sploh glede na to, da je tole oglasevano kot Disneyeva klasika, jaz pricakujem res pravi animirani muzikal; in kot takega bi raje poslusal originalne pesmi in izvedbo kot nase priredbe. Bolj so mi vsec irske narodne kot Andrej Sifrer, recimo...

— Bostjan B
22.1. 2010 ob 15:57

Kolk mi gre to na žiuce: čez 5 let bodo na sceni samo še potomci današnjih igralcev, za druge v akademiji ne bo prostora..... Ta tmala Đurić sploh ne bo rabla AGRFT, ampak sem prepričana, da bo gvišno šla tja, in itak vsem hčerkam in sinovom igralcew je itak uspelo, za druge ni prostora... recimo Cavazza in Valič...... starejša (Boris in Dare) okej, ker sta res dobra in sta recimo sama uspela, ampak mlajši zakaj mislite, da so prišli naprej... lepo povedano, za mlajše Valiče bi še rekla da imajo nekaj pojma za igranje, Sebastjan Cavazza pa res ne zna igrat......

— Izabel
22.1. 2010 ob 18:16

full dobr film oz.risanka

— sarChz
23.1. 2010 ob 1:26

A kdo mogoče ve če se predvaja kje oz če se bo kdaj predvajala v originalu s podnapisi oziroma nesinhronizirano????al jst kj narobe razumem pri sporedu pa valda obstaja tut nesinhronizirana verzija, k drgač je pa čist polom če ni:(res sramotno če ni....glede na reklame....

— morje
23.1. 2010 ob 18:43

mislim, katastrofa!! a slučajno kakšen kino vrti nesinhronizirano verzijo, ker se mi niti slučajno ne lušta gledat disneyjeve risanke sinhronizirane v slovenščino z glasovi tanje ribič in ostalimi antipatičnimi slovencljni?! Bruh!

— jagoda
23.1. 2010 ob 21:06

a kdo ve zagotovo ali so vsa predvajanja sinhronizirana ali se da angleški original ogledat? bi si zlo rada šla tole v kino pogledat sam če bi slovensko govoril/pel bi mi blo čist preveč čudn...

:P

— bubi
24.1. 2010 ob 7:25

hm, men pa ni usec, da je crnska risanka, sej nc proti crncem, sam nekak ne pase v disney risanko, sploh pa v tistih casih princeske niso ble crnke, tko da je tle cist mim usekan, sam bom to odmisnla in useen pogledala, sam ne v kinu, k ne prenasam slovenske sinhronizacije :S

— Olympias
24.1. 2010 ob 9:13

Risanka je res zanimiva, samo bi bilo boljše s podnapisi, kar pa trenutno še ni na voljo...=)

— Paty
24.1. 2010 ob 16:32

Carsko. Sam zakaj je treba vse sinhronizirat? Pa ne sam ta film, tud druge? Loh bi dal še original verzijo za tiste k znamo brat podnapise.

— Llana
24.1. 2010 ob 17:55

this movie is cool.
and mandy i am in london i cant talk to you right now .
bye love ya :')
milez*

— miley cyrus
24.1. 2010 ob 19:14

Pozdravljeni,
tako kot Boštjana tudi mene zanima, če boste imeli predstavo tudi s podnapisi, vsaj kakšne kasnejše (večerne) predstave, ker bi si jo mogoče želeli ogledati tudi malo starejši otroci?
Lep pozdrav,

— Tjaša
26.1. 2010 ob 8:55

o bad ej!! upam da bo tud nesinhronizirano. kr tamala đurić mi gre zlo na živce, da ne govorim o đurotu. tanja ribič pa nasploh. tak antipatičen glas ma :S faaaakk... upam da bo nesinhronizirano tud

— Miki
26.1. 2010 ob 18:21

Omg!!*...Sam tko ta fiŁm je zame čist DC(DowgCajt)....sam itak ma usak svoj okus...Ta fiŁm je za Froce....:S...NajboŁŁ so grozŁiwke....:D♥♥♥

— Kr_Ena♥
27.1. 2010 ob 14:42

Ali ma kdo napovednik v slovenščini?

— Jan
30.1. 2010 ob 10:09

balaaa.. zakaj more bit use sinhronizirano -.- !

— Anoimno
30.1. 2010 ob 13:36

upam da jim bo ratal saj tko al tko je ena sama risanka

— otana
31.1. 2010 ob 21:34

Jan, mislim, da ga z razlogom ni nikjer... :)

— Teja
5.2. 2010 ob 12:06

beden je zato ker je slaba sinhronizacija.
Glasovi mi niso všeč.

