Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Pravzaprav ljubezen

romantični
Ker se vam že predolgo kolca po filmih, kot so bili Štiri poroke in pogreb, Notting Hill in Dnevnik Bridget Jones.
Na sporedu od: 19.2.2004, Kolosej Ljubljana
2h 15min / 135min
Leto: 2003
Scenarij: Richard Curtis
Režija: Richard Curtis
Pravzaprav ljubezen je romantična komedija, ki si jo boste ogledali, ker se vam že predolgo kolca po filmih, kot so bili Štiri poroke in pogreb, Notting Hill in Dnevnik Bridget Jones. Zvezdniška zasedba, izvrsten scenarij, malo cukra in malo grenkobe, predvsem pa veliko britanskega humorja!

Zgodba

'Uveljavlja se splošno mnenje, da živimo v svetu sovraštva in pohlepa, toda nekaterim se ne zdi tako. Ljubezen opažajo povsod.

Nepozabna, nedosegljiva, obžalovanja vredna, ekstatična, vznemirljiva, nepričakovana, nedobrodošla, neprikladna, nerazložljiva, neokusna, edinstvena. Ljubezen je pravzaprav povsod.

Samski predsednik vlade (HUGH GRANT) se takoj ko vstopi v Downing Street 10 zaljubi v prijetno članico osebja (MARTINE McCUTCHEON),.

Pisatelj (COLIN FIRTH) zbeži na jug Francije, da bi pozdravil svoje strto srce, v jezeru pa najde svojo novo ljubezen...

Srečno poročena ženska (EMMA THOMPSON) začuti, da se z možem (ALAN RICKMAN) oddaljujeta...

Nevesta (KEIRA KNIGHTLEY) sprejema hladnokrvnost moževega najboljšega prijatelja kot nekaj, česar ni...

Osnovnošolec skuša pridobiti pozornost najbolj nedosegljive punce na šoli...

Ovdoveli očim (LIAM NEESON) se skuša ujeti s sinom, ki ga komaj pozna...

Nesrečno zaljubljena punca (LAURA LINNEY) se bori za svojo dolgo negovano in neizrečeno 'službeno ljubezen'...

Ostarela, lahkomiselna rock zvezda (BILL NIGHY) se skuša ob koncu svoje kariere brezkompromisno vrniti na sceno...

Ljubezen povzroča zmedo v življenju vseh.

Življenja in ljubezni se pomešajo, združijo in dosegajo vrhunec na božični večer - znova, znova in spet znova - z romantičnimi, zabavnimi in grenkimi posledicami za vsakogar, ki ima srečo ali nesrečo, da ga preganja ljubezenski urok.

Priznani scenarist Richard Curtis (Four Weddings and a Funeral, Notting Hill, Bridget Jones's Diary) tokrat stopi za kamero in zabeleži svoj režiserski prvenec s filmom Pravzaprav ljubezen, romantično komedijo, ki strne številne ljubezenske afere v neverjetno zgodbo. Curtis sodeluje s producenti Duncanom Kenworthyjem, Timom Bevanom in Ericom Fellnerjem. Direktor fotografije je Michael Coulter (Four Weddings and a Funeral, Notting Hill, Sense and Sensibility), scenograf in kostumograf Jim Clay (Captain Corelli's Mandolin), montažer Nick Moore (Notting Hill, The Full Monty, About a Boy), za glasbo pa je poskrbel Craig Armstrong (Romeo + Juliet, Moulin Rouge, The Quiet American).

Igralska zasedba

Alan Rickman (Harry) se je uveljavil z vlogami v raznovrstnih filmih: Die Hard, An Awfully Big Adventure, Bob Roberts, Truly Madly Deeply, Close My Eyes, Dogma, Galaxy Quest. Pred kratkim je zaigral v svetovnih uspešnicah Harry Potter and the Sorcerer's Stone in Harry Potter and the Chamber of Secrets.

Z vlogo v filmu Mesmer si je priigral nagrado najboljšega igralca na filmskem festivalu v Montrealu. Filma Sense and Sensibility in Michael Collins sta mu prinesla nominaciji za nagrado BAFTA za najboljšega stranskega igralca, za vlogo v filmu Robin Hood: Prince of Thieves pa je to nagrado tudi prejel. S celovečerci Truly Madly Deeply, Close My Eyes in Robin Hood: Prince of Thieves si je prislužil nagrade Evening Standard Film za najboljšega igralca leta.

