Kolosej
Film distribucije Con film d.o.o.

Prihod

znanstvenofantastična misteriozna drama
Film je prejel oskarja.
Podnapisi
Na sporedu od: 24.11.2016, Kolosej Ljubljana
1h 56min / 116min
Leto: 2016
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Eric Heisserer po kratki zgodbi Teda Chianga
Režiser napetih trilerjev Ugrabljeni in Sicario: Onkraj zakona predstavlja skrivnostno zgodbo o izzivih prvega stika z Nezemljani. Ko po svetu pristane več neznanih letečih predmetov, mora posebna skupina strokovnjakov najti način, kako vzpostaviti kontakt s povsem neznanim sogovornikom. Pod vodstvom izkušenega polkovnika Weberja se znajdeta tudi matematik Ian in lingvistka Louise, toda prišleki so tako zelo drugačni od nas, da se zdi vsaka komunikacija praktično nemogoča. Louise je kljub temu odločena, da najde skupen jezik in razkrije njihov pravi namen prihoda, preden se zaradi nepremišljenih potez politikov lahko zgodi najhujše.

To zimo se pripravite na prvi stik! Njihov prihod bo za vedno spremenil človeštvo...

Ob koncu leta nas v kinu čaka izjemen filmski dogodek: zgodba o prvem stiku med ljudmi in nezemeljskimi bitji. Gre za filmski hit Prihod (Arrival) režiserja Denisa Villeneuva, ki ga poznamo po priznanih uspešnicah Ugrabljeni in Sicario: Onkraj zakona. Glavni vlogi v njegovem novem filmu sta odigrala petkratna nominiranka za oskarja Amy Adams in dvakratni nominiranec za oskarja Jeremy Renner. Obeta se nam znanstveno-fantastični spektakel, ki nam ne bo postregel samo z dvema urama vrhunske zabave, pač pa nam bo dal tudi misliti.

O tem, da ne gre samo za še enega v nizu hollywoodskih blockbusterjev, katerih glavni cilj je doseči čim večji izkupiček po vsem svetu, priča že dejstvo, da so Prihod izbrali na prestižnih filmskih festivalih v Torontu in Benetkah, kjer bo doživel glamurozno svetovno premiero ob navzočnosti velikega dela filmske ekipe. Ob Amy Adams (Ameriške prevare) in Rennerju (Bombna misija) blestita v stranskih vlogah tudi dobitnik oskarja Forest Whitaker (Zadnji škotski kralj) in nominiranec za zlati globus Michael Stuhlbarg (Zresni se). Scenarij za film je napisal Eric Heisserer (Stvor) po kratki zgodbi Teda Chianga.

Zgodba nadvse inteligentnega znanstveno-fantastičnega trilerja se vrti okoli prihoda Nezemljanov in našega prva stika z njimi. Dvanajst vesoljskih ladij jajčaste oblike je pristalo na različnih koncih sveta. Ameriška vojska se kmalu obrne na strokovnjakinjo Louise Banks (Adams), najboljšo prevajalko na svetu, ki bo morala s fizikom Ianom Donnellyjem (Renner) odkriti, ali so naši obiskovalci prišli v miru ali predstavljajo nevarnost za vse človeštvo.

Glede na to, da je redna kino distribucija filma predvidena za konec leta, ko se v kinu večinoma prikazujejo filmi, ki se potegujejo za razne prestižne nagrade (zlasti za zlati globus in oskarja), lahko upravičeno pričakujemo, da bo Prihod vrhunski znanstveno-fantastičen spektakel, ki nas bo osvojil z najsodobnejšimi posebnimi učinki, pa tudi z odlično zgodbo, kakršne že dolgo nismo doživeli na velikem platnu.

Komentarji

1.12. 2016 ob 13:02 zvezdica

Končno film o Nezemljanih, ki je ne le vreden ogleda, temveč NUJEN, da si ga ogledate! Ta veličastni film ne bo napolnil le čutov, s katerim razpolagajo naša telesa, temveč tudi tiste, s katerimi ne. Iskrene čestitke ustvarjalcem. Veličastno.

— jesse45613
8.12. 2016 ob 9:04

Odlična ZF drama, priporočam.

— Miki
9.12. 2016 ob 8:50

krnekiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

— sexy boy
15.12. 2016 ob 8:07 zvezdica

Pod dolgem času odličen film! Priporočam ogled!

— Ana
19.12. 2016 ob 14:59

Kar neke izmišljotine. Dolgočasen film, ki ni vreden ogleda. Kar neki.

— Boštjan
28.12. 2016 ob 16:20

Film na začetku kaže potencijal, ki pa se tudi hitro izjalovi. Zgodba je dolgočasna, preveč je razvlečen in zgubiš občutek, da gledaš neko znanstveno fantastiko. Ta film bi bolj označil za dramo. Kadri so togi in daje občutek, da so spacali nekaj na hitro.

— David
8.1. 2017 ob 13:39

film bi si tudi sam rad ogledal ..

— som
13.2. 2017 ob 18:19

Čudovit film. Vreden ogleda, za tiste, ki čutijo to tematiko. V kolikor ne čutite ZF tematike, ga ne boste razumeli in vam bo "kr nekaj". Ima globja sporočila. Končno dober, odličen ZF film.

— Barby
30.3. 2018 ob 15:08

Film je odlične. Ima globja sporočila in ga je treba nekako razumeti. Meni osebno pa je po zgodbi in kot sam film eden najboljših. Navdušen sem tudi nad glasbo, ki je delo Maxa Ritcherja. Priporočam!!!

— Timotej
3.12. 2020 ob 9:05 zvezdica

Name je film naredil velik vtis. Ne le z močno glasbo, ki stopnjuje napetosti ali z dejstvi, ki se nam premišljeno odpirajo( izgled plovil, nezemljanov itd). S sporočilnostjo opozori na človekove potenciale, ki jih je sodobna družba zanemarila in jih zato ne razvijamo, pa tudi na moč sodelovanja, pozitivnega mišljenja...Sodobna tematika, ki nakazuje pravo smer človeškega razvoja.Večplasten film, vreden ogleda.

— Janja Lamovšek

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.