Kolosej
Film distribucije Fivia

Prekletstvo družine Bell

grozljivka / triler
Obsedenost ne pozna meja.
Na sporedu od: 10.8.2006, Kolosej Ljubljana
1h 31min / 91min
Leto: 2005
Država: ZDA
Scenarij: Brent Monahan in Courtney Solomon
V filmu, posnetem po resničnih dogodkih iz začetka 19. stoletja in edinem primeru v Ameriki, kjer so oblasti priznale udeležbo nadnaravnih sil, spremljamo družino Bell, katere člani pričnejo v svoji bližini zaznavati nenavadne dogodke. Nerazložljivi zvoki, prisotnost čudnega črnega volka in grozljivi napadi obsedenosti mlade hčerke nakazujejo stare zamere duhov, ki so prišli poravnat odprte račune.

Kratka vsebina

Oskarjevka Sissy Spacek (V pasti, Ljubezen iz sanj, Zločini srca, Rudarjeva hčerka, Carrie), dobitnik dveh zlatih globusov Donald Sutherland (Prevzetnost in pristranost, Hladni vrh, Italijanska misija, Klute, Ne glej zdaj), Rachel Hurd-Wood (Peter Pan, Perfume: The Story of a Murderer) in James D’Arcy (Gospodar in bojevnik, Izganjalec hudiča: Na začetku) so zaigrali v grozljivki Prekletstvo družine Bell, ki temelji na resničnih dogodkih iz začetka 19. stoletja. To je tudi edini primer v Ameriki, ko so oblasti priznale prisotnost nadnaravnih sil in ko je duh ubil človeka.

Okoli leta 1820 je družino Bell iz Red Riverja v Tennesseeju obiskala nadnaravna sila, ki je strašila člane družine in povzročila smrt enega od njih. Nenavadni zvoki okoli kmetije in prikazovanje bitja s predirljivo rumenimi očmi so prerasli v surovo nadlegovanje, duševno in telesno, družinskih članov. Neznana sila je pretepala in vlekla po tleh Betsy, najmlajšo hčer. Bellovi so se nasilnega duha hoteli znebiti, a neuspešno. Tudi domneve, da jih je iz maščevanja uročila vaška čarovnica, so se izkazale za napačne. Šele dnevnik Betsyjine mame Lucy je razkril pravo ozadje napadov.

O igralcih

Donald Sutherland (John Bell starejši) je eden najbolj vsestranskih igralcev. V svoji bogati karieri je posnel več kot sto filmov od Altmanovega M.A.S.H.-a do drame Navadni ljudje Roberta Redforda. Sodeloval je z vrsto odličnih režiserjev, kot so Alan Pakula (Klute), Federico Fellini (Casanova), Bernardo Bertolucci (1900), Nicolas Roeg (Ne glej zdaj), John Schlesinger (Dan kobilic), Paul Mazursky (Alex v čudežni deželi), Robert Aldrich (Dvanajst ožigosanih), John Sturges (Orel je pristal), Herbert Ross (Max Dugan se vrača), Louis Malle (Crackers), Philip Borsos (Bethune), Ron Howard (Povratni ogenj), Richard Marquand (Eye of the Needle), Euzhan Palcy (A Dry White Season), Richard Pearce (Threshold), Oliver Stone (JFK), Robert Towne (Without Limits) in Clint Eastwood (Vesoljski kavboji). Nazadnje smo ga videli v Prevzetnosti in pristranosti, Hladnem vrhu, Italijanski misiji in Ask the Dust. Njegovi najnovejši projekti so Fierce People, American Gun in Aurora Borealis.

Za svoje delo, tudi na televiziji, je bil večkrat nagrajen. Za stransko vlogo v HBO-jevem filmu Državljan X je prejel emmyja in zlati globus, zlati globus pa je prejel tudi za vlogo Clarka Clifforda, svetovalca Lyndona B. Johnsona, v HBO-jevi zgodovinski drami Pot do vojne.

Sissy Spacek (Lucy Bell) je izjemno spoštovana in večkrat nagrajena igralka. Med drugim je dobila oskarja, pet nominacij za oskarja, tri zlate globuse in mnoge druge nagrade. Nase je opozorila leta 1973 v Badlands Terrenca Malicka, v katerem je zaigrala moteno petnajstletnico na zločinskem pohodu, njenega psihotičnega fanta pa je igral Martin Sheen.

