Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Prekrokana noč

komedija
Za nekatere je Vegas preprosto preveč.
Podnapisi
Na sporedu od: 11.6.2009, Kolosej DeLuxe Kranj
11.6.2009, Kolosej Ljubljana
1h 40min / 100min
Leto: 2009
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Jon Lucas in Scott Moore
Režija: Todd Phillips
Režiser divjih komedij Road Trip in Modeli stare šole predstavlja zgodbo o skoraj poročenem Dougu, ki želi zadnja dva dneva samskega stanu preživeti s tremi najboljšimi prijatelji. Odpravijo se v mesto zabave Las Vegas, toda po prekrokani noči prijatelji ugotovijo, da je Doug izginil, v kopalnici tiči čisto pravi tiger, v omari pa joka neznan dojenček. Da bi našli pogrešanega prijatelja, se odpravijo po sledeh pretekle noči in ob tem odkrivajo, kakšne neumnosti in pregrehe so povzročili.

Režiser Modelov stare šole Todd Phillips je posnel komedijo o fantovščini, ki se sfiži. Grdo sfiži.

Dva dni pred poroko se Doug (Justin Bartha) z najboljšima prijateljema Philom in Stujem (Bradley Cooper in Ed Helms) ter z bodočim svakom Alanom (Zach Galifianakis) odpelje v Las Vegas, kjer naj bi imeli neobrzdano fantovščino, ki je ne bodo pozabili.

A ko se trije bodoči svatje prihodnji dan zbudijo s hudim glavobolom, se ne spominjajo ničesar. Njihova razkošna hotelska soba je uničena do nerazpoznavnosti, ženina pa ni nikjer.

Pojma nimajo, kaj se je zgodilo, in bore malo časa imajo, da premeljejo slabe odločitve prejšnjega večera in odkrijejo, kje so se stvari zasukale narobe; le upajo lahko, da bodo našli Douga in ga spravili nazaj v Los Angeles še pravi čas za poroko.

A več ko odkrijejo, bolj spoznavajo, v kako hudi godlji so.

Warner Bros. Pictures v sodelovanju z Legendary Pictures in producentsko hišo Green Hat Films predstavlja film Todda Phillipsa Prekrokana noč; v glavnih vlogah nastopajo Bradley Cooper (He’s Just Not That Into You), Ed Helms (The Office), Zach Galifianakis (What Happens in Vegas), Heather Graham (Baby on Board), Justin Bartha (serija filmov National Treasure) in Jeffrey Tambor (Arrested Development).

Film je po scenariju Jona Lucasa in Scotta Moora (Four Christmases) režiral Todd Phillips (Old School). Producenta sta bila Todd Phillips in Dan Goldberg (Old School), izvršni producenti pa Thomas Tull (Watchmen), Jon Jashni (Observe and Report), William Fay (Observe and Report), Scott Budnick (School for Scoundrels), Chris Bender (American Pie, TV serija Kyle XY) in J.C. Spink (Kyle XY).

V umetniški ekipi so med drugimi še direktor fotografije Lawrence Sher (Dan in Real Life), scenograf Bill Brzeski (The Bucket List) in montažerka Debra Neil-Fisher (Baby Mama). Glasbo je zložil Christophe Beck (What Happens in Vegas) in jo je najti na albumu založbe New Line Records.

Nazdravimo noči, ki je nihče od nas ne bo pozabil!

Fantovščina je že od nekdaj prava tradicija. Vsak teden nešteto bodočih ženinov na predvečer poroke njihovi izbrani prijatelji odpeljejo na simbolični zadnji juriš. "Nekaj prijateljev se pač druži," mimogrede navrže režiser Todd Phillip, kot da se v tako nedolžno zastavljeni zgodbi ne more zgoditi nič norega, nevarnega ali nezakonitega.

"Gre za tako običajno zadevo, da ji niti nočejo reči fantovščina; zdi se jim bolj fantovsko druženje," dodaja Phillis. "Prijetna večerja, šale, zdravica bodočemu ženinu." Saj veste, "povsem neškodljivo".

Res pa gre za noč tik pred Dougovo poroko. In bodoči tast mu je zaupal svoj cenjeni mercedes. In Stu mora lagati svoji punci, kam gre. In fantje so s seboj zvlekli Dougovega bodočega svaka Alana, ki se v družbi ne znajde najbolje in zna uiti z vajeti.

Sicer pa drugih skrbi nimajo.

Ko se druščina nastani v hotelu Caesars Palace, so sproščeni in dobre volje. Na terasi hotela in v blišču lasvegaških luči nazdravijo Dougovemu novemu življenju in "noči, ki je nihče od nas ne bo pozabil".

Kar pa je zadnje, česar se spominjajo …

Kaj se je zgodilo?

Ko se Phil, Stu in Alan spet zavedo, je že jutro. Raztreščeni so po marmornih tleh, sonce, ki vdira skozi okna, pa razsvetljuje povsem razdejano sobo. Kar za fantovščine niti ni nenavadno, modruje Phillips. "Napijejo se in se naslednje jutro zbudijo ob praznih steklenicah – precej običajna praksa. A za film o levu med mački smo morali biti iznajdljivejši. Rekli smo si: Kaj bi bilo najbolj noro, kar se ti lahko zgodi, pa še vedno ostaneš živ?"

"Recimo tole: v njihovi sobi je dojenček, ki ga niso še nikoli videli, in v kopalnici je tiger," prevzame besedo producent Dan Golberg, ki v Prekrokani noči po filmih Road Trip, Old School in School for Scoundrels že četrtič sodeluje s Phillipsom.

V masažni kopeli plavajo napihljive lutke, stol se še vedno smodi – očitno so imeli požar – in s stropa visi otoman.

In, saj res: ženin je izginil.

Trojica prihaja k sebi in vsak si po svoje razlaga, kaj se je zgodilo. Kolovodja Phil samozavestno, čeravno z zamegljenim pogledom domneva, da so se pač krasno zabavali in da bo Doug kmalu nazaj. Stuja, večnega zaskrbljenca, ki je v recepciji pustil številko svoje kreditne kartice, popade panika, ki se z vsako na novo odkrito škodo v apartmaju za 4 tisoč dolarjev na noč le še stopnjuje. Alan pa vse to spremlja z bebavim začudenjem – potem ko se seveda sprijazni z dejstvom, da stoji na pol gol za lučaj stran od čisto pravega odraslega tigra.

Bradley Cooper igra Phila, "tipa z načrtom, ki hitro govori," kot ga opiše Goldberg. Je edini v skupini, ki je okusil zakon in očetovstvo; družinsko življenje ga omejuje in kot zdolgočasen profesor angleščine se je veselil tega potovanja kot priložnosti, da se otrese druščine iz srednje šole. Ta mali pripetljaj mu že ne bo pokvaril konca tedna. "Phil si misli: Vzeli bomo aspirin in šli lepo po vrsti. Ni razloga za preplah," pravi Cooper. "Naj bo položaj še tako neobvladljiv, prepričan je, da ga bo obvladal. In to tudi poskuša, dokler mu vse ne uide iz rok."

"Bradley je silno zabaven, tako pred kamero kot za njo, in tokrat je glavni lik. V tej zgodbi je kolovodja; v vsej tej zmedi prevzame vajeti in skuša svoja prijatelja spraviti k sebi, da ugotovijo, kaj se je zgodilo," pravi Phillips.

Medtem je Stu, prijazni, a trpeči zobozdravnik, ki ga prežema občutek odgovornosti in ki ga doma dekle drži na kratkem povodcu, vse prej kot miren. Edino, kar njegovo pozornost odvrne od strahu, da bo njegova predraga Melissa odkrila izpiske z njegove kreditne kartice, je spoznanje, da je izgubil zob. Namesto njega ima krvavečo škrbino, ki si je ne zna pojasniti.