— anonimen
5.2. 2010 ob 13:15

gravž. sinhronizirano. sm mislu, da rabjo v koloseju gledalce.

— Dare
6.2. 2010 ob 12:11

Pridi, kušniva se

— Frog
6.2. 2010 ob 12:40

hhhhhhhhuuuuuuddooooooooooooo :D

— anita
6.2. 2010 ob 18:08

JA JEST SM SI ŠLA TA FILM ŽE OGLEDAT IN TO CLO Z MOJO BEST FRENDICO!!!!!!!!
TA FILM SE MI JE ZDEV SUPR AL PA ŠE CLO ODLIČN!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BIV JE TUD SMEŠN SKOZ SM SE SMEJALA:)::::::::::))))))))))))))) NO PRIPOROČAM VAM, ČE SI GA ŠE NISTE ŠLI OGLEDAT SI GA PJTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!))))))))))))))))))))))):::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

— katka
7.2. 2010 ob 19:02

Ful dobra risanka, dobra glasba in vsebinsko bogata. Lepo je še verjeti v pravljice.

— joi
7.2. 2010 ob 22:36

sem šla gledat pa je bilo zelo dobr........:):)

— lara
9.2. 2010 ob 19:57

tottaly sucks ej a kdo za napovednik ve kako je naslov k so psi pa mačke agenti pa nova pasma hoče z svetom neki nrest

— pač ena
19.2. 2010 ob 15:58

men je ta film tok kulski da sploh nemorem vrjet

— ...tincy...
21.2. 2010 ob 18:36

heii... jas mislim da bi morali dati v kinu tudi s podnapisi... ker meni so pri totih disney-evih risankah fulll všeč pesmi... pač kako jih pojejo... mislim da je škoda da ni več dveh izbir (s podnapisi IN sinhronizirano) pač moje mnenje.... drugač pa zakon!! tud jas sem to videla na disney channelu.. reklamo mislim. tak da.. lepoooooo!!!! dobro je ker je zgodba obrnjena... da nea se spremeni princ.. v podobi žabca nazaj v princa ampak se princesa spremeni v žabo!!! full zakon!!!! žabec je edino v angleščini mel taki dobri glas... wewewewewe!!!! :( upam da bodo pri drugih risankah spet dali s podnapisi!! drugač pa morte it gleat !!! ok
have fun
enyoj movie!!!
bye

— disney girl <3
23.2. 2010 ob 12:08

drugač je kulskkiiiiiiiii pa velik smešn a ga je gdo gledal v kinu jzd sm in vam povem da je zlo dober ajde pa uživajttttttte

— paty&adi
28.2. 2010 ob 15:13

jaz imam že album in tudi v njem je bilo opisano isto kot tu in si tudi hočem ogldat ta film

— tjasha
5.3. 2010 ob 10:34

ta film ni kej preveč dobr.

— joj
7.3. 2010 ob 10:28

res je ful dobr

— leja
7.3. 2010 ob 14:58

ti joj ta film JE dobr jas sm ga gledla ampk harry potter je bol coo00ooOOOOO000OOOLLLL

— LiNa
10.3. 2010 ob 17:44

harry je ZZZZZZZZZZZZZZZZZAAAAAAAAAAAAAkkkkkkkkkkkkoooooooooooooooNNNNNNNNNNNNNNnnnnnnnnnnnnnnnnnnnNNNNNNNNNNNNNNNNnnnnnnnn

— LiNa
20.3. 2010 ob 16:21

kr dobra risanka

— sara
25.3. 2010 ob 15:15

ta film je tok hud pa še jokaššš zravn res je dobr ......wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

— taja 15let
26.3. 2010 ob 13:59

Jst ga grem ju3 gledat...kumi čakam k sm že vidla reklamo na Disney-ju in mislm da je carskiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...=)xD

— Zwezdica
12.4. 2010 ob 17:34

ja ful fini skakale smo od veselja z dvema prijateljicama

— tecna
14.4. 2010 ob 16:43

a je dobr

— katja
9.5. 2010 ob 18:59

to je zelo dobr film sam lahk bi bil bolši

— sabii
11.5. 2010 ob 21:52

kdaj bo slosinhro na dvd-ju? Moja sestrica ne zna brat.

— kaja
16.1. 2011 ob 16:03

js sm to že gledala in je ful dobr glasovi in usee
pa ful dobr pojejo
js sm hotla it gledat s podnapisi pa sm ga zamudla pa mi je blo še usen full ušeč pa figure...da sploh neguvurim
pa men se zdi č se prou spomnem so tud pesmi s podnapisi
tk da (večini) nau žou če bojo šlii gledad k je res ful zakon

— mikii**

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.