Kolosej
Film distribucije Continental Film

Prenašalec 2

akcijski
Na sporedu od: 8.12.2005, Kolosej Ljubljana
1h 27min / 87min
Leto: 2005
Država: Francija, ZDA
Scenarij: Luc Besson, Robert Mark Kamen
Režija: Louis Leterrier
Upokojeni prenašalec vseh mogočih pošiljk Frank (Jason Statham) se je iz vročega Sredozemlja preselil v Miami, kjer je zaposlen kot voznik premožnega visokega vladnega uradnika za boj proti drogam. Ko temu ugrabijo sina, se Frank odloči posredovati, s čimer pa se zaplete v globoko zaroto zločincev, za katere je deček zgolj sredstvo, s katerim bi prišli do nevarnega biološkega orožja. Kot da zločinci še niso dovolj, Franku kmalu za ovratnik dihajo tudi možje v modrem, ki zmotno mislijo, da tudi on tiči za ugrabitvijo.

Film je posvečen spominu na Michaela Stonea.

Frank Martin je najboljši v svojem poslu. Nekdanji operativec posebnih enot dela kot transporter. Prevaža dobrine - ljudi ali karkoli pač nanese. Zelo preprosto, on dostavi... in ne zastavlja vprašanj.

Frank se je s francoskega Mediterana preselil v Miami na Floridi, saj prijatelju na uslugo prevaža premožno Billings. Transporterja ne more presenetiti skoraj nič, vendar je mlademu Jacku Billingsu to uspelo. Frank ni pričakoval, da se bo navezal na šestletna Jacka, ki ga vozi v šolo in iz šole. A ko Jacka ugrabijo, mora uporabiti v bitkah preizkušene veščine, da bi našel dečka in preprečil ugrabiteljem izpeljati načrt, po katerem naj bi izpustili virus, ki bi ubil vsakogar, ki pride v stik z njim.

Ko je oktobra leta 2002 Twentieth Century Fox v kino poslal Prenašalca, je ta postal svetovna uspešnica. Njegov producent in koscenarist je bil uveljavljeni filmski ustvarjalec Luc Besson. Na DVD-ju je Prenašalec postal še večja uspešnica. Obenem se je z njim rodil novi hollywoodski akcijski zvezdnik, Jason Statham, Frank Martin pa je postal njegov prepoznavni lik.

Statham pravi: "Ljudje so mi povsod pripovedovali, kako sta jim bila všeč Transporter in lik Franka Martina. Prenašalec je zame še posebej pomembna vloga, saj je vplivala na mojo kariero bolj kot katerikoli film, ki sem ga kdaj posnel."

Po besedah režiserja drugega PRENAŠALCA Louisa Leterrierja, ki je bil pri prvem umetniški vodja, je bila glavna privlačnost izvirnika Stathamova upodobitev lika. "Jason ni prikazal le izjemnih telesnih sposobnosti lika, ampak tudi njegovo človeškost," pravi Leterrier. "Jason je Franka upodobil kot oklevajočega bojevnika. Frank si ne želi več opravljati sumljivih poslov; hrepeni po preprostem življenju. A usoda se rada poigrava z njim in v novem filmu se mora spet spopasti z nemogočo situacijo."

Robert Mark Kamen, ki je z Lucom Bessonom napisal scenarija za oba dela, se strinja, da v veliki meri film dolguje svojo privlačnost Stathamovemu pristopu do ikonskega lika. "Jasona odlikujeta človeškost in spodobnost; obe vrlini oživita v Franku Martinu, čeprav je seveda žilav kot le kaj."

Po svetovnem uspehu Prenašalca in vstajenju Stathama kot novega filmskega akcijskega zvezdnika, nadaljevanje ni povsem nepričakovano. Luc Besson si je PRENAŠALCA 2 zamislil kot filmski dogodek, ki bi presegel izvirnik tako po obsegu kot po čustvih.

Kljub uspehu Prenašalca in zagnanosti filmskih ustvarjalcev, da združijo moči za nadaljevanje, PRENAŠALCA 2 ni bilo prav lahko spraviti skupaj. Statham je postal eden najbolj iskanih igralcev v Hollywoodu; režiser Louis Leterrier, ki je dokončal Unleashed z Jetom Lijem, Morganom Freemanom in Bobom Hoskinsom, producent pa je bil Besson, si je ogledoval nek drug projekt, koreograf borilnih veščin Cory Yuen (ki je režiral Prenašalca) pa je delal pri več filmih.

