Kolosej
Film distribucije Continental Film

Povračilo

drama
Podnapisi
Na sporedu od: 24.9.2009, Kino Komuna
1.10.2009, Kolosej Ljubljana
8.10.2009, Kolosej DeLuxe Kranj
2h 1min / 121min
Leto: 2008
Država: Avstrija
Jezik: nemščina, ruščina
Scenarij: Götz Spielmann
Režija: Götz Spielmann
Mali kriminalec Alex in prostitutka Tamara si želita lepšega življenja, zato se odločita oropati banko. Toda po posredovanju policista Roberta, Tamara obleži v mlaki krvi, Alex pa pobegne k dedku na deželo. Po naključju izve, da Robert živi v neposredni bližini, zato začne načrtovati maščevanje, a se ob tem nepričakovano zaplete v intimno razmerje z Robertovo ženo. Film je prejel nominacijo za tujejezičnega oskarja.
Projekcija je del Filmskega tedna Evrope, ki med 10. in 15. majem 2010 poteka v Ljubljani, Mariboru, Celju, Novem mestu, Novi Gorici, Murski Soboti, Slovenj Gradcu, Črnomlju in Kočevju.

Komentarji

7.9. 2009 ob 11:13 zvezdica

Odličen film z lanskega LIFFe, zelo zanimiva in življenjska zgodba, z veliko pristne erotično-seksualne napetosti. Vsekakor presežek za svojo produkcijo, zato priporočam ogled.

— Georgie
8.9. 2009 ob 7:49 zvezdica

Eden boljših filmov z lanskega LIFFa. Dober zaplet in razplet. Prav nič klišejski. Absolutno priporočam.

— Kris
21.9. 2009 ob 19:31

Po mojem mnenju je film avstrijski presežek. Zanimive so povezave med akterji oz. potrdilo reka, kako majhen je svet. In ironija z otrokom na koncu! Priporočam.

— Hoppus
7.10. 2009 ob 19:57

bolj bednega filma nism še gledu, vmes sm dvakrat zaspal :)

— Andrej
26.10. 2009 ob 8:19

Andrej!
Vsake oči imajo svoj`ga malarja - pravi stari pregovor.
Najbrž nisi kriv, če si odrasel, ali pa - predvidevam - še odraščaš, na tisti "sfejkani" vijolično-kravji čokoladi (in misliš, da je to edina čokolada na svetu,...pravzaprav, da je to sploh čokolada) ter na 95% skomercializiranega bolanega holivudskega pobedačenja,...kjer ti je verjetno dolgcajt, če counter na desnem zgornjem robu ekrana ne (avtomatsko) prešteva prerešetanih, zoglenelih ali kako drugače pobitih - za tvoj duhovni razvoj.
Preberi še kakšno knjigo,...mogoče! Za začetek svetujem Bachovega Jonatana Livingstona Galeba

— Nebukadnezar
15.8. 2010 ob 15:26

Zeelo zanimiv in odličen film.Dobri razpleti in razpleti.
Je napet in dramatičen.
Priporočam ogled,saj je film res z animiv,dober oz. odličen.Ne bo vam žal če ga pogledate.
Iz tega filma se lahko tudi kaj naučite.

— ANA

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.