Rickman je režiral filmsko različico igre The Winter Guest, ki se je zavrtela na beneškem filmskem festivalu in osvojila tri nagrade, kasneje pa je bila na filmskem festivalu v Chicagu izbrana za najboljši celovečerec.

Bill Nighy (Billy Mack) je poleg vloge v filmu Pravzaprav ljubezen končal tudi snemanje prihajajoče komedije Shaun of the Dead (Working Title). Pred nedavnim je za vlogo v filmu Petra Cattanea Lucky Break prejel nominacijo za nagrado London Film Critics Circle za najboljšega stranskega igralca. Leta 2002 je upodobil Rogerja v filmu Lawless Heart in prejel nominacijo za nagrado British Independent Film za najboljšega igralca. Evening Standard pa mu je dodelil nagrado Peter Sellers za najboljšo vlogo v komediji in sicer za uspešnico iz leta 1998 Still Crazy (ki je prejela dve nominaciji za zlati globus, za najboljši film in najboljšo pesem). Med njegovimi ostalimi filmi so tudi Underworld, I Capture the Castle in FairyTale: A True Story.

Britanec Colin Firth (Jamie) je leta 2001 očaral ameriško občinstvo z vlogo v uspešni britanski komediji Bridget Jones's Diary. Upodobil je Marka Darcyja, ki se je boril s Hughom Grantom za Bridgetino naklonjenost.

Med njegovimi najnovejšimi projekti je vloga v filmu Girl with a Pearl Earring, posnetem po romanu Tracy Chevalier. Colin je skrivnostni umetnik 17. stoletja, Johannes Vermeer, ki naslika čudovito kmečko dekle z bisernimi uhani svoje žene. V filmu sta zaigrala tudi Scarlett Johansson in Tom Wilkinson.

Pred kratkim je ob Kelly Preston in Amandi Bynes zaigral v uspešni komediji What a Girl Wants, ob Meni Suvari pa v psihološkem trilerju Trauma.

Leta 2002 smo ga ob Rupertu Everettu in Reese Witherspoon videli v celovečercu The Importance of Being Earnest, leta 1998 pa v Shakespeare in Love, kjer je zaigral lorda Wessexa, zlobnega zaročenca Viole (Gwyneth Paltrow). Leta 1997 je ob Michelle Pfeiffer in Jessici Lange zaigral v filmu A Thousand Acres in leta 1996 v The English Patient ob Kristen Scott Thomas in Ralphu Fiennesu. Odigral je še stranske vloge v filmih Hope Springs, Relative Values, My Life So Far, The Secret Laughter of Women, Fever Pitch, Circle of Friends, Playmaker ter glavno vlogo v filmu Valmont.

Emma Thompson (Karen)

Ob koncu 80-ih je ob Jeffu Goldblumu in Rowanu Atkinsonu zaigrala v komediji The Tall Guy Mela Smitha. Leta 1988 je posnela film Henry V režiserja in soigralca Kennetha Branagha (Renaissance Film). Naslednje leto je zaigrala v celovečercu Jamesa Lapina Impromptu. Ob koncu leta 1990 je ponovno sodelovala s Branaghom v filmu Dead Again, sledila pa je vloga Margaret Schlegel v filmu Howard's End Jamesa Ivoryja (Merchant-Ivory). Slednja ji je prinesla oskarja in zlati globus za najboljšo igralko, pa tudi nagrade New York, Los Angeles in National Film Critics ter nagrado BAFTA. Leta 1992 je za Renaissance Film zaigrala Maggie v Branaghovem filmu Peter's Friends in Beatrice v filmu Much Ado About Nothing, ki ji je prinesel nominacijo za najboljšo igralko pri Independent Feature Project West (Spirit Awards) in American Comedy Awards, ter nagrado London Film Critics Circle za najboljšo igralko. Za vlogo v filmu The Remains of the Day je bila nominirana za oskarja in zlati globus, prejela pa je nagrado London Film Critics Circle. Nominacijo za oskarja in zlati globus si je priigrala tudi z vlogo v filmu Jima Sheridana In the Name of the Father.

