Kolosej
Film distribucije Continental Film

Pravkar poročena

romantična komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 19.6.2003, Kolosej Ljubljana
1h 35min / 95min
Leto: 2003
Država: ZDA, Nemčija
Jezik: angleščina
Scenarij: Sam Harper
Režija: Shawn Levy
Pravkar poročena je nenavadna in zabavna zgodba o Tomu Leezaku (Ashton Kutcher) in Sarah McNerney (Brittany Murphy), mladem paru, ki se zaljubita že ob prvem srečanju. Tom je novinar nočnega programa na radiu in je s svojo privlačnostjo, načinom življenja in navdušenjem za šport prava podoba moškega današnjega časa. Sarah je pisateljica z odprtimi pogledi na svet in izhaja iz bogate snobovske družine.

Pravkar poročena je nenavadna in zabavna zgodba o Tomu Leezaku (Ashton Kutcher) in Sarah McNerney (Brittany Murphy), mladem paru, ki se zaljubita že ob prvem srečanju. Tom je novinar nočnega programa na radiu in je s svojo privlačnostjo, načinom življenja in navdušenjem za šport prava podoba moškega današnjega časa. Sarah je pisateljica z odprtimi pogledi na svet in izhaja iz bogate snobovske družine.

O filmu

Na veliko presenečenje Tomovih prijateljev in na obup Sarine družine se na hitro zaljubita.Tomov trud, da se prilagodi Sharinemu svetu privilegijev in bogatega življenja je zaman. Sarah pa se ne ozira na ansvete svoje družine, da naj ne sledi svojemu srcu in se ne poroči z vitezom njenega življenja. Po poroki se srečni par, poln idealov o ljubezni in zakonu, odpravi na medene tedne v Italijo. S pomočjo Sarahinega bogatega bivšega fanta, kot tudi z nenehnimi nesrečnimi pripetljaji, preživlja srečni par peklene medene tedne, ki se končuje s preiskušnjo njune mlade ljubezni.

Twentieth Century Fox predstavlja produkcijo Roberta Simondsa, "Pravkar poročena" , s Ashtonom Kutcherjem in Brittany Murphy v glavnih vlogah. Film je režiral Shawn Levy ( Big Fat Liar), scenarij je napisal Sam Harper ( "Rookie of the Year"), producent je Robert Simonds ("The Wedding Singer").

O nastajanju filma

Pravkar poročena je navdihnjen z neprijetnimi dogodki, ki jih je doživel scenarist Sam Harperja pred petnajstimi leti na poročnem potovanju v Italiji. " Moja žena in jaz sva se pričela prepirati že prvo noč " se sedaj smeji Harper. Pred nama bi lahko bili prelepi medeni tedni v vseh čudovitih krajih, ki sva jih želela videti pa sva neprenehoma težila drug drugemu. Pred koncem počitnic je žena strmela vame s pogledom nezadovoljnega kupca v trgovini. Moja žena in jaz sva še vedno v srečnem zakonu. Ampak vsi s katerimi sem se pogovarjal so imeli, če ne dan, pa vsaj nekaj ur medenih tednov, ko so se vprašali " Pa kaj mi je tega treba bilo".

Mnogo let kasneje si je Harper zamislil zgodbo, ki bi govorila o prepirih sveže poročenega para. "Potreboval sem več kot deset let, da sem obdelal ta trenutek mojega življenja in ga spremenil v scenarij", pravi scenarist.

Harperov scenarij je navdušil producenta Roberta Simondsa, ki se je takrat vrnil s svojega poročnega potovanja po Italiji. " Sam je v pravem trenutku napisal projekt za mene, njegov scenarij se je slučajno našel med scenariji, ki sem jih moral prečitati na dolgem potovanju po Italiji," se spominja Simonds. " Prečital sem približno petindvajset strani preden sem poklical Sama iz aviona in mu povedal, da me scenarij zanima in bi ga odkupil, ker je originalen in zabaven." Takoj po vrnitvi je Simonds odnesel scenarij v Twentieth Century Fox in njegova in Harperova vizija filma je postajala vse jasnejša. "Naš cilj v Pravkar poročena je bil povedati zgodbo s čustveno globino in jo pomešati s komedijo", pravi producent. " Poznam veliko ljudi, ki imajo slabe izkušnje z medenimi tedni. Mislili smo, da je zanimivo upodobiti like za katere je okolica govorila, da so premladi za poroko, jih odpeljati na počitnice, ki so skrenile s poti in jih tako prisiliti, da se začnejo spraševati o pravilnosti svoje odločitve, čeprav je srce drugače govorilo."