Na srečo so se urniki vseh ključnih igralcev nenadoma dovolj uskladili, da so jim omogočili sodelovanje pri PRENAŠALCU 2 Besson si ga je zamislil tako, da bo v njem več akcije, več dramatičnosti in da bodo liki bolj jasno izrisani - začenši s Prenašalcem samim. "Frank se je od prvega dela spremenil," pravi Statham. "Za Franka je precej več na kocki, zlasti čustveno."

Statham je užival v mešanici nežnejših in bolj robatih potez lika. "En dan sem igral nežen, čustven prizor ob Amber Valletta [ki igra mamo mlade ugrabljene žrtve]; naslednjega dne pa sem se spopadel z ekipo mednarodnih falotov. Nikoli ni bilo dolgočasno."

Tako kot v njegovem predhodniku je tudi v PRENAŠALCU 2 na ogled izjemna telesna pripravljenost Jasona Stathama: vrsto let se je ukvarjal z boksom, kickboxingom in potapljanjem. Stathamovo znanje borilnih veščin in izkušnje s potapljanjem so mu prišle prav pri enem ključnih prizorov, med katerim letalo strmoglavi v Atlantski ocean.

Statham, ki celo pri najbolj nevarnih akcijskih prizorih nerad uporablja dvojnika, je užival, ker je bil lik telesno tako zahteven. Poseben posladek zanj pa so bile vožnje s hitrimi avtomobili, ki se jih je naučil pri prvem delu. "Vožnja s hitrim avtom je bila res bomba," pravi Statham, ki pri PRENAŠALCU 2 sedi za volanom črnega audija A8. "A priznavam, da je bilo urjenje in izvajanje akcijskih prizorov v drugo lažje. Tokrat sem vedel, kaj me čaka!"

Tako kot pri prvem delu je Statham sodeloval s koreografi prizorov pretepov in akcijskih prizorov, ki jih je izbral Cory Yuen osebno. "Cory pozna Jasonov potencial in zna ga potisniti do mej njegovih telesnih zmogljivosti," pravi režiser Louis Leterrier, ki je z Yuenom brezhibno sodeloval pri obeh Transporterjih. "Coryju sem dal izhodišča in zaključke akcije, on pa je zapolnil vmesni prostor. Cory s svojo ekipo pove zgodbo s pomočjo akcije."

PRENAŠALEC 2 je nabit s čustvi zaradi Frankovih interakcij z mladim Jackom Billingsom (igra ga Hunter Clary). "Frank je tako odsoten, da se nam je zdelo zabavno, da bi vozil otroka," pravi Robert Mark Kamen. "Frank z otroki nima pravih izkušenj. Jasonovi prizorih s Hunterjem so zelo zanimivi, ker se do dečka obnaša kot do odrasle osebe - saj samo to zna!"

Eno od ključnih vlog v filmu igra tudi Miami. Med snemanjem v juliju in avgustu leta 2004 je bila ekipa priča izjemne lepote in besa narave, saj sta po mestu pometla dva orkana in še več manjših, a hudih neviht. Veter je pihal s hitrostjo 150 kilometrov na uro. Enkrat so morali ekipo evakuirati v bunker v bližini letališča, da so ušli neurju.

Kljub težavam z vremenom, ki je narekovalo snemalni urnik, je bila ekipa PRENAŠALCA 2 odločena dokončati nalogo in oživiti novo poglavje pustolovščin Prenašalca. Jason Statham meni, da vpogled v lik, ki ga nudi film, lahko vodi v še več zgodb o Franku Martinu. "Mislim, da Frankovega potenciala sploh še nismo začeli izkoriščati. Še več moramo raziskati."

O igralcih

Jason Statham (Frank Martin): Luc Besson in Robert Mark Kamen sta prvega Transporterja napisala posebej zanj. Nastopil je tudi v filmih The One (Edini), Ghosts of Mars, The Italian Job (Italijanska misija), Turn it Up, Collateral (Stranski učinki), Revolver, Chaos, Dangerous Siege.