"Počaščen sem bil, da so mi ponudili to vlogo, a hkrati nekoliko užaljen, saj je Stu pravi zadrgnjenec," se pošali Ed Helms, ki je na snemanje v Las Vegasu vsako jutro pripotoval iz Los Angelesa, saj je istočasno snemal serijo The Office. "Če jih popredalčkaš, je Phil frajer, Alan čudak in Stu piflarček. Zamisliti se moram, zakaj so me imeli v mislih prav za to vlogo …"

Alan, ki ga igra Zach Galifianakis, ima za nastali položaj bržkone najprimernejši temperament. Kar pa ne pomeni, da pozna odgovore. Medtem ko Stu vije roke zaradi izgubljenega zoba ter uničenega življenja in skuša Phil obrniti pozornost na morebitni zajtrk ter nadaljnje načrte, Alan, ovit v rjuho, z otroško radovednostjo in nadvse ponosno stika po navlaki in žveči s kavča postrgane ostanke pice. Nato v kotu sobe odkrije zadovoljno nasmejanega, povsem zdravega in docela neznanega dojenčka.

Phillips obožuje Galifianakisovo domiselno komedijantstvo in prepričan je bil, da je vloga Alana, "tipa z dvema levima nogama, ki se vedno odloči narobe," kot ustvarjena za njegov edinstveni slog in ustvarjalno žilico. "Alan ni čisto pri pravi. Nima prijateljev in ne sanja se mu, da ga imajo vsi za čudaka," pojasni Galifianakis in svoj lik opiše takole: "Nekdo, ki je na preveč rejvih vzel preveč uspaval. Ni treba, da ima lik smisel. Običajno se igralec zaveda motivov lika in je pri tem dosleden, Alan pa obstaja v čisto svoji sprevrženi logiki."

Trojica seveda potrebuje Douga. Justin Bartha, ki igra skrivnostnega bodočega ženina, pravi: "Doug je v tej druščini glas razuma. Predstaviti sem ga hotel kot nekoga, ki veže ostale skupaj. Njihov skupni imenovalec je – in ko izgine, je štala." Čeprav ga dober del dogajanja sploh ni, je "Doug za zgodbo življenjskega pomena. Je tisto, kar druščino drži skupaj; ko izgine, so fantje prej tričlanski čudaški par kot pa prijatelji," meni Jon Lucas, ki je s partnerjem Scottom Moorom spisal scenarij za Prekrokano noč. "Postane Sveti gral – tisto, kar junaki morajo in hočejo najti za vsako ceno."

"Na vso srečo," pribije Moore, "ga imajo dovolj radi, da prenašajo vse preizkušnje, ki jih čakajo, in vztrajajo skupaj, ne glede na to, kako zelo si gredo na živce." Phillips se strinja: "Najboljši humor pride iz srca. Fantje so si pri srcu in so povezani, kar zadeve povzdigne nad navadno nizanje šal. Raziskujemo samoumevni humor in nelagodnost moških prijateljstev."

 Kaj da smo storili?

Torej: trojica je ostala sama in Doug jih krvavo potrebuje. Česa se Phil, Stu in Alan sploh spominjajo o pretekli noči? Čas je, da obrnejo žepe in poiščejo morebitne namige: računi, potrdila z bankomatov, potrdila s parkirišč, plastične zapestnice, kakršne bolnikom nadenejo v bolnišnicah …

Zgradba filma, ki se odvija nazaj, je Phillipsa kot pripovedovalca še posebej pritegnila: "Trojica mora od tistega jutra stakniti glave in enega za drugim razvozlati sledi, ki jih utegnejo popeljati nazaj do vsakega obrata in spodrsljaja prejšnje noči – v upanju, da se vrnejo tja, kjer so zadnjikrat videli Douga. S seboj popeljejo tudi občinstvo. Le-to zadeve razvozlava skupaj z njimi. Za nekakšno klasično detektivsko zgodbo gre," razlaga režiser. "Le da imajo ti detektivi grozen glavobol," pribije Goldberg.

"Na začetku te zgodba popelje v eno smer, potem pa se povsem zaustavi in jo mahne nekam drugam," pravi Cooper. "Nikoli ne veš, kaj te čaka," dodaja Helms. "Vse je nepričakovano. A vse ima smisel. Ne gre za nepovezane prizore; vsak od njih, pa naj bo poln akcije ali čisto odštekan, pelje zgodbo naprej in drvi z vse večjo hitrostjo, na koncu pa vse dobi svoj smisel." Poleg tega, navrže Helms, "Zach Galifianakis dobi priložnost, da nosi športne spodnjice."

Galifianakis se sprašuje, če je to dobro: "Ko lahko v filmu nosiš športne spodnjice, veš, da ti je uspelo. Toddu sem rekel: Na platnu sem že videl rejene fante v snežno belih hlačkah; kaj, če bi šli še korak dlje? Kakopak se je strinjal. Ne morem verjeti, da sem to sploh omenil. In zdaj sem v športnih spodnjicah, moja uboga mama pa … Oprosti, mami."

Odkrite sledi junake vodijo prek nekaterih manj znanih "znamenitih" točk mesta: urgence, policijske postaje in zakotne poročne kapelice. Ne ravno točke, ki jih je imel v mislih mestni svet Las Vegasa, ko je skoval krilatico Kar se zgodi v Vegasu, ostane v Vegasu.

Med glavnimi akterji tega sramotnega romanja je Heather Graham v vlogi Jade. Igralka lik opisuje kot "stirptizeto/spremljevalko, ki je vedno prijazna in ima svobodnjaški pogled na resnično ljubezen." Jade je morda tudi že štiri ure žena dotičnega še vedno omamljenega zobozdravnika brez enega sprednjega zoba. "Polna je življenja in fletna, hipaška. Ne pretvarja se," pravi Grahamova, ki je v vlogi našla priložnost, da pokaže svoje spretnosti plesanja ob drogu, česar se je ravnokar naučila pri fitnesu.

Na žalost niso vsi, na katere naletijo naši junaki, tako prijazni kot Jade. Rodd Riggle iz satirične oddaje The Daily Show nastopa kot policist Franklin, ki ni ravno ponos lasvegaške roke zakona, je pa sila spreten s paralizatorjem. Ken Jeong (Pinneaple Express) je smrtonosni in odštekani g. Chow, ki se namerava maščevati za hudobije, katerih se Phil, Stu in Alan sploh ne spominjajo. In zvezda iz komičnih klubov Mike Epps (Soul Man) trojico vplete v stransko zgodbo o zamenjani identiteti, ki bi jih lahko stala 80 tisočakov, ki jih nimajo.

A daleč najbolj dramatično je srečanje z Mikom Tysonom. Ta se v filmu ponorčuje iz svojega slovesa težaka, uprizori bobnanje v zraku in nas vse opomni, da je – v pokoju ali ne – še vedno najboljši. Veteran komedijantov Helms trdi, da je nekdanji boksar poskrbel za eno najbolj smešnih replik med snemanjem: "Todd je Tysonu dajal navodila, kako naj mahne Zacha; govoril mu je: Mike, bolj takole ga moraš, takole premakni roko. Tyson pa je rekel: Ne morem verjeti, da me vodja šolskega debatnega krožka uči, kako naj koga mahnem! Vsi smo se valjali od smeha. Kdo bi si misli, da ima smisel za humor? Jaz sem komik že deset let, pa pride Mike Tyson in me zasenči."

Kot povzame Goldberg, je v filmu "obilo fizične komedije. Kaskaderske vragolije, avtomobilska trčenja, pretepi, uničevanje tuje lastnine, zmešani nagci, tigri, udarci – precej težavna zadeva." Težavne podvige je na pleča prevzel znameniti koordinator kaskaderjev Darren Prescott, a tudi on je moral postaviti mejo. Cooper se v smehu spominja snemanja "prizora s paralizatorjem. Todd vedno hoče, da je vse kar se da realistično, in tokrat ni povsem izključil možnosti, da nas čisto zares strese z elektriko. Rekel je: Dajte, no, fantje, saj je samo 50 tisoč voltov. Celo minuto je trajalo, da sem dojel, da se mogoče le šali."

