Kolosej
Film distribucije Continental Film

Predatorji

znanstveno-fantastični akcijski triler
Strah je spet živ
Podnapisi
Na sporedu od: 8.7.2010, Kolosej Ljubljana
2.9.2010, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 47min / 107min
Leto: 2010
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Alex Litvak in Michael Finch po likih Jima Thomasa in Johna Thomasa
Režija: Nimród Antal
Skupina neznancev se v nepojasnjenih okoliščinah znajde na neznanem planetu, skupen pa jim je zgolj sloves neusmiljenih vojakov in morilcev. Raziskovanje skrivnostne pokrajine se spremeni v krvav boj na življenje in smrt, saj jih zasleduje in mori neznano bitje. Hladnokrvni bojevniki sprejmejo izziv in se pripravijo na spopad, a se ne zavedajo, da so jim za petami najspretnejši lovci vesolja, odločeni, da v svoje vitrine postavijo nove človeške trofeje.

Robert Rodriguez predstavlja novo, drzno poglavje v predatorskem vesolju. Predatorji so pod Rodriguezovim okriljem v njegovih studijih Troublemaker v Austinu in v režiji Nimroda Antala. V filmu oskarjevec Adrien Brody (Pianist) igra Royca, plačanca, ki oklevajoč vodi skupino elitnih bojevnikov, ki spoznajo, da so jih zbrali na tujem planetu… kot plen. Z izjemo osramočenega zdravnika so vsi hladnokrvni morilci, plačanci, jakuze, pripadniki vodov smrti, kaznjenci – človeški predatorji, plenilci, ki jih zdaj sistematično lovi in odstranjuje nova vrsta nezemeljskih predatorjev.

Leta 1987 je Predator predstavil enega najbolj in najdlje priljubljenih likov v znanstvenofantastični filmski zgodovini – v plašč nevidnost odetega nezemeljskega bojevnika, ki je v pragozdu povzročil veliko razdejanje. Občinstvo je navdušila pestra mitologija filma in nekaj let kasneje je sledilo nadaljevanje. Da bi leta 1994 popestril svet Predatorja, so mladega in prodornega Roberta Rodrigueza, ki je ravno takrat osupnil z režiserskim prvencem El Mariachi, povabili, naj napiše scenarij, ki bi se vrtel okoli priljubljenega in strašljivega lika Predatorja.

"Najprej so me najeli kot scenarista," razlaga Rodriguez. "Iskali so nov pristop do materiala in zato sem pograbil priložnost. Bil sem velik oboževalec Predatorja. Ko sem prišel v  Hollywood, sem spoznal Carla Weathersa in Arnolda Schwarzeneggerja, zato se mi je zdelo, da bi bil nov film o Predatorju zabaven projekt. Pri izvirniku mi je bilo všeč, da je bil hibrid, začel se je kot tipičen akcijski film Arnolda Schwarzeneggerja a la Komandos, pri katerem vam liki prirasejo k srcu in jim sledite na njihovem potovanju. Potem se začne spreminjati v znanstveno fantastiko v slogu Osmega potnika. Rad snemam take mešanice… filme, kot je Od mraka do zore. Rad mešam žanre. Vedel sem, da hočem napisati nekaj, kar se dogaja na drugem planetu. Pri izvirniku mi je všeč vzdušje v pragozdu, ker sem torej svojo zgodbo postavil na drug planet, sem se lahko vrnil v okolje, podobno izvirniku, a še vseeno ustvaril nekaj novega. Na ta način tudi pokažem, zakaj Predatorja privlači pragozd na Zemlji (kakršnega prikazuje izvirnik), ker je na njihovem planetu za lov teren podoben."

"Scenarij, ki ga je Robert napisal leta 1994, je imel lokacijo, zgodbo in like, ki so zelo podobni vsemu, kar se je razvilo v Predatorje," pripomni producentka  Elizabeth Avellán.  "Robert potem nanj ni niti pomislil. Plačali so mu zanj in to je bila dobra vaja v pisanju. Zaradi serije projektov se ni našel trenutek, ki bi mu omogočal režijo Predatorjev. Hkrati si je po mojem globoko v srcu želel videti te like, ki jih je ustvaril na papirju, na velikem platnu."