Rodil se je v Sydenhamu v Angliji. Bil je eden najboljših potapljačev v angleški ekipi. Na olimpijskih predtekmovanjih je bil trikrat tretji, na svetu je bil dvanajstih. Med treningom v slavnem Crystal Palace National Sport Center v Londonu so ga filmske ekipe in fotografi začeli oblegati kot nov talent za nastope v oglasih in reklamah. Eden od teh je bil oglas French Connection. Takrat je spoznal lastnika podjetja, ki je bil tudi producent filma, ki je bil takrat v fazi priprav. Filmu je bilo naslov Lock, Stock and Two Smoking Barrels (Morilci, tatovi in dve nabiti šibrovki). Statham se je sestal z režiserjem Guyjem Ritchiejem, ki mu je dal vlogo v filmu. Kmalu zatem mu je Ritchie dal vlogo še v svojem filmu Snatch (Pljuni in jo stisni).

Alessandro Gassman (Gianni) je sin legendarnega italijanskega igralca Vittoria Gassmana in Juliette Mayniel.

Alessandro Gassman je debitiral pri sedemnajstih v filmu Di Padre In Figlio. Pri njem je bil skupaj z očetom koscenarist in korežiser. Leta 1986 je nastopil v La Monaca Di Monza v režiji Luciana Odorisia in potem v L'Altra Enigma v režiji Vittoria Gassmana in Carla Tuzzija.

Nastopil je še v filmih When We Were Repressed, Macho, A Month by the Lake, Uomini Senza Donne, Lovest, The Turkish Bath, I Miei Piu Cari Amici, Facciamo Fiesta, Mi Fai Un Favore, Toni, La Bomba, Coconut Heads, The Bankers of God: The Calvi Affair, Guardina Delle Nuvole.

Nastopil je tudi v nadaljevanki Dalida.

Amber Valletta (Audrey Billings) je posnela filme Hitch, Man About Town, Unzipped, Drop Back Ten, What Lies Beneath (Potopljene laži), Family Man, The Duplex, Raising Helen (Helenca na preizkušnji).

Rodila se je v Oklahomi, a že pri petnajstih prišla v Evropo in se ukvarjala z manekenstvom.

O režiserju

Louis Leterrier je bil pri prvem Transporterju umetniški vodja. Pred kratkim je režiral Unleashed.

Je rojen Parižan. V film se je zaljubil že v mladih letih in še pred osemnajstih letom dobil več nagrad za kratke filme. Leterrier je zapustil Francijo in odšel filmsko umetnost študirat na prestižno newyorško univerzo Tisch School of the Arts. Bil je pomočnik režiserja in je delal pri posebnih učinkih pri četrtem delu Osmegha potnika v režiji Jean-Pierra Jeuneta. Potem je bil asistent režiserja pri francosko-ameriški koprodukciji The Tourist Trap, pri epu Luca Bessona Ivana Orleanska in pri visokoproračunskem Asterixu in Obelixu: Misija Kleopatra.

Leterrier je spet pomagal Bessonu pri reklami za L'Oreal, kmalu zatem pa mu je slavni filmski ustvarjalec ponudil delo pri PRENAŠALCU.

Komentarji

24.10. 2005 ob 15:05

Ta mowi je res hud ane prow en izmed najbolših že enka je biw full hud zdj pa tko avto ma en audi nwem ker pa tko ne fura se dost ampak se full neki fajta pa pač tut neralnost notr welik ;D ayde Wredn ogleda

— WiRuS
26.10. 2005 ob 9:10

film sm si ogledu pred kakšnima 2.mescema k sm si ga zlowdu ful mi je hut,es je vredn ogleda sam majo pa tut nerealne naprimer ko prenašalec z audiem s8 skoč iz stavbe na stavbo..kaj čmo...drgač je pa fuulll hut

— Jason boy
28.10. 2005 ob 9:17

vrei film je...malo pretiravanja pa vseeno doer film;)

— Allen
30.10. 2005 ob 10:12

Film je vrei samo mi je bla enka bolša, ker tu praktično ni več pravi prenašalec!

— Eddie
31.10. 2005 ob 15:26

Bistveno boljsi kot prvi del filma!