Iskanje igralca za vlogo Toma se je začelo in končalo z Ashtonom Kutcherom, ki se je v vlogo takoj zaljubil. " Že po treh prebranih straneh sem se nasmejal od srca in takoj pristal na vlogo", pravi igralec.

Ko so izbrali Kutcherja so ustvarjalci krenili v iskanje režiserja, ki bi povezal komedijo zgodbe z njeno romantično podlago. Odločitev je padla na Shawna Levyja, čigar režiserski prvenec "Big Fat Liar" je dosegel velik uspeh. "Mislim sem, da je "Big Fat Liar" zanimiv spoj komedije in čustev, kar smo tudi mi želeli prikazati v Pravkar poročena," pravi Simonds. Vse je kazalo na to, da bo Shawn ustvaril kar smo vsi želeli, zabavno in vznemirljivo pustolovščino. Sledi vloga Sarah McNerney, mlade pisateljice, ki se poskuša osvoboditi vpliva svoje bogate družine. V Tomu je našla, kar je iskala. Ustvariti si je hotela življenje, kot si ga je sama želele a ne kot so si ga zamislili njeni starši. Ustvarjalci filma so iskali igralko, ki bi šla v korak s Kutcherovim talentom in ga tudi prizemljila z nežnimi trenutki v zgodbi.

"Ni bilo lahko najti igralko, ki bi s komične plati lahko dohitevala Kutcherja." Ko smo na odru s nekom, ki je tako smešen in zabaven se mu instiktivno želimo umakniti. Med vsemi igralkami, ki smo jih videli, je samo Brittany imela za nas to odločilno karakterno črto.

Murphy se je že izkazala v filmih kot npr. "8 Mile" in "Don't Say a Word" tako, da ni mogla odbiti glavne vloge v romantični komediji. "Vznemirljivo je igrati v filmu, ki ljudi nasmeji", pravi Brittany . "V tem obdobju moje kariere je pomembno igrati osebe, ki so prizemljene in vloga v Pravkar poročena je priložnost, da pričnem novo poglavje v svoji karieri."

Čeprav je Sarah noro zaljubljena v Toma, njena družina želi drugega ženina, bogatega in mladega Petera Prentissa, ki ga igra Christian Kane. "Peter Prentiss je vedno živel priviligirano in bil obkrožen z bogastvom in močjo," pravi Levy.

Ni antagonist ampak zelo šarmanten, karizmatičen mož, ki se zaveda svojih čarov in tega, da privlači ženske. Ko se pričnejo nesoglasja med Tomom in Sarah, prispe v njun hotel. Bil naj bi na "poslovnem potovanju", njegov resnični namen pa je razdvojiti mladi par. "Peter je navajen, da dobi vse kar si zaželi" pravi Christian Kane. " A prvič v svojem življenju ne more imeti nekaj kar si želi, ker se Sarah poroči z drugim. Postane obseden z idejo, da jo osvoji nazaj."

O produkciji

Ko so sestavili igralsko ekipo, so se ustvarjalci odpravili v iskanje lokacije, ki bi lahko prikazala vizualno in čustveno stran filma. "Tom in Sarah sta na popolnem in idiličnem medenem mesecu ampak kljub temu si gresta vedno bolj na živce", razlaga Harper.

Ker sta Simonds in Harper preživela njune medene tedne v Italiji, je bila ta dežela najboljša rešitev kam napotiti mladi par.. Najprej so mislili zgodbo postaviti v Rim, a so se nazadnje odločili za Benetke, ki slovijo kot najbolj romantično mesto na svetu . Odločitev,da se snema v Benetkah , je omogočila produkciji, da izkoristi bližino slikovitih italijanskih Alp in bližnjih pokrajin. Lepota narave in planin je bila idealen začetek za Toma in Sarah in njuno zakonsko srečo ter za neprijetnosti, ki povzročijo napetosti med njima. Levyju je bilo snemanje v Italiji izkušnja , ki jo ne bo tako hitro pozabil. "Prišli smo v najlepše kraje na svetu in uspeli okusiti Italijo na mnogo načinov," je dodal. "Imeli smo dostop na krajev, kjer se še nikoli prej ni snemalo, od palač in cerkev do sten Dolomitov."

