Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Poseidon

akcijski
Kaj bi storili, če bi se vam življenje postavilo na glavo?
Na sporedu od: 22.6.2006, Kolosej Ljubljana
6.7.2006, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 39min / 99min
Leto: 2006
Država: ZDA
Scenarij: Mark Protosevich, po zgodbi Paula Gallica
Predelave tipičnega filma katastrofe iz leta 1972 se je lotil režiser Wolfgang Petersen, ki je neizprosnost morja prikazal že v filmih Vihar vseh viharjev in Podmornica (Das Boot), ustvaril pa je tudi spektakle Troja, Ugrabitev in Izbruh. Zgodba govori o veliki ladji Poseidon, ki jo gromozanski val prevrne na glavo. Skupina pod vodstvom poklicnega hazarderja Johna (Josh Lucas - Nevidni bojevnik, Hulk) se odpravi sama poiskati izhod, toda kmalu naletijo na številne nepremagljive ovire. V skupini je tudi zaskrbljeni Robert (Kurt Russell - Sky High: Šola za junake, Pobeg in New Yorka), ki skuša najti hčerko (Emmy Rossum - Fantom iz opere, Dan po jutrišnjem), toda ladja se vedno hitreje polni z vodo, upanja na rešitev pa je iz sekundo v sekundo manj.

Vsebina

Na luksuzni čezoceanki Poseidon, ki pluje v severnem Atlantiku, se je začela zabava za silvestrovo.

Ladja je res nekaj izjemnega, saj se lahko pohvali z 20 nadstropji, 800 luksuznimi kabinami ter 13 krovi.

Nocoj se je veliko potnikov zbralo v veličastni plesni dvorani, da bi pozdravili prihod novega leta. Nazdravljajo s šampanjcem in poslušajo zdravico kapitana Bradforda (Andre Braugher).

Na drugem koncu ladje pa prvi častnik čuti, da je nekaj narobe. Z daljnogledom pregleduje obzorje, ko ga naposled zagleda - orjaški val; 50-metrski vodni zid, ki se jim grozeče približuje. V navalu panike hoče obrniti ladjo, a je žal prepozno. Val jih zadene in ladjo prevrne. Potniki posadka začnejo padati, veliko jih zmečkajo padajoči predmeti ali pa jih odnese v morje, ko voda vdre skozi razbita okna. Na več koncih ladje pride do požarov, ugasnejo luči, zato se ladja pogrezne v temo in kaos.

Nekaj sto preživelih je ujetih v nepoškodovani plesni dvorani, ki je zdaj pod vodo. Kapitan vztraja, da morajo ostati skupaj, dokler ne pride pomoč.

Profesionalni kockar Dylan Johns (Josh Lucas) se je odločil, da bo raje sam poiskal izhod. Ne zmeni se za kapitanove ukaze in odpravi iz plesne dvorane, ko se vanj zaleti devetletni Conor (Jimmy Bennett), ki ga prosi, če zraven vzame še njega in njegovo mamo Maggie (Jacinda Barrett). Z njimi gre tudi Robert Ramsey (Kurt Russell), ki bi rad našel hčerko Jennifer (Emmy Rossum) in njenega zaročenca Christiana (Mike Vogel).

Dylan popelje manjšo skupino preživelih navzgor proti površju. Pridružijo se jim še plaha slepa potnica (Mia Maestro), samomorilsko nagnjen moški (Richard Deyfuss), ki znova najde voljo do življenja, in mladi natakar, ki do potankosti pozna ladjo (Freddy Rodriguez).

Odločeni so, da bodo prišli na površje, vendar se morajo prebiti skozi razbitine, zato je zaupanje med njimi ključnega pomena.

Kaj bi storili, če bi se vam življenje postavilo na glavo?

Režiser Wolfgang Petersen meni, da se v filmu pojavlja nadvse zanimivo in osebno vprašanje: Kaj bi storili, če bi se vam življenje postavilo na glavo? Bi bili pogumni vodja ali bi raje sledili drugim? Bi vas zgrabila panika? Bi vrgli puško v koruzo ali bi vztrajali?

Priznani režiser filmov Troja, Vihar vseh viharjev, Ugrabitev je doživel mednarodno slavo leta 1981 s podmorniško dramo Das Boot, ki mu je prinesla oskarjevski nominaciji za režijo in scenarij. Tokrat se je znova lotil morske tematike, ampak ne zgolj zato, da bi se osredotočil na izjemno moč orjaškega vala, ki na odprtem morju prevrne čezoceansko ladjo, temveč tudi zaradi napetosti, ki vlada v skupini, ki se bori za preživetje.