 "Pri scenariju so mi dali povsem proste roke," poseže v razlago Rodriguez.  "Vanj sem vrinil vse dobre zamisli, ki sem jih hotel videti v filmu o Predatorju.  Vedel sem, da ga ne bom režiral, zato se nisem oziral na proračunske omejitve in logistiko. Vse to sem hotel prepustiti drugim. Leta kasneje sem jih seveda zaradi tega dobil po buči. Pri Predatorjih sem se moral SAM domisliti, kako vse skupaj izpeljati," v smehu pove.

Vmes je režiral serijo projektov,  s katerimi se je uveljavil kot eden najvplivnejših filmskih ustvarjalcev svoje generacije. Poleg tega sta s produkcijsko partnerko Elizabeth Avellán leta 1997 v Austinu v Teksasu ustanovila po vsem svetu znane studie Troublemaker. Ob istem času je filmski navdušenec Nimrod Antal obiskoval Madžarsko filmsko akademijo in kasneje postal iskan režiser.

Leta 2009 so šefi Twentieth Century Fox prišli v Austin na sestanek z Rodriguezom in Avellánovo o o novem filmu o Predatorju. "Nenadoma Robert prejme klic iz studia: Ravnokar smo našli scenarij, ki ste ga napisali, mislimo, da je sijajen in da ga je potrebno malo dodelati, a zanima nas, če bi želeli posneti ta film," se spominja Avellánova.

 "Ko se je projekt spet vrnil k meni, se mi je zdelo vznemirljivo, da je celo po več filmih o Predatorju še vedno polno stvari, ki jih je moč povedati," komentira Rodriguez.  "S Predatorji nismo hoteli dajati občutka, da gre za peti ali šesti film iz serije, ampak za prvega. Ne gre za posodobitev ali drugačen prikaz iste zgodbe. Kronološko bi si ta film lahko pogledali takoj za prvim Predatorjem in dobili jasno časovno zaporedje zgodbe. Predatori so res vzdržljivi liki, s pomočjo katerih lahko ustvarimo povsem nove svetove, ki temeljijo na njih. Vedel sem, da se želim vrniti in posneti film, ki temelji na likih. Zelo se mi je zdelo tudi pomembno, da bi bil vsak lik lahko zvezda svojega filma. In če bi videli naš film, ne pa vseh ostalih, bi prav tako moral vžgati."

Rodriguez zaradi številnih obveznosti filma ni mogel režirati v času, ki so si ga zamisli šefi pri Foxu, zato je ostal pri projektu kot producent in pripeljal nove scenariste, da bi scenarij posodobili, in najel režiserja, ki bi posnel film z že uveljavljenimi Rodriguezovimi stalnimi sodelavci.

Rodriguez je za režiserja izbral Nimroda Antala, ki je nanj naredil vtis s režijskim prvencem  Kontroll.  "Nimrodovo delo pri Kontroll mi je bilo všeč, ker je pokazal, kako iznajdljiv je. Zaradi  El Mariachija sem takoj prepoznal, kaj vse je moral storiti, da je Kontroll kljub omejenemu proračunu tak, kot je. Ima občutek za zgodbo in zna delati z igralci. Takoj ko sem ga spoznal, sem to vedel."

Antal je velik oboževalec izvirnega Predatorja.  "Zame je Predator moje otroštvo. Bil sem navdušen nad filmi. Spominjam se, da sem si ga šel ogledat s prijatelji v  kinu Avco v Westwoodu v Kaliforniji in to je bila zame posebna izkušnja." Več kot dvajset let kasneje je  Antal večerjal s taistimi prijatelji, s katerimi je šel na projekcijo Predatorja, ko je izvedel, da bo režiral Predatorje.

Filmarji so hoteli, da bi bili Predatorji  nov znanstvenofantastični akcijski triler, ki bi ujel čarobnost Predatorja. "Všeč mi je bila zamisel pripeljati like iz različnih delov sveta, ki jih odvržejo na ta planet, na katerem morajo uporabiti svoje sposobnosti, da bi ostali živi," komentira Rodriguez.  "To nam je dalo mednarodno zasedbo anti-junakov. Hotel sem, da ima naslov dvojen pomen, da ste namreč prepričani, da vlada med ljudmi v filmu tako velika napetost, da bi se zlahka pobili med seboj, še preden bi sploh srečali enega od stvorov. Hoteli smo, da v skupini vlada neprijetna naveza. Vsi so predatorji."