Leta 1976 je bila prvič nominirana za oskarja, in sicer za naslovno vlogo v Carrie Briana De Palme. Za nastop v Treh ženskah Roberta Altmana je prejela priznanje newyorških kritikov.

Leta 1980 je za upodobitev Lorette Lynn v Rudarjevi hčerki prejela oskarja.

Njen mož Jack Fisk jo je režiral v filmu Raggedy Man, kjer je bil njen soigralec Sam Shepard. Tretjič je bila nominirana za oskarja za Pogrešanega Coste-Gavrasa. Ob Melu Gibsonu je nastopila v Reki in si znova prislužila oskarjevsko nominacijo. Leta 1986 je ob Anne Bancroft nastopila v 'Night Mother ter ob Diane Keaton in Jessici Lange v Zločinih srca. Za vlogo Babe je prejela oskarjevsko nominacijo, zlati globus in priznanje newyorških kritikov.

S Tommyjem Leejem Jonesom je nastopila v njegovem režijskem prvencu The Good Old Boys, leta 1996 v odmevnem televizijskem filmu If These Walls Could Talk z Demi Moore in Cher, leta 1997 v The Grass Harp Trumana Capoteja, ob Nicku Nolteju v trilerju Po sledeh umora v režiji Paula Schraderja in leta 1998 v Ljubezni iz sanj s Christopherjem Walkenom in Brendanom Fraserjem. Vloga v drami V pasti Todda Fielda ji je prinesla dve nominaciji Združenja igralcev.

James D’Arcy (Richard Powell) je odigral naslovno vlogo v nadaljevanki Nicholas Nickleby ter BBC-jevih produkcijah Ledena hiša, Nema priča, Beck, Dalziel in Pascoe, Tom Jones in Sunburn. Med strastjo in razumom, v katerem je nastopil ob Gaelu Garcíi Bernalu, so prikazali na festivalu v Sundanceu. Sherlocka Holmesa je upodobil v A Case of Evil, posnel je še filme Revelation, The Trench, Wilde in Guest House Paradiso. Slovenski gledalci se ga spomnijo po vlogah v Izganjalcu hudiča: Na začetku in Gospodarju in bojevniku Petra Weira.

Njegov najnovejši projekt je Rise, triler o nadnaravnem režiserja in scenarista Sebastiana Gutiérreza. Pridružili se mu bodo Lucy Liu, Michael Chiklis, Carla Gugino in Robert Forster.

James D’Arcy nastopa tudi v gledališču.

Rachel Hurd-Wood (Betsy Bell) je zaslovela z vlogo Zvončice v Petru Panu. Z Rupertom Everettom je posnela Sherlock Holmes in primer svilene nogavice. Pravkar je nehala snemati Perfume: The Story of a Murderer Toma Tykwerja, v katerem sta igrala tudi Dustin Hoffman in Alan Rickman.

O režiserju

Courtney Solomon (scenarist, producent in režiser) je pred Prekletstvom družine Bell posnel Dungeons & Dragons, ki je sicer ena izmed najbolj znanih iger igranja domišljijskih vlog (FRP). Prekletstvo družine Bell, za katerega je Solomon napisal scenarij in ga tudi produciral ter režiral, je prvenec neodvisne produkcijske hiše After Dark Films. Ustanovil jo je z družabnikom Allanom Zemanom.

Komentarji

14.7. 2006 ob 17:30 zvezdica

Filmčk je ful dobr. Sam čakaš, kdaj te bo kej zrukal.začetek je pa še ta bol. Gledal sem ga 1.7. in ga priporočam vsem ljubiteljem takih filmov. Škoda, da ni v Xpand dvorani.

— gasper
16.7. 2006 ob 12:42 zvezdica

Film sem si ogledal pred dobrim tednom pa ga morem kar pohvalit. Filmu sicer nebi dal pod naslovom komentarja "grozljivka", čeprav so eni prizori malce strašnejši (beri nadnaravni prizori+temno okolje ustvarjate le-te). Drugače pa zanimiv film, čeprav za moje okuse (sem ljubitelj grozljivk), je sam film malce preveč temačen po eni strani celo siv ne samo temen. PS. razplet je dober, komaj pol zveš bistvo filma, kar prispeva k temu da si skozi film cel čas z mislijo kaj zdaj to je oz. ali se bo sploh na koncu vse skupaj pojasnilo.