Pri vsem tem Phil, Stu in Alan še vedno iščejo Douga, zaradi katerega so sploh v tej godlji. "Film je nekakšna komična različica Reševanja vojaka Ryana," trobi Phillips. "Doug je pogrešani vojak in fantje gredo skoz pekel, da ga rešijo." Na drugi strani telefonske zveze je Stujevo oblastno dekle Melissa (Rachel Harris iz serije Notes from the Underbelly), ki ji ni povšeči, da je prvič v njunem razmerju zgubila nadzor nad svojim moškim. Tudi Dougova razumna, a vse bolj razburjena zaročenka Tracy (Sasha Barrese), ki ima v Los Angelesu polne roke dela s pripravami na poroko, si na oni strani telefonske zveze komaj upa dihati. Ženin se ji ni oglasil že 48 ur in vsakič, ko pokliče, se ji oglasi odzivnik ali Phil, ki ji hiti zagotavljati, da je vse v najlepšem redu.

Le Tracyin oče Sid (Jeffrey Tambor) ostaja miren, kar je občudovanja vredno, saj ni le nevestin oče, temveč tudi lastnik mercedesa, ki ga je bil posodil bodočemu – in domnevno pogrešanemu – zetu. "Sid je prepričan, da ima Doug zgolj pomisleke; a da fant ve, kaj mu je storiti."

Ko bi le bilo tako preprosto …

O igralcih

Bradley Cooper (Phil) je trenutno eden najbolj zaposlenih hollywoodskih igralcev. Pred kratkim je ob Jimu Carreyju nastopil v filmu Yes Man režiserja Peytona Reeda in v skupinski romantični komediji He's Just Not That Into You.

Po Prekrokani noči je igral v All About Steve, v katerem se za njegovega naslovnega junaka zanima Sandra Bullock: z Renée Zellweger je nastopil v grozljivki Case 39; v biografski drami The Prince of Providence igra ob Robinu Williamsu in Oliverju Plattu in v antologijskem filmu New York, I love You nastopi v zgodbi, ki jo je režiral Allen Hughes. Ta ameriška različica francoskega Paris, je t'aime je premiero doživela leta 2008 na festivalu v Torontu.

Med Cooperjevimi zgodnjimi igralski podvigi so romantična komedija Failure to Launch z Matthewom McConaugheyem, Sarah Jessico Parker in Zooey Deschanel; komedija Davida Dobkina Wedding Crashers z Vinceom Vaughnom in Owenom Wilsonom; ter neodvisna komedija Wet Hot American Summer, njegov prvi celovečerec.

Dobro je znan tudi televizijskim gledalcem: nazadnje je nastopil v od kritikov pohvaljeni seriji Nip/Tuck, igral je v Kitchen Confidential po dogodivščinah slovitega kuharja in pisatelja Anthonyja Bourdaina in v serijah Alias z Jennifer Garner, Jack & Bobby s Christine Lahti in Touching Evil bratov Hughes. Gostoval je tudi v serijah Law & Order: SVU, Law & Order: Trial by Jury in Sex and the City.

Leta 2006 je debitiral na Broadwayu v drami Three Days of Rain ob Juliji Roberts in Paulu Ruddu. Pred kratkim je s Tereso Rebeck igral v povsem razprodani izvedbi The Understudy na gledališkem festivalu v Williamstownu.

Ed Helms (Stu) je znan po odmevni vlogi neukrotljivega in vzkipljivega prodajalca Andyja Bernarda v humoristični seriji The Office. Na velikih platnih smo ga ob Benu Stillerju, Owenu Wilsonu in Robinu Williams videli v Night at the Museum: Battle of the Smithsonian, njegov naslednji film pa je komedija The Goods: Live Hard, Sell Hard. Pred tem je igral v filmih Semi-Pro, Knocked Up, Meet Dave, Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay, Walk Hard in Evan Almighty. Je tudi nadarjen scenarist – pred kratkim je hiši Warner Bros. prek producentskega podjetja Steva Carella Carousel Productions s scenarističnim partnerjem Jacobom Fleischerjem prodal idejo za komedijo o ljudeh, ki igrajo v ponazoritvah ameriške državljanske vojne.

Pojavil se je v komedijah Premium Blend in Arrested Development, televizijsko občinstvo pa ga pozna tudi kot dopisnika z emmyji nagrajene satirične oddaje The Daily Show with Jon Stewart, pri kateri je sodeloval tudi kot scenarist.

Zach Galifianakis (Alan) se je v New York preselil, ko je na državni univerzi v Severni Karolini za eno točko padel na zadnjem izpitu. Nastopati je začel v okrepčevalnici s hamburgerji na Times Squaru in napredoval v klube in kavarne po mestu. Da je zaslužil za preživetje, je z miz pobiral izpraznjene krožnike, preden je dobil vlogo v humoristični nanizanki Boston Common. Sledila je raznovrstna kariera in nastopil je v nekaterih nočnih pogovornih oddajah, kot so The Late Show with David Letterman, Late Night with Conan O’Brien in Jimmy Kimmel Live!

Med njegovimi zadnjimi filmskimi podvigi sta komedija What Happens in Vegas s Cameron Diaz and Ashtonom Kutcherjem ter od kritikov priznani film Into the Wild Seana Penna. Pred kratkim je končal snemanje neodvisnih filmov Little Fish, Strange Pond, G-Force, Rogue’s Gallery in Youth in Revolt ter komedije za mrežo HBO Bored to Death z Jasonom Schwartzmanom and Tedom Dansonom. Nastopil je tudi v filmih Visioneers, Heartbreakers, Bubble Boy, Below, Corky Romano, Out Cold in v dokumentarcu The Comedians of Comedy.

Leta 2008 si je zamislil in spisal scenarij za pilotsko oddajo Speed Freaks; na TV je nastopal v seriji Tru Calling, gostoval v pogovorni oddaji Late World with Zach na mreži VH-1, ki jo je zasnoval sam, in v serijah The Sarah Silverman Program in Reno 911!

Kadar ne snema, potuje povprek ZDA in po rockerskih klubih, kavarnah in univerzah nastopa kot komik.

Heather Graham (Jade) je strast do igranja odkrila v mladih letih; pozornost filmarjev je pritegnila z vlogo v filmu Drugstore Cowboy Gusa Van Santa. Med njenimi nepozabnimi liki sta tista v filmu Boogie Nights in v komediji Austin Powers: The Spy Who Shagged Me.

Igrala je v skupinski drami Emilia Esteveza Bobby o uboju Robeta F. Kennedyja, ki je bil premierno prikazan na festivalu AFI leta 2006. Istega leta je nastopila v nekaj neodvisnih filmih: v Gray Matters z Bridget Moynahan; v drami Broken ob Jeremyju Sistu; v komediji The OH in Ohio s Paulom Ruddom in Parker Posey; pa v Adrift in Manhattan ob Victorju Rasuku.

V svoji karieri je Heather sodelovala z nekaterimi najbolj cenjenimi igralci in režiserji: v filmih Swingers z Jonom Favreaujem in Vinceom Vaughnom; Bowfinger Franka Oza ob Stevu Martinu in Eddieju Murphyju; From Hell Alberta in Allena Hughesa ob Johnnyju Deppu; The Guru z Mariso Tomei; Hope Springs ob Colinu Firthu; Committed z Lukom Wilsonom; Sidewalks of New York Eda Burnsa; Two Girls and a Guy Jamesa Tobacka z Robertom Downeyjem Jr.; Lost in Space z Garyjem Oldmanom in Williamom Hurtom; pa Six Degrees of Separation z Willom Smithom v glavni vlogi.  

Njena naslednja filma sta Baby on Board ob Jerryju O’Connellu in Johnu Corbettu ter Boogie Woogie ob Stellanu Skarsgardu in Gillian Anderson pod režijsko taktirko Duncana Warda; producirala je celovečerec Cake in v romantični komediji s Sandro Oh and Cheryl Hines tudi igrala; in eno je sezono gostovala v humoristični nanizanki Scrubs.