 "Ta film se od drugih Predatorjev razlikuje, ker se dogaja na tujem planetu, na katerem jim pravila niso znana," komentira Avellánova. "Na Zemlji so vsi predatorji in zdaj so oni postali plen. Ljudje so nemirni, ker se jim ne sanja, kaj se je ravnokar zgodilo, to pa so tudi ljudje, ki se v svoji koži običajno dobro počutijo. Ne poznajo se in niso ekipa. Vseh osem likov je alfa. Kar nenadoma pa se morajo odreči delu svojega "alfovstva", da bi lahko preživeli, ker se srečujejo s čedalje bolj srhljivimi stvarmi. To je zelo napeta pripoved. To je zgodba o žrtvovanju in nagonu za preživetje v ljudeh. To je fantazija, ima pa tudi veliko človeških čustev."

 "Občinstvo je videlo izvirnega Predatorja, zato vedo, kako predatorji delujejo in mislijo. Naša naloga je bila ta pričakovanja sprejeti in jih morda malce obrniti na glavo tako, da smo spremenili naravo lova in naravo tega, zakaj te ljudi lovijo," pravi Finch.  "Vendar smo se določenih stvari morali držati. Predatorji pridejo nadte, so nevidni, udarijo lahko vsak trenutek. Ustvarili pa smo tudi novo vrsto predatorjev, ki bodo presenetili občinstvo, na primer psi, sokoli in drugačen sistem orožja."

 "Pod Nimrodovim vodstvom vzniknejo hudobnejših, še spretnejši predatorji," dodaja scenarist  Alex Litvak.  "Nimrod se je hotel osredotočiti na posamezne predatorje."

Človeški "predatorji" večino prvega dejanja ne vedo, kje so… dokler ne spoznajo, da so plen. "Na tem smo z Nimrodom veliko delali – da do spoznanja pridejo čustveno in v skladu s preobrati zgodbe," razloži Litvak.  "To morate  storiti čustveno – človeški šok, obup in brezizhodnost.  Veliko smo delali tudi na tem, čemur jaz pravim veriga odkritij, postopoma smo jo gradili, da imamo občutek, kot bi skušali rešiti skrivnost."

Ko se skrivnost in strah razkrivata, skupina z vseh vetrov zbranh ubijalcev začne odkrivati boljši del sebe. "Pošasti v Predatorjih niso nujno tiste, ki se vam zdijo, da so," pravi Antal.  "Film dejansko pripoveduje o skupini ljudi, s katerimi se ne bi želeli družiti, ki so v svojem lastnem svetu pošasti. So zmedeni in paranoični, znajdejo se v situaciji, nad katero nimajo nadzora, kar jih plaši. Človeške pošasti se soočijo druga z drugo, ampak potem spoznajo, da v pragozdu na njih prežijo še večje pošast. Njihova pot izvabi iz njih njihovo človeškost."

198 centimetrov visoki Derek Mears, ki je igral legendarnega Jasona Voorheesa v lanskoletni uspešnici Petek, trinajstega, igra klasičnega Predatorja, Brian Steele in Carey pa tri nove.

O igralcih

Adrien Brody (Royce) je dobil oskarja za Pianista. Posnel je filme Tanka linija smrt, Splice, Manolete,  High School, The Experiment, Wrecked, King of the Hill, Ten Benny, Restaurant, Summer of Sam, Liberty Heights, Bread and Roses, Harrison’s Flowers, Love the Hard Way, The Jacket, King Kong, Hollywoodland, The Darjeeling Limited, Cadillac Records, The Brothers Bloom.

Laurence Fishburne (Noland) je posnel filme Kaj ima ljubezen s tem, Armored, Akeelah and the Bee, Five Fingers, Once in the Life, 21, Misija nemogoče 3,  Napad na policijsko postajo št. 13, Matrica 1,2,3. Skrivnostna reka, Krvavo obzorje, Fantje iz soseščine, Rdeča vročica, Barva škrlata, V slabi družbi, Mora v ulici brestov 3, Bombažni klub, Apokalipsa zdaj (pri 15-tih letih), Biker Boyz, Miss Evers’ Boys, Hoodlum,  Othello, Tuskegee Airmen, Higher Learning, Just Cause,  Searching For Bobby Fischer, Deep Cover, Cadence, Class Action, King of New York, Rumblefish.

