Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Prikriti udarec - Beg pred resničnostjo

akcijski domišljijski triler
Vizija resničnosti, ki bo begala vaš um.
Podnapisi
Na sporedu od: 24.3.2011, Kolosej Ljubljana
Leto: 2011
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Zack Snyder in Steve Shibuya
Režija: Zack Snyder
Režiser vizualnih spektaklov 300 in Varuhi prikazuje zgodbo dekleta, ki se upre zlorabam sadističnega očima, a zato pristane v psihiatrični ustanovi. Da bi ubežala vsakodnevnim mučnim terapijam, se z drugimi dekleti prepusti fantazijskemu svetu, polnem nevarnih samurajev, krvoločnih zmajev in drugih pošasti. Preko številnih bojišč se podajo na avanturo iskanja šestih magičnih predmetov, ki jim lahko prinesejo odrešitev.

Zaprite oči. Odprite glavo. Ne boste pripravljeni.

Prikriti udarec: Beg pred resničnostjo je akcijski domišljijski spektakel, ki nas popelje v domišljijo dekletca, čigar sanje ji ponujajo zavetje pred temačno resničnostjo. Ker v tem svetu ne pozna omejitev, kot sta čas in prostor, lahko gre, kamor si zaželi, in njene neverjetne dogodivščine brišejo meje med resničnim in namišljenim.

Punči (Emily Browning) je zaprta proti svoji volji, a volje do življenja ni izgubila. Odločena, da se postavi za lastno svobodo, prepričuje še štiri dekleta – jezično Rukola (Jena Malone), prebrisano Blondi (Vanessa Hudgens), goreče zvesto Amber (Jamie Chung) in obotavljajočo Miška (Abbie Cornish) – da skupaj pobegnejo iz krempljev svojih ječarjev Sinjega (Oscar Isaac), madame Gorski (Carla Gugino) in Kockarja (Jon Hamm).

Dekleta se pod vodstvom Punči zapletejo v domišljijsko vojno proti vsemu mogočemu, od samurajev do kač, in pri tem so jim na dosegu vsakršna domišljijska orodja in orožja. Družno se morajo odločiti, čemu se lahko odpovedo in kaj bodo žrtvovale, da preživijo. Če jim – s pomočjo Modrijana – uspe, jim bo to fantastično popotovanje prineslo svobodo.

Film si je zamislil Zack Snyder (Watchmen, 300), v njem pa igra četica mladih zvezdnic, med njimi Emily Browning (The Uninvited), Abbie Cornish (Bright Star), Jena Malone (Into the Wild), Vanessa Hudgens (muzikali High School Musical) in Jamie Chung (Sorority Row). Poleg njih blestijo še Oscar Isaac (Robin Hood), Carla Gugino (Watchmen), Jon Hamm (The Town, Mad Men) in Scott Glenn (The Bourne Ultimatum).

Zack Snyder je film režiral po scenariju, ki ga je po lastni zgodbi spisal s Stevom Shibuyem. Sam je tudi produciral, skupaj z Deborah Snyder, izvršni producenti pa so bili Thomas Tull, Wesley Coller, Jon Jashni, Chris deFaria, Jim Rowe in William Fay.

Za kamero so stali še z oskarjem nagrajeni scenograf Rick Carter (Avatar) ter direktor fotografije Larry Fong, montažer William Hoy in kostumograf Michael Wilkinson, ki so s Snyderjem sodelovali že pri filmih Watchmen in 300. Glasbo sta zložila Tyler Bates in Marius DeVries.

Warner Bros. Pictures v sodelovanju s podjetjem Legendary Pictures predstavlja film Prikriti udarec: Beg pred resničnostjo Zacka Snyderja v produkciji hiše Cruel and Unusual Films. Svetovna premiera bo 25. Marca 2011, film pa bo distribuiralo podjetje Warner Bros. Pictures pod okriljem Warner Bros. Entertainment Company.

Igralci

Emily Browning (Punči), ki prihaja iz Avstralije, je hitro postala ena najbolj vidnih predstavnic skupine nadarjenih mladih igralk svoje generacije.

