Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Prebujanja

Prebujanja
drama
V slovenščini
Na sporedu od: 26.10.2017, Kolosej Ljubljana
1h 25min / 85min
Leto: 2017
Država: Slovenija
Jezik: slovenščina
Scenarij: Peter Bratuša in Špela Levičnik Oblak
Režija: Peter Bratuša
Gre za zgodbo o odraščanju, kljub temu, da glavni liki trkajo na svoja štirideseta leta in jih vsakega po svoje zalezuje kriza srednjih let. Dogajanje je postavljeno v spalnice vseh šestih protagonistov, pravzaprav kar v njihove postelje, ki so tudi glavna kulisa celotnega filma. Med seboj se poznajo, ker so nekoč skupaj hodili v srednjo šolo, a si v filmu delijo le en sam skupen prizor. Skozi dogajanje se vsak po svoje spopadajo z dilemami in težavami, ki jim jih prinaša vsakdan - sprašujejo se, kaj narediš, ko srečaš ljubezen izpred dvajsetih let, in se ti še vedno zdi, da je to ženska tvojega življenja? Kako je, ko se v tvoje stanovanje nepričakovano naseli seksi 25-letnica, zaradi katere si zapustil svojo družino? Kaj narediš, ko se ti od višine dobesedno zvrti... Prebujanja glavnih likov niso zgolj fizična, ampak predvsem mentalna. Skozi film pa vsak na svoj način spoznava, da je odraščanje proces, ki se nikoli zares ne konča.

O ZGODBI:

Robert (Sebastian Cavazza) se je pravkar ločil in preselil na svoje. K njemu se priseli njegova študentka Jana (Saša Pavlin Stosić), ki mu vedno bolj narekuje svoj hišni red. Kadar se poskusi upreti, ga preglasi s svojimi “Lolita” zvijačami.

Uspešnega fotografa Marcela (Jurij Zrnec) sredi noči prebudi telefonski pogovor žene Ule (Katarina Čas), iz katerega razbere, da bodo fotografije, katerih avtorica je, razstavljene na pomembni razstavi. Uprizori eno od svojih sarkastičnih predstav, ki se konča s prepirom.

Jonas (Primož Pirnat) in Karmen (Jana Zupančič) se po dvajsetih letih srečata na Marcelovi razstavi. Ogenj, ki je včasih gorel med njima, se spet razplamti in skupaj se znajdeta v hotelski sobi.

Vseh šest glavnih junakov pa poveže zadnji pretresljivi prizor filma …


kritike:


"Ni namreč samoumevno, da režija treh postelj (ki so še najmanj prizor kakšnega seksualnega razvrata), lahko sodobnega gledalca, vajenega neprestanih dražljajev njegovih digitalnih naprav, drži na sedežu slabo uro in pol.”- Jela Krečič, Delo

“Igralski presežki” - Jela Krečič, Delo

"Film Petra Bratuše je…ekstravaganca nove filmske normalnosti, ki ji kritiki ne morejo in nočejo slediti, ker je doslej na naših platnih še nikoli niso" - Marko Crnkovič, FokusPokus

Komentarji

6.11. 2017 ob 23:57

Katarina je pa kar dobra igralka!

— Nekdo2

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.