Kolosej
Film distribucije Goethe-Institut Ljubljana

Poševni stolp

The Leaning Tower
komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 8.5.2008, Kino Komuna
1h 36min / 96min
Leto: 2006
Država: Finska
Jezik: finščina
Scenarij: Timo Koivusalo
Režija: Timo Koivusalo
Kaj lahko naš čas nudi različnim ljudem - je za njih prostor na svetu? Če je svet razdeljen na dva dela, kaj se bo zgodilo s tistimi, ki ne sodijo v nobenega izmed njiju? Ali zna danes res še kdo prisluhniti drugemu? Postarana ženska išče svet, ki ne obstaja več. Deklica išče svet, ki ga še ni. Moški išče svet, ki ga nikoli ni bilo in ki ga nikoli ne bo za ljudi, kakršen je on. Toda, ali je na tem svetu še prostor za čudeže?
Na svetu je šest milijard ljudi in prav toliko možnosti preživetja. To je ena od njih. Poševni stolp je film o tem, kako je živeti iz dneva v dan, ne da bi vedeli, kaj je res in kaj ne.

Johannes je prijazen moški, ki trpi za osebnostno motnjo. Sanja o tem, da bi nekega dne videl poševni stolp, vendar se boji, da se to ne bo zgodilo, preden bo ta propadel. Johannes zgradi v parku psihiatrične klinike poševni stolp iz lesenih desk, ko spozna deklico, ki se igra v parku. Tudi ona prične sanjati o tem, da bi videla poševni stolp. Dekličina babica, nekdanja balerina, ki je nekoč gostovala po evropskih opernih odrih, obljubi vnukinji, da jo bo peljala na ogled poševnega stolpa v Italiji, saj si v iskanju svoje preteklosti želi tudi sama videti kraje, o katerih je sanjarila v mladosti. Dekličina mati, ki je tudi Johannesova medicinska sestra, se poda na pot za trojico, ko se ta ne vrne domov z napovedanim letom. Tu se začne neverjetna zgodba v osrčju Evrope. Med potjo sreča Johannes mlad par, ki je bil vse svoje življenje na begu. V različnih deželah je čakal na azil, nima svojih korenin in občutka pripadnosti. Njuna ljubezen je prepovedana zaradi različnih verskih ozadij.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.