Igralsko kariero je začela pri devetih letih v TV filmu The Echo of Thunder z Judy Davis in nato igrala v serijah Something in the Air in Blue Heelers. Za gostujočo vlogo v epizodi Playing God serije Halifax f.p. je dobila nagrado avstralskega filmskega inštituta za najboljšo mlado igralko, za katero se je potegovala še leto kasneje z vlogo v After the Deluge z Rachel Griffiths.

Nadaljevala je z vlogami v The Man who Sued God, Darkness Falls, Ghost Ship, Ned Kelly, Lemony Snicket’s – A Series of Unfortunate Events, Stranded in The Uninvited. Trenutno snema avstralski film, režijski prvenec Julie Leigh Sleeping Beauty.

Abbie Cornish (Miška) najbolj poznamo po vlogah v neodvisnih filmih Candy in Somersault, ki sta ji v Avstraliji prinesla nagradi kritikov za najboljšo glavno igralo.

Pred kratkim je igrala v trilerju The Dark Fields, pred tem pa je posodila glas sovi v Snyderjevem filmu Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole in igrala ljubico pesnika Johna Keatsa v kostumski drami Jane Campion Bright Star. Trenutno snema zgodovinski domišljijski film, režijski prvenec Madonne W.E. o razmerju med kraljem Edwardom VIII. In ameriško salonsko levinjo Wallis Simpson.

Igrala je še v filmih Stop Loss, Elizabeth: The Golden Age, A Good Year, One Perfect Day in The Monkey’s Mask. Kariero je začela pri petnajstih v avstralski TV seriji Children’s Hospital, nastopila je v seriji Wildside in v miniseriji Marking Time.

Jena Malone (Rukola) razglašajo za eno najbolj pretanjenih igralk svoje generacije. Nazadnje smo jo opazili v za oskarja nominirani vojni drami The Messenger ob Woodyju Harrelsonu.

Kmalu bo začela snemati neodvisni film Five Star Day, posnela pa je že The Wait, Into The Wild, The Ruins in The Go-Getter.

Debitirala je kot spolno zlorabljeno dekle v filmu Anjelice Huston Bastard Out Of Carolina in si za vlogo prislužila prvo nagrado za mlado igralko ter več drugih nominacij. Leta 1998 je bila za igro v TV filmu Hope ob Christine Lahti v igri za zlati globus.

Jena se lahko pohvali s kariero, o kakršni lahko večna igralcev zgolj sanja: sodelovala je z legendami, kot so Jodie Foster (Contact, Dangerous Lives of Alter Boys), Susan Sarandon in Julia Roberts (Stepmom), Kevin Costner (For Love of the Game) in Kevin Kline (Life As A House). Igrala je še v filmih Saved, Donnie Darko, The United States of Leland, Cold Mountain, Pride & Prejudice, The Ballad of Jack and Rose, The Badge, Cheaters, Book of Stars, Origins of Evil, The Ballad of Lucy Whipple in Hidden in America.

Pred leti je igrala v gledališki postavitvi s Pulitzerjevo nagrado okinčane igre Doubt; je tudi glasbenica in skladateljica.

Vanessa Hudgens (Blondi) je kariero začela v muzikalih pri osmih in uspešno nadaljevala v postavitvah, kot so Evita, Carousel, The Wizard of Oz, The King & I, The Music Man, Cinderella in Damn Yankees.

Uspeh na gledaliških odrih jo je hitro ponesel na velike zaslone: na filmu je debitirala v drami Thirteen Catherine Hardwicke, nato je igrala v Thunderbirds in gostovala v serijah The Suite Life of Zach & Cody, Quintuplets, Brothers Garcia, Still Standing in Robbery Homicide Division.

Slavo in priznanja kritikov ji je prinesla vloga v seriji muzikalov High School Musical; nato je igrala v Bandslam, trenutno pa snema Beastly. Na odru jo bodo v ZDA videli v novi postavitvi muzikala Rent, ki jo režira Neil Patrick Harris.

Čeprav ji igralstvo vzame veliko časa, se posveča tudi petju in nastopanju. Njen solistični album V je mešanica rocka, elektronskih in R&B stilov, drugi album nosi naslov Identified, nastopala pa je tudi s Cheetah Girls.