Justin Bartha (Doug) se bo letos v glavnih vlogah pojavil v štirih filmih. Pred kratkim je z režiserjem Bartom Freundlichom sodeloval pri romantični komediji The Rebound s Catherine Zeta-Jones. Igra tudi v dveh segmentih filma New York, I Love You, ki ju je režiral dvakratni prejemnik emmyja Randall Balsmeyer. Ob prejemnici nagrade cesar Melanie Laurent igra v filmu Shoe at Your Foot, pri katerem je bil tudi izvršni producent; pravkar je zaključil snemanje drame Holy Rollers.

Najbolj je znan kot Riley Poole, partner Bena Gatesa, ki ga v uspešnici National Treasure: Book of Secrets igra Nicolas Cage. Igral je tudi v Failure to Launch ob Matthewu McConaugheyju in Sarah Jessici Parker; v Trust the Man Barta Freundlicha je igral ob Julianne Moore, Billyju Crudupu in Maggie Gyllenhaal; kritiki so ga čislali v vlogi umsko zaostalega brata mogočnega javnega tožilca v filmu Gigli z Benom Affleckom, Jennifer Lopez in Christopherjem Walknom. Na TV je igral v filmu Sidneyja Lumeta Thought Crimes, ki sta ga za HBO sproducirala Tom Fontana in Barry Levinson, in v humoristični nanizanki veterana Jamesa Burrowsa Teachers

Jeffrey Tambor (Sid) se lahko pohvali z opaznimi vlogami na filmu, TV in v gledališču. Za vlogo v od kritikov priznani priznani in večkrat nagrajeni humoristični seriji Arrested Development je bil dvakrat zapored v igri za nagrado emmy in za nagrado združenja igralcev. Pred tem je bil za emmyja nominiran štirikrat, za vlogo v šestih sezonah nanizanke The Larry Sanders Show. Imel je nosilne vloge v serijah Welcome to the Captain, Twenty Good Years ob Johnu Lithgowu in Mr. Sunshine; pa stranske, obrobne in gostujoče vloge v C.S.I., Law & Order, The New Adventures of Old Christine, Hill Street Blues, L.A. Law, American Dreamer, Studio 5B, Tales from the Crypt, Max Headroom in v risani seriji WordGirl.

Na velikem platnu je posodil glas risani dogodivščini Monsters vs Aliens, na velika platna pa med drugim prihajajo njegovi The Invention of Lying v režiji Rickyja Gervaisa, akcijska komedija Rogue’s Gallery in drama The Mad Cow. Pred tem je nastopil v filmih Hellboy II: The Golden Army, Sponge Bob, Hellboy, Never Again, Pollack, How the Grinch Stole Christmas, Girl, Interrupted, Get Well Soon, Meet Joe Black, Dr. Doolittle, There’s Something About Mary, …And Justice for All, City Slickers, Mr. Mom, Pastime, Crossing the Bridge, Life Stinks, Three O’Clock High, No Small Affair, Under Pressure, Learning Curves

Je tudi veteran odrskih desk; lani se je vrnil k svojim začetkom in ob Alanu Aldi in Lievu Shreiberju nastopil na Broadwayu v s tonyjem nagrajeni obujeni predstavi Glengarry Glenn Ross. Igral je in režiral za prestižna okrajna gledališča in festivale v Seattlu, Loisvillu, Milwaukeeju, Chicagu in San Diegu.

O ustvarjalcih filma

Todd Phillips (režiser/producent) je kariero začel kot ustvarjalec dokumentarcev; navdih je iskal v vsakodnevnem humorju in prepričanju, da je resnica velikokrat nenavadnejša kot domišlja. Njegov prvi film Hated je prikazoval ostudne potegavščine skrajnega punk rockerja G.G Allina in je postal takojšnja senzacija med kultnimi privrženci. Sledil je dokumentarec Frat House, ki ga je leta 1998 posnel v sklopu priljubljene serije America Undercover za HBO. Na festivalu v Sundanceu je dobil nagrado velike žirije za najboljši celovečerni dokumentarec, a ga je HBO zaradi neolepšanega razkrivanja življenja v univerzitetnih bratovščinah dala v bunker. Phillips upa, da vseeno kmalu ugleda luč sveta.

V Sundanceu je Phillips spoznal Ivana Reitmana; leta 2000 je s komedijo Road Trip presedlal k celovečercem in se uveljavil kot nova sila v tem žanru. Hkrati je produciral in režiral dokumentarec o kultnem glasbenem fenomenu Phish Bittersweet Motel.

Njegovi filmi tako ali drugače raziskujejo naravo moških prijateljstev in pri tem predstavljajo nekatere najboljše hollywoodske komike. Spisal in režiral je Old School (2003), Starsky & Hutch ( 2004) in School for Scoundrels (2006). Leta 2006 je bil v igri za oskarja za najboljši prirejeni scenarij za komedijo Borat.

Dan Goldberg (producent) je s Toddom Phillipsom tokrat sodeloval že četrtič. Skupaj sta ustvarila filme Old School, Road Trip in School for Scoundrels. Prodiciral je tudi odtštekano komedijo Howard Stern’s Private Parts in risano pustolovščino Space Jam z Michaelom Jordanom; pri romantični pustolovščini Six Days Seven Nights Ivana Reitmana s Harrisonom Fordom je bil izvršni producent, kot scenarist pa je sodeloval pri komedijah Stripes in Meatballs, ki ju je tudi produciral, pri Feds, ki jo je tudi režiral, in pri neuničljivi kultni klasiki Heavy Metal.

Jon Lucas in Scott Moore (scenarista) sta nazadnje sodelovala pri romantični komediji Ghosts of Girlfriends Past z Matthewom McConaugheyjem in Jennifer Garner. Pred tem sta ustvarila praznično komedijo Four Christmases, v katerem sta v zvezdniški zasedbi igrala Vince Vaughn and Reese Witherspoon.

Lawrence Sher (direktor fotografije) za kamero stoji že več kot 15 let; snemal je oglase, glasbene videospote in celovečerce. Pred kratkim je posnel uspešno komedijo I Love You, Man s Paulom Ruddom and Jasonom Seglom, pred tem pa filme Trucker, The Promotion, Dan in Real Life, The Dukes of Hazzard in The Chumscrubber.

Med študijem je posnel nagrajeni kratki film 12 Stops on the Road to Nowhere sošolca Jasona Lowija in se udinjal kot direktor fotografije pri manjših filmih in glasbenih videospotih; prebil se je z leta 2001 nagrajenim neodvisnima filmoma Kissing Jessica Stein in Garden State.

Bill Brzeski (scenograf) že 20 let dela na področju filma, TV, notranjega opremljanja in v gledališča. Kariero je začel na TV, kjer je postavil sceno za prek 800 epizod.

Kot scenograf za celovečerce je svoj dar dal na posodo Jamesu L. Brooksu za komedijo As Good As It Gets, Martinu Lawrenceu za Blue Streak in Dannyju DeVitu za Matildo. Ustvaril je tudi sceno za revolucionarni računalniško animirani film Stuart Little in za njegovo nadaljevanje Stuart Little 2 režiserja Roba Minkoffa, s katerim je pred kratkim spet sodeloval pri filmu The Forbidden Kingdom z Jackiejem Chanom and Jet Li. Njegova je scenografija v filmu Roba Reinerja The Bucket List z Jackom Nicholsonom in Morganom Freemanom ter v TV filmu The More Things Change… Todda Phillipsa.

Debra Neil-Fisher (montažerka) je nazadnje sodelovala pri uspešnicah Baby Mama, Semi-Pro, Role Models in You, Me and Dupree; trikrat je sodelovala z režiserjem Donaldom Petriejem: Just My Luck, Welcome to Mooseport in How to Lose a Guy in 10 Days. Pohvali se lahko s paleto žanrov, med njimi so tudi komedije in romantične komedije, kakršne so Without a Paddle, Saving Silverman, dve uspešni dogodivščini Austina Powersa, Austin Powers: International Man of Mystery in Austin Powers: The Spy Who Shagged Me; Fried Green Tomatoes, The War, Up Close and Personal, Teaching Mrs. Tingle in Dr. Giggles. Za ameriške kabelske kanale je zmontirala filme Heat Wave, The Amy Fisher Story, The Case of the Hillside Strangler in Breaking Point.