"Šele ob katastrofi zares vidiš, kakšni so ljudje v resnici," pravi. "Do odločitev, ki se tičejo življenja ali smrti, pride v trenutku. Ko vidiš odzive ljudi in njihovo vedenje v ekstremnih situacijah, šele lahko spoznaš, kakšni so v resnici."

"Potniki so prišli na ladjo proslavljat," pove režiser in pripomni, da gre za tako vrsto križarjenja, kjer ni važen cilj potovanja, ampak potovanje samo. Ljudje so prišli uživat v razkošnosti ladje same. "Silvestrovo je in ljudje so lepo oblečeni in pripravljeni na zabavo. Vsi imajo načrte za prihodnost."

"Kar naenkrat pa jih zadene orjaški val in vse se obrne na glavo. Predmeti visijo s stropa, padajo v globino ali pa se rušijo, uhaja plin, dim, para in divjajo požari. Predstavljajte si, da se vam življenje v trenutku spremeni in se morate spoprijeti z neverjetnim. Nastane kaos in ste popolnoma zmedeni. Pravi apokaliptični svet."

Med ljudmi pa zavlada panika, ko se zavejo, da ne morejo nikamor. Temu preprosto ne morejo ubežati. Ujeti so v zaprt prostor, nimajo pomoči, časa pa je iz trenutka v trenutek manj. Rešitev morajo poiskati sami. Kar naenkrat postane ogromna in prostorna ladja majhna in klavstrofobična. Zgodba se dotakne naših prvinskih strahov - ogenj, utopitev, padec, biti ujet in nemočen.

"Orjaški valovi zares obstajajo," pravi Petersen, za katerega je voda "najbolj nevaren, dramatičen in nepredvidljiv element narave". Včasih so bili ti orjaški valovi stvar legend, v zadnjih letih pa jih je Evropska vesoljska agencija (ESA) začela preučevati s pomočjo satelitske tehnologije. Še do pred kratkim niso morali dokazati, da so ti valovi krivi za neštete nesreče na morju, zdaj pa lahko z gotovostjo trdimo, da so povzročili škodo čezoceanskim ladjam in naftnim ploščadim.

Radarske meritve iz naftnega polja na Severnem morju so zaznale skoraj 500 orjaških valov v zadnjih dvanajstih letih in, kar je še huje, ESA pravi, da se je zaradi njih potopila velika večina 200 supertankerjev in tovornih ladij v zadnjih 20 letih, ki so jih prej pripisovali zgolj izjemno slabemu vremenu. En tak primer je 43 ton težka ladja München, ki se je leta 1978 prevrnila v Atlantiku. Preživel ni nihče. Leta 1995 je imela čezoceanka Queen Mary 2 več sreče, saj se je za las izognila domnevno 30-metrskemu valu.

Scenarist Mark Protosevich (Celica) je tudi sam prečkal Atlantik na krovu Queen Mary 2, da se je pripravil za pisanje scenarija. Videl je, da so tako potniki kot posadka različnih starosti in narodnosti, kar je samo še utrdilo Pettersenovo prepričanje, da se v nesreči vse izenači. "Ni važno, če si mlad ali star, če si najbogatejši na svetu ali če delaš v kuhinji; vsi so v isti godlji."

Ustvarjalci filma Poseidon so se seveda poklonili in izrazili spoštovanje filmu iz leta 1972, The Poseidon Adventure, ki ga je režiral Ronald Neame. Tako kot v tem filmu, ki je klasika tega žanra, se tudi Petersenov Poseidon začne z enakim konceptom, nadaljuje pa z novo zgodbo. "Sposodili smo si idejo luksuzne ladje s tisoč potniki, ki ga na silvestrovo zadene orjaški val," razloži Petersen, "nato pa smo nadaljevali z novo zgodbo in izvirnimi, bolj sodobnimi liki."

Ohranjevalnik zaslona [.exe, 5 MB]

Potniki

"Gre za vas," je Petersen poudarjal od samega začetka. Igralcem je rekel: "Ne gre za velike eksplozije ali vodo; gre za to, kako se spopadete s situacijo in kako se obnašate. Hočem vas videti, kako se potite, kako vas je strah, vse to."

