Kolosej
Film distribucije STRUP PRODUKCIJA

Prekletstvo Valburge

grozljivka
V slovenščini
Na sporedu od: 19.9.2019, Kolosej Ljubljana
1h 22min / 82min
Leto: 2019
Država: Slovenija
Jezik: slovenščina
Scenarij: Tomaž Gorkič
Režija: Tomaž Gorkič
Dva brata, majhna prevaranta, zaradi dosedanjega slabega poslovanja skujeta načrt za prevaro vseprisotnih premožnih turistov v mestu. Njun načrt je voden turistični ogled lokalne, za javnost zaprte graščine, kjer jih bosta s pomagačem oskubila do zadnjega novca. Za marketinško potezo, ki bo privabljala trume turistov, uporabita mistično legendo povezano z zgodovino graščine. Zbereta prvo skupino turistov v kateri so; švedski satanist na pohodu za dolgo izgubljeno satanistično relikvijo, francoski gotičarji na lovu za vampirji, ruski porno producent z igralkama na poizkusnem snemanju filma in nemška turista, ki sta samo velika ljubitelja piva. Vendar pa se v graščini skriva neslutena groza, ki je veliko bolj krvava in strašna, kot mistična legenda. To je groza v vsej svoji krvavi slavi, to je prekletstvo Valburge.

Tomaž Gorkič se po celovečernem prvencu Idila vrača s politično nekorektno črno komedijo, ki v duhu sočnih slasher klasik iz poznih sedemdesetih in osemdesetih let postreže tako s šokom, srhom in vedri krvi kot s humorjem in zabavo.


Tomaž Gorkič (rojen 1974 v Ljubljani) je filmski samouk, režiser in scenarist. Posnel je številne kratke filme, kot so Zadovoljstvo (2005), Sendvič (2006) Žrtev (2007), Zeleni dim (2008), Veriga mesa (2010), Dvigalo (2010), Med tabo, mano in Bogom (2012), Sekvenca smrti (2013) in dobitnik vesne za najboljši kratki film Apoptoza (2017). Njegov zadnji kratki film Metod (2018) govori o slovenskem serijskem morilcu Metodu Trobcu in je hkrati napovednik za avtorjev tretji celovečerni projekt v pripravah. Za celovečerni prvenec Idila (2015), ki si je prislužil naziv prve prave slovenske grozljivke, je prejel več domačih in mednarodnih nagrad, med drugim nagrade vesna za najboljši celovečerni film, stransko žensko in moško vlogo ter scenografijo na 18. Festivalu slovenskega filma v Portorožu. Prekletstvo Valburge je njegov drugi celovečerni film.

Komentarji

30.9. 2019 ob 17:14

Ultra brutalna slasher komedija. S kolegom sva se režala k svina. K da bi gledu Dylan Doga u Alan Fordu. Res odfukan film. V dvorani sva bla sicr bl sama ampak se vseen splača pogledat. D best.

— Marjan
5.10. 2019 ob 23:23

Bl neumnega filma nism u lajfu gledu to ni igranje to je eno amatersko sranje k nima ne repa ne glave brezveze folk je sred filma vn iz kina hodu

— Doko rad ma koko
27.10. 2020 ob 12:58

ajde ni tok slabo! slovenci bl slabe filme delajo ampak tale vm je ratou! en aplaus! sm se narežu napouno sploh pa una dva nemca na konc!!! (in ja ni tok grozn kokr zgleda na trailerju ;)

— kikiriki

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.