— Smiley666
21.7. 2006 ob 8:41

An American Haunting so naši prevedli Prekletstvo družine Bell. Kakšn bi reku Ameriško Strašenjem. Vem, da se sliši otročje ampak lahko bi tut kej druzga uštulli not. Skratka brez vezen prevod. PREVOD:0-1 FILM:4-5

— brez vezen prevod
1.8. 2006 ob 14:49

Rachel Hurd-Wood v filmu Peter Pan ni igrala Zvončice! Igrala je Wendy!!!

— ...
2.8. 2006 ob 22:36 zvezdica

Film je zares dober. Sicer je predfilm v večini pokazal vse strašne dele in močno zasukal zgodbico, tako da boste prijetno presenečeni ob gledanju filma. Sicer so pa dobri posnetki, kot tudi zgodba, dobra se mi zdi tudi igralska zasedba. Sploh oče in mati sta se mi tesno vtisnila v spomin, kot tako rečeno "pisana za vlogo". Mislim, da je Prekletstvo družine Bell resnično vreden vašega ogleda.

— Narja
9.8. 2006 ob 4:14

JA FILM JE ZARES STRAŠEN PRIPOROČAM GA USEM ZELO TRGA PRI FILMU SO ZELO SCARY DOGODKI...PRAV GOTOVO ENA NAJBOLŠIH GROZLJIVK ZADNE ČASE

— ful straŠno
9.8. 2006 ob 14:33

Mene pa zani ma kaj je fora na konc k fotra ubije, a jo je on posiljevov a kako? a so se tut zarad tega spravle te nadn. sile na njih ?

— Lacoste
9.8. 2006 ob 21:13

res ful dobr film. men je full všeč.

— zghfh
10.8. 2006 ob 13:36

ej film je komi od 10.8.2006 vi ste ga pa že 1.7.2006 gledal jst vs ne štekam

— kr ena
10.8. 2006 ob 21:40

Zanimiv film, konec, oz. razplet pa preveč top, mogoče celo zlizan. A kdo ve kdaj pride od MARILYINA MANSONA film v dvorane? Baje je zelo GOTH :)

— NEKDO
11.8. 2006 ob 11:43

js lohk sam rečm, da je ta grozliwka najbolša!...skos se neki groznga dogaja!...ta film priporočam wsem k so ljubitelji trilerjow pa grozliwk!!!*** P.S. ...(cela dworana je bla tiho)!

— *Scary_girŁ*
11.8. 2006 ob 21:06

ta film je še kr dobr.midve z mojo najbolšo fredico sva kr kričale tok je biu grozliv pejte ga gledat.sm ta film je po resnični zgodbi.

— špela
11.8. 2006 ob 23:11 zvezdica

film je pod kritiko! zgodba dobra, vendar obuupno prenešena na velika platna.

— on
12.8. 2006 ob 2:45

zakon film. z bejbo sva ga gledala ob 3h zjutraj na compu in je hudo ker je tema prisotna. marš vsi gledat!

— miha
12.8. 2006 ob 11:31

filmček je zlo zlo zlo dobr zelo rad mam tkšne filmčke takšne strašne.kuzhhawioezr b

— luka
13.8. 2006 ob 14:19

Dobr, psihološki triller, niti ne toliko grozljivka, sploh če povežeš zgodbo s tem, da je inspired by true story...to je ravno problem, da se to izpise sele na koncu filma, sicer bi film vsi bolj resno jemali ze med samo zgodbo... Pokvarjeni ocki...pazite se. lp

— Tiika
13.8. 2006 ob 15:17 zvezdica

film je po mojem mnenju zelo dober, saj je zelo napet, poln skrivnosti in ima zelo logičen konec. na koncu vse dobi smisel in je hkrati začetek nove zgodbe. ne dojamem pa, pri kateri smrti naj bi imeli prste zraven duhovi, saj kolikor sem jaz rezumela johna ubije žena. strinjam se z gasperjem, da bi morali film predvajati v Xpand-u. pomoje bi vse kap:)

— sahara
13.8. 2006 ob 15:23 zvezdica

vsekakor. dobra igra vseh, napeto srhljivo ozračje, zanimiv film vse do konca. toplo priporočam ogled.

— Lenča
13.8. 2006 ob 15:24 zvezdica

Glede nato, da duha ali karkoli ze je, ne vidimo, mogoče parkrat v obliki pobesnelega volka, je film zelo dobro posnet, ponavadi se začne dolgočasje (boogie man, the Fog), tukaj pa temu ni tako, zgodba se lepo odpleta, zvočni efekti so na nivoju, ni miljon litrov prelite krvi ipd. Priporočam.

