Kolosej
Film distribucije Fivia

Prevajalci

triler
Podnapisi
Na sporedu od: 9.7.2020, Kolosej Ljubljana
1h 45min / 105min
Leto: 2020
Država: Francija, Belfija
Jezik: italijanščina, portugalščina, danščina, ruščina, francoščina, angleščina, grščina, mandarinščina, španščina
Scenarij: Romain Compingt, Daniel Presley
Režija: Regis Roinsard
Devet prevajalcev, najetih za prevajanje nestrpno pričakovane zadnje knjige najbolje prodajane trilogije, je zaprtih v razkošnem bunkerju. Ko se na spletu pojavi prvih deset strani najbolj skrivnostnega rokopisa, postane sanjsko delo nočna mora. Tat je eden izmed njih in založnik Eric Angstrom (Lambert Wilson) je pripravljen narediti vse, kar je potrebno, da ga odkrije... ali jo odkrije. Napet triler v iskanju krivca vas bo pustil v negotovosti do samega konca.

LAMBERT WILSON (Eric Angstrom)

je bil petkrat nominiran za nagrado Cesar (francoska različica oskarja), nazadnje za vlogo v filmu Des hommes et des dieux (2011). Prvo filmsko vlogo je dobil ob Seanu Conneryju v Five Days One Summer. Nekateri od filmov, v katerih je igral, so The Blood of Others Clauda Chabrola z Jodie Foster; z Juliette Binoche v Rendez-Vous; v filmu Andrzeja Wajde The Possessed; The Belly of an Architect Petra Greenawayja; El Dorado Carlosa Sauraje; priznanem Jefferson in Paris Jamesa Ivoryja; z Vero Belmont v Red Kiss in Marquise; The Leading Man Johna Duigana; Same Old Song Alaina Resnaisa; Trop(peu) d'amour Jacquesa Doillona; The Last September Deborah Warner in Combat d'amour en Songe's Raula Ruiza. Wilson je igral v številnih gledaliških predstavah v francoskem in angleškem jeziku. V Royal National Theatre v Londonu je nastopil v predstavah A Little Night Music ob Judi Dench v režiji Seana Matthiasa, kot tudi v Ashes to Ashes Harolda Pinterja.

OLGA KURYLENKO (Katerina Anisinova)

lepa Ukrajinka, ki je nase opozorila med šolanjem na igralski šoli, ko je delala kot manekenka, je filmsko kariero začela v Franciji, nadaljevala pa s TV serijo in filmi Max Payne in Centurion. Svetovno javnost je nase opozorila z vlogo v filmu o Jamesu Bondu z naslovom Kvantum sočutja. Videli smo jo v filmih Johnny English spet v akciji, Stalinova smrt, Vampirska akademija, Soba želja, Pozaba, Hitman-Agent 47,…

SIDSE BABETT KNUDSEN (Helene Tuxen)

je od začetka 90-ih let prejšnjega stoletja nepogrešljiva v danskem gledališču in na filmski sceni. Zaigrala je v filmu Let's Get Lost (1997), s čimer si je prislužila nagradi Robert in Bodil za najboljšo žensko vlogo, nato pa še v Mifune's Last Song (1999), The One and Only (1999), ki ji je prinesel še drugo nagrado Bodil, Mona's world (2001), Chop Chop (2001), Villa Paranoia (2004) in The Fakir (2004). Njen najnovejši film bo triler Inferno (2016) v režiji Rona Howarda, njeni soigralci pa Tom Hanks, Felicity Jones, Omar Sy,…

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.