Leta 1994 je ob Arnoldu Schwarzeneggerju in Dannyju DeVitu zaigrala v komediji Junior režiserja Ivana Reitmana.

Leta 1995 je odigrala glavno vlogo v filmu Carrington Christopherja Hamptona. Po romanu Jane Austen je napisala scenarij za film Sense and Sensibility Anga Leeja in prejela oskarja za najboljši prirejen scenarij, pa tudi zlati globus, nagrade Writers Guild, Boston Society of Film Critics, Broadcast Film Critics, Chicago Film Critics, Los Angeles Film Critics in New York Film Critics. Nominirala jo je tudi Britanska akademija filma in televizije. Vloga v Sense and Sensibility ji je prinesla nagradi BAFTA in National Board of Review za najboljšo igralko, nominacije za oskarja, zlati globus in Screen Actors Guild.

Sledile so glavne vloge v filmih The Winter Guest Alana Rickmana, Primary Colors Mikea Nicholsa, in neodvisnem filmu Judas Kiss Sebastiana Gutierreza.

Napisala je scenarij za film McPhee, ki ga bodo pod vodstvom režiserja Kirka Jonesa posneli letos.

Hugh Grant (predsednik vlade) je leta 1987 naletel na pohvale kritikov po vsem svetu z vlogo v filmu Maurice (Merchant-Ivory), ki mu je prinesla nagrado za najboljšega igralca na beneškem filmskem festivalu.

Sledile so številne filmske vloge: The Dawning (ob Anthonyju Hopkinsu), The Lair of the White Worm Kena Russella, The Big Man (ob Joanne Whalley-Kilmer) in Impromptu Jamesa Lapina. Leta 1993 je zaigral v filmu režiserja Jamesa Ivoryja The Remains of the Day, ob Anthonyju Hopkinsu, Emmi Thompson in Jamesu Foxu. Nato je odigral vloge v filmih Sense and Sensibility, Nine Months Chrisa Columbusa ter The Englishman Who Went Up a Hill But Came Down a Mountain Christopherja Mongerja. Nastopil je tudi v britanski komediji An Awfully Big Adventure Mikea Newella.

Grant je postal mednarodna zvezda, potem ko je leta 1994 ob Andie McDowell zaigral v uspešnici Four Weddings and a Funeral Mikea Newella. Vloga mu je prinesla zlati globus in nagrado BAFTA. Še istega leta sta sledili vlogi v filmih Bitter Moon Romana Polanskega in Sirens John Duigana.

Nato je nastopil v trilerju Extreme Measures Michaela Apteda, prvem celovečercu produkcijske hiše Simian films, ki sta jo Grant in Elizabeth Hurley ustanoviila skupaj s Castle Rock Entertainment. Sledil je drugi celovečerec Mickey Blue Eyes.

Grant je ob Julii Roberts odigral vlogo v filmu Notting Hill Rogerja Michella, ki je prvi konec tedna doživel največji uspeh v zgodovini romantičnih komedij.

Aprila 2001 je ob Reneé Zellweger in Colinu Firthu zaigral v komediji Bridget Jones's Diary, ki je postala najbolj dobičkonosen britanski film vseh časov.

Pred kratkim se je izkazal v uspešnici About a Boy režiserjev Paula in Chrisa Weitza, posnetem po romanu Nicka Hornbyja, nato pa še ob Sandri Bullock v uspešni komediji Two Weeks Notice.

Laura Linney (Sarah) se je dokazala v odlično ocenjenem filmu The Truman Show Petra Weira (ob Jimu Carreyju). Svojo prvo glavno vlogo je odigrala že v svojem filmskem prvencu Congo. Nato smo jo videli v filmu Absolute Power režiserja in soigralca Clinta Eastwooda in ob Richardu Gereu v trilerju Primal Fear Gregoryja Hoblita.

Leta 2001 je prejela nominacijo za oskarja za najboljšo žensko vlogo Sammy Prescott v filmu Kennetha Lonergana You Can Count On Me. Hkrati je bila nominirana za zlati globus in nagradi Screen Actors Guild ter Independent Spirit Award, kot najboljša igralka pa si je priigrala nagradi New York Film Critics Circle in National Society of Film Critics.