Od leta 2008 nastopa v seriji Na kraju zločina.

Je nadvse cenjen gledališki igralec.

Topher Grace (Edwin) se je uveljavil s serijo Oh, ta sedemdeseta. Posnel je filme Nasmeh Mona Lize,  In Good Company, P.S.,  Spider-Man, Young Americans, Preprodajalci, Oceanovih 11 – 12,  Win a Date With Tad Hamilton.

O režiserju

Nimrod Antal je nedavno režiral Armored, v katerem so igrali Matt Dillon, Jean Reno in  Laurence Fishburne.  Režiral je tudi Proste sobe z Lukom Wilsonom in Kate Beckinsale.

Antal se je rodil v Los Angelesu, a se je pri 17-tih preselil na Madžarsko.  Sprejeli so ga na prestižno Hungarian Academy of Drama and Film, kjer je študiral kamero, a potem odkril, da je režiranje njegov pravi poklic. Po diplomi je kot režiser debitiral s  Kontroll, drzno dramo, ki se dogaja v sistemu podzemske železnice Budimpešte. Kontroll je leta 2004 dobil  Prix de la Jeunesse na festivalu v Cannesu in nagrade na festivalih v Chicagu, Kopenhagnu, Philadelphiji in v Varšavi.

Komentarji

17.5. 2010 ob 19:20

glede na trailer bo tole špica, no vsaj za ljubitelje žanra

— dave
21.5. 2010 ob 19:35

A niti trailerja niste mogl dat in niti nobene slikce, ma dajte no ljudje. Zdaj pa moram iskat po Yue Tube-u.

— Pejt
25.5. 2010 ob 9:47

predatorji in alieni so zakon v ZF žanru.

— mare
29.5. 2010 ob 17:37

E! film bo gotov dobr k un crnc igra pa Adrian Brody. Komi cakam <3. Se pa strinjam z Pejt, k bi RES lohka dal vsaj trailer.

— ILikePredaCookies
12.6. 2010 ob 10:26

To bo treba it gledat!!!!!

— Žos
12.6. 2010 ob 13:04

koooomiii caaakaaaaaaaaam :DDDD

— predator <3
12.6. 2010 ob 14:15

jah nism gliih ljubitelj takih filmou sam tale pa ni sllb

— luka
16.6. 2010 ob 19:04

komaj čakam!!

— denis
18.6. 2010 ob 9:33

Komi cakam, zgleda da bo dobr film sam se mi zdi da so mal zajebal z igralci, predvsem z tistim iz pianista, clovk pac ni za take filme....

— super222
20.6. 2010 ob 16:08

the best filmi.res.komaj čakam da grem gledat

— gregor
22.6. 2010 ob 14:57

Bo v 3D?

— tidymetal
27.6. 2010 ob 0:36

Ta film grem gledat s preijatelji in seveda prijateljicami :) komaj čakam ! <3

— Seksanje
27.6. 2010 ob 17:50

to bo zelo super film...treba ga bo it gledat..hehe

— zalikaa
1.7. 2010 ob 16:27

ooooooooo carsko tole morem gleda jeee

— leon
5.7. 2010 ob 9:21

Po trailerju sodeč bo dober film, škoda ker Arnold Schwarzenegger ne igra =)

— Denis
5.7. 2010 ob 23:14

Predator je jedan od boljisi znanastveno-fantasticna akcija.A,da bo se boljse zanimljiv je triler komaj cakam da ga pogledam....

— Sinisa
6.7. 2010 ob 22:32

dobro ma kaj se greste vi kolosejevci? kaj komaj avgusta bo v kopru???????? wtf!

— big daddy
7.7. 2010 ob 9:45

Odkar sm prvič vidu Predator 1 sm totaln fanatik od njih. Tk da k sm prvič slišu d tole prhaja nism djansko vrjeu. Se vdimo na premieri ... GARANTIRANO

— Kwaad - Yautja fanatic
7.7. 2010 ob 16:06

+ dobra ideja in igralska zasedba
- na trenutke povsem nesmiselna filmska pripoved