Skupina igralcev je morala biti zelo nadarjena in predvsem žilava. Poleg tega, da so morali sami viseti nad prepadi in se spopadati s številnimi nevarnostmi, pa so zadnje tedne snemanja preživeli pod vodo - zaradi tega so morali vsi opraviti enotedenski tečaj potapljanja.

Josh Lucas, ki v filmu igra trmastega profesionalnega kockarja Dylana Johnsa, je bil tako predan svojim podvodnim vložkom, da jih je vadil še po snemanju doma, kar pa se mu zdaj, ko pogleda nazaj, zdi precej smešno. "Po tem, ko sem cel dan preživel v vodi, sem po snemanju odšel domov in v bazenu plaval pod vodo, da sem videl, koliko časa lahko zdržim brez kisika."

Igralci

Kurt Russell (Robert Ramsey)
Kurt igra že od svojega desetega leta. Največje kritike je požel s filmom Elvis režiserja Johna Carpenterja in bil tudi nominiran za emmyja. S Carpenterjem sta nato združila moči v Stvoru, znanstvenofantastični srhljivki, pri akcijskih Pobegu iz New Yorka, njegovem nadaljevanju Pobegu iz L.A.-ja in Težavah v Kitajski četrti.

Njegova 40-letna filmska kariera je zelo bogata in uspešna: Staro za novo, Silkwood, Nečisti policaj, Vojak, Vietnamski sindrom, Tequila Sunrise, Tango in Cash, Tombstone, Zvezdna vrata, Kritična točka, Odrešitev na samotnih cestah, Kapitan Ron, Zimski ljudje, Čudež, Vanilla Sky in mnogi drugi.

Občudovali smo ga lahko tudi v odličnih Modrih angelih in 3000 milj do Gracelanda. Pred kratkim je igral v drami Dreamer Johna Gatinsa.

Josh Lucas (Dylan Johns)
Nastopil je v številnih manjših gledaliških uprizoritvah, preden je dobil vlogo v Corpus Christi. Njegov nastop mu je zagotovil vlogo v filmski adaptaciji Ameriški psiho. Odtlej je nastopil v You Can Count on Me, The Deep End, The Weight of Water, Shearer's Breakfast, Session 9, Čudoviti um, Undertow in Melanie se poroči.

Pred kratkim smo ga lahko gledali v Glory Road, An Unfinished Life, Nevidni bojevnik.

Richard Dreyfuss (Richard Nelson)
Svojo kariero je začel v 60-ih letih prejšnjega stoletja in je od takrat igral v številnih filmih, kot so Kavelj-22, Ameriški grafiti, Žrelo, Bližnja srečanja tretje vrste, Othello, Ostani z mano, Ameriški predsednik, Oliver Twist, Fail Safe.

Izza kamere

Wolfgang Petersen (režiser/producent)
Leta 2000 režiral dramo Vihar vseh viharjev, ki je prinesla v blagajne več kot 327 milijonov dolarjev in prejela dve nominaciji za oskarja.

Pred tem je režiral uspešnico Ugrabitev s Harrisonom Fordom, Garyjem Oldmanom in Glenn Close (film je dobil več oskarjevskih nominacij), še pred tem pa dramo Izbruh z Dustinom Hoffmanom, Rene Russo in Morganom Freemanom. V tem času je ponovno prišla na platna tudi vojna drama Podmornica (Das Boot, režiserjeva verzija), ki mu je l. 1982 prinesla oskarjevski nominaciji za režijo (prvič v zgodovini je bila nominacija za to kategorijo podeljena nemškemu filmu) in prirejeni scenarij. Film je dobil skupno šest nominacij za oskarja in je bil dotlej finančno najuspešnejši tuji film, predvajan v ZDA.

Leta 1993 je Petersen režiral triler Na ognjeni črti s Clintom Eastwoodom, Johnom Malkovichem in Rene Russo, za katerega je napisal tudi scenarij. Film je dobil tri oskarjevske nominacije.