— malcomX
13.8. 2006 ob 15:25

za vse k ste ta film ze gledal - a je res tok grozen? jaz mam rada bl trilerje al pa take psiho filme, ne maram pa prevec groznih prozorov, pa tega da je ful grozna muzka, pol se pa nekdo pocas premika prot vratom, tam pa... uh to je men ful grozn! kok strasen je z oceno od 1 do 10? vsec mi je bla zaga, to je bil res dobr psiho film, pa ni bil tok grozn. ajdi

— brigitka
13.8. 2006 ob 19:27

žalostn da ne znajo nrdit več grozljivke k bi bla res grozljivka...

— goostgirl
13.8. 2006 ob 21:46

No jst pa se nekak ne strninjam s tem da je film dobr. Men ni ušeč. in ja ne sodi pod grozljivko, ker se prej smejiš kot pa ustrašiš. in film se mi tut zdi da ni mel ne vem kakšne smislne vsebine. Tko da raj priporčam da počakate na nasledno "groljivko"!

— LUčka
14.8. 2006 ob 15:20

kot ljubitelj grozlivk bi dal filmu 7/10, sicer naj bi bil po resničnih dogotkih, pa vseeno se mi zdi da so malce pretiravali. Vsekakor upam da jih bodo še več naredil na tematiko duhov, ker se mi zdi v tem stilu ful dobre grozlivke.

— Oblivion
14.8. 2006 ob 15:40

Ej.. malcomX. The Fog je pac dober film! ;) ajt

— Prisoner
14.8. 2006 ob 18:31

Film sm si ogledal in morm rečt da me je kr nekajkrat vrglo iz stola :) zanimiva zgodba,nepričakovan razplet,vsaj z moje strani...kar se mene tiče je definitivno vreden ogleda...LP

— Zgaga
15.8. 2006 ob 12:42

Po deževnem dnevu sva se z mojo punco odpravila v kino. Kar pogosto zahajava v kino. No, in res sva odšla do kinodvorane, počakala v vrsti in kupila karte. Počakala sva na pričetek filma in odšla v kinodvorano in začelo se je. Po 20 minutah reklam (kljub 1100 sit za karto) sem končno dočakal pričetek filma. A po približno 2min 3s, sem že ugotovil, da film ne bo kaj prida in da je to en tistih filmov, za katerega je veliko reklame, saj drugače nebi privabili nikogar. No pa kljub temu sem ustrajal do konca, in bil razočaran nad triki, ki naj bi ta film naredili "grozljivko". Film se mi ni zdel prav nič grozljiv, vendar pa sem spoznal pravi pomen besede grozljivka - 1100 sit za ta film. Pa veliko užitkov v gledanju filmu! ;)

— boylj
15.8. 2006 ob 20:28

full hud film res je spokie pjte ga gledat k vm bo ušeč še posebi unim k majo radi gruzliuke!!

— betsy
18.8. 2006 ob 20:54 zvezdica

am.kako naj to povem...od filma res nism dost pričakoval in tut nism dost dubu nazaj, mislm, film me ni tko fascineru kokr sm vseeno pričakvou. ampak nenazadnje, gre se za menda resnično zgodbo in za ta "žanr" je film v prekleto dobri formi. je res tiste vrste, ki te vsako sekundo meče na stol, jemlje sapo in srce spušča v hlače, do glave in nazaj. gre se za zares hude zvočne efekte, precej dober opis in na koncu koncev kar kvaliteten izdelek, pri katerem se lahko na svoj način sprostiš. seveda moraš bit nekakšen fan grozljivk da to občutiš. tako da...film je morda preveč pričakoval od "dejstva" da je to resnična zgodba in da bo za to definitivno vžgal, toda kljub vsemu je spodobno razvedrilo, ki pa ne bo srečal kakšnih Saturn Awards, kaj šele nagrado Akademije. 4/5. uživajte v filmu=) p.s tudi sicer priznana igra Sissy Spacek me je v tem filmu kar razočarala.

— Chris
18.8. 2006 ob 21:04

po mojem mnenju to NI GROZLJIVKA,prej triler.zgodba je sicer še kar zanimiva (čeprav se malce vleče-cel čas prikazuje isto).sama sem bila nad filmom precej razočarana (prav tako po vzdihih in komentarjih sodeč na koncu filma,še vsaj pol kinodvorane).ne priporočam.

— meme
19.8. 2006 ob 11:14

Film mi fuul ni bil všeč..prčakvala sm da bo ful bolši.ne priporočam!

