Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Poslednji klic

akcijski triler
Konec klica je tudi njen konec.
Na sporedu od: 2.12.2004, Kolosej Ljubljana
1h 35min / 95min
Leto: 2004
Država: ZDA
Scenarij: Cohen, Christopher Morgan
Režija: David R. Ellis
Razposajen mladenič se oglasi na svojega mobilca. Na drugi strani je obupana ženska (igra jo Kim Basinger), ki trdi, da je ugrabljena, in ga prosi za pomoč, saj imajo ugrabitelji na piki verjetno tudi njenega sina in moža. Problem je seveda to, da sama ne ve, kje točno se nahaja. In mladeničevemu mobilcu lahko vsak hip zmanjka baterije...

Kaj bi naredili, če bi vas na mobilni telefon poklicala popolna neznanka in vas vsa iz sebe rotila, da ji pomagate rešiti življenje? Bi takoj prekinili, ker bi mislili, da gre za potegavščino? Kaj pa, če bi ženska mislila resno in bi bili vi njeno edino upanje za preživetje? Kaj bi storili potem?

V akcijskem trilerju Poslednji klic se mlad fant spusti v tekmo s časom, da bi rešil življenje ženske, ko ga ta naključno pokliče na njegov mobilni telefon. Oskarjevka Kim Basinger igra Jessico Martin, učiteljico na srednji šoli, katere mirno življenje se popolnoma obrne na glavo, ko jo pet moških ugrabi iz njene hiše in jo odpelje v skrivališče. V zadnjem poskusu, da bi se rešila, sestavi skupaj razbit telefon in pokliče naključno številko. Ryan, brezskrben fant, ki se oglasi na drugi strani, kar naenkrat postane Jessicino edino upanje in tako pade v svet prevar in umorov. Življenja Jessice in njenih bližnjih so v njegovih rokah.

David R. Ellis (režiser)

Leta 2003 je režiral veliko uspešnico, triler Final Destination 2. Režijski prvenec je doživel s filmom Homeward Bound II: Lost in San Francisco. Sodeloval pa je tudi pri tako velikih uspešnicah, kot so Harry Potter and the Sorcerer's Stone, The Perfect Storm, Master and Commander, Matrix Reloaded in Matrix Revolutions.

Dean Devlin (producent)

Leta 2001 je ustanovil podjetja Electric Entertainment, pod okriljem katerega so nastali številni filmi, glasbeni in televizijski projekti. V zadnjih osmih letih je bil Devlin producent in ko-scenarist nekaj najbolj uspešnih filmov vseh časov. Bil je ko-scenarist in producent filmov Stargate in Independence Day, kot tudi Godzilla. Bil je tudi producent filma Patriot, v katerem je zaigral Mel Gibson, bil pa je tudi nominiran za tri oskarje.

Lauren Lloyd (producentka)

Lauren je bila producentka filmov Mermaids, v katerem sta igrali Cher in Winona Ryder, Drop Zone (Wesley Snipes), The Butcher's Wife (Demi Moore), Dreamlover (James Spader), Fires Within (Jimmy Smits) in Freddy Got Fingered (Tom Green).

Kim Basinger (Jessica Martin)

Svoj igralski prvenec je doživela ob Robertu Redfordu v filmu The Natural, od takrat pa je nastopila v več kot dvajsetih filmih.

Pred kratkim je igrala v The Door in The Floor, videli pa jo bomo lahko tudi v Elvis Has Left The Building. Leta 2002 je igrala ob Eminemu v filmu 8 Mile ter ob Alu Pacinu in Tei Leoni v filmu People I Know.

Leta 1998 je prejela oskarja za vlogo v L.A. Confidential, ki je bil posnet po kriminalnem romanu Jamesa Ellroyja. Film si je prislužil devet nominacij za oskarja, Basingerjeva pa si je poleg oskarja prislužila še zlati globus.

Kim Basinger je igrala tudi filmih, kot so: Bless The Child (Jimmy Smits in Rufus Sewell), I Dreamed of Africa, Batman, 9 ½ Weeks, No Mercy, Ready to Wear (Pret a Porter), Fool For Love, Final Analysis, The Marrying Man, The Getaway, Blind Date (Bruce Willis), The Real McCoy in Nadine.

