Kolosej
Film distribucije Gustav Film

Prasica slabšalni izraz za žensko

None
drama
Na sporedu od: 24.3.2022, Kolosej Ljubljana
1h 30min / 90min
Leto: 2022
Država: Slovenija
Jezik: slovenščina
Scenarij: Iza Strehar
Režija: Tijana Zinajić

Tijana Zijanić - režiserka (1973) je večkrat nagrajena gledališka režiserka. Ima tudi bogate izkušnje iz filmske režije. Nazadnje je bila producentka, režiserka, scenaristka in igralka v filmu Zgodbe iz sekreta. Za seboj ima tudi številne vloge v TV serijah. Prasica, slabšalni izraz za žensko je njen samostojni filmski režijski prvenec.

»Glavni lik filma je ženska. Neprilagojena ženska, ki hrepeni po vsem, po čemer hrepeni tudi prilagojena ženska, le da se s tem spopada na drugačen način. Kot režiserko me zanimata neprilagojenost in kaj se zgodi, ko neprilagojena ženska ob prelomnici, tik pred 27. rojstnim dnem, izgubi menstruacijo. Kako se neprilagojeno spopade s tem!«

- Tijana Zinajić, režiserka

Izza Strehar – scenaristka (1992) je kljub mladim letom prejela že štiri Grossmanove nagrade za scenarije za kratke filme in enkrat Žlahtno komedijsko pero. Deluje kot dramaturginja, dramatičarka in scenaristka. Njena dramska besedila so bila uprizorjena v Mestnem gledališču Ljubljanskem in SLG Celje. Prasica, slabšalni izraz za žensko je njen prvi realiziran scenarij za celovečerec.

Liza Marijina - glavna igralka (1989) je stalna članica ansambla SNG Maribor. Za svoje igralske dosežke je prejela Večerovo nagrado, nagrado Duše Počkaj in Borštnikovo nagrado za mlado igralko. Je tudi dobitnica nagrade vesna za najboljšo glavno žensko vlogo v filmu Polsestra. Širša javnost jo je spoznala v slovenski nadaljevanki Reka ljubezni, kjer je igrala Saro Kovač.

GLASBA
V filmu so zastopani številni pomembni predstavniki sodobne urbane glasbe, kot so Koala Voice, Matter, balans, Popotnik, YGT, Futurski, Čao Portorož, Srečna mladina, Pizda Materna, FFX, ptč, Blaž, Ichisan in drugi.

LIKOVNA UMETNOST

V filmu so zastopana dela že etabliranih ter pomembnih mlajših predstavnikov sodobne likovne umetnosti, kot so Petra Korent, Petar Zekić, Tina Sapundžić, Monika Slemc in Klara Šlenc ter Boris Beja.

 

Komentarji

14.12. 2022 ob 22:17

Na žalost je to film, kjer se kaže moč medijev, da propagirajo in dvigujejo gledanost.
Film je brez vsebinske in estetske vrednosti; če je prejemnik mnogih nagrad pomeni, da je bila konkurenca res zelo slaba.

— Magdalena

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.