— Maša
19.8. 2006 ob 15:15

Film niti ni grozljivka, je pa zelo napet in ima presenetljiv konec. Ni mi pa jasno koga je duh ubil. Johna je vendar zastrupila žena. ?

— pupa<3
22.8. 2006 ob 13:13

Mene pa neki zanima. Ena punca je tuki napisala, da bi moral film predvajati v Xpand-u. Kaj to pomeni v "Xpand-u"?

— *Madonna*
23.8. 2006 ob 0:32

Doletela me je čast da sem bil sam z kolegico v dvorani, torej.. opis filma je jasen.. zelo zanimiv da so dvorane prazne :S

— Beli_mali
24.8. 2006 ob 9:57

js ne vem, a smo mi gledal popolnoma različne filme??? film ni popolnoma nič grozljiv, prej smešen, in kar je najbolj žalostno je to da je brez kakršenkoli vsebine...aja pa MENDA naj bi blo res... kaj že?? mislm kr neki, ne priporočam ogleda...se pa strinjam s tistim ki je napisal da je edino kar je grozljivo.cena karte...

— eva
24.8. 2006 ob 21:03

meni film full ni bil všeč ker je bil kratki pa igralci so bli poolommm pa sploh ni strašno, razn par prizorov, drugače pa splošno film se ne splača it gledat...ocenla pa bi ga z oceno 2...

— nevermind
26.8. 2006 ob 13:38

res dobr posnet film, zlo hudi efekti, splača si ogledat ta film:):):):):):):)

— **nancy***
27.8. 2006 ob 14:21

Film mi je bil zelo všeč, zelo je grozen-tu in tam in tudi zgodba filma mi je bila zelo všeč...Zelo mi je všeč, ker na koncu vse še lepo pojasnijo. Zelo dober film in ga priporočam vsem! Film sem si ogledala včeraj 26.8. ... :))

— Tadeja
27.8. 2006 ob 19:49

ful dobra grozlivka

— matlo
28.8. 2006 ob 14:45

Naslov je prava pretveza!!! Kaj slovenci res ne znajo prevajat?! Film je še kar soliden, ni pa ne vem kaka grozljivka... Skozi dogajanja sploh ne veš za kaj gre na koncu pa je takšen razplet, da si ga lahko vsak sam razlaga... Je pa zelo dobra kustumografija.

— Ana
28.8. 2006 ob 21:31

al nej grem gledat al ne?

— biggie
29.8. 2006 ob 13:53

haha ta fil je ful smesen najboljs je tist k en pride cez vrata sam jst sm se tok rezala nevem zakaj so napisali grozlivka ce je pa romanticna komedija prepletata se romantika in prevare. morte gledat zakon

— spelca
31.8. 2006 ob 10:17

hja men se je filem zdel dokaj vredu...to pa zato ker nisem jaz za grozlivke...ta se mi pa ni zdela tako grozna...drugače je pa filem res zelo zanimiv, vreden ogleda, so res dobri zvočni efekti, zgodba je zanimiva...res je pa da te učasih kar prlima na stol...ga pa priporočam za ogled...lp

— lovebeyba
8.9. 2006 ob 13:51

ok...mislim...morem povedat,da je film zelo dober..full svetoven..po pravici ga še nisem gledo...lepo se mejte...sam zanima me, če je vreden 900 buksov?:> :*

— stamperlov pepi
11.9. 2006 ob 19:38

... ful dobr film s presenetljivim koncem ... ;))

— dj dee
12.9. 2006 ob 19:54

Ej, pa to sploh ni grozljivka...ko da bi gledal mehko predelavo kašnega otroškega stripa o strahovih, npr. kšn Casper. Brezveze je, kr že takoj v štartu poštekaš, za kaj gre in da ne gre za nekaj zlobnega in groznega, ampak za en navaden strahec, ki si želi samo odrešitve in sprejetja. Res beda!!! V bistvu je to prava limonada!!! Mogoče bi se moral klicat El corazon espinado de las mujeres de los Bellos al kej takega. Bruh!!!

— Legenda
14.9. 2006 ob 19:30

film je povsem po mojih okusih. res je dobro narejen, usi igralci so dobri, super dogodki, vse je res nekratno. kar pojdite si ga ogledati, ne bo vam žal!