Chris Evans (Ryan)

V svoji kratki karieri v Hollywoodu si je že ustvaril ime, saj je igral tako v komedijah, kot tudi v dramah. V parodiji na vse najstniške filme, Not Another Teen Movie, je igral Jakea Wylerja, priljubljenega športnika na srednji šoli. Nazadnje smo ga lahko videli v filmu The Perfect Score.

Igral je tudi v neodvisnem filmu The Orphan King, kot tudi v Fierce People, v katerem sta igrala tudi Diane Lane in Donald Sutherland.

Komentarji

7.11. 2004 ob 18:03

upam da bo dober film !

— hehe
18.11. 2004 ob 23:00 zvezdica

Bom kr tk'le reku. Pohvale režiserju, producentu in igralski zasedbi. Od prve minute pa do kraja, se na polno dogaja. Urca pa pol tko mine k bi reku šus :)

— Bogo
24.11. 2004 ob 19:47

se s3njam z Bogo-tom.;)-

— LoL
3.12. 2004 ob 22:22

piece of crap !!!

— dd
4.12. 2004 ob 16:21

EJ FOLK FILM JE TOOOK HUD DA BL NEB MOGU BIT! RES SKOZ SE NEKI DOGAJA IN VSE PREJ JE KT DOUGOCAJTNO IN NI TISTGA DOUGEGA BEDASTEGA ZAČETKA FILMA KT JE TO PONAVAD AMPAK SE AKCIJA ZAČNE ŽE PO 5 MINUTAH AL PA ŠE PREJ! RES PEJTE GLEDAT TA FILM IN POMOJE VM NAU ŽOU! AJDDE

— neja
5.12. 2004 ob 17:03 zvezdica

Film je ravno prav dolg, da se ne vleče, akcija se začne takoj in traja do konca filma, tako da zgodba ne zgublja časa z nategovanjem, podobno kot pred leti v filmu SPEED. Nekje sem prebral, da je film podoben lanskemu TELEFONSKA GOVORILNICA, ampak nima skupnega nič razen telefon in realen čas dogajanja in človeka, ki si je izmislil zgodbo. Sicer malo pretiravajo, ampak tega smo navajeni, zgodba je edino malce predvidljiva, pomoje bi bilo bolše če bi bil konec drugačen, lahko bi kdo umrl, od tistih ko ponavadi preživijo. Film je predvsem VELIKA reklama za tel. nokia.

— Peter
10.12. 2004 ob 7:04 zvezdica

Film je vsaj za moje pojme daleč od trilerja. Pravzaprav sploh več ne vem, kaj se smatra za triler. Meni je to odličen akcijski film, pisan na kožo tehnološkim navdušencem. Ker tudi humorja ne manjka je zadeva toliko bolj gledljiva in simpatična. Napetost akcije te drži pokonci čez cel film, zato teh 95 minut mine ne da bi se zavedel kdaj. Skratka, jaz sem ob tem filmu zelo uživala.

— danica
10.12. 2004 ob 9:35 zvezdica

Ni mi žal, da sem se odločila it gledat tale film, ker je res super, cel čas napetost, ima smisel, kar je najbolj pomembno in pojavljaja se tudi humor, kar je v tako napetem stanju dobrodošlo! Res, film te popelje v svet resničnosti, namreč bistvo je lahko to kar se dogaja v filmu, čisto res, kar me je še bolj pritegnilo! Res!!

— Simona
11.12. 2004 ob 20:52

Ta film je ful dobr!Zlu je funny!!!

— Mike
12.12. 2004 ob 15:19

ta film je hud za to si g a oglejte

— car
12.12. 2004 ob 20:43

ta film... o fak... kej tazga pa še ne... film je EN KRATN NE MORM GA PREHVALT!!! sama akcija, napetost, strah, pričakovanja... mene je čist obsedu film... pol pa še smešne scene umes k ful popestrijo že tok pestr film... res FILM JE NO.1 !!! brez dvoma ga greste gledat oz ga morte it nujno gledat ;) ! pa-pa, kiss :*

