Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Pridni fantje

komedija
Priporočamo, da si film Pridni fantje, osebe mlajše od 17 let, ogledajo v spremstvu odrasle osebe.
Podnapisi
Na sporedu od: 15.8.2019, Kolosej Ljubljana
1h 30min / 90min
Leto: 2019
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Lee Eisenberg in Gene Stupnitsky
Režija: Gene Stupnitsky
Potem ko 12-letnega Maxa (Jacob Tremblay) povabijo na njegovo prvo zabavo, kjer se najstniki poljubljajo, je ves paničen, ker se poljubljati ne zna. Da bi prišel do čim več napotkov, kako se poljubljati, se Max s svojima prijateljema Thorom (Brady Noon) in Lucasom (Keith L. Williams) odloči, da uporabi očetov dron - ki se ga seveda ne sme dotikati - in z njegovo pomočjo vohuni za sosedovima najstnikoma, kako se poljubljata. A stvari se popolnoma obrnejo in dron je uničen. Max ga mora zamenjati, še preden se njegov oče (Will Forte) vrne iz službe. Trije fantje tako "špricajo" šolo in se odpravijo na misijo, ki pa je polna slabih odločitev. Med drugim bodo priča ukradenim drogam, se pretepali, bežali pa bodo tako pred policisti kot pred najstnicami. Jim bo na koncu le uspelo priti na obljubljeno zabavo?

Kaj vse slabega se lahko zgodi v enem samem dnevu? To bodo izkusili šestošolci v novi, odbiti komediji z naslovom Pridni fantje, ki v Kolosejeve kinematografe prihaja letos poleti.

Od avtorjev filmov Superhudo (Superbad), Sosedi in Upor klobasic (Sausage Party) prihaja nova komedija, v kateri se trije šestošolci odločijo »špricati« šolo in se odpravijo na epsko misijo, med katero doživijo precej nepričakovanih zapletov, medtem ko skušajo čimprej priti na zabavo.

Komedijo je režiral Gene Stupnitsky, skupaj z Leejem Eisenbergom pa je napisal scenarij. Med producenti sta igralec Seth Rogen in Evan Goldberg, ki sta napisala scenarij za komedije Superhudo, Sosedi 2 in Upor klobasic.

Scenarista Lee Eisenberg in Gene Stupnitsky, ki že vrsto let sodelujeta, sta vedela, da morata za dobro komedijo razkriti najstniško obdobje. »Blizu so nama zgodbe iz teh let in v film Pridni fantje sva verjela zelo dolgo,« je povedal Stupnitsky. »To so najbolj nerodna leta, oba imava zgodbe iz časov, ko sva bila stara 12 ali 13 let, ko se skušava prebijati v najinem svetu. In ta nerodnost sama po sebi vodi v komedijo. Še posebej zato, ker ti otroci delajo stvari, ki jih ne razumejo. Ideja za film, v katerem otroci preklinjajo, se vedno zdi smešna idejapa pravi Eisenberg in doda, da sta pomislila, da mlajši, ko so otroci, bolj zabavno bo.

Fantje so še vedno morali biti pridni fantje. »Otroci so majhni fundamentalisti, svet vsi vidijo črno-belo. Pomembno je bilo imeti igralce, ki resnično upodobijo otroke, ki v svetu vidijo le dobro in slabo. Ki vedo, kaj je dobro in kaj slabo,« pove Eisenberg. »Sodelovati s temi tremi fanti nama je bilo v veselje, ker so še premladi, da bi bili pokvarjeni,« pa pojasnita Evan Goldberg in Seth Rogen. »Bilo je osvežujoče.« Pri snemanju in produkciji pa so bili v veliko pomoč starši otrok. »Zelo so pomagali, bili so odlični,« še povedo producenti.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.