Petersen je začel režirati gledališke igre že kot študent igre pri 20 letih v Hamburgu. Igro je pustil, da se je lahko posvetil samo režiji. Med njegovimi profesorji je bil tudi cenjeni snemalec Michael Ballhaus (Čudovita fanta Baker, Broadcast News), s katerim je sodeloval v Izbruhu. Prvi film z naslovom Eden od naju je režiral leta 1973. Prinesel mu je nemško nagrado za najboljšega mladega režiserja. V svetu je prvič pritegnil pozornost leta 1977 s kontroverzno dramo Posledica. Leto pozneje si je s filmom Črno in belo kot dan in noč na pariškem filmskem festivalu prislužil nagrado za najboljšega režiserja. Po uspehu Podmornice je začel delati v ZDA. Režiral je filme Nedokončana zgodba, Ne pozabi in Enemy Mine, za katere je napisal tudi scenarije.

S producentom Gailom Katzom je ustanovil producentsko družbo Radiant Productions. V zadnjem času je bil producent filmov Bicentennial Man, Instinkt in Rdeči kot, nazadnje je režiral zgodovinski spektakel Troja.

Komentarji

7.5. 2006 ob 17:23

ej ta film je carski!

— gliblumm
3.6. 2006 ob 9:40 zvezdica

o filmu lahko rečem le da ni nič posebnega. zgodba se začne nekako v "sredini", o določenih osebah lahko preteklost samo ugibaš, je pa res da po moje ni bil smisel filma govoriti o prekelosti likov ampak predstaviti dejansko stanje v katerega je vsak po svoje z svojimi strahovi potisnjen. konec zgodbe lahko ugotoviš že na začetku filma. klasika z karlom maldenom je bila po mojem mnenju boljša.

— Liones
15.6. 2006 ob 23:12

Tale film res obeta, jest ga grem gledat sto posto, drgač gobac dol. Lp

— Bogdan
16.6. 2006 ob 18:48

zgodba je pravzaprav precej podobna titaniku drugače pa v redu vendar je ne bi razglasila za film meseca

— maka
18.6. 2006 ob 12:01

Sliši se da je film vredu, super upajmo da bo res tak!

— Krneki
19.6. 2006 ob 22:10

to knjigo sm brala, me zamima ce je film tud tok zanimiv, k knjiga je res huda

— punky
22.6. 2006 ob 8:37

bol brezveznega filma niso mogli narediti, bolše bi blo če bi naredili TITANIK 2 HALLLO!

— SLOtruplo
22.6. 2006 ob 14:23

Film mi je bil res dober,čeprav je kar podoben Titaniku.Priporočam ogled !!!

— Lily
22.6. 2006 ob 21:56

JA RES JE TA FILM JE ČIST BREZ POMENA .REZISER POMOJEM NI IMEL KAJ ZA DELAT PA JE PORABIL 150 MILIJONOV DOLARJEV .IGRA JE SLABA,ČEPRAV BI POHVALIL IGRO JOSHA LUCASA . TOREJ TO JE EN NAJ SLABSIH FILMOV DO SEDAJ. TO JE TO IN TO JE VSE

— reziser
23.6. 2006 ob 11:27

ČAV,POSEJDON JE ZANIMIV FILM KI SE ODVIJA NA LADJI.POSEJDON JE BIL BOG MORJA ZATO JE TUDI TAKŠEN NASLOV.MORATE SI GA OGLEDATI.BRALKA KOMENTARJEV ANA

— ana
23.6. 2006 ob 11:29

MORATE GA VIDETI DA BI VERJELI KAK JE FILM GLUP

— ANA
23.6. 2006 ob 16:33

Film je odličen remake in zelo priporočam ogled zadeve kakor tudi original, če ga še niste videli!

— Strahd
24.6. 2006 ob 22:09

ful dobr film!

— uighuizuzguz
25.6. 2006 ob 17:02

O filmu Poseidon bi povedal samo to...nekaterim je všeč nekaterim ni..drugim je tak tretjim drugačen..ensotavno vsak ima svoja mnenja in okuse.Meni je všeč.

— klik
25.6. 2006 ob 17:07

Film je tako zanimiv...bom se pa kar strinjal s trditvijo "klik-a",saj vsaj ima svoje okuse.Jaz osebno priporočam ogled,glede na to,da je res malce podoben Titaniku oz.bi ga lahko imenovali Titanik 2,mislim da film marsi komu ugaja.Upam da ni težko ugotovit,film in hkrati tudi ladja,ki "zaznamuje" ta film,se kliče Poseidon,tema je morje,ladja,potaplja nje zato,ker Poseidon je bil bog morja.

— Poseidon
26.6. 2006 ob 7:48

Film se splača pogledat, čeprav ima klasično vsebino in znan konec, pa je vseeno dober, ker ima dobre efekte.

