Kolosej
Film distribucije Razno

Pregnani mojster

Pregnani mojster
Leto: 2011
Država: Slovenija
Producent: VPK
Zlatko Zahovič je legenda evropskega nogometa in prvi nogometaš, ki je v času samostojne Slovenije nastopal za evropske velikane. V letu 2012 bo prevzel vlogo ambasadorja Evropske prestolnice kulture, saj je svojo zmagovito evropsko nogometno kariero začel prav pri portugalskem prvoligašu Vitoria iz Guimara~esa, mesta, ki si v letu 2012 z Mariborom deli naziv Evropske prestolnice kulture. Dokumentarni film o slovenskem nogometašu je več kot le zgodba o nastajanju slovenske nogometne pravljice, je tudi zgodba o oblikovanju novih družbenih idolov in nove oblike zabave ter o zavzemanju različnih vlog in pozicij. Čeprav je bilo o Zahoviču že dosti napisanega, pa se njegovega življenja ni resno lotilo še nobeno avdiovizualno delo. »Pregnani mojster« bo sestavljanka arhivskih gradiv in sodobnih intervjujev, ki bodo gledalcu pomagali dopolniti sliko o tem izjemnem športniku.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.