Kolosej
Film distribucije Con film d.o.o.

Potniki DOLBY ATMOS

romantični zf pustolovski triler
Podnapisi
1h 56min / 116min
Leto: 2016
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Jon Spaihts
Režija: Morten Tyldum
Režiser z oskarjem nagrajenega filma Igra imitacije nas popelje v vesoljske širjave, na ladji, namenjeni proti oddaljeni koloniji. Med 120-letnim potovanjem pride do računalniške napake, kar povzroči, da se novinarka Aurora in mehanik Jim zbudita iz hibernacije 90 let prezgodaj. Preostanek življenja sta prisiljena preživeti v osami, toda kmalu ugotovita, da plovilo pestijo številne druge težave. Med izogibanjem številnim smrtnim nevarnostim, ki prežijo iz vesolja, se z njima poigrajo tudi ljubezenska čustva, kar jima da novih moči za spopad z neskončno razsežnostjo prostora in časa.

Dve izmed današnjih največjih hollywoodskih zvezd – očarljiva Jennifer Lawrence in seksi Chris Pratt – sta združila moči v akcijskem znanstveno-fantastičnem spektaklu Potniki, ki prihaja decembra na velika platna. Gre za enega najzanimivejših filmov leta, ki ga poleg dveh izmed najbolj iskanih igralcev zadnjih časov in privlačne skrivnostne zgodbe odlikuje tudi ugledno režijsko ime: Morten Tyldum, nominiranec za oskarja za mojstrovino Igra imitacije iz leta 2014.

Aurora (Lawrence) in Jim (Pratt) sta potnika na vesoljski ladji, ki ju pelje na nov planet, novemu življenju naproti. Potovanje postane smrtno nevarno, potem ko ju komore za spanje prebudijo iz hibernacije 90 let pred prihodom na cilj. Medtem ko skušata Jim in Aurora odkriti, zakaj sta se predčasno prebudila, se med njim postopno stke močna privlačnost – do trenutka, ko se plovilo pokvari in odkrijeta srhljivo resnico.

Scenarij za film je ustvaril Jon Spaihts, avtor filmov Najmračnejša noč in Prometej ter prihajajočih hitov Doktor Strange in Mumija. Ena največjih zanimivosti o filmu je, da je bil še leta 2007 scenarij zanj na t. i. črni listi hollywoodskih dobrih scenarijev, ki še čakajo na producenta (med znanimi filmi, ki so bili prav tako na tem seznamu, so med drugimi oskarjevec Ritem norosti in svetovni hit Denarne igre). Preden sta glavni vlogi v filmu Potniki osvojila Jennifer Lawrence in Chris Pratt, se je v času predprodukcije zanje zanimalo veliko hollywoodskih zvezd, kot so Keanu Reeves, Reese Witherspoon, Rachel McAdams in Emily Blunt.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.