Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Poti k zvezdam

drama
Podnapisi
Na sporedu od: 11.12.2014, Kolosej Ljubljana
1h 51min / 111min
Leto: 2014
Jezik: angleščina
Scenarij: Bruce Wagner
Režiser temačnih dram Smrtne obljube, Senca preteklosti in Kozmopolis predstavlja zgodbo o čustveni stranpoteh hollywoodske družine. Mlada Agatha se po letih v sanatoriju za piromane vrne domov, kjer sreča brata Benjieja, otroškega filmskega zvezdnika, ki se je pred kratkim vrnil s klinike za odvisnike. Benjie se s pomočjo mame Cristine pogaja za vlogo v novem filmu, oče družine, televizijski psiholog Stafford, pa pomaga pozabljeni zvezdnici Havani premagati spomine na zlorabe sadistične mame, prav tako igralke.

Poti k zvezdam je komična satira losangeleške filmske industrije, v kateri se David Cronenberg odkrito norčuje iz nekaterih najvidnejših zvezdnikov današnje pop kulture.

Hollywood je svetovna filmska prestolnica z obljubami sreče vsem, ki poskušajo poseči po zvezdah. Benjie ima komaj trinajst let in je že slaven. Njegov oče Stafford Weiss je uspešen avtor in meditacijski guru. Ena od klientk, ki jim Stafford pomaga do osebne in poklicne sreče, je lepa igralka Havana Segrand. Agatha, mlado dekle z iznakaženim videzom, je Havanina nova asistentka, Jerome Fontana pa privlačen voznik, s katerim se spoprijatelji. A zakaj je kljub vsej tej obetajoči sreči Hollywood tudi mesto osebnih slabosti, nevroz, incesta in ljubosumja? Mesto sanj v ljudeh prebuja duhove, iz njih izvablja skrite impulze in daje slutiti vonj po krvi.

"Hollywood vidim kot zelo gosto poseljen planet, z ogromnim težnostnim poljem. Ljudje prihajajo z vsega sveta, sile privlačnosti jih pritegnejo v orbito, in ko so tam, ne morejo uiti hollywoodski težnosti. Ujeti so. Veliko režiserjev je, katerih poklicna pot je ugasnila v Hollywoodu, tudi življenje številnih ljudi ugasne tam. Ne mine leto, da ne bi nekdo umrl zaradi prevelikega odmerka mamil ali avtomobilske nesreče. /.../ V Hollywoodu je nekaj razkrojevalnega in uničevalnega." - David Cronenberg

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.