— m
27.6. 2006 ob 14:47

Kva kva kva .je to kaj lahk le rečem sj kako vam pride la na misel da bi snemali titanik 2 če pa temeljita oba na resničnih dogodkih!tko al tko vč na delajo ta pravih filmov oz. kj druzga!Pa vseen film je po svoje še kr kul.kul hm khm khm . super jep! mwa mwa mwa Vaša Pikkica;) mwa

— Pikkica
28.6. 2006 ob 12:34

Zdej greva gledat film, pa po najino je prov hudo... no sej bomo vidl...

— u&š
29.6. 2006 ob 22:22

film je kr dobr.vreden ogleda

— Ivo
4.7. 2006 ob 8:56

lp,sploh nevem zakaj primerjate ta film s filmom Titanik??res da se vse skupaj dogaja na vodi ziroma morju,...ampak voda je voda,.v filmu Titanik je v prvi vrsti ljubezenska zgodba med dvema različnima slojema ljudi,..v Pozejdonu pa je ze skoraj od samega začetka v ospredju prezivetje,poleg tega liki ˝zivijo˝v istem standardu (razen slepe potnice,ki jo je na skrivaj spravil na ladjo tisti delavec kuhinje)zato malo v razmislek vsem,.meni je film dober,pa še igralska zasedba ni slaba zato z moje strani +

— Andro
4.7. 2006 ob 11:50

TA FILM JE RES PODOBN TITANIKU AMPAK JE KR DOBR NO TKO PRAVJO ZARADI TEGA SI GA BOM SU DONS UGLEDAT PA TUT DRUGIM PRIPOROCAM!

— filmoholik
4.7. 2006 ob 18:08

Film sploh ne vem zakaj je prišel v kino (mogoče zaradi dobrega naslova, ha?). Film nima nikakršne zgodbe (ljudje ki se poskušajo rešiti iz ladje) (wow in waw) in je zelo (pre)podoben titanku. Povrhu film spremlja še nekaj zelo neresničnih in bednih napak. Edino kar je pri meni pozitivno so nekatere nepričakovane smrti junakov, s čimer film ni tako "trivialen".

— TiCk
5.7. 2006 ob 19:46

jst grem film gledat samo zato, da vidm če je res tok zanč kokr pravte...hahahaha komi čakam...pa bom pol komentirala film...

— djavolica
5.7. 2006 ob 21:53

film sploh ni tulk zanič, kot pravite. res ni titanik .ampak sem še vseeno oživala ob gledanju tega filma lp n

— n
6.7. 2006 ob 11:32

Film je brez vsebine. Ima pa kao spektakel pod vodo. Zguba časa!

— ana
6.7. 2006 ob 11:34

okej, vsi tisti k pišete da je film podoben Titaniku -KJE ŽE?!?!?!??!?!

— ana
6.7. 2006 ob 17:03

Seveda ima veliko podobnosti titaniku. 1. Premožna ladja 2. Ladja potone 3. Na njej sama "smetana" ljudi. (npr. tista znana pevka) 4. Ljubezenska zgodba (oče gre raje ugasnit propelerje, kot pa od njene zaročenke tip) Tako lahko oh in sploh potem unedva živita do konca svojega življenja. (L) jao.. 5. Boj za preživetje na ladji, reševanje iz ladje.. 6. Reši se le peščica ljudi

— TiCk
6.7. 2006 ob 18:48

o filmu lahko rečem le da ni nič posebnega. zgodba se začne nekako v "sredini", o določenih osebah lahko preteklost samo ugibaš, je pa res da po moje ni bil smisel filma govoriti o prekelosti likov ampak predstaviti dejansko stanje v katerega je vsak po svoje z svojimi strahovi potisnjen. konec zgodbe lahko ugotoviš že na začetku filma. klasika z karlom maldenom je bila po mojem mnenju boljša.

— matej
6.7. 2006 ob 18:50

Film je tako zanimiv...bom se pa kar strinjal s trditvijo "klik-a",saj vsaj ima svoje okuse.Jaz osebno priporočam ogled,glede na to,da je res malce podoben Titaniku oz.bi ga lahko imenovali Titanik 2,mislim da film marsi komu ugaja.Upam da ni težko ugotovit,film in hkrati tudi ladja,ki "zaznamuje" ta film,se kliče Poseidon,tema je morje,ladja,potaplja nje zato,ker Poseidon je bil bog morja.

