Kolosej
Film distribucije FAMOUS FOX, d.o.o.

Prenovljeni Marvin

Marvin ou la belle éducation/ Reinventing Marvin
drama
Podnapisi
Na sporedu od: 9.8.2018, Kolosej Ljubljana
1h 55min / 115min
Leto: 2017
Država: Francija
Jezik: francoščina, angleščina
Scenarij: Anne Fontaine, Pierre Trividic,
Režija: Anne Fontaine
Marvin odrašča v delavskem okolju, kjer štejejo samo tradicionalne vrednote. Že njegov videz ga izpostavlja zavračanju okolice in tudi družina se ga malodane sramuje. Režiserka pa se ni hotela osredotočati na obsojanje nestrpnosti in tudi ne na izpostavljanje vprašanja homoseksualnosti, temveč si je film zamislila kot poklon umetnosti in kulturi (pri snemanju so na primer uporabljali starejše tehnične pripomočke, ki zaradi svoje občutljivosti niso več v uporabi). Marvin nima izbire - mora zapustiti domače okolje in si 'izruvati srce', da lahko zaživi s tistimi, ki ga razumejo in ki so mu podobni. Fontainova raziskuje, kaj se bo Marvinu zgodilo, predvsem pa, kako se mu bo to zgodilo, torej kako bodo drugi vplivali na njegovo življenjsko pot

Režiserka Anne Fontaine je pri snovanju scenarija za film izhajala iz romana 'En finir avec Eddy Bellegueule' avtorja Edouarda Louisa, vendar pa je hotela ustvariti novo zgodbo in si za glavnega junaka zamisliti drugačno usodo.

V filmu prevladuje tematika drugačnosti in ideja, da lahko pobegnemo svoji na videz začrtani usodi in da nič ni vnaprej določeno.

 Doslej smo pri nas videli že nekaj filmov Anne Fontaine, na primer 'Coco Chanel', 'Gemma Bovary' in 'Občudovani', sicer pa je Marvin že 16. film, pod katerega se je ta igralka in režiserka podpisala

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.