Jamie Chung (Amber) hitro postaja ena najbolj iskanih mladih igralk v Hollywoodu.

Trenutno snema akcijski film Premium Rush.

Nazadnje smo jo videli v komediji Grown Ups, pred tem je igrala v filmih Sorority Row, Dragonball in I Now Pronounce You Chuck & Larry. Na TV je igrala v seriji Samurai Girl, v filmu Princess Protection Program in v serijah ER, CSI: NY in Greek.

Oscar Isaac (Sinji) je nazadnje ob Russellu Crowu igral v filmu Robin Hood Scotta Ridleya. Z režiserjem je sodeloval že pri Body of Lies, igral pa je še v filmih Agora, Balibo, Che, Pu-239, The Nativity Story, The Life Before Her Eyes in gostoval v seriji Law and Order: Criminal Intent.

Za svoje gledališko delo je prejel več nagrad in priznanj, med njimi prestižno nagrado princese Grace. Je tudi glasbenik in ima svojo skupino.

Carla Gugino (madame Gorski) je priljubljena tako med filmskimi kot TV gledalci. Pred kratkim je igrala v filmu Faster z Dwaynom Johnsonom, pred tem v Race to Witch Mountain, Watchmen, Every Day, Electra Luxx, American Gangster, Night at the Museum, Righteous Kill, The Lookout, v trilogiji Spy Kids in kultnem filmu Sin City.

Na tv nastopa v seriji Entourage, igrala pa je v serijah Threshold, Karen Sisco, Chicago Hope in Spin City.

Igralka, ki se je izkazala tudi na Broadwayu, je kariero začela kot najstnica v komediji Troop Beverly Hills in nato igrala v filmih, kot so Welcome Home, Roxy Carmichael, This Boy’s Life, Son in Law, Miami Rhapsody, Michael, Snake Eyes in The Singing Detective.

Jon Hamm (Kockar) je bil že v tretje v igri za emmyja za glavno vlogo v seriji Mad Men, ki mu že nekaj let prinaša več priznanj in nominacij.

Ob Benu Afflecku in v njegovi režiji je pred kratkim igral v The Town, slišali smo ga v risanji Shrek Forever After, v kinematografe pa prihaja z neodvisnim biografskim filmom Howl o ustvarjanju škandalozne pesmi Alana Ginsberga. Igral je še v filmih The Day the Earth Stood Still, We Were Soldiers, Ira & Abby, Kissing Jessica Stein in Space Cowboys, na TV pa je gostoval v mnogih serijah in oddajah: v 30 Rock, Saturday Night Live, The Unit, What About Brian, Numb3rs, CSI: Miami, The Division in Providence.

Scott Glenn (Modrijan) je pred kratkim igral v filmih Secretariat in Magic Valley, pred tem pa smo ga videli v Nights in Rodanthe, Surfer Dude, W., The Bourne Ultimatum, Camille, Freedom Writers, Puerto Vallarta Squeeze, The Shipping News,, Buffalo Soldiers, Training Day, Vertical Limit

Po dvajsetih letih kariere romanopisca, pesnika in novinarja je Glenn v šestdesetih začel nastopati v gledališčih izven Broadwaya, potem pa se je preselil v Hollywood in dobil manjše vloge v filmih, kot so Nashville, nizkoproračunski filmi Rogerja Cormana in Coppolin Apocalypse Now, dokler ni ob Johnu Travolti nastopil v klasiki Urban Cowboy. Sledili so Personal Best, The Challenge, The Right Stuff, Silverado, The Hunt for Red October, The Silence of the Lambs, My Heroes Have Always Been Cowboys, Backdraft, Tall Tale, Reckless, Courage Under Fire, Carla’s Song, Absolute Power in The Virgin Suicides.

Na TV je igral v TV filmih in gostoval v celi paleti serij, kot so Faith of My Fathers, Homeland Security, Gone But Not Forgotten, The Seventh Stream, A Painted House, Past Tense, Naked City, The American Experience

Redno se vrača tudi na Broadway.