Potem ko je bil del filma posnet v Italiji se je filmska ekipa preselila nazaj v Los Angeles, da bi dokončala snemanje. Ustvarjalci so bili navdušeni nad kemijo, ki se je razvila med Murphy in Kutcherom in nad načinom kako sta svoja lika obrnila na poti ljubezni in zakona.

Bilo je zelo važno, da Levy in režiser fotografije Jonathan Brown ulovita dinamiko med Kutcherom in Murphy z vizualnim stilom, ki bi zajel tako komične kot tudi romantične elemente zgodbe.

Oblikovalka Nina Ruscio je prav tako igrala odločujočo vlogo v vzpostavljanju komičnega odnosa med Tomom in Sarah. S sceno v hotelu Giana (Benetke), kjer se soočijo Tom, Sarah in Peter, je Ruscio ustvarila okolje velikih italijanskih apartmajev na ameriških tleh.

Ko se je produkcija v Los Angelesu bližala koncu, sta se Murphy in Kutcher pogovarjala, kako z veseljem bi posnela novo romantično komedijo. "Nikoli v nobenih sanjah si nisem predstavljala, da je mogoče imeti tako močno kemijo z igralcem, kot sem jo jaz začutila z Ashtonom. Bila je neverjetna izkušnja delati z nekom, s komer se popolnoma ujemaš. Veliko sem se naučila o komediji, ko sem se družila s Ashtonom. Bil je najboljši filmski soprog, ki sem si ga lahko zamislila."

O igralcih

Ashton Kutcher ( Tom Leezak) - Spomnimo se ga iz humoristične serije "Nora sedemdeseta". Nazadnje smo ga videli ob Jamesu Van Der Beeku in Dylanu McDermoti v filmu "Texas Rangers", ki je sledil filmu "Dude, Where's My Car". Ostali njegovi filmi so " Reideer Games" in "Down to You."

Brittany Murphy ( Sarah McNerney) je pred kratkim posnela film " 8 Mile " ob Eminemu. Prav tako je nastopila v drami "Sidewalks of New York". V "Don't Say A Word" je igrala z Michaelom Douglasom.Ob Winoni Ryder in Angelini Jolie je nastopila v "Girl, Interrupted" in v "Trixie" z Emily Watson. Njene vloge so še v filmih " Clueless", " Summer Catch", "Drop Dead Gorgeous" in "Cherry Falls".

Christian Kane ( Peter Prentiss) je ravnokar končal snemanje filma " Nantucket" ter nastopil v filmu "Life or Something Like It" z Angelino Jolie in režiserjem Stephanom Herekom. Igral je z Monico Arnold v filmu "Love Song" za MTV in s Tomom Selleckom v filmu "Crossfire" Trail" Dve sezoni je igral v seriji "Angel" kot Lindsey McDonald.

Monet Mazur (Lauren Mcnerney) Vanity Fair jo je razglasil za eno od najprivlačnejših mladih igralk v Hollywoodu. Pred kratkim smo jo lahko videli v romantični komediji "40 Days and 40 Nights". Njeni prihajajoči filmi so "Kiss the Bride", 2 Strak Raving Mad", " Comic Book Villians" in " In Memory of my Father" Videli smo jo tudi v filmih "Blow" , v "Angel Eyes" ob Jenifer Lopez in Jimu Caviezelu. In še v filmih " Mystery Men", " The Mod Squad", in v "Austin Powers".

David Moscow (Kyle) pred kratkim smo ga videli v filmih "River Red" in "Hurricane and Wolves". In še v filmih "Newsies", " Big" , " The Wizard of Loneliness" in "Swimming".

Valeria (Wendy) je začela s svojo kariero v enem najpopularnejših gledališč v Sidneyu. Z enajstimi leti je plesala in pela v glavni vlogi avstralske produkcije "Annie", ki se je na odru vrtela dve leti. Za vlogo v filmu " Sister Act 2" je Valeria napisala pesem "Pay Attention ", ki je bila oizdana tudi na filmskem saundtracku in tako se je pričela njena pevska kariera. Kasneje se je srečala s skladateljem Hansom Zimmerom, ki ji je ponudil, da zapoje pesem "Can You Feel The Love Tonight" v filmu " Lion King". Pesem je kasneje pel Elton John. Njen prvi singl "Oh La La" pa slišimo v filmu "Legally Blonde". Njen hit Rythm of the Night" pa je na saundtracku filma Moulin Rouge.

