Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Prelomnica Svetega Andreja

akcijska pustolovščina
Samo v Koloseju Maribor
Podnapisi
1h 54min / 114min
Leto: 2015
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Carlton Cuse,Andre Fabrizio, Jeremy Passmore
Režija: Brad Peyton
Zgodba sledi pilotu helikopterja in reševalcu Rayu (Dwayne Johnson), ki s svojo ženo po katastrofalnem potresu potuje iz Los Angelesa v San Francisco, da bi skupaj rešila svojo hči. Njuno burno potovanje se izkaže zgolj za pričetek grozovitosti, ki jih je pripravila narava.

Ko se zloglasna potresna prelomnica Svetega Andreja naposled vda in pri tem v Kaliforniji sproži potres devete stopnje po Richterjevi lestvici, se pilot reševalnega helikopterja (Dwayne Johnson) in njegova odtujena soproga podata iz Los Angelesa v San Francisco, da rešita svojo edinko. Toda njuno nevarno potovanje na sever je zgolj začetek. Ko že mislita, da je najhujše mimo… se vse šele začne.

Pri akcijskem trilerju Johnson znova sodeluje z režiserjem Bradom Peytonom in producentom Beau Flynn, s katerima je posnel svetovno uspešnico Journey 2: The Mysterious Island. Igrajo še Carla Gugino, Alexandra Daddario, Ioan Gruffudd, Archie Panjabi, Hugo Johnstone-Burt, Art Parkinson in oskarjevi nominiranec Paul Giamatti. Izvršni producenti so bili Richard Brener, Samuel J. Brown, Michael Disco, Rob Cowan, Tripp Vinson in Bruce Berman. Scenarin je po zgodbi Andrea Fabrizia in Jeremyja Passmora spisal Carlton Cuse.

Izza kamer so sodelovali še direktor fotografije Steve Yedlin, scenograf Barry Chusid, montažer Bob Ducsay in kostumografinja Wendy Chuck. Glasbo je zložil Andrew Lockington.

Film so posneli na lokacijah v Avstraliji, Los Angelesu in San Franciscu.

Komentarji

7.6. 2015 ob 20:30

zkj ne vrtite v ljubljani tega filma v 3D.

— 3d

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.