Ustvarjalci

Zack Snyder (scenarist/režiser/producent) je k celovečercem iz oglasov in glasbenih spotov presedlal s predelavo klasične grozljivke Dawn of the Dead, nato pa po stripu Franka Millerja režiral spektakel 300, ki je prislužil prek 450 milijonov dolarjev. Nadaljeval je s še eno ekranizacijo stripa, Watchmen. Leta 2010 je debitiral še z risanko Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole po knjigah Kathryn Lasky.

Snyder producira filme prek svojega podjetja Cruel and Unusual Films pod okriljem Warner Brosa s svojo ženo in poslovno partnerico Deborah Snyder. Trenutno načrtujeta različne projekte, med njimi film The Last Photograph, Army of the Dead, Xerxes (po novem stripu Franka Millerja), The Illustrated Man in Cobalt 60.

Komentarji

10.12. 2010 ob 19:57

Kak prevod je to??

— Ekhm
14.12. 2010 ob 14:11

Se s3njam, Ekhm... "Prikriti udarec" bi še šlo, ampak da uštulijo zraven še "Beg pred resničnostjo"... Sicer pa, a ni to tisto z Vanesso Hudgens in Emily Browning?

— Someone
14.12. 2010 ob 16:10

Prav dober!

— sucker
26.12. 2010 ob 18:23

filma s takim naslovom pa res nihče ne bo šel gledat

— rok
21.2. 2011 ob 13:54

Jaz ga bom šel gledat. Ne glede na prevod.

— Pes
21.2. 2011 ob 16:04

Mislim da bi se prevod moral glasiti samo močan udarec. Drugač pa bi s lahkopotruili z boljšo igralkozasbo, aj je film dobro scnin, amo igrlci so za n * .
LP vsem lepim in nacijem

— NACIONLIST
24.2. 2011 ob 19:57

Hočem IMAX verzijo v XpanDu!

— Carr0t
25.2. 2011 ob 11:17

se strinjam s someone-om, naslov so slabo prevedli in pokvarili smisel.
drugače pa izgleda, da bo tole film za vse, ki imajo radi znanstveno fantastiko, streljanje, akcijo in dekleta XD

— dragon
28.2. 2011 ob 20:39

Naslou je res mal glup ampk pomoje bo useen fino za pogledat :)

— Nobody
6.3. 2011 ob 19:29

pomoje bo ok ker sno dobr pusnel :P

— režiser
6.3. 2011 ob 19:29

pomoje bo ok ker sno dobr pusnel :P

— režiser
14.3. 2011 ob 17:34

film se mi zdi da bo zanimiv splačal se bo it pogledat v kino tokrat so same punce

— maja
14.3. 2011 ob 17:54

erstzzzzzzzzzzzzzzzzdc

— jgvb
19.3. 2011 ob 11:17

AAAAAAA Komi čakam ta film, živčn sm usako sekundo bolj. Must watch!

— Choppermad
22.3. 2011 ob 20:01

this is Spartaaaa!

— jst
23.3. 2011 ob 18:09

ej kr neki govorite.. :S

— macky
24.3. 2011 ob 6:35

Prepričan sem da bo film dober, edino prevod naslova je pa KATASTROFALNI

— RebelSon
24.3. 2011 ob 22:50 zvezdica

Film pogledal zdaj pa še malo recenzije. Glede na napovednik nisem prčakoval kaj tazga, bol v smeri lepih deklet pa akcije, pričakoval pa nisem, da me bo film cel čas držal prbitega pa stolu. Ne vem če sem v celem filmu dvakrat pomežiknil, na kar me trenutno veselo opozarjajo moja žejna zrkla. Skratka poleg napovedanega sem bil postrežen z presentljivo in v podrobnosti izpiljeno zgodob, katere konec me je ujel nepričakvanega. Akcija je v zgodob smiselno vpeljana in s svojo koreagrafijo daje filmu piko na i, bolje da ne omenjam scenografije, ker se bom zapisal pozno v noč. Igralska zasedba je dokaj nova vendar se ujamejo bolje kakor delci puzzlov. Skratka priporočam vsakemu, ki si želi nekaj več od filma, ne bodo razočarani ne hardcore privrženci kakor tudi tisit, ki hočejo kaj odnesti od filma.