— 100%angel
14.12. 2004 ob 22:05 zvezdica

Film, ki bi ga moral režirati Alfred Hitchcock. Se spomnite tretjega Jurskega parka, kjer je mobilni telefon deloval celo v želodcu dinozavra? No, tokrat je mobilec, natančneje Nokia 6600, še večja zvezda. Mister Cellular, napravica, ki dela čudeže in rešuje življenja. Poslednji vdih ugrabljene Kim Basinger, ki jo zaprejo v neko sobo in ji pustijo samo razbit stacionarni telefon. In gospa kliče, kliče in kliče. Po naključju in na blef. Dokler ne prikliče mladeniča Chrisa Evansa, ki dvigne in seveda ne trzne, saj je prepričan, da ga vlečejo za nos. Da ga nekdo zajebava, da so si ga privoščili prijatelji. Toda potem kmalu zašteka, da gre zares. Da gre za življenje in smrt, kjer se zveza ne sme prekiniti. Kjer mora baterija delovati v nedogled, kjer je potrebno imeti polnilec vedno pri roki in kjer se moraš izogibati prostorov, ki kradejo signal. Če bi vedel, da ga kliče Kim Basinger, zvezda klasike Devet tednov in pol, bi prevzel tudi stroške, ker nima pojma kdo ga kliče in zakaj ga kliče, pa k zadevi pristopi počasi in umirjeno. Vse dokler ne dobi hitrega avtomobila in pištole, ki mu dasta adrenalin. Ki ga spremenita v mobilni telefon z najnovejšimi funkcijami. Tudi tistimi, ki z enim udarcem na tla pospravijo glavnega negativca. Cellular, sicer Phone Both brez žice, resda teče kot telefonski impulzi, toda kaj, ko ga režira amater. Režiser brez pravih izkušenj, režiser, ki ni bil kos zahtevni nalogi. Okej, ko na sceno vkoraka policist William H. Macy, resda pademo noter in začnemo gledati vrhunsko igralsko kreacijo ter zvrhan koš presenetljivo učinkovitega črnega humorja, ki pa ga venomer kvari neprepričljivi Chris Evans, rezervna inačica Colina Farrella, ki na koncu izgleda kot najstnik, kateri si ga pravkar vrgel na roko ob gledanju Devetih tednov in pol.

— iztok gartner
18.12. 2004 ob 14:17

Film je res zelo dober. Kot je nekdo že omenil, ni nategovanja zgodbe v nedogled, ampak se skozi ves čas veliko dogaja - torej končno ena zanimiva akcija po dolgem času. Čeprav je ob trenutkih tudi malo pretiravanja, pa je film definitivno vreden ogleda!

— Polona
24.12. 2004 ob 15:01

Film je zakon.. Igralc luškan ful..mislim res, najboljši film...

— sara
25.12. 2004 ob 18:36

Em...ne vem kako naj opeišem film,ker enostavno nimam besed.Film je super,odlična igralska zasedba,skozi cel film se nekaj dogaja,samo upam lahko,da bo v kino kmalu spet prišel tako carsko dober filem kot je Poslednji klic.

— Lea
31.12. 2004 ob 12:56

ej sam tišina film je dbest.sam tih bot...mislm d se usi strinjajo d je kul film.pa ta muvi nima nč veze s phone booth,,,tko d je pa res d so nardil velko reklamooo za nokio 6600.ok to jst mislm..sj kul d puvete svoje mnenje...sam k je biu film resss huuud...ok ok ajdeee.

— kr en
1.1. 2005 ob 10:09

najbolj kul film do zdaj!1

— Neznanec
2.1. 2005 ob 11:33 zvezdica

Ne vem, kako da je film dejansko vsem všeč. Meni osebno akcijski prizori, ki so prekinjeni z scmerjeno Kim Basinger (ki sicer odlično igra) ne ležijo pri srcu. Ob prekinitvah akcij dobim ošpice. Kot bi tik pred golom na fuzbal tekmi dali reklame. Slaba režija pač.