Pred nedavnim je ob Richardu Gereu zaigrala v filmu The Mothman Prophicies ter ob Kevinu Spaceyju v filmu The Life of David Gale Alana Parkerja.

Odigrala je še stranske vloge v filmih The House of Mirth, Lorenzo's Oil, Dave, Searching for Bobby Fischer in A Simple Twist of Fate.

Njena najnovejša projekta sta filma Mystic River Clinta Eastwooda in Kinsey Billa Condona.

Liam Neeson (Daniel) je svoj filmski prvenec doživel v filmu Excalibur Johna Boormana. Sledile so številne vloge, med drugim v filmu The Bounty Rogerja Donaldsona in odlično ocenjenem filmu Lamb. Za vlogo v slednjem je prejel nominacijo za nagrado Evening Standard Drama. Tu so še filmi Duet for One Andreija Konchalovskega, A Prayer for the Dying, The Mission Rolanda Joffea.

Navdušil je v drami Petra Yatesa Suspect, v filmu The Good Mother in trilerju Sama Raimija Darkman. Sledila je vloga v drami Davida Lelanda Crossing the Line.

Leta 1992 je odigral vlogi v filmih Shining Through in Under Suspicion, nato pa v vrsti uspešnih filmov, med drugim v kontroverznem Husbands and Wives Woodyja Allena.

Leta 1993 si je z vlogo Oskarja Schindlerja v filmu Stevena Spielberga Schindler's List priigral nominacije za oskarja, zlati globus in nagrado BAFTA za najboljšega igralca.

Pohvali se lahko še s filmi Leap of Faith, Nell, Before and After ter Rob Roy.

Leta 1996 je odigral glavno vlogo v filmu Neila Jordana Michael Collins, ki mu je prinesla nagrado za najboljšega igralca na beneškem filmskem festivalu, nominacijo za zlati globus in prestižno nagrado Evening Standard. Film je prejel zlatega leva in bil izbran za najboljšega na beneškem filmskem festivalu.

Sledili so filmi Les Misérables, Star Wars: Episode I - The Phantom Menace in The Haunting Jana de Bonta.

Leta 2000 je ob Sandri Bullock odigral vlogo v črni komediji Gun Shy, nato smo ga videli ob Leonardu DiCapriu v filmu Martina Scorseseja Gangs of New York, ob Harrisonu Fordu pa je zaigral v filmu K-19: The Widowmaker režiserke Kathryn Bigelow..

Njegov trenutni projekt je Kinsey, kjer ponovno sodeluje z Lauro Linney

Martine McCutcheon (Natalie) se je prvič pojavila na filmskih platnih leta 2000 v filmu Kiss Kiss (Bang Bang), kjer je zaigrala ob Chrisu Pennu. Svojo pevsko kariero je začela leta 1998 z malo ploščo Perfect Moment, ki je takoj osvojila vrh britanske lestvice. Sledila sta albuma You, Me & Us in Wishing, ob koncu leta 2002 pa je izdala svoj najnovejši album Musicality (zbirko njej najljubših pesmi).

Filmski prvenec Keire Knightley (Juliet) se je zgodil leta 1994, ko je upodobila Natasho Jordan v filmu Village Affair. Sledile so vloge v Innocent Lies (1995), Treasure Seekers (1996) in Coming Home (1998). Svojo prvo večjo vlogo je doživela v filmu Star Wars: Episode 1 - The Phantom Menace (1999). Po vlogi divje Juliette v uspešni komediji Bend It Like Beckham (2002) je šla njena kariera bliskovito navzgor. Še istega leta je sledil film Gilliesa MacKinnona Pure (2002), ob Johnnyju Deppu pa je zaigrala v nadvse uspešni pustolovski drami Pirates of the Caribbean.

Njena najnovejša projekta sta filma King Arthur Antoinea Fuque in Tulip Fever Johna Maddena.

Rowan Atkinson (Rufus) je zaigral v številnih filmih, nazadnje v mednarodni uspešnici Johnny English (Working Title), ki je v prvem tednu predvajanja zasedla prvo mesto v 40 državah. V blagajno je prinesla več kot 125 milijonov dolarjev, samo v Britaniji pa več kot 30 milijonov, kar jo tam uvršča na sedmo mesto med najbolj dobičkonosnimi filmi vseh časov.