— Kul
1.11. 2005 ob 19:26

ejj men je movi zlooo ušeč, pa zloo hudga audi-ja a8 voz...

— jst
3.11. 2005 ob 17:40

A mogoče kdo ve, zakaj film pride šele 1. 12.?? Že prej so ga imeli v napovedniku, pa so ga umaknili.

— Bella
3.11. 2005 ob 20:13

Drugače sm film že vidla in mi je pravi cukrček :) Ok, ma nekaj neverjetnih stvari not...kot recimo tisti prizor, ko se v zraku avto obrne in z bombo zadene v tisto kljuko :D

— Bella
12.11. 2005 ob 20:54

Film mora bit ful hud!Bom sou pogledat!

— Gogy
13.11. 2005 ob 10:44 zvezdica

slabo uro in pol nabite akcije. z avtomobili, gliserji, peš. zgodba ni bogve kaj, ker je pač nadaljevanje, tako da nekih "višjih" nivojev ali skritega nauka v filmu ne pričakovat. dobra akcija ;)

— Liones
13.11. 2005 ob 15:27

Ceprav se ga nisn gledo se od vseh komentarjev izve da mora bit kul.Upam da bom dobo se plac za kolosej saj ga bom sel gledat.Pa tudi drugi ki se ga niste gledali svetujem vam da ga idite.Ker ga jaz bom.Pa sigurno je kul. ;)

— Ga ne rabim
13.11. 2005 ob 21:21

dober film podobno prvem delu

— andrej
20.11. 2005 ob 0:18 zvezdica

Lepa akcija, brez komentarja, vendar tudi terminator jih je kdaj dobil okrog kepe, tale gospod pa niti enkrat. Mišice ima, ampak so grdo skopirali akcijo s hidrantom iz filma " kiss of the dragon" glavnega akcionerja Jet Li-ja. could b better

— Pegaz
21.11. 2005 ob 18:27 zvezdica

Mal pretiravanja?Jao,tol iko pretiravanja pa še ne!! Film čisto zamori z znanstvenofantastičn imi izvedbami raznih skokov,letenj,.ma vsega.Izpade kot hudo bedna komedija.

— Andromeda
22.11. 2005 ob 19:59

Povpreček.

— Dakota
6.12. 2005 ob 20:22

Sam un skok z Audijem je pa hud!

— Zlati prenasalec
10.12. 2005 ob 11:34 zvezdica

res n wem kwa usi tok kritizerate ta film.men je pa čist u redu.kokr je že en napisu 1 ura pa pol nabite akcije efekti so res carski tko d n wem kwa je tle narobe.kar se pa tiče pretepov so res mau bl nemugoči ampak lih to nardi filše bla zanimiv.tko d mensezdi d je film carski.tut JASON STATHAM(Frank Martin)je taprav za to vlogo.u useh prizorih deluje tko umirjeno,kar pa mislm d je za tak fil potrebn.tut ostali igralci so dobri pa mislm d so dobr zberal.lih ta pravi ljudje za te vloge.pa še o avto.ta audi k ga ma Jason je z eno besedo CARSKI.pa tut un črn ferrari k ga voz po letališču je ŠE BL CARSKI.tist k ga ma pa pol un taxist za taxi je pa tut u redu.TKO D CARSKI FILM. :)

— mta car
13.12. 2005 ob 19:10

nauči se pisat vsej malo bolj po slovensko, pa da neki kvakaš (leti na zgornji post)

— za zgornji komentar
14.12. 2005 ob 9:22 zvezdica

Filem je znimiv če si si pogledal prvi del ceprav se ne navezuje prevec na nga.Veš pa samo kaj transporter počne.Filem je drugač hud če maš rad akcijo in se ga res splača pogledat.Kar pa je pretiravanj v tem filmu pa danes vidiš že skoraj v vsakem film. Tko da se ga splača paogelda še posebaj če vam je bil ušeč prvi del.

— tweety
14.12. 2005 ob 15:03

Ok film je dober samo zaradi tega ker tip vozi takega audija ki ga bom jaz mel (če):))

— skalp
18.12. 2005 ob 13:10

Zelo dobra Akcija! Pa zelo dobri Avti!!!