Christophe Beck (skladatelj) je zložil glasbo za več kot 40 celovečercev in skoraj 20 televizijskih serij. Za seboj ima prek 15 let izkušenj in širok izbor projektov, med njimi filme The Sentinel, Elektra, Charlie Bartlett, The Pink Panther, Bring It On, Under the Tuscan Sun in Year of the Dog.

Pred kratkim je zložil glasbo za akcijsko pustolovščino The Seeker: The Dark is Rising, komediji Drillbit Taylor in What Happens in Vegas, dramo Phoebe in Wonderland, za na festivalu v Sundanceu nominirani The Greatest in The Pink Panther 2. Njegovo glasbo slišimo v filmih School for Scoundrels, License to Wed, We Are Marshall, Yours, Mine and Ours, Taxi, A Cinderella Story, Saved!, Garfield, Cheaper by the Dozen… Trenutno pripravlja glasbo za prihajajoče filme The Post Grad Survival Guide, I Love You, Beth Cooper, in All About Steve.

Kariero je začel pri kanadski TV nanizanki White Fang; za glasbo za nanizanko Buffy the Vampire Slayer je prejel emmyja za najboljšo skladbo.

Louise Mingenbach (kostumografka) je s Toddom Phillipsom tokrat sodelovala že četrtič – po komedijah Starsky & Hutch in School for Scoundrels ter po TV filmu The More Things Change…

Zamislila si je tudi kostume za ep X-Men Origins: Wolverine, romantično komedijo bratov Farrelly The Heartbreak Kid in za film Hancock Petra Berga z Willom Smithom. Pred tem je kar petkrat sodelovala z režiserjem Bryanom Singerjem: The Usual Suspects, X-Men, X2, Apt Pupil in Superman Returns, prvič pa sta se ujela pri pilotu za TV nanizanko House M.D. Priskrbela je tudi kostume za filme Spanglish, The Rundown, K-PAX, Gossip, Permanent Midnight, Nightwatch, The Spitfire Grill in One Night Stand.

Komentarji

6.6. 2009 ob 1:02

to bo komedija leta

— damox
10.6. 2009 ob 19:45

res super komedija, ko te nasmeje do konca, toplo priporočam

— xxx
11.6. 2009 ob 10:03

Priporočam. Zakon film.

— Anja
12.6. 2009 ob 0:29

Film je čista špica.....nism tko hitr zadovoljen z komedijam ampak ta ga pa totalno zmaga an.
Tako, da obvezno gledat :)

— MIha
12.6. 2009 ob 0:56

res odštekan film! smeh zagotovljen! :D

— charlieee
12.6. 2009 ob 10:23

Huuuuuuddoooo. Film je carski. Končno en pravi film...

Priporočam ogled, smeha bo od začetka do konca vrh glave!

— anna
12.6. 2009 ob 13:52 zvezdica

Pregledu sem že celo vrsto komedij, samo tale prekaša vse. Konstantno se smeješ, izvirne fore, dobra zgodba...Ne vem kaj bi še dodal. Uglavnm ta film se definitivno splača gledat. Večina se nas je smejala še po končani predstavi. Res genialna komedija! Še več takih!!!!
Lp

— Kugla
13.6. 2009 ob 12:20

po mojem ena najboljših komedij kar sem jih kdaj gledal! in se še tako dodatno podpisujem pod vse pozitivne poste tuki ;)

vsekakor vredna ogleda!!!

— nejc
13.6. 2009 ob 18:43

CARKSI FILM!!!!!! MA SMEH ZAGOTOVLJEN! :D

— andre
13.6. 2009 ob 23:05

vreden ogleda.. smeh!

— ulrikstein
14.6. 2009 ob 0:31

SVETOVEN FILM!!!!!

— Andreja
14.6. 2009 ob 22:20

Film sem šel gledat v Koloseja in moram reči da take komedije ni bilo že dolgo časa. Smeješ se skozi ves film, da ne govorim o igralski zasedbi. Za moje pojme je najbolje odigral Alan Garner (Zach). Upam da pride še veliko podobnih filmov v kinematografe :D

— Jan
16.6. 2009 ob 0:14

Film, ki ni le neumen, pač pa preprosto butast. Niti smešen ni. Odsvetujem ogled vsem, ki ne želijo 100 min poneumljanja.

— Marietta
16.6. 2009 ob 21:25

kaj ti bodo kule če maš pa grable...

— tuuuumač
17.6. 2009 ob 8:19

ful huda komedija

— roky
17.6. 2009 ob 9:35

hahahahaha res hud film do konca:D
spet en k se konkretno nasmejiš in sprostiš;)

— Maja
17.6. 2009 ob 17:10

film je enostavno debiln da ne bol mogu bit. ne priporočam sam še ena ameriška jajca, bedno

— urban lutman
17.6. 2009 ob 17:50

Marietta, ne vem o katerem filmu ti govoriš, ampak to zagotovo ni isti filmi kot smo ga gledal vsi ostali.

— Kugla
17.6. 2009 ob 17:59

Po dolgem času film kjer sem se čez cel čas smejal. Res vreden ogleda! Marietta, ti pa si pač prepametna za tak film;)

— fr
17.6. 2009 ob 20:07

Ja ta film je ful hud... pa a mogoce ve kdo kje se ga da dobit kupt al pa kej ????

— žiga
17.6. 2009 ob 23:36

ZAKON film...hahah vreden ogleda res..nasmejes se do solz...:)

— kowa
18.6. 2009 ob 12:15

Film je dojaja. Že dolgo ne takega dobrega filma, nasmeješ se do solz :)

— Ana
19.6. 2009 ob 22:55

ja al ne?

— debilko
20.6. 2009 ob 0:37

odličen film res!hude fore smejiš se skos!konc hud:D

— honey
20.6. 2009 ob 10:55

Če imaš vsaj malo inteligence, pojdi raje v opero. Še enkrat vam svetujem, ljudje ne se poneumlat, ker lahko padete v šok.

— Marietta
20.6. 2009 ob 16:09

in the face :D:D:D
film smešn do konca :D

— ziga
20.6. 2009 ob 19:33 zvezdica

Film prekaša večino komedij, zato posledično tudi tako visoka ocena na imdbju 8.3-8.4. Sicer vsebuje dokaj enostavno zgodbo z road tripom ampak ima res unikatne fore in res res absurden humor. Osebe v filmu se dobro povezujejo in vsak predstavlja neko določeno zgodbo, ki je že sama po sebi smešna. Torej igralci na vrhuncu, scenarij na vrhuncu enostavno si zasluži tako visoko oceno.O filmu ni mogoče reciti nič negativnega ;) Ocena: 9/10.

— Suicidal
20.6. 2009 ob 21:14

>>>>Zaradi eksplicitnih prikazov spolnosti ogleda ne priporočamo mlajšim od 18 let.<<<<<

Vi v Koloseju redno pretiravate. Evropski ratingi za ta film so:
Netherlands:12 | UK:15 | Ireland:16 | Finland:K-13 | Iceland:12 | Sweden:Btl | | Norway:15 | Switzerland:16

Na Švedskem je torej film primeren za vse starosti, na Nizozemskem za 12 letnike, vi pa tu norite z 18.leti, česar ni niti v seksualno zavrtih ZDA (tam je omejitev 17 let)?

