Kolosej
Film distribucije 2i Film

Polsestra

komična drama
V slovenščini
Na sporedu od: 16.1.2020, Kolosej Ljubljana
1h 44min / 104min
Leto: 2019
Jezik: slovenščina
Scenarij: Damjan Kozole, Urša Menart, Ognjen Sviličić
Režija: Damjan Kozole
Polