Kolosej
Film distribucije Continental Film

Ponudba

akcijska drama, western
Trije bratje: eden mora preživeti, eden mora umreti, eden mora odločiti.
Na sporedu od: 17.5.2007, Kolosej Ljubljana
1h 44min / 104min
Leto: 2005
Scenarij: Nick Cave
Režija: John Hillcoat
Nevestern z odročnega predela Avstralije, kjer leta 1880 izbruhne divji strelski obračun med policijo in tolpo divjaških naseljencev. Med spopadom Charlieja Burnsa in njegovega brata Mikeyja aretira britanski policist Captain Stanley, ki bratoma predlaga kupčijo. Charlie in Mikey sta irska razbojnika, ki ju skupaj z njunim psihotičnim bratom Arthurjem iščejo zaradi posilstva in ropa. Captain razloži, da bo Mikeyja, ki ima komaj štirinajst let, na božični dan obesil, če Charlie do takrat ne izsledi in ubije pogrešanega brata Arthurja. Captain pa ima še druge skrbi. V Angliji je živel udobno, življenje v odročni avstralski divjini pa je surovo in brezobzirno. Sprašuje se, kako lahko svojo krhko ženo Martho obvaruje pred tem grobim okoljem.

Komentarji

14.5. 2007 ob 17:27 zvezdica

pa je! Po skoraj dveh letih bo koncno prisel tudi k nam! Odlicen film, sicer brutalen, ampak kaj drugega od Nicka Cava niti ni za pricakovati. Odlicna zgodba in zanimiv zaplet. In razplet. Vsekakor vreden ogleda!

— heidi
18.5. 2007 ob 15:08

najboljši film do zdej(pridejo pirati s karibov 3.)

— M
24.5. 2007 ob 1:39 zvezdica

Skoda ampak bi se dalo narditi veliko več. Predvsem sam zgodba se mi je zdela nedodelana. Človek se razen krutih prizorov ne zapomni ničesar drugega...resnično film samo za ljubitelje drugačnosti, ker je film pravzaprav umetniški. Torej pozor: To ni za sproščanjev Petek zvečer!:-)

— kosirc
8.12. 2007 ob 14:11 zvezdica

Film je malo preveč zamorjen, zgodba je nedodelana. Vsebuje veliko brutalnih prizorov, sicer pa dobra igra.

— peter pan

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.