Kolosej
Film distribucije Continental Film

Poročna priča d.o.o.

komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 15.1.2015, Kolosej Ljubljana
1h 41min / 101min
Leto: 2014
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Jeremy Garelick in Jay Lavender
Režija: Jeremy Garelick
Uspešni poslovnež Doug nikoli ni imel pravih prijateljev, zato nikakor ne najde poročne priče ob skorajšnjem skoku v zakonski stan z lepotico Gretchen. Da se ne bi osramotil, Doug za pomoč najame premetenega Jimmyja, ki vodi agencijo za pomoč ženinom. Ker Doug želi veliko poroko, mora Jimmy najti dodatnih devet poročnih prič in iz njih narediti prepričljive Dougove prijatelje. Čeprav se Jimmy nikoli ne želi zbližati s svojimi strankami, mu Doug počasi priraste k srcu, kar vodi v serijo zabavnih in zelo bolečih poročnih katastrof.

Ste brez frenda? Imate primanjkljajfrendov? Se kanite ustaliti z dekletom, ne da bi sploh kdaj zares živali s fanti?

Potem morda potrebujete Poročno pričo d.o.o.

Vsak moški, ki se namerava poročiti, mora pred velikim dnem še veliko postoriti. A ne glede na to, kako stresno je lahko, je lahko prepričan vsaj v to, da mu bodo fantje iz njegove poročne druščine – od priče do svatov – pri vsem priskočili na pomoč, pa naj bo to pri fantovščini ali pri zdravici na sprejemu.

Oni so konec koncev njegova ekipa, fantje, ki so mu vedno stali ob strani, v dobrih in slabih časih (in dobrih časih, ki so se nepozabno sfižili, kajne?). To so fantje, ki so pomembni. To so fantje, ki jih prijazni bodoči ženin Doug Harris (Josh Gad), ki se v družbi ni nikoli dobro znašel, ni nikoli imel in jih tudi zdaj nima.

In če pred svojo nevesto noče izpasti kot nekdo brez prijateljev, te fante obupno potrebuje, In to hitro. Medtem ko si večina moških lahko privošči razkošje in izbira med prijatelji iz otroštva, zdajšnjimi prijatelji in sorodniki, ko se mora odločati, kdo bo njegova priča, se Doug znajde v posebej hudi zagati, ker ne najde prav nikogar, ki bi to lahko bil. Še več, potem ko prebrska ves svoj adresar, Doug – ki se bo v manj kot dveh tednih poročil s prelepim dekletom svojih sanj Gretchen Palmer (Kaley Cuoco-Sweeting) – spozna, da preprosto nima prijateljev.

Tu na prizorišče vstopi Jimmy Callahan (Kevin Hart), lastnik in direktor Best Man, Inc., podjetja, ki se javno ne izpostavlja in ki ponuja vrhunske usluge poročnih prič, kar med drugim pomeni, da lahko iz možakarja, ki se v družbi sploh ne znajde, naredijo možakarja, ki ima magnetno privlačnost rock zvezdnika.

Ker ima na voljo zelo malo časa, Jimmy napne vse sile in prevzame vlogo Dougove desne roke in sestavi zvezdniško ekipo lažnih svatov, da bi naredili vtis na Gretchenine vse bolj sumničave starše, Eda (Ken Howard) in Lois (Mimi Rogers) Palmer.

A ko Dougova poroka in prihodnost visita na nitki, stke nepričakovano prijateljstvo s kričečim operaterjem, ki ga je najel in ki mu vlije samozavest, ki je ni nikoli imel. Kar sledi v bučni komediji Poročna priča d.o.o., je strašansko zabavna šarada, ko Jimmyjeva ekipa najetih prijateljev ustvari serijo nezaslišano srečnih fantovskih pustolovščin, hkrati pa se izogne plejadi testov, ki si jih je zamislila družina Palmer, in tako uprizori največjo in najbolj drzno prevaro do zdaj.

Rojen je nov poročni posel

Zamisel za Poročno pričo je nastala na podlagi telefonskega klica, ki ga je režiser Jeremy Garelick prejel od sošolca iz srednje šole. “Človek, ki sem ga poznal iz srednje šole, me je kot strela z jasnega poklical po mnogih letih in dejal: Z Rebecco se bova poročila,” se spomina režiser. “Rekel sem: Čestitam! Pri tem pa sem razmišljal: Kdo za vraga je Rebecca in zakaj me kliče? Prosil me je, naj si rezerviram datum, sam pa nisem vedel niti tega, zakaj neki bi sploh šel na poroko. V srednji šoli s tem fantom sploh nisva bila dobra prijatelja, a čez mesec dni je spet poklical in mi rekel: Z Rebecco nama bi bilo v čast, če bi bil med svati. S tem me je presenetil in nisem vedel, kaj naj naredim. Zato sem privolil in ko sem odložil telefon, pomislil: Zakaj sem privolil v to? Zdaj bom moral odleteti iz Los Angelesa na vzhod na to poroko z ljudmi, ki jih sploh ne poznam.”