Med njegovimi ostalimi filmi so Scooby-Doo, Never Say Never Again (ob Seanu Conneryju), The Tall Guy (ob Jeffu Goldblumu), The Witches Nicolasa Roega in The Appointments of Dennis Jennings Stevena Wrighta. Slednjemu so leta 1989 podelili oskarja za najboljši kratki film. Atkinson je zaigral še v Hot Shots - Part Deux, Four Weddings and a Funeral, Rat Race, ter posodil glas Zazuju v animiranem filmu The Lion King. Koproduciral in tudi zaigral je v filmu Bean - The Ultimate Disaster Movie.

Vse obsežnejši seznam filmov Andrewa Lincolna (Mark) vključuje The Jury, I Know the Place, Boston Kick Out, Human Traffic, Gangster No. 1 in Offending Angels.

Billy Bob Thornton (Ameriški predsednik) trenutno doživlja vrhunec svoje kariere. Pred nedavnim je odigral glavni vlogi v epskem celovečercu The Alamo in črni komediji Bad Santa, poleg tega pa ga ob bomo ob Georgeu Clooneyju in Catherine Zeta-Jones videli še v romantični komediji bratov Coen in Briana Grazerja Intolerable Cruelty. Leta 2001 je zaigral v filmih Bandits Barryja Levinsona (ob Bruceu Willisu in Cate Blanchett), The Man Who Wasn't There bratov Coen, ter Monster's Ball (ob Halle Berry).

Z vsemi tremi vlogami je naletel na odlično kritiko in tako leta 2001 prejel nagrado National Board of Review za najboljšega igralca, hkrati pa tudi nominaciji za zlati globus za najboljšega igralca v muzikalu ali komediji (Bandits) in najboljšega igralca v drami (The Man Who Wasn't There). Z vlogo v slednjem si je priigral še nagrado American Film Institute za najboljšega igralca.

Leta 1996 je po svojem scenariju režiral odlično sprejet celovečerec Sling Blade, v katerem je tudi zaigral. Zanj je bil nagrajen z oskarjem za najboljši prirejen scenarij in bil nominiran za najboljšega igralca.

Zaigral je še v mnogih filmih, med njimi so The Winner Alexa Coxa, Indecent Proposal Adriana Lynea, Deadman Jima Jarmuscha, Tombstone Georgea Cosmatosa, pa tudi On Deadly Ground, Bound By Honor, For The Boys in The Stars Fell on Henrietta.

Njegova kariera vključuje tudi mnogo stranskih vlog in sicer v filmih Armageddon (ob Bruceu Willisu), U-Turn Oliverja Stonea (ob Seanu Pennu in Nicku Nolteju), Primary Colors Mikea Nicholsa (ob Johnu Travolti in Emmi Thompson) in Pushing Tin (ob Johnu Cusacku). Za vlogo v drami A Simple Plan Sama Raimija je prejel nominaciji za oskarja in zlati globus za najboljšega stranskega igralca, nagrado Los Angeles Film Critics Association za najboljšega stranskega igralca in nominacijo za nagrado Screen Actors Guild.

Kot scenarist se je podpisal pod mnogimi filmi, med njih štejemo tudi odlične celovečerce A Family Thing, The Gift, One False Move in Daddy And Them. Slednjega je tudi režiral, med njegove režije pa sodi še po romanu Cormaca McCarthyja posnet film All the Pretty Horses.

Pred kratkim je navdušil v komediji Waking Up In Reno ob Charlize Theron, Patricku Swayzeju in Natashi Richardson, ter drami Levity ob Morganu Freemanu, Holly Hunter in Kirsten Dunst.

O ustvarjalcih filma

Richard Curtis (režiser / scenarist) je svoj prvi scenarij napisal za film The Tall Guy Mela Smitha. Sledil je scenarij za uspešnico Four Weddings and a Funeral Mikea Newella, ki je prejela nagrade cezar, Australian Academy in BAFTA za najboljši film. Hkrati je bila nominirana za oskarja za najboljši izvirni scenarij in najboljši film. Curtis je napisal scenarij za film Bean Mela Smitha, ki je izšel avgusta 1997, dve leti kasneje pa je na filmska platna prišel Notting Hill. Leta 2001 je bil kot soscenarist zaslužen za komedijo Bridget Jones's Diary. Njegov najnovejši film je Pravzaprav ljubezen, kjer se je dokazal v vlogi scenarista in prvič v svoji karieri tudi v vlogi režiserja.