— blaschko
2.1. 2005 ob 18:42

film je res suprca.ideja celega filma je super prav tako dobro zrežirano, všeč mi je ker je veliko akcije in ker si ob filmu bil ves čas dobesedno priseben in si ga spremljal brez tega, da bi pomislil, da te že mal žulja zadnja plat. za piko na i pa poskrbi cukrček v filmu, Chris Evans ;) v glavnem super film po dolgem času

— [RoSe]
7.1. 2005 ob 18:34

film rula folks!!!Kim pune vrei špila..da ne govorimo o chrisu evansu ko ne samo vrei špila še zglea noro ;) samo če nebi blo takih cool igralcev bi bil čist povprečn..ena akcija pač..skos napeto..konec pa itaq jasn..samo se splača viet =)

— /
10.1. 2005 ob 17:12

če bi ga gledal doma, bi lahko kaj prevrtel naprej. nemogoče, je mogoče že videno

— regrat
15.1. 2005 ob 17:43 zvezdica

V svetu sodobnih komunikacij vse več interakcij med ljudmi poteka preko takšnih ali drugačnih elektronskih naprav in če smo s tem pridobili na mobilnosti in lagodnosti življenja, vse bolj izgubljamo na področju navezave iskrenih osebnih stikov z drugimi ljudmi. Toda prenosni telefon je skupaj z večjo svobodo gibanja prinesel tudi večje obveze, saj praktično ni več kraja, kjer ne bi mogli biti dosegljivi. Poslednji klic pa dokazuje, da v sodobnem svetu ni več možnosti za brezskrbnost. Poslednji klic je dokaj nenavadna mešanica psihološke grozljivke in akcijskega trilerja, prvo predvsem s pomočjo posrečene, četudi občasno malce pretirane, igre Kim Basinger, drugo pa s pomočjo mačističnega mladca Chrisa Evansa, ki pa je hkrati tudi najšibkejši člen filma. Evans je preprosto preveč brezskrbno komičen, tako da v končni fazi celoten film izzveni kot neke vrste moralni nauk, da se vsakdo slej ko prej mora zresniti, če ne drugače, tudi na silo. Film tako sovpada s splošnimi sporočili ameriške filmske industrije, da nihče ni povsem varen, kajti kdor je preveč brezskrben, bo hitro dobil telefonski klic, ki ga bo zresnil. Tako mora na žalost tudi Kim Basinger zapustiti svojo Sobo za paniko in se, kot vsaka "poštena" učiteljica biologije, spremeni v pravi morilski stroj, ki s koščkom stekla reže življenjsko pomembne brahialne arterije in z lisicami davi ugrabitelje. Slednji pa so tudi sami psihopati, z anemičnim Jasonom Stathamom na čelu, ki seveda, kot vsi filmski banditi, trpijo za kompleksom nezmožnosti zadevanja nasprotnikov ob streljanju. In vse samo za to, da naučimo brezskrbnega frajerja, da življenje ni zgolj igra! Celoten vtis zgodbe vsaj malce dvigne vedno enkratni William H. Macy, ki s svojo nezgrešljivo mimiko znova odlično prikaže dilemo človeka na razpotju življenjske odločitve, dokler seveda ni tudi on pahnjen v vrtinec pregonov kriminalcev. Sama ideja filma je sicer zelo zanimiva, pa vendar preveč komplicirana in predvsem preveč prozorna, še posebej kar se tiče razlogov za ugrabitev in posledičnega preobrata. Poslednji klic navdušuje predvsem v posameznih elementih, kot celota pa izgubi svojo ostrino in izgleda kot malce obupano, toda neumorno klicanje številke, ki pravzaprav sploh ne obstaja. Lep živopisan pozdrav :-)

— spookyMulder
11.2. 2005 ob 16:47

zakon film..

— sara
22.2. 2005 ob 15:44 zvezdica

nemaram akcijskih filmov še manj pa streljanja v njih.vendar me je ta film prepričal, res je dober in zelllo zanimiv nikoli se ne konča tista napetost v telesu..na koncu pa se počutiš kot da si šel na bandži jumping:)

— mateja
2.3. 2005 ob 15:46

Film je res dobr.Cajt ful hitr mine.Je zelo napet .Venih situacijah celo smešen.Vreden ogleda

— hudec
2.1. 2006 ob 14:45

ja ta film sm jst že gledela. pa je kr dost hud... res mal kšno stvar pretiravajo, ampak tud tega more bit mal an??? ma ja, kr oglejte si ga pa boste pol vidl.. men je bil dost hud

— urša

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.