— Alex.
18.12. 2005 ob 16:30 zvezdica

ta film je totalno bedn saj če gledaš iz oči lajika in ne profesionalca vidiš glupe stvari npr. avto beri črni audi vozi po lužah ni nič umazan,skoči nevem kako visoko in nima nič poškodb prav tako ko se je zabijal v železne kole in avto ni imel niti ene praske uglavnem BEDA!!!

— tea
19.12. 2005 ob 7:45

jah, film res nima prav nobene pametne vsebine - sam vsi ljubitelji Luca Bessona smo pršli na svoj račun...

— jest
20.12. 2005 ob 22:12 zvezdica

Akcija leta. Transporter 2 ima vse tisto, kar smo pogrešali pri Transporterju iz leta 2002. In tudi vse tisto, kar zadnje čase pogrešamo pri akcijskih filmih. Še več, Transporter 2 rešuje čast žanru, ki je že nekaj časa v hudi krizi, saj mu zmanjkuje idej in pravih junakov. Adrenalinski tobogan cestnih dirk, karateja, nabojev in skuliranih enovrstičnic, ki jih spet hudo prepričljivo izgovarja Frank Martin (še vedno Jasnon Statham), skrivnostni "šofer", ki mora tokrat igrati še varuško. Tekoča, elegantna, dinamična in vseskozi zanimiva akcijska kriminalka, kjer hoče mafijec Gianni (Alessandro Gassman) zastrupiti prav vse borce proti mamilom in začeti svoj brezhibni kokainski kartel. Seksi, vroča in udarna štorija, kjer šov kot za šalo ukrade pohotna, potna, mokra in smrtonosna morilka Lola, ki jo igra fatalno privlačna manekenka Kate Nauta. Akcijska mojstrovina, ki se kot za šalo postavi ob bok klasikam Speed, True Lies in Die Hard.

— iztok gartner
23.12. 2005 ob 17:05

Ful dober film morm si ga ij ogledat.

— Ocena 0-10
28.12. 2005 ob 21:52 zvezdica

Kje zaceti no. Prvo naj vam povem, da tale film bi zlahkoto sovrazil, ampak ga ne! Da vidimo nima globjega pomena, nima prave vsebine, je neumen, nic emocije in scenarij da niti ne omenjam!Ampak ta film ni bil narejen za kritike, temvac brez-mozganski zabavi!Zato preden se odpravite gledati film pozabiti na zakone gravitacije, zakone logike in vse kar je resnicno! Saj pred vami se odvija nov svet!Svet akcije! In roko na srce to je vse kar se trudita xXx in James Bond! Ocena: 3/5

— Donnie Darko
29.12. 2005 ob 7:36

bilo je ful kul

— zdenko
30.12. 2005 ob 14:06

film je totalna beda...enka je zakon...tale je pa kr neki vse skup...posebi del k odbije bobma z avta...škoda dnarja in cajta za ogled tega filma...naredu sm največjo napako k sm se odloču za ta film...pokvar vtis pruga...svetujm de raj doma pogledaš pru del še enkat, kokr pa de greš gledat dvojko

— Riddick
1.1. 2006 ob 7:51

eden mojih najboljših filmov je prenašalec 2.Jaz imam najrajši akcijske filme.eno 5kico za prenašalca 2.

— nejc
2.1. 2006 ob 11:41 zvezdica

Preden začneš gledat film, se morš zavedat da je vseskupaj ena velika nakladancija:) Polno enih akcijskih brezveznih prizorov, ki niso možni v realnem življenju. Model pretepe naenkrat 20 ljudi, si natakne na roke buče (zelenjava) in pretepe debeluharja...krneki ...ko sem gledal film sem se smejal:)

— Bedarija
2.1. 2006 ob 17:38

film je kar dober.Sicer sem ga doma gledal že konec oktobra ampak dober scenarij,čeprav bi lahko izbrali malo boljšo bejbo kot pa je bla ta.Uživajte,če pa bi keri mel rad kak film,ki še ni al pa je bil že v kinu naj mi piše-saj je nareta povezava.