Komentarji

6.11. 2004 ob 12:03

To je pa eden najbol kjut ljubezenskih filmov.FUL MI JE BIL VŠEČ!!

— TIA
15.11. 2004 ob 15:23

poraz od film nism ga su se gledat pa mi zgleda ze bedast s tio vred

— dravlska mafija
10.1. 2005 ob 17:45 zvezdica

To je res eden najboljših filmov vseh časov, saj pritegne gledalca s tipičnim angleškim humorjem, ki mu na svetu še vedno ni para, in genialno igralsko zasedbo (Hugh Grant, Colin Firth), ki jo srečujemo v res najboljših filmih tega časa. Večkrat sem si ga že ogledala, pa si ga bom še, če ne zaradi drugega, zaradi fenomenalnih back vokalov pri glavni pesmi Christmas is all around, ali pa prisrčne naivnosti jastogov ob jaslicah (da)... Priporočam ga vsem, ki jim je všeč kaj drugačnega in modernega.

— Andreja
16.5. 2005 ob 10:13

film je res najboljši in upam da bo še kdaj tako dober film lep pozdrav vsem čaw :) :) :)

— barby
14.7. 2006 ob 17:44

kera igralca sta tu iz harrza pottera

— maLLa
17.9. 2006 ob 19:15 zvezdica

Amm...ta film si res zasluži, da si ga ogledate, ker je res, res the best 4ever:))) prvo kar me je očaralo pri njem je to, da je del filma v portugalščini...to mi je blo res najbl zakon!:)))...polpa tista pesm all I want for christmas is you je tud full zakon..no pol pa tud igralci, vsebina in ti zapleti..res folk..oglejte si ga k vam ne bo žaw..js sm si ga pa sm, mislla d je kr neki, sam pol k sm vidla use to, se ga pa ne morm naveličat.. mejte se..LP.usem:))) by:red_devil_7girl_* **

— red_devil_7girl_***
20.12. 2006 ob 19:41

bom kratka:ful je hud film =)

— jst
29.10. 2007 ob 18:39

ko sm ta film kupla sm misla da bo ful dobr, k je tok tnanih igralcev pa naslov je tut zanimiv. pol pa sm ga začela gledat pa sm misla, da se zezajo pa da ne gledam prov. tok je biv bedn da sm sam čakala da ga bo konc! ok sej tist del s keiro je cool sam ostalo. uglavnem NE GLEDAT K JE FFULL BEDN !

— romina
6.3. 2008 ob 0:00

Se popolnoma strinjam z Andrejo. Nič za dodat. (smeh)

— nINN
27.12. 2008 ob 13:38

Ta film mi je bil zelo všeč. Doma imam tudi dvd in ko sem slabe volje si ga ogledam, pa sem takoj boljše volje. Zanima me le kaj je to za pesmi. Odličen film!

— j.a.n.j.a.
29.12. 2008 ob 0:00

ta film je zakon in kool.

— ana
25.12. 2009 ob 12:44

ta film je res naibl zakon!!!! naibol igralska zasedba, velik angleškga humorja in sploh je d'best!!

— Tiax
27.12. 2009 ob 17:59

ta film je naj naj naj naj najlepši film ki sem ga gledala. priznam da sem se zaljubila v Sema . vsakič ko gledam se jokam kot sem rekla to je naj naj naj naj naj naj naj naj naj naj naj naj naj naj naj naj naj naj naj naj naj naj naj naj naj naj naj naj naj naj naj naj naj naj naj naj naj naj najboljši filem . in thomas moja največja želja da bi te spoznala.

— mia
5.1. 2010 ob 11:59

ta film je zelooo col!! 3x sem ga gledala!!! ZELO JE ROMANTIČEN...

— katy
26.2. 2010 ob 17:57

rada imam love filme tko da mi je ta film zlo dober kot že piše v prvem komentarju sem
love v thomasa sangsterja ampak vsak ma svoj okus

mia

— mia
26.2. 2010 ob 19:58

To je moj najljubši film!

— eva

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.