— Ales
21.6. 2009 ob 22:51

film vreden ugledana :D dobre fore :D najbol se pa nasmejis na koncu ko so slike :D saj pri nas u kino so se vsi :P

— kopitar :P
22.6. 2009 ob 9:20

Katastrofalno neumen film

— Jaka
22.6. 2009 ob 15:54

hahahaha =) film je res adiiijoooo..usako sekundo se smejiš...
uglavnm res vrdn pohvaleee :) priporočaaaaam ga usm :)

— :):):):)
22.6. 2009 ob 18:51

Fuuuuul dobr film. :) Res sem se ful nasmejala. Hehehehehe

— Pia
22.6. 2009 ob 22:20

Huda komedija kot že dolgo ne...čeprav nisem ravno ljubitelj odštekanih komedij.

— edi
23.6. 2009 ob 0:42

to je najbolsi film leta dej ne morš bolšga gledat. aja pa ce ma kdo kj rd take bolse filme ;) si pogooglite pineapple express
ta je pa bolsi res priporocam

— alex
23.6. 2009 ob 9:33

Res dober!

— Alja
23.6. 2009 ob 14:46

Kakor vidim po komentarjih, je film res super in vreden ogleda.
Tako, da si ga grem danes zagotovo ogledat in vam dodam še moj komentar ;)
Se že veselim!

— NUTTAH
24.6. 2009 ob 0:19

Film je odbito smešen. Ne pomnim tako smešne komedije vse od npr. butec in butec, pa jo ta definitivno prekaša!

— Kontrolor
24.6. 2009 ob 22:53

Pravkar prišla iz kina in film je megastičen!!!! Tako sem navdušena, da sem si prišla še enkrat ogledat odlomke. Moja ocena čista desetka! :))

— maja
24.6. 2009 ob 23:03

film je (ni bol enostavne besede) THE BEST! kdo ga ne gre pogledat mora bit depresiven že cel lajf!

— disco man
25.6. 2009 ob 14:33

Film je bil zelo dober. :d kr šenkat bi ga šla gledat! Vredno ogleda.! :D

— Peace.
25.6. 2009 ob 17:14

hut film res :)

— sss
25.6. 2009 ob 22:52

prav zdaj sem si ogledala film, za crknt, komur pa ta film ni smesen pa pomoje ni cist ok. res zakon že dolgo ne take komedije

— mija
26.6. 2009 ob 15:09

Ful dobra komedija. Res se jo splača it gledat :))) Smeha polno!!!

— Tanja
26.6. 2009 ob 23:20

sem reden obiskovalec kina in nasploh ljubitelj filma, ampak tako dobre komedije pa že dolge ne, film je odličen moja ocena 9/10, " "slike na koncu so še samo češnja na vrhu smetane":)

— lepotec
27.6. 2009 ob 12:23

norooo dober film..gledal že 2x. Kar se tiče poneumljanja folka..OPERA..Marriete čemu bi bila opera dobra ? za osebnostni razvoj? Če se do 18 leta osebnostno ne razviješ, ti ni pomoči, niti v operi ;)

— Rok
27.6. 2009 ob 12:37

po dolgem času ena dobra komedija-vredno ogleda!!!!!!!!!!!

— pikica
27.6. 2009 ob 19:58

tazga filma pa še ne!!!!!!!!!!!!
prou carski je!!!!!
:D

— žiua
28.6. 2009 ob 10:29

ve kdo, una pesem na koncu čigava je , kdo poje ?

— tvojanona
28.6. 2009 ob 20:54

film je res legenda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— aljaž
28.6. 2009 ob 22:22

Pravkar sem prišel iz kina. Od filma sem pričakoval mnogo preveč. Nekaj prizorov in for je sicer smešnih, vendar je v filmu še vedno obilica predvidljivih in klišejskih for značilnih za Holivudsko produkcijo 7/10

— tadej
29.6. 2009 ob 14:21

To je bilo res bolano odbito smešen film res dobra komedija cel film umiraš od smeha

— Monny
30.6. 2009 ob 13:44

Carski film........vreden ogleda. Jz bi ga takoj še enkrat gledala :-) Bradley Cooper je tako luškan v tem filmu......mmmmmmmmm :-)

— Saša
30.6. 2009 ob 16:05

super film, tak za sprostit se, sem se ful nasmejala:D

— Lori
30.6. 2009 ob 19:48

dober film, sam ene stvari pa niso razjasnili, od kod jim kura, ki nastopa kar v nekaj kadrih? :))))

— mayaaa
30.6. 2009 ob 23:20

dobr

— amadeus
1.7. 2009 ob 0:06

Ampak še zdej ne vem od kod se je tista kokoška tm znašla? =) Drgač pa ja, totalno hud film, smejiš se še na pijački pa tud še pol...definitivno vredn ogleda, polno smeha

— Meta
1.7. 2009 ob 14:30

res nora komedija. sem se smejala naglas do solza :)

— bibi
2.7. 2009 ob 20:04

resss odličen film, ki te nasmeji... priporočam ogled 100 % ... supercaa... ni bolše komedije =)

— neja
4.7. 2009 ob 1:53

KONC HUD FILM!! vreden ogleda.. čez ves film imaš nasmešek na obrazu :)

— aaaaaaaa
4.7. 2009 ob 16:33

28.6. 2009
ob 10:29
ve kdo, una pesem na koncu čigava je , kdo poje ?

— tvojanona

FloRiDa ft. Kesha - Right Round

— jan
5.7. 2009 ob 0:02

Film je fenomenalen, domiseln, pa tudi za zamislit se... Super!

— Nik
5.7. 2009 ob 0:40

FUUL DOBRA KOMEDIJA ! VREDNA OGLEDA =)

— misss
5.7. 2009 ob 15:51

ful hud film, nasmeje te solz, priporočam ga vsem =), dolgo ni bilo tako dobre komedije *ZAKON FILM*

— Amy
6.7. 2009 ob 15:14

HUD FILM DO KONCA, POLNO SMEHA, PRIPOROČAM GA, NAJ VSAK POGLEDA TA FILM, DOBRA KOMEDIJA!

— Amy
6.7. 2009 ob 17:31

ma kr u redu no
nč pusebnga =Z

— kokić
7.7. 2009 ob 1:29

film je res najbolši! (: mene osebno težko res od srca nasmeji film..ampak tale res res rastura! :D ..že doug si nism ogledala kkšne tko dobre komedije :P

— bejbii
8.7. 2009 ob 12:57

Film je res enostavno D'BEST!!!!
Res je zakon ... skos se smeješ Alanu (haha) ---> car :D:D:D
Priporočam ogled, k je res dobr film =)

— Tinny
8.7. 2009 ob 15:56

na tako komedijo sem čakal od dumb and dumber in končno je tukaj. film si grem, še drugič v tednu dni, ogledat danes. spet se bom narežu do solz. toplo priporočam vsem, ki se radi smejite.........pa tut, če se ne, si ga je nujno treba pogledat.

— pečo
8.7. 2009 ob 17:15

film mje bil smešen na začetku pa na konc k kaze fotke(za poscat smeha).. vmes se mi je pa kr vlekl..verjetno sm prevec prcakval,k vsi pravjo da je non stop smeh..

— Grega
9.7. 2009 ob 10:23

film je res carski bolsiga filma se nisem gledal ker,se nobenga nisem gledal ampak sej kul np vse bomo zrihtal a ne decki pizda vam mater

— nub
9.7. 2009 ob 13:25

ČIST BEDNA KOMEDIJA....=p....ne joke tu je film stoletja nimaš bolžga...<3

— <3
9.7. 2009 ob 15:40

Res dobra komedija. Tisti, ki si je še ni ogledal si jo mora nujno. Na koncu vas bo bolel trebuh od smeha.

— smesko
9.7. 2009 ob 23:08

Odlično....Za vse, ki ga radi žurate..

— Rok
10.7. 2009 ob 0:24

ja mene use buli od tega filma tok se je za smejat tkod a kr oglejte si ga ne bo vm žou

— finnland
10.7. 2009 ob 16:07

Ta komedija mi je bila ena najboljših, ki sem jih sploh kdaj gledala...:)
Pojdite si jo pogledat, ne bo vam žal :)
Veliko je prizorov, ki se jim nasmejiš do konca sape!!! Legenda film !

