Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Poredne mame 2: Božič

komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 2.11.2017, Kolosej Ljubljana
1h 44min / 104min
Leto: 2017
Država: ZDA, Kitajska
Jezik: angleščina
Scenarij: Jon Lucas, Scott Moore
Ko je v kinematografe poleti 2016 prišel film Poredne mame, se je nekaj zgodilo. Začelo se je gibanje porednih mam. Horde mam vseh generacij so oblegale kinodvorane, da so si ogledale Poredne mame in se z najboljšimi prijateljicami nato v mestu zabavale še dolgo v noč - brez občutka obvez. Glavne junakinje Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) in Carla (Kathryn Hahn) so predstavljale svobodo. Svobodo, da kaj zavoziš. Svobodo, da se res potrudiš, pa še vseeno zavoziš. Pravo olajšanje je bilo videti, s kakšno iskrenostjo je lahko mama upodobljena na velikih platnih. Poredne mame 2: Božič to iskreno upodobljeno resnično mamo zdaj povede v božične praznike. Naše tri podcenjevane in preobremenjene mame se tokrat uprejo izzivom in pričakovanjem največjega preizkusa za sleherno mamo: božiča. Kot da skrb za to, da svojim družinam ponudijo kar se da najbolj popolne praznike, še ni dovolj, morajo ob ustvarjanju božičnega vzdušja gostiti in zabavati še lastne mame (Kikijino igra Cheryl Hines, Amyino Christine Baranski, Carlino Susan Sarandon). A ob koncu bodo Amy, Carla in Kiki pridobile nov uvid v to, kako praznike narediti posebne, in s svojimi mamami vzpostavile pristnejši odnos.

»Ko se nama je porodila zamisel o božiču,« pravi Jon Lucas (ki je, tako kot prvi film, nadaljevanje spisal in režiral s Scottom Moorom), »je bila premočna, da bi nanjo kar pozabila. Vsakič, ko se na kupu zbere vsa družina – ki je ne vidimo pogosto ali pa je najraje sploh ne bi videli – in je zraven še preveč denarja in alkohola… potem je to sod smodnika; in to je pravo strelivo za komedijo.«

Kaj v zvezi z božičem bi lahko bilo blizu gledalcem? Čemu bi se nasmejali? Kaj lahko med prazniki najbolj komu kravžlja živce? Obstaja zgolj en in edini odgovor: Njegova mama. »Vedeli smo, da bomo z Milo Kunis, Kristen Bell in Kathryn Hahn spet imeli živahen in zabaven film,« pravi Moore, »a hoteli smo tudi zanimivo tematiko, zato smo ga začinili z mamami mam.«

Izza kamer spet sodelujejo direktor fotografije Mitchell Amundsen, scenografinja Marcia Hinds, montažer James Thomas, kostumografinja Julia Caston in skladatelj Christopher Lennertz.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.