David Rasche (Mr. McNerney) je igral že v filmih "The Settlement", "Friends and Lovers", "That Old Feeling", "An Innocent Man", "Native Son", " Pie in the Sky", "Made in Heaven".

Veronica Cartwright (Mrs.Mcnerney) - njene vloge so v filmih "In The Bedroom,"Scary Movie 2", "Money Talk", " Man Trouble" ter v slavnem Hitchcockovem " Ptice".

Raymond Barry (Mr.Leezak) je debitiral na odru v predstavi "Picnic", nakar se je vpisal v dramsko šolo na univerzi Yale ter nastopil v več kot stotih gledaliških komadih in filmih kot so "The Chamber", " Dead Man Walking", "K-2", "Year Of The Dragon" "Nothing But Trouble" in mnogih drugih.

O filmskih ustvarjalcih

Shawn Levy (Režiser) svojo kariero je začel s filmom "Big Fat Lair". Sodeloval je pri drugih projektih kot " Thirtysomething", "Made In America" in " Beverly Hills 90210". Med njegove televizijske projekte se uvrščajo " The Secret World of Alex Mack", " Birds of Prey", " Do Over", "The Journey of Allen Strange", "Cousin Skeeter" in drugi.

Robert Simonds (Producent) je eden najboljših hollywoodskih producentov v kategoriji komedije. Znan je po svoji kreativnosti in pridobivanju novih talentov. Bil je producent pri več kot dvajsetih igranih filmih kot "Problem Child", "Billy Madison", "Happy Gilmore", " Half Baked","The Wedding Singer" in "Waterboy". Sodeloval je pri novejših uspešnicah "See Spot run", " The Adventures of Joe Dirt" in " Corky Romano".

Sam Harper (scenarist), njegov scenarij je napisan na osnovi resničnih dogodkov izpred petnajstih let, ko je sam doživljal medene tedne v Italiji. Trenutno dela na projektu "Cheaper by the Dozen" producenta Chrisa Columbusa.

Christophie Beck (glasba) je komponist tako za filmsko kot za televizijsko glasbo. V filmsko glasbo spada " The Tuxedo" , "Slap Her, She's French", "Big Fat Liar", "INTERSTATE 60", "Stealing Harvard", "Confidence". Beck je dobil Emmyja za svoje delo pri uspešni TV seriji "Buffy The Vampire Slayer". Televizijski filmi so še " Earthquake in New York", "Killing Mr. Griffin in serije "George and Leo" in "Second Noah".

Komentarji

2.2. 2005 ob 7:37

film je tudi iz vsakdanjega življenje. prav za nasmejati se je saj je poln prigod. če se želite nasmejati iz srca, potem vam pravim, da si ga je vredno pogledati.

— ashton's girl
26.7. 2005 ob 13:00

ful vredi film!

— urška & špela
26.7. 2005 ob 16:29

Prebrala se besedilo in zgledalo je zanimivo! Tole je za oceno 5 !!!

— ana
6.9. 2005 ob 16:37

Super film

— gfjgf
14.1. 2006 ob 21:37

ashton je najboljši tip na svetu!!!

— andy
24.1. 2006 ob 16:37

hehe hud film

— tina
29.7. 2006 ob 14:34

joooj folk če si ga še niste ogledali neem kaj čakate! svetovn film..res! oglej si ga nebo ti žau

— just me
28.8. 2006 ob 18:50

ok ta film je itk the best!.*je moj najljubsi*in se neki.igrata 2 the best igrauca tko da no comment.je the best*smo skoda k se ga ne da na tej strani pogledt*!***hihi*ma bomo ze preziveli.***rwm***

— _bucka_
2.10. 2006 ob 14:23

zlooo smešna in dobra komedija. oglejta si jo!

— kr ena
6.5. 2007 ob 22:00

komu je luskan ashton kutcher? no mor pohvalit ta film meni je zelo vsec! ku je bil tecen od britney stari tecn!

— nastja
6.5. 2007 ob 22:05

ashton je tak fajni tip! ce se niste lejali filma ga poglejte cim hitreji! caw

— celjancanka
10.5. 2007 ob 19:02

film "pravkar poročena" je the best!

— ursyka
7.7. 2011 ob 11:57

film more bit dobr zato ker not igra aston <3

— mini

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.