— Maycha
10.7. 2009 ob 18:30

zdajle ga bom šla gledat, bom poročala, če je res tko kot pišete

— nataša
11.7. 2009 ob 0:52

noro fajn za nasmejat film, ze dolg casa se nisem tok nasmejala

— pely
11.7. 2009 ob 13:22

ena najbolših komedij na sploh!!! ful smešn film se smejiš še par ur po filmu !!

a je še kdo meu po filmu tak filing d bi šou v las vegas pa bi se ga naseku na pouno :D :D??

— hangoverman
15.7. 2009 ob 9:33

hehehehehe ena boljših komedij ! =D sm se smeju še kr en lep cajt po koncu filma =D najbulš je pa to, da poznam na videz enga mudela k je...ma na uč podobn temu tadebelmu iz filma looool, enak način hoje, enaka frizura, enaka brada, pa prbit je tut skor vsakič hahahahahahahahaha xD

kakorkoli....priporočam ogled ;)

— david
17.7. 2009 ob 11:04

NAJBOLJŠA KOMEDIJA TEGA LETA.!!!!!! :D dbest. supr. fantastic. smešn.
Priporočam ogled.

— Kikiriki.
18.7. 2009 ob 17:41

Glede na vse vaše komentarje sm verjetno preveč prčakvala od filma ..
Ok komedija .. sploh slikce na konc, tist zmaga :)

— senny
18.7. 2009 ob 18:49

Kva ni u Sloveniji kšnga kraja kot je Las Vegas :) film je bomba

— Dejan
18.7. 2009 ob 22:19

Film je res dober, smeh nonstop!! Ne vem pa, kje so našli eksplicitne prikaze spolnosti... Se splača pogledat!
Gremo v Las Vegas! hehe

— Biba
19.7. 2009 ob 14:39

zakooooooooon dza best

— viola mb
19.7. 2009 ob 17:20

zakon film čista špica,pogledov sm že kup komedij sam kaj tazga pa še ne:))ta te pa res nasmeje od začetka do konca..:)supr res, vredn ogleda,sam še več takih..:)).marietta in tebi podobni morte pa še umsko dorast da boste sploh vedli kaj je komedija...

— šime
19.7. 2009 ob 17:22 zvezdica

Odličen, smešen film. Tako visoke ocene, kot jo ima na IMDB si sicer ne zasluži, pogledat ga pa le pojdite.
Pa še ena. Kako lahko nekdo primerja film Butec in butec s tem filmom. Svetlobna leta sta narazen.

— Florjan
19.7. 2009 ob 23:11

to je ena najbolsih komedij kar sm jih kdai vidu, umru od smeha xD

— partyboy
20.7. 2009 ob 11:29

Ma men razn ene 4 scen je bil film totalno bedn, tipična ameriška komedija, maš na tone takih, tko da nč posebnega.Sploh pa sm prčakvala uhuhu supr komedijo, k res vsi kujejo u zvezde ta film.Da ne omenjam tiste scene z električno pištolo, k tut slučajno ni smešna, ampak bolana, tipičn primer ameriškega idiotizma.Škoda keša, doma si poglejte ta film, če ga hočte videt.Edino kar je blo smešnega men, je nag kitajec k skoč iz avta, tista kura, pa slike na konc.Res ja, komedija leta. NOT!

— cungi
20.7. 2009 ob 12:52

če je pa to komedija leta...lepo prosim :)))) čist običn film!

— lorra
20.7. 2009 ob 13:57

Film je resnično carski, niti minuta filma ni, da bi bil film dolgočasen. Priporočam ogled. :-)

— Maja
21.7. 2009 ob 0:17

Na koncu filma meni ni bilo žal, da sem si film ogledala. Solidna komedija, sem pa videla tudi že boljše.

— Petra
22.7. 2009 ob 7:30

ne morš da se ne bi režu že sam ko še enkrat pogledaš slike zgoraj
Film gate trga

— grd
22.7. 2009 ob 23:01

Ok .. Nevem ali je kdo konservativen al kaj podobnega ... Piše da ogled filma ne priporočajo ljudem pod 18.. Bedarija
Ljudje si pač narobe razlagajo goloto

— Huitzlopoctli
26.7. 2009 ob 13:49

hahahahahahaha
ta komedija pa res zmaga!
prou konc huda je!
morte si ogledat al pa vsaj zloadat=D

— juree
27.7. 2009 ob 15:48

zakon film stari ej ni ti bolše komedije

— anaj
29.7. 2009 ob 23:31

Najboljši film, ki jih še sploh predvajajo. Res vreden ogleda. Komedija nad komedijami...

— Nika
1.8. 2009 ob 12:02

TA FILM JE RESNIČNOVREDEN OGLEDA. ČE SE ŽELIŠ SPROSTITI IN POZABITI NA VSAKDANJE PROBLEME JE TO TO..

— MATEJA
2.8. 2009 ob 15:45

hud film

— Man united111
4.8. 2009 ob 19:26

fuuul dobra komedija :D

— alesa
5.8. 2009 ob 7:13

Gledala včeraj, za crknit smešno...priporočam.

— jane
6.8. 2009 ob 19:43 zvezdica

Me je kar šokiralo, kako vsi to komedijo kujejo v zvezde in hvalijo. Še bolj razočarana, ker sta bili le dve kritiki, ki pa sta na mestu. Razočarana nad IMDBjem, ki mi je bilo do zdaj vedno merilo.
Pričakovala veliko - sploh glede na odštekan tailer, dobila zelo malo, zato še bolj slabe volje ob koncu. Zadnje čase je res bolj malo dobrih filmov, in ta definitivno ne paše zraven. Žal! Očitno bo potreba iz predalov kakšne stare klasike privleč.

Če koga ne zanimajo samo povprečni filmi, zguljene fore in želijo dober film - ne priporočam... izberite raje kaj drugega.

Zvezdico pa verjetno ne bom dobila, ker nisem napisala pohvale. ;)
lp

— Ivi
6.8. 2009 ob 21:05

men je bla ta komedija ena bolših kar sem jih kdaj gledala. smo bli cela družba v kinu in smo se vsi smejal ko nori. totalno huda in odštekana komedija :)

— Petra
6.8. 2009 ob 22:28

Najbolša komedija ever:))

— Saška
7.8. 2009 ob 21:44

dobr film, ampak sem že gledal dost bolše komedije.. :/

— matej
8.8. 2009 ob 22:14

hahahaha... tole je pa bla ena komad odštekana komedija, ena zelo redkih kjer se smejiš od začetka do konca in bi lahko rekel, da ima "constant action".
Nsmejov sm se do solz, kot že dolgo ne, Ta film se resnično lahko primerja s komedijo butec in butec, verjetno jo pa tutdi prekaša.v marsikaterem pogledu.

Opazil sem pa tudi komentarje dveh oseb, da film poneumlja in je totalno sranje... si predstavljam, da sta to 2 osebi s katerim je zeloooooo težko shajat v življenju.
Priporočam pa vama ogled filma Bruno da bosta lahko še tam pisala negativne komentarje, seveda če bosta zdržala do konca filma...

lp

— mitja
9.8. 2009 ob 16:04

ma tok dobrga filma pa že doug nism vidu ful je zakonnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

morte gledat

— Rok
10.8. 2009 ob 22:00

Tale film je zakon ...
Sam na koncu je mau.....

— *
11.8. 2009 ob 16:21

Film sem si ogleda že pred dobrim mesecem. Pišem zaradi nečesa drugega. Zakaj je film odsvetovan mlajšim od 18 let, češ da zaradi eksplicitnih prizorov spolnosti. Ne spomnim se, da bi sploh bili, razen nekaj sekundnih snap shotov pri odjavni špici. Tudi če bi bili, je malo smešno, da se skuša naše ljube najstnike varovati na tak način. Drugič pa, zakaj Ivi ni dobila zvezdice. Argumentirano je zapisala, da ji film ni bil všeč. Ob vseh komentarjih, ki niso sposobni napisati več kot pet zlogov (hud film, res hud film, kera beda), je to prava osvežitev.