A ker je mlad in prijazen, se je Garelick odločil, da bo dal na poroki vse od sebe in da bo res kar najboljši poročni drug in prijatelj. A ko je prispel, ga je čakalo še eno presenečenje. »Prikazal sem se na poroki, ker sem si mislil: Kaj je najhujše, kar se mi lahko zgodi? Bil sem samski in na porokah je dobra hrana in veliko deklet, ko pa sem prišel tja, sem odkril, da poročnih drugov ni bilo veliko, bilo pa je kar 15 družic. Zasmilil se mi je in postalo mi je jasno, da ta fant nima prijateljev. Zato sem začel pripovedovati zgodbe, si izmišljevati stvari o tem, kako krasen je ta fant in kako sva se družila in skupaj hodila k atletiki in kako krasen športnik je bil. Ob koncu večera sem pomislil, da bi mi morali plačati, da sem na tej poroki. In potem se mi je posvetilo, da bi o tej izkušnji moral napisati scenarij.«

Garelick je za pomoč prosil scenarista in prijatelja Jaya Lavenderja: “Nisem čisto točno vedel, kako napisati scenarij, ker sem se tega šele učil, Jay pa je krasen fant, s katerim imava podoben smisel za humor.”

Jay se spominja: “Jeremy me je vprašal: Kaj pa če bi res obstajal profesionalni poročni drug? Takoj sem se začel smejati in vsi smo bili v letih, ko smo bili po večkrat med svati oziroma vsaj med povabljenimi na poroko. Zdelo se nama je, da bi bilo zabavno, če bi se iz vsega ponorčevali iz vsega, nisva pa hotela biti hudobna do porok. Le hotela sva ujeti pomp in okoliščine vsega tega. Tako sva se lotila projekta.”

Ekipa

Kevin Hart (Jimmy Callahan) je posnel filme Top Five, Get Hard, Ride Along 2, About Last Night, Paper Soldiers, Five Year Engagement, Death at a Funeral, Fool’s Gold, Film, da te kap 3, In prišla je Polly, Njuni otroci, 40-letni devičnik, Grudge Match, Think Like a Man Too, Let Me Explain. Je izvršni producent resničnostnega šova Real Husbands of Hollywood. Kariero je začel kot prodajalec čevljev, potem pa povsem po naključju nastopil v nekem komičnem klubu v Philadelphiji na večeru amaterjev, pustil službo prodajalca čevljev in se posvetil izključno karieri komika.

Josh Gad (Doug Harris) trenutno snema komično serijo The Comedians. Sodeloval je tudi pri projektih Ledeno kraljestvo, Wish I Was Here, Pixels, JOBS, Thank You for Sharing, Mark The Internship, Love & Other Drugs, Rocker, 21, Crossing Over, Ledena doba 4: celinski premiki. Gad je bil izvršni producent, soavtor in zvezdnic serije 1600 Penn. Posojal je glas Woodieju v animirani seriji Good Vibes in odigral naslovno vlogo v Gigi: Almost American. Gostoval je tudi v serijah Novo dekle, Kaliforniciranje, Sodobna družina, Bored to Death. Je tudi zelo uspešen gledališki igralec.

Kaley Cuoco-Sweeting (Gretchen Palmer) že več kot desetletje uspešno nastopa na malih in velikih ekranih. Najbolj je znana kot Penny v seriji Veliki pokovci. Trenutno snemajo osmo sezono. Posnela je filme Authors Anonymous, Untouchable: The Drew Peterson Story, The Last Ride, HOP, Crimes of Fashion, The Hallow, 10.5, Alley Cats Strike, Toothless, Attack of the 50Ft Woman, Picture Perfect, The Killer Movie, Can’t Be Heaven and Lucky 13, Growing Up Brady ter serije 8 Simple Rules, Čarovnice, To trapasto življenje, Severna obzorja, Ladies Man, Complete Savages, Dean Koontz’s Mr. Murder. Kariero je začela v reklamah, njen prvi televizijski film pa je bil leta 1992 Quicksand: No Escape z Donaldom Sutherlandom. Njen prvi kino film je bil Virtuosity z Denzelom Washingtonom in Russellom Crowom. V prostem času izvrstno igra tenis, rada gre na pohode, teče, jaha, obiskuje telovadnico in preživlja čas s svojimi rešenimi kužki. Sodeluje z več organizacijami za pomoč živalim (EBMRF, Friends of Animals, the Humane Society, Animal Avengers, PETA) ter pediatrično bolnišnico za otroke z aidsom.

Jeremy Garelick (režiser) je diplomiral na Yalu iz filma in gledališče. Kariero je začel kot asistent pri Filmski knjižnici agencije Creative Artists. Potem je postal asistent režiserja Joela Schumacherja in delal pri njegovem filmu Tigerland, V slabi družbi, Telefonski govorilnici, Veronica Guerin, napisal je scenarij za The Golden Tux s Toddom Phillipsom in bil je koscenarist in koproducent Greva narazen. Sodeloval pa je tudi pri pisanju scenarija za Prekrokano noč.

Komentarji

20.12. 2014 ob 10:16

tole bo odličen film!

— Leone
17.2. 2015 ob 20:10

Film totalna polomija! (vse kaj je smesno itq vidite v trailerju)

— Nik
9.8. 2021 ob 8:09

primirno za otroke od dvanajst let

— gandalf

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.