— Kajzarca
20.9. 2006 ob 0:21

Film mi je biu zelo všeč ampak nevem, če je vsem razumljiv. Oče je spolno nadlegoval hčerko, duhovi pa so zahtevali očetovo smrt. Veliko folka mije reklo da pointa filma ni dujelo... lp

— Pero
7.10. 2006 ob 17:16

FILM JE PREVEC GOZLJIV JAST KO SM GA GLEDAL ME JE BLO STRAH.

— Tilen
21.10. 2006 ob 13:26

FILM JE SVETAVNI...GLEDLA SEM GA Z FRENDICO...SAMA ITAK NEI NIKOLI.ČE GA ŠE NISTE GLEDLI GA DAJTE KER JE . P.S. KO GA GLEJAŠ MEJ PRI SEBI VSAJ 10 PLENIC :D

— DORRYKAA
6.11. 2006 ob 13:41

kok je film dobr

— ena
26.12. 2006 ob 12:25 zvezdica

Trganje družine Bell. Veliko je filmov, kjer duhovi strašijo po hišah. Toda le v redkih filmih se to godi non stop. Celo uro in pol. Zjutraj, zvečer, popoldan in čez dan. Od začetka do konca. Od trenutka, ko duh napade najstnico Betsy Bell (Rachel Hurd-Wood), do trenutka ko napade tudi njenega očeta Johna (Donald Sutherland), mamo Lucy (Sissy Spacek) in brata Johna mlajšega (Thoma Fell). Ko napade celotno družino Bell. Ko jo trga, meče, klofuta, nadleguje, straši, tepta in muči. Precizno, sistematično, energično in z užitkom. Uf, vsa stvar se naj bi v 19. stoletju zgodila tudi v resnici, saj gre za primer, ko so duhovi v hiši Bellovih bojda resnično ubili človeka. Ko je čarovnica, duh umrle punce, letala po zraku in nadlegovala ubogo družino. In film hvala bogu ujame boljše predstavnike žanra. Poltergajsta in recimo The Amityville Horror, kar pomeni, da odleti daleč čez rimejka The Haunting in The Hause on Hunted Hill. In kot sem že dejal, An American Haunting straši ves čas. Tako zagnano, da nas meče po sobi. Da nam seklja živce in uničuje hrbtenico. Da nas ruka iz enega šoka v drugega. Da nas je res strah. Tako kot že dolgo ne. In grozljivka, kjer nas je strah, je dobra grozljivka. Pa četudi se ves čas sprašujemo o kvaliteti in o dejstvu zakaj za vraga Bellovi preprosto ne pobegnejo iz hiše.

— iztok gartner
21.7. 2007 ob 19:22

men se pa glih ta film ne zdi neki posebnega bolsi mi je 1408..to je nova grozljivka:D

— KoooJ
11.10. 2007 ob 1:20 zvezdica

film je do konca hud...zgodba je pa neverjetno zanimiva...treba ga je pazljivo spremljat...

— hudo
30.8. 2008 ob 2:00

zakaj ni posnetkov kam pa naj grem v italjanski misiji

— lucija potočnik
24.9. 2011 ob 19:59

Rachel Hurd-Wood sploh ni igrala zvončico ampak Wendy Drugače pa je ta film moj drugi najboljši film..

— Ninaa
4.3. 2012 ob 10:25

rada bi gledat v kino ta
film vsi igralci so dobri všeč mi je ta film
lep pozdrav

— martina
18.3. 2012 ob 19:19

Srhljivo! In to se je res dogajalo.

— ggdf
11.4. 2012 ob 20:54

no dilm mi je genialen všeč to pomen, da je narejen film iz resnično zgodbi.
Ta film je sporočilo puncem in mamicem da take dogodke npr. posilstva ... glejte na take stvari nikoli ne smemo pozabiti zato, ker imamo mi punce pravico pravičnosti....

— Mala inna
14.7. 2013 ob 16:03

ful kul in strašen film

— nadalina
15.7. 2015 ob 15:41

Ta filem je zelo zanimiu vedar ni za moje oči

— Olka
18.7. 2016 ob 15:17

Ja ze ampak ta film je posnet po resnicnih dogotkih kar pomeni da se je zares dogajajo in upam da bom imela gdaj ta film tudi doma na dvdju cicer sem ga ze gledala itak ze 5 x

— sara
18.7. 2016 ob 16:16

Film mi je takoj prisek k srcu res je ful dober in ta carovnica je kul no ja film je kulski zelo ga vsakic gledam na dvdju ker ga imam kar 3 iste kul jd najboljsi film vseh casov v sloveninji

— Livia britto

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.