Kolosej
Film distribucije Con film d.o.o.

Pot zmagovalca

drama
2h 3min / 123min
Leto: 2015
Scenarij: Peter Landesman po članku Jeanne Marie Laskas
Režija: Peter Landesman
Drama, posneta po resnični zgodbi, sledi delu nadarjenega patologa Benneta, ki pri umrlem nekdanjem igralcu ameriškega nogometa odkrije nenavadne poškodbe možganov. Bennet s pomočjo prijateljev objavi članek o nevarnostih kroničnih poškodb igralcev, toda s tem dregne v osje gnezdo vodstva lige, ki ne želi vznemirjati igralcev in navijačev. Zaradi nenehnih pritiskov Bennet doživi številne poklicne in družinske težave, vendar ne odneha in s pomočjo skesanega uradnika lige vendarle doseže, da se politiki in športni funkcionarji resno posvetijo njegovim ugotovitvam.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.