— mehki buhteljček
6.7. 2006 ob 18:55

film je čist dougočasen! brezvezen jee! brez vsake vsebine! brez dogodkov! povem vam--meni se zdi to zaprauljanje denarja v kinu.no kakor koli..enim je vreji enim ni...kot vijite meni ni.. sam to še---ma gdo tu msn??plis naj ga tisti napišejo

— manja
7.7. 2006 ob 11:19

men je biu movie usec.. glih uceri sm ga gledala. mogoce je bilo malo prevec nerealnih stvari ampak drgac je pa supr.

— laura
7.7. 2006 ob 11:24

ma film nima nobene veze z titanikom. cist drugacna zgodba je k pr titaniku.. pr titaniku se jokas, ker je v ospredju ljubeznska zgodba, kle je pa cist neki druzga. tuki je sam prezivetje ne pa ljubezen. itq da govori tut o ljubezni, sej to pa itq vsak movie do zdj. nevem od kje vm titanik. smeh..

— laura
10.7. 2006 ob 23:59

Prav imaš! Res nima sam film nobene veze s Titanikom, saj nevem kako bi lahko imel Titanik veze s Poseidonom (?) glede na to da sta čisto svoja filma, pri katerem je Poseidon postavljen v sedanjost. Ima pa veliko PODOBNOSTI kot film Titanik. (smeh) ... Mogoče je vsaj podobno ozadje dogajanja, če še tega nisi opazila.. HjaO ; Sicer sem pa že zgoraj naštel. Pa še bi lahko. PS: Poznam marsikateri film ki ne govori niti malo o ljubezni ;) Po mojem mnenju je škoda denarja za takšen film. Ima pa vsak človek različen okus in zakaj pa ne, seveda bo nekaterim film všeč, meni ni bil oz. bil nekaj povprečnega vendar pa vsekakor ne tako dober za ceno kino vstopnice.

— TiCk
12.7. 2006 ob 10:32

film ni tko slab. ampak tudi dober ni! notri lahko najdemo velko napak( npr.:v nobeni drugi sobi ni bilo nikjer nobenega živega-vsaj v eno sobi (npr.: kuhinji) bi lahko kakšen preživel. kdaj se ladja začne potapljati??? ja...ko so oni že rešeni... no ne bom naštevala naprej da tisti, ki še niste gledali filma ne boste razočarani...ampak kljub napakam ni tako slab

— kr ena
12.7. 2006 ob 19:46

Na kkatko,fil je vreden ogleda,izpostavil bi wsebino filma,ki je zelo podobna wsebini filma Titanik,say je wse isto,samo da je posneto v drugi obliki...=))) Moje mnenje,če bi ocenjeval od 1 do 10,bi mu dal 9...=) Adiyo

— *Aha*
13.7. 2006 ob 22:15

fil je fulll dober nisem pričkovala da je tak v redi. tisti ko se ga niste videli morate ga videti

— valentian
13.7. 2006 ob 23:00 zvezdica

film je vreden ogleda predvsem zaradi dobre predstave igralcev , mogočne scene in preštevilnih ˝digitalnih˝ učinkov , ki cel film naredijo še bolj vznemirljiv .odlična igra Josha Lucasa in dobra predstava Jacinde Barrett

— daisy
14.7. 2006 ob 13:24

titanic mi je biu ful bolši :D

— clem
16.7. 2006 ob 22:15

Lahko bi bil narejen malo boljše, ne vem kako lahko igralci tako dolgo zdžijo brez zraka pod vodo?

— Jožica
17.7. 2006 ob 10:52 zvezdica

Film ni bil nič novega ker je bil predelava,ampak ker sem navdušenec vodnih dram sem si ga šel ogledat.Film me je zelo presenetil v dobrem smislu.Film pa me zelo spominja na titanika ampak mu poseidion ne seže do kolen.Vsem ki nimate nič za počet plačajte 1100 sit in uživajte v filmu

— Titanik
17.7. 2006 ob 20:57 zvezdica

Dokaj soliden rimejk mojstrovine iz leta 1972. To, kar so leta 1972 v filmu The Poseidon Adventure tako izvrstno počeli Gene Hackman, Shelley Winters, Ernest Borgnine, Red Buttons, Pamela Sue Martin in Roddy McDowall, skušajo sedaj početi Kurt Russell, Josh Lucas, Richard Dreyfuss, Jacinda Barrett in Kevin Dillon, potniki prestižne, varne, razkošne in moderne ladje Poseidon, še enega Titanica, ki ga ujame velikanski val. Val, ki ga obrne na trebuh in pobije skoraj vse potnike. Vse razen peščice, ki se potem seveda bori za življenje in išče pot na suho. Preveč posebnih efektov in premalo dramatizacije. Preveč rompa in pompa ter premalo vseh tistih malenkosti, ki so krasile original, ali če hočete, malenkosti, zaradi katerih je Titanic postal najbolj gledan film vseh časov.