Ocena 2 in pol

— Kritik
7.7. 2010 ob 18:30

film o mojem zivljenju

— rossi
8.7. 2010 ob 20:20

Odlicen film

— krneki
9.7. 2010 ob 13:32 zvezdica

Sem velik "fan" te franšize in žal moram sporočit ta me je ta film zelo razočaral.
Robert Rodriguez je film zajebal kolikor se je le dalo. Nima popolnoma nobene vsebine razen klanja. Zgodba je nepotrebno zakomplicirana z nekimi čudnimi obrati, ki na momente delujejo prav patetično. Kot da bi dal scenarij pisat otroku. Film se neverjetno pogosto naslanja na prvenec Predator (z Schwarzeneggerjem); prav smešno je ko opaziš toliko vzporednic: tip z minigunom, ekipa specialcev, temnopolti v ekipi, tip ki se naenkrat ustavi in želi obračunat s predatorjem s hladnim orožjem,..... itd. Najbolj butasta pa mi je bila delitev predatorjev na dve kasti (ugotoviš da je tisti iz nižje kaste dejansko predator iz prvenca) kar homogeno zgodbo predatorjev skozi vse filme zabriše v konfuzno skropucalo brez glave in repa.

Skratka prav ironično je, da je sam Rodriguez na začetku zatrjev, da ne bodo naredili remejka prvega dela ( kajti ne moreš konkurirat z Schwarzijem op. p. ); na koncu pa je ni naredil ne popolnoma novega filma niti približka remejka.
Pač nastal je nek zmeden film, ki se daleč preveč naslanja na prvenec.

Bolje bi bilo če bi se lotili kvalitetnega remejka, kajti Rodriguez je zaenkrat dokazal, da zna le to in nič drugega.

P.S. Vsaj glasba je ostala zvesta prvemu delu in je popolnoma identična. (zato si lahko privoščiš veselje vsaj na začetku, ko zaslišiš muziko in si kar naenkrat ves ekstatičen ob veselem pričakovanju.)

— Simon
9.7. 2010 ob 18:05

Tuki so sami igralci iz znastvene fantastike; Adrian Brody (King Kong), Topher Grace (Spiderman 3), Laurence Fishbourne (Matrica)... Komej čakam!

— Pinči
9.7. 2010 ob 20:43

ta film more bit kulsky

— XD
10.7. 2010 ob 13:09

pogledal film in menim, da je edini pravi naslednik originala iz leta 1987

— rocky
11.7. 2010 ob 19:40

mam ful rada grozlivke in uni ka ih maja tut bojo mel ta film tut ful radi,ka je ful dobr.

— nina
12.7. 2010 ob 16:52

Huddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd filmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— A.H
14.7. 2010 ob 11:15

Nekaterih odlomkov iz oglasne "prikolice" sicer nisem videl (recimo, ko Brodya vzame na tarčo več predatorjev). Edino, kar me je zmotilo je bila tista Fishbournova čelada, ki sicer potrebuje nek vir energije, da deluje, on jo je pa imel na glavi kot zimsko kapo. Sicer pa, nenavaden zaplet, dokaj napeto vzdušje in zanimiv razplet. Ne ravno v stilu rešitve problema, kar je dobrodošlo.

— Tomozuki
15.7. 2010 ob 23:43

film zmaga. sam je še bl grozn kt kkšne gruzlivke. sam to ie šhit k ni konca. sigurn ie u planu 2 deu

— tina
16.7. 2010 ob 8:31

zgleda kr neki, nc nouga...

— bojan
17.7. 2010 ob 18:32

Film je za oboževalce tovrstnih filmov zelo soliden, konec odprt, mogoče je tu in tam kak klišejski dodatek, ko si rečeš: "Ja, seveda." Me pa je v prevodu zmotil prevod besede "fuck", ki so ga nerodno prevedli v "fak". Ali to pomeni, da bomo kmalu brali prevode kot "šit", "vatafak", "džizus", "eshol" ipd.?

— robi
18.7. 2010 ob 18:29

kaj tole kino samo dela reklamo za fim????

Ker ni niti enega komentarja od koga, ki bi film dejansko gledal, vsi pa komaj čakajo, da ga vidijo.....

Glede na napisano spodaj:"Komentarje izločamo po lastni presoji. " verjetno tega komentarja ne bo med temi sladkimi ...

Vseeno, upam, da film ni slab, ker žal boljšega nimajo na programu...

— samoreklama
18.7. 2010 ob 19:00

Predator brez Schwarzija je kot seks brez ženske

— Arnold
19.7. 2010 ob 10:54

Adrien Brody čisto dobro igra.
Film je kar dober.