— Ive
25.3. 2011 ob 14:59

groza. kdo bo podaril uro in pol dragocenega zivljenja, da bo tule cas zgubljal?

— g
25.3. 2011 ob 17:34

Fajn film. glede naslova se strinjam z nacionalistom!!!!!!!!!!

— NACIONALIST ŠT.2
27.3. 2011 ob 21:19

Klasika. Umetnost. Nor soundtrack. Jutri si ga ogledam še enkrat!

Že sedaj vidim da bo to med TOP10 filmi tega desetletja za sladokusce!

— Watchman
28.3. 2011 ob 8:28

ka pa to ko so v podnapisih prevedli Rocket v Rukola. hahaha

— hijacker
28.3. 2011 ob 12:57

ja men se zdi reklama dost zanimiva in ga tut mislm it gledat. :))

— supr
28.3. 2011 ob 14:54

ah pol filma že tu v trailerju vidiš...

— tip z motorko
30.3. 2011 ob 13:26

Mater, vs je tlele enih strokovnih prevajalcev, da ste se tok okol prevoda naslova zataklni. Prevod filma je tokrat cist okej.

— Tvojmt
30.3. 2011 ob 23:19

film je bil katastrofalen res razen lepih deklet... preveč uspešnih geek receptov zmetanih v en sam film, izid pa je en sam za lase privlečen, na trenutke smešen, na druge trenutke pa prav psiho depresiven kaos :S

— kr en
31.3. 2011 ob 13:16

saj "rocket" pomeni tudi "rukola", sam glede na žanr bi bilo res boljše dati "raketa"... ah well...

— prevajalec
1.4. 2011 ob 0:41

samo jaz tako mislim meni je najslabši film vseh časov. žal v filmu ni nič pohvalnega.

— andrej
2.4. 2011 ob 20:17

Ma kake gluposti folk tle pise. Pejte spat!!! Al pa ko res film si pogledate takrat dajte normalne komentarje O FILMU!!!

— ax
3.4. 2011 ob 10:51

Film pogledal zdaj pa še malo recenzije. Glede na napovednik nisem prčakoval kaj tazga, bol v smeri lepih deklet pa akcije, pričakoval pa nisem, da me bo film cel čas držal prbitega pa stolu. Ne vem če sem v celem filmu dvakrat pomežiknil, na kar me trenutno veselo opozarjajo moja žejna zrkla. Skratka poleg napovedanega sem bil postrežen z presentljivo in v podrobnosti izpiljeno zgodob, katere konec me je ujel nepričakvanega. Akcija je v zgodob smiselno vpeljana in s svojo koreagrafijo daje filmu piko na i, bolje da ne omenjam scenografije, ker se bom zapisal pozno v noč. Igralska zasedba je dokaj nova vendar se ujamejo bolje kakor delci puzzlov. Skratka priporočam vsakemu, ki si želi nekaj več od filma, ne bodo razočarani ne hardcore privrženci kakor tudi tisit, ki hočejo kaj odnesti od filma.

— pino
4.4. 2011 ob 15:21

škoda da ni za otroke seje mogoce od 10 let

— fjfjfj
29.4. 2011 ob 18:30

Film pogledal zdaj pa še malo recenzije. Glede na napovednik nisem prčakoval kaj tazga, bol v smeri lepih deklet pa akcije, pričakoval pa nisem, da me bo film cel čas držal prbitega pa stolu. Ne vem če sem v celem filmu dvakrat pomežiknil, na kar me trenutno veselo opozarjajo moja žejna zrkla. Skratka poleg napovedanega sem bil postrežen z presentljivo in v podrobnosti izpiljeno zgodob, katere konec me je ujel nepričakvanega. Akcija je v zgodob smiselno vpeljana in s svojo koreagrafijo daje filmu piko na i, bolje da ne omenjam scenografije, ker se bom zapisal pozno v noč. Igralska zasedba je dokaj nova vendar se ujamejo bolje kakor delci puzzlov. Skratka priporočam vsakemu, ki si želi nekaj več od filma, ne bodo razočarani ne hardcore privrženci kakor tudi tisit, ki hočejo kaj odnesti od filma.

— tinkibinki

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.