Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Pozabljenčki (sinhronizirano)

Extinct
animirana pustolovščina
Sinhronizirano
Na sporedu od: 9.3.2023, Kolosej Ljubljana
1h 24min / 84min
Leto: 2022
Država: ZDA
Jezik: slovenščina
Scenarij: Joel H. Cohen, John Frink, Rob LaZebnik
Opi in Edi sta sestra in brat, vrste FLAMELČKI. To so ljubke kosmate živalice v obliki krofkov, ki leta 1835 živijo na otoku Galapagos. Edi je črnogled in si nadvse želi pripadati skupnosti, Opi pa je pretirano razposajena in nenehno ustvarja kaos, zaradi česar ju skupnost venomer zavrača. Naša junaka po naključju potujeta skozi čas, s pomočjo časovnega cveta, iz leta 1835 v moderni čas v Šanghaju. Tu prvič vidita promet, trans maščobe in spoznata ljubkega psička z imenom Karli, ki jima pomaga razumeti kje in v katerem času se nahajata. Odloči se, da jima bo pomagal pri vrnitvi domov. Pelje ju v muzej, kjer na njuno grozo izvesta, da so Flamelčki izumrli leta 1835, takoj zatem, ko so padli v časovni cvet. Opi in Edi ugotovita, da se bosta morala vrniti v leto 1835 in od teh dveh nerodnih bitij je odvisen njun obstoj in preživetje celotne vrste… S tem pa morda spremenita tudi potek zgodovine. Režiser animiranega filma David Silverman je o filmu povedal: "Obstaja veliko animiranih filmov o, recimo… psih. In mačkah. In hišnih ljubljenčkih. In ptičih. In žuželkah. Ter levih, tigrih in medvedih. Potem so tu filmi o stvareh, ki so žive, za katere ne vemo, da so žive. O igračah v hiši, avtih v garaži, vrtnih palčkih, ki se zadržujejo - no, na vrtovih. Koliko pa je filmov, ki govorijo o živalih, ki prej niso nikoli obstajale in bile nikoli videne? Rekel bi, da nič… Torej, ko so moji trije prijatelji, ki pišejo Simpsonove, prišli do mene s scenarijem, z imenom POZABLJENČKI in sem prebral, da govori o Flamelčkih, sem bil navdušen. Vse, kar lahko rečem je, da imamo razgibano, duhovito in očarljivo pustolovščino, ki vsebuje elemente, ki jih nikoli prej nihče ni videl. Izpadlo je čudovito in zelo sem ponosen!" Animirani film POZABLJENČKI je sinhroniziran v slovenščino. Glavnima junakoma sta glas posodila Teja Jugovic kot Opi ter Gašper Jarni kot Edi.

Animirani film POZABLJENČKI je sinhroniziran v slovenščino. Svoje glasove so junakom posodili:

EDI - Gašper Jarni

OPI - Teja Jugovic

KARLI - Mirko Medved

DOTI - Tina Ogrin

BERNI - Sašo Prešeren

HOSS - Blaž Šef

ALMA - Barbara Vidović

PETER - Aleksander Golja

DR. ČANG - Sašo Prešeren

MALI - Tina Ogrin

WALLY - Peter Urbanc

CHARLES DARWIN - Aleksander Golja

KAPITAN - Andrei Lenart

DRON - Živa Medved

POSNETEK VODIČA - Predrag Lalić

VPREŽNI PSI - Andrei Lenart

GA. SUN - Tina Ogrin

DEKLICA - Živa Medved

VINKO - Andrei Lenart

BOOJEVA MAMA - Barbara Vidović

MOZART - Blaž Šef

ŠKOLJČNIK - Andrei Lenart

NARATOR - Predrag Lalić

Komentarji

9.11. 2022 ob 8:37

S podnapisi

— Kolosej

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.