— iztok gartner
21.7. 2006 ob 4:34

Fil sem si ogledal včiraj in se mi je zdel zelo dober. Zgodba je OK in tudi igralci ter režiser. Zanima pa me: Kako lahko sredi odprtega morja nastane tako visok val? Ne trdim da je ne mogoč. Mogoče je to zelo mogoče. Samo zanima me kako! Če mi lahko kdo prosim odgovori mu bi bil zelo hvaležen. LP PS: Ogledati si splača tudi: The Fast And the Furious: Tokyo Drift & Poseidon

— Kritik
29.7. 2006 ob 19:30

ja film je res bedn an :) jokala za cukom 100 =P

— mickana
2.8. 2006 ob 18:11

Ko se je ladja potopila-->jook!Ko pa so se rešili --> ql vsaj oni! Zelo mi je bilo žal za Fergir-->black eyed peas..ki je umrla!čista 100tka

— Inčyka
21.8. 2006 ob 12:54

Pozejdon je kot film že po vsebini vreden ogleda,čeprav se sliši še tako nevrjetno.Ampak poglejmo v realnost.Tega z človeškimi rokami ni mogoče narediti pa če si še tako priznan človek.

— filip
27.11. 2006 ob 18:23

Če ga primirjamo po Titaniku, je po mojem mnenju tale film bolši od titanika...pri titaniku gledas celo uro in pol samo neki brezvezno čvekanje, nekega bistvenega dogajanja pa nikjer,za moje pojme dokaj boring film( razn proti koncu)...ta film je pa v celoti zelo napet, z dobro sceno, dobrimi posnetki, dobro vsebino dobrimi igralci, in čez celotno predstavo filma se nekaj dogaja...drugače pa še dokaj spominja na titanic...film je uglavnem vredn ogleda, kjer ne boste niti za sekundo pomislili na to da se dolgocasite:) Lp

— barby
22.12. 2006 ob 19:52

glede na to da sem že veliko gledala razburljivih filmov je bil ta najzanimivejši.to je zelo poučna zadeva. zelo dobro ste zrežirali res. OBOŽEVALKA BARBARA

— BARBARA
2.3. 2007 ob 12:53

Film me je močno presenetil .Specialni efekti so veliko boljši od starega filma . Najboljši del mi je bil, ko se je ladja prevrnila. Mislim, da je ta film zelo dober. VREDEN JE OGLEDA!!!

— eva mesar
2.3. 2007 ob 12:56

film je zanič..prvotni poseidon je boljši... zelo sem razočaran...zelo.

— jiglly
7.5. 2007 ob 14:20

mislim ,da ta film sploh ni bil tako slab.ko sem videl trailer sm vedu da bo dober ful sm ga hotu it gledat

— tom
3.6. 2007 ob 18:38

film ni bil kej posebnega. obrdži napetost do konca. pohvalila bi igro Josa Lucasa k je res fffuuull dobr igral.in sam zarad njaga je film 60% boljši ocena:8/10

— sara
7.7. 2007 ob 9:34

Taki morajo biti rimejki ne pa čisto isti! Moja ocena:8.0/10.0

— Matevž
23.11. 2007 ob 20:54

TA FILM JE FUL HUD SAM NBEN FILM NE SEŽE DO KOLEN TITANICU

— EWA
4.1. 2008 ob 22:26

kul film

— dddddddd
7.1. 2012 ob 18:49

vem da pišm zlo pozn sam je bil ta film lih po TV- ju pa mi je bil ful ful ful... dobr, pa mal mi je blo skery in in ... uglavnm JE ZAOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOON
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— tjaska
25.2. 2012 ob 8:19

Film je zelo vredu <3 ima zelo odkrito vsebino ,skratka vreden ogleda!

— Muca Maca :**

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.