— dj
19.7. 2010 ob 22:25

sam se bila razočarana nad film ke ni tak ko zgleda po reklamah dolgo se vleče pol na koncu je te tak.

— xxxx
20.7. 2010 ob 0:24 zvezdica

Živjo. Pred ogledom tega filma sem bila nekoliko skeptična, saj nisem ravno velik ljubitelj akcijskih, niti znanstvenofantastičnih filmov. Dvorano pa sem zapustila z mešanimi občutki. Če začnem s kritikami filma, predvsem na račun kolosejevega dela, naj povem da so bili podnapisi zelo slabi, obenem so dostikrat zamujali, nekajkrat se sploh niso pokazali. Slika filma je bila v določenih trenutkih na meji zmazka, čeprav ni šlo za originalen filmski učinek temveč slabo kvaliteto predvajanega filma. Na trenutke se je celo zdelo, da gledam nek slabše kvaliteten film doma, vendar mi za to ni treba odšteti pet eurou.
Glede igre. Glavni igralec je name naredil dobr vtis, prav tako tudi drugi igralci. Čeprav gre za akcijo, se njihovi karakterji dobro razvijejo in lahko spremljamo njihovo zgodbo in značaj.
Kar me je precej zmotilo je bila velika nedorečenost zgodbe, v nekaterih trenutkih celo komičnost in predvidljivost dogajanja. Z nedorečenostjo ne mislim na konec, ki je po mojem mnenju celo boljši del samega filma, temveč tega da predatorji sploh niso aktivno vključeni v film, razn v treh prizorih.
Morda je bil namen filma predstaviti samo stran ljudi, ne pa tudi tega, kako se sporazumevajo ti plenilci, čemu jim pomaga to izpopolnjevanje znanja vsako sezono itd...
Film za moje pojme ni slab, ni pa tudi presegel pričakovanj. Verjetno se moramo navaditi na nižji standard filmov, ki nekako nasitijo radovednost, gledalcu pa ne ponudijo neke dodane vrednosti. In kar nekoliko žalostno je, da mora človek posegati po bolj 'umetniških' filmih, da končno zasledi dodelano zgodbo. Hkrati poudarjam, da je to zgolj moje osebno mnenje na ogledani film in na mnoge druge, ki v predfilmih ponudijo ogromno (npr. film 2012, Paranormalno, Spopad titanov ...) v kinodvoranah in predvsem po ogledu pa te pustijo praznega.

— Anki
28.7. 2010 ob 14:15 zvezdica

Kolosej ve, kaj je low art. Pač prevedeš fuck kot fak, skoraj kot promocijsko orodje. Pač, Robert Rodriguez. Ki kot bi vsem izpolnil želje ki so jih imeli okoli Predatorja, na koncu pa jim povedal naj odrastejo. Plitek, a zelo vzdušen film, bil presenečen nad kvaliteto. To je moški film.

Film predstavlja le to skozi koliko idiotov moraš it da vzpostaviš pristen kontakt z osebo v današnjem svetu, a potem ugotovita da sta še vedno v istem dreku, in da se je še vedno treba borit.

Čast jim s kakšno lahkoto so ustvarili to. Meni je Kolosej s tem 'fak' pokazal, da so jim všeč filmi. Da jim ni le zelje, in le biznis. Več take organskosti.

— Jan
30.7. 2010 ob 14:38

smeti od filma

— domain
3.8. 2010 ob 18:58

okey razložte mi kako lah un dohtar določ rastlino na planetu k ga noben ne pozna...vrjetn je lih zato ZF:)

— klemen
3.8. 2010 ob 19:42

za film so porabili 40mil.dolarjev,zaslužili so pa že 103 mil.dolarjev.Studio fox obljublja nadaljevanje.CARSKO.

— mare
3.8. 2010 ob 21:08

Ko sem ga gledal drugič, in je bilo pretiho, je bila pa katastrofa od filma.

Prvič je bilo smešno, drugič pa žalostno. :)

— Jan
6.8. 2010 ob 14:39

film je crski. kermu pa ni všeč naj bo tih .ka pravte vsi SIMON da je robert film zajebu če te kej mot pa bot kr tih to vela za vse

— daivd
3.9. 2010 ob 2:22
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.