— Jason Statham
8.1. 2006 ob 15:31 zvezdica

OOO!!! Akcija je ta prava sam zgodba pa res ni nevam kako pretirano dobra da bi lahko posegla po najvišji stopnički, akcija sama pa je odlična, tako da se v tem filmu lahko nadejate prave akcije!!! :P

— -Eagle-
9.1. 2006 ob 14:46

Tale filmček je vreden ogleda. Akcija, dobri avtomobili prava kombinacija. Ocena: 9+

— hudo
11.1. 2006 ob 19:29

vredno ogleda, vsekakor toplo priporočam

— mb
15.1. 2006 ob 7:27

kaj naj rečem -zelo vredu akciski film (kapo dol)!!! naj mi eden pove kateri film akciskli pa ni ZREŽIRAN ZNANSTVENOFANTASTIČN O!hud film

— Del piero
15.1. 2006 ob 7:33 zvezdica

dobro zrežiran znanstvenofantastičn i film-res dober film,ni kaj!!!Kdor ima rad dobre akcije bi mu svetoval da si ga ogleda-vreden ogleda!!!ocena-čista 10#.

— Juventus
21.1. 2006 ob 23:21

ja filem je dober kot akcija in vse sam je pa enih par prizorov ki mi niso bli lih neki preveč všeč naprimer uni ko vidi da ima bombo pod avtom v ogledalu in se zapelje da ga obrne in ko se obrne pride lih pod žerjav in mu bombo dol zbije sej prizor je dober.samo malo čudno vse skupi zgleda kako je on vedu da če bom lih tam šou da si bo lahko bombo dol zbil? ja no.nevem kaj drugi pravite.

— matic
21.4. 2006 ob 7:52

ful kul film je glejte ga

— rok
29.9. 2008 ob 2:00 zvezdica

Zdravo! No še jest dam neki malga kle notr. Tkole je jst treniram karate že ene 15let in zraven še aikido. Tako da kaj nej vam rečem vse se da z pametjo velik ljudi v enem kupu strest iz rokava, to sem že občutil na lastni koži. No res je, da je vse skupaj malo pretiravano ampak če gremo gledat film iz kota kot režiser je pa stvar zakomplicirana.

Vedeti morajo točno vsak gib kateri bo kdaj nogo iztegnil kateri kdaj roko in kako se bo branil. Ko imajo to vse naštudirano potem sploh ni problem in seveda se to odvija vse skupaj z svetlobno hitrostjo. Tako da ja se razlikuje od realnega življenja v realnem življenju je tko tiste tehnike ki si se jih naučil jih boš znal izrabit vendar je treba biti z glavo hitrejši od nasprotnika. V filmu pa že vsi vse vejo kaj bo kdo kdaj kaj naredu.

Kakšen junak pa bi bil če bi jih ob vsakih parih udarcih dobil po buči saj sploh film nebi biu zanimiu.

Uglavnm film res zakon narejen. Idin to z avtom me pa moti ja zgleda ravno tako kot bi biu oklpnik pri avtu so ga res mal posračkali ni v realnem cilju tako trpežen kot zgleda v filmu heheh

Imam kolega, ki dela kot prevoznik in prevaža vladne agente in politike v Sloveniji. No glede nato da imajo tam šipe in avto kao neprebojen in nevem kaj me je enkrat povabil na neko testiranje in sem tam na lastne oči vidu, no kako se je zgodilo nebom povedou ampak da dam nek izmišljen primer vladno vozilo udariš z velikim kladivom in kaj dobiš na vznoter ukrivljen pleh heheeh no amapk avot je neprebojen kar pomeni da ta železna stvarca nebi prišla skozi. To pomeni da tudi če bi z takim vladnim vozilom vozili tako kot transporter nevem skozi zid in skozi železne palice bi se poznalo kar nekaj udrtin tko da kle je mit ovržen da tudi če je neprebojni pleh da nebi smel bit ukrivljen. Kajti ni tako močan in debel kot vojaški oklepnik

ŠE NEKAJ : KMALU PRIHAJA TRANSPORTER 3

Sem že gledal reklame na youtube

— the transporter
24.3. 2009 ob 0:00

zelo fajn

— 50-**90_.,6+2
21.7. 2009 ob 17:21

Lepa akcija, brez komentarja, vendar tudi terminator jih je kdaj dobil okrog kepe, tale gospod pa niti enkrat. Mišice ima, ampak so grdo skopirali akcijo s hidrantom iz filma " kiss of the dragon" glavnega akcionerja Jet Li-ja. could b better

— anahi

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.