Kolosej
Film distribucije A.G. Market

Prijatelji

komedija
Svet odraslih lahko še malo počaka!
Na sporedu od: 14.10.2004, Kolosej Ljubljana
1h 40min / 100min
Leto: 2003
Država: Norveška
Scenarij: Lars Gudmestad
Režija: Morten Tyldum
Trije prijatelji živijo brezskrbno in divje življenje, dokler niso soočeni z odgovornostjo, ki jo prinašajo resne partnerske zveze. Toda po naključju se posnetki njihovih zabavnih akcij znajdejo na televiziji in kmalu postanejo slavni in oboževani. A tudi slava ima svoje negativne strani...
Simpatična zgodba o prijateljstvu, ljubezni in odraščanju je začinjena s številnimi, deloma tudi nevarnimi akcijami, po vzoru odštekane ameriške serije Jackass. Igralec Aksel Hennie je vztrajal, da večino teh prizorov odigra sam. Tako je že na začetku dodobra prestrašil filmsko ekipo, ko je pri plezanju po balkonih nadaljeval s podvigom, dokler ni bil več kot 10 metrov visoko. Dogajanje na televizijski postaji je bilo dejansko posneto v stavbi norveškega programa TV2, razen recepcije, ki naj bi v resnici izgledala preveč vsakdanje. Film se je na norveških filmskih platnih vrtel več kot 6 mesecev.

Kristoffer (Nicolai Cleve Broch) in Geir (Aksel Hennie) sta nerazdružljiva prijatelja, ki v prostem času najraje snemata drug drugega pri vratolomnih vragolijah, te pa se nemalokrat končajo z zelo bolečimi posledicami. Občasno se jima pri tem pridruži njun sostanovalec Stig Inge (Anders Baasmo Kristiansen), ki ima rahlo agorafobijo (strah pred odprtim prostorom), a tega ne želi obešati na velik zvon. Harmonijo prijateljev nekega dne zmoti Kristofferjevo dekle Elisabeth, ki mu ponudi ključ od svojega stanovanja misleč, da ga bo tako pripravila k bolj odgovornemu življenju. Kristoffer pa ne želi tako drastične spremembe in zato Elisabeth užaljeno prekine njuno zvezo. Toda Kristoffer nima veliko časa za žalovanje, saj producent znane televizijske oddaje po pomoti dobi v roke nekaj posnetkov nevarnih, toda zelo zabavnih akrobacij treh prijateljev. Po nekaj predvajanjih so gledalci navdušeni, toda skupaj s slavo pridejo tudi težave, ki ogrozijo njihovo brezskrbno življenje in prijateljstvo.

Komentarji

2.10. 2004 ob 13:56

ta film bi mogu pa že doug nazaj bit predvajan! baje je hud :)

— MIHC
9.10. 2004 ob 17:56

Jest sem film že gledala in morm rečt, da je prov fajn. Končno en ne-pocukran in ne-ameriški film!Tko, da se ga splača gledat. LP, pa velik užitkov ob gledanju filma! :)

— Živjo!
11.10. 2004 ob 21:29

jaz imam eno vprašanje.Kaj film Prijatelji bo 14.10 tudi v kopru?

— ana
12.10. 2004 ob 13:54

mora bit dober

— kily
14.10. 2004 ob 18:23

Film je ful dober! Za moje pojme vreden ogleda, mogoče bi konec lahko malo spremenili- preveč zlajnan že!

— SunShine
18.10. 2004 ob 17:56

men je biu film ful usec...sploh pa glavni igrau nicolai!

— Daša
20.10. 2004 ob 21:30 zvezdica

Film Prijatelji ponuja simpatično zgodbo in like, v katere se zlahka vživiš in so osvežujoče ne-holivudski in veliko bolj realni. Meni se je zdel super, ful smešen in zanimiv. Pejte ga gledat če ste odprti tudi za kaj drugega kot ameriške zgodbe in like ter filme z več specialnih efektov kot vsebine. Splošna ocena - 9/10. Sicer je pa vse stvar okusa... tole je pa moje mnenje. :) Lep ogled zelim!

— Katie
20.10. 2004 ob 21:32

Aja, pa z Dašo se čist strinjam glede glavnega igralca... mnjam. :)

— Katie
22.10. 2004 ob 8:10 zvezdica

Preprost film s tipičnih (pra)starih temah - ljubezni in prijateljstvu, a s krasnim novim osvežujočim pridihom. Super!

— melita
27.10. 2004 ob 11:30

Tako srčkanga filma pa že dolgo ne! Fantastičen in edinstven! Iz dvorane sem odšla vsa zasanjana!!!

— martina
27.10. 2004 ob 22:19

ja, film je ful uredu za sprostitev pa tud za nasmejat, priporočam ogled.

— svetko
29.10. 2004 ob 14:37

film je zelo fajn! stran od ameriške pocukranosti! če želite sprostitev je ogled nujen!

— petra
2.11. 2004 ob 14:37 zvezdica

Prijatelji so gledljiv norveški filmček s kopico simpatičnih likov - tri mušketirje setavljajo pregovorni lepotec, ki z damami nima sreče, manj postavni, a zabavni prijatelj in nenazadnje, dobrovoljni tepček. Tudi dami sta precej stereotipni - preračunljiva blondinka in strastna rjavolaska. Kljub klišejem in predvidljivemu zapletu pa so igralski naturščiki neverjetno prepričljivi, življenski in osvežujoči liki, ki jim zlahka verjamete. Ne manjka tudi grenko-sladkega humorja in ljubezenskih zapletov za vse ljubitelje romantike. Skratka, simpatičen filmček, ki vam bo polepšal hladne dni. Se vidimo v kinu ;) MMM

— MMM
3.11. 2004 ob 14:32

nism še gledov tega filma,pa me ful ful zanima,če se ga splača it gledat? lp

— boc
3.11. 2004 ob 14:33

se strinjam z bocom! nism še tut jz ne se gledov tega filma. papa mwa:*

— hladnik
6.11. 2004 ob 19:41

enkraten film pa še Nicolai je ful luštn! Vredno ogleda tk da. pejte ga gledat. ne bo vam žal!!!

— Ninchy

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.