— iztok
14.8. 2009 ob 14:58

ma dej to je res najjači film!!!!!!!!!
bolšga filma še nism gledu
ALEN je car

— urban
18.8. 2009 ob 14:14

supr film. vreden ogleda. In ni še ena tipična ameriška komedija ampak res kvalitetn film.

— wenty
18.8. 2009 ob 23:19

mene sam zanima če mi lahko keri napiše kere muske so ble u tem filmu al pa kje jih najdem prosim za pomoč. hvala

— David (=
20.8. 2009 ob 17:09

Film sem si žal ogledal. Moram priznat, da je bila to popolna izhuba časa. Film ima sicer precej enostavno rdečo nit, ki pa ni niti najmanj zanimiva, kaj šele smešna. Edini, ki so se smejali so bili golobradi 16 letniki v vrsti pred mano. Film odsvetujem vsakemu z IQ nad 50.

— sa
22.8. 2009 ob 12:44

Film sem si ogledala že nekaj časa nazaj. In kar čahko povem, je to, da ja, smo se nekajkrat, oziroma velikokrat zasmejali, samo na koncu filma se nisem spomnila nič. Res nobenega smešnega trenutka,le tisti prikupen dojenček in bistvo zgodbe(torej fantovščina v Las Vegasu) mi je ostal v spominu. Ne mislim bit pa nesramna pa okol ljudem govorit da je smešno le ljudem ki imajo IQ manj kot 50. To je sam nesramno pa neodgovorno da nekdo kej takega napiše. Pa lahko priznate da je smešn film, komedija pač, samo res mi ni ostala v spomini kakor nekatere druge. Zame je le še en film ki sem ga pogledala.

Lp.

— Katarinaaaa
22.8. 2009 ob 21:54

Film the hangover prekaša vse komedije. Tokrat sem se res nasmejala foram, za razliko od ostalih ogledanih komedij. Film si zasluži visoko oceno. Všeč mi je humor, igralci in zgodba nasploh. Ni mi potrebno dvakrat razmisliti ali bi si film ogledala še enkrat ali ne- definitvno bi se ponovno odločila za ogled.

— moviegirl
24.8. 2009 ob 16:56

sem videl že boljše komedije, čeprav tale prekaša vse v katerih igra ben stiler, jim carry (imam občutek da sem obadva narobe napisov, ampak vseeno dobro poznam njuno filmografijo ;) je pa vredno obsedeti v kinu in si ogledati zadnjih par minut ki so enostavno za crknit od smeha.

— miha
24.8. 2009 ob 23:12

Film jeee ful dobr res tko da priporočam vsem ogled;))) Tematsko je zelo dobro zasnovan in je res ena boljših komedij, ki sem jih gledala.

Lp

— Krissty
28.8. 2009 ob 11:45

ta film je full hut res pete si ga ugledat doklr še lahka nebo wm žul res full hud film
xD če so vm ušeč komedije je to taprawa komedija tut če niste stari 18 kai pol jst sm stara 12 pa mi je še vedn hud film phaha tkoda ni važn kok si str važn je da je film ockei tkoda ja oglejte si ga pa napište koment tkoda jst dam za ta film oceno 1o xD no oki jst bom končala peite si ga ogledat pa boste vidl da je full zabavn
byby
uživite mi...
<333

— nimam ga xD
28.8. 2009 ob 12:25

Film, ki ni le neumen, pač pa preprosto butast. Niti smešen ni. Odsvetujem ogled vsem, ki ne želijo 100 min poneumljanja.

— Marietta

ti se full motš to je fill ever
priporočam oglet usm k se hočte zjokat od smeha byby
ti Marietta pa pliss nehi gobct take
byby

— Marietta se moti
28.8. 2009 ob 13:30

film je SUPER!

— ana
30.8. 2009 ob 22:09

film je svetovn . =)

— who ??
31.8. 2009 ob 10:17

Očitno je da tu pišejo samo tisti ki jem je film ušeč.
Men osebno brez veze. Je pa res, da sem ga gledal samo pol ure in ko se nihče v dvorani ni zasmejal sem si rekel DOVOL in šel ven na sonce.

— Saki
31.8. 2009 ob 13:46

Kdor ne gleda ni Slovenc.
Ena boljših komedij v zadnjih letih. Sem se tako smejal, da so ni solze po hrbtu tekle.

— UKI
31.8. 2009 ob 14:06

Film je dosti boljši od tistih, ki so slabši.

— Uki
4.9. 2009 ob 18:58 zvezdica

Glede na pozitivne komentarje, ki sem jih slišala s strani mojih prijateljev in kakšnih znancev, sem pričakovala odličen film. Na žalost moram reči, da mi ni ponudil ničesar zaradi česa bi ga sploh lahko pohvalila. Dolgočasil me je od začetka do konca, fore so bile dokaj neumne. Prijatelj, ki me je nagovarjal naj si ga ogledam in ga je gledal z menoj mi je cel film govoril naj počakam na konec...kako smešno je šele takrat. Hja...tudi konec ni bil nič posebnega. Film o moških, ki se napijejo in delajo butaste stvari. Brezveze.
Ne navduši in ne ponudi ničesar. No, malo neumne zabave.

— nunu
10.9. 2009 ob 16:47

-nunu

Očitno si preveč, preveč nezadovoljna v življenju

— Johnny
21.9. 2009 ob 17:16

film noro noro dobr samo en igralec se manjka noter....Sean William Scott

— oujeee
21.9. 2009 ob 20:25

Moje mnenje, čeprav vem da vas ne zanima, je:
30 metrov pod pričakovanji!

— keho
25.9. 2009 ob 13:00

film je odličen.

slab je samo tistim, ki se očitne ne znate smejati ali pa ne veste kaj je humor

— Dj
29.9. 2009 ob 11:28

Johnny, na žalost te moram razočarati in bom ugovarjala tvoji logiki, saj namreč nisem nezadovoljna. Samo od filmov, ki si jih grem ogledat pričakujem več.

— nunu
29.9. 2009 ob 23:07

Ta film je totalna bedarija

— Cinca
5.1. 2010 ob 16:18

Hm...
..po prebranih komentarjih je zakljucen jasen. Vecina tipov (moskih) se ob ogledu filma nasmeje, ker se tako ali drugace prepozna v teh dogodivscinah. Ceprav so le-te totalno nore in ne vsakdanje so dobre... Ze sam naslov pove kje je bistvo, in vsak ki je imel macka po "dobri" noci bo v filmu videl nekaj svojega......Janso, vecini zensk film ni niti najmnaj smesen, ker se enostavno ne prepoznajo v njem. Ko se ga zenske "nalijejo" jim ne hodjo po glavi take otroxje stvari kot tipom...cisto preposto, pa ne ivajam nekega maskilizma tukaj. Taka so pac dejstva kulture.....Zakljucek - ce vam divji izhodi niso neznanka vam bo fil spica,...ce ste zagrizen anti -alkoholist in zurate brez alkohola in se zatorej v filmu ne prepoznate, vam film niti najmnaj ne bo smesen....

— Alex
29.6. 2010 ob 11:37

Samo to bom napisala, film je vreden ogleda, vsebina super, smešnih prizorov je veliko, priporočam!

— Alice
31.7. 2010 ob 21:23

ta komedija je svetovnaaaaa!!!!!!!!!!!!

— !!!
14.12. 2010 ob 14:15

legendarna komedja

— cvcgb
15.12. 2010 ob 12:05

ful dobr bradley cooper igra briljantno najbuls blo uno k se alan dere las vegas ounci pol mu una pokaze fuck off res briljantna komedja komur j bla ta komedja usec naj si ogleda se drga pocakaj sem na poti drgac pa pocakaj se malo namrc u letu 2011 pride vn dugi deu prekrokane noci jz pa grem tkoj n premiero
byeeeee

— fffdxfbbf
24.12. 2012 ob 17:04

tist kitajc- chao je najači

— lol
11.7. 2014 ob 22:31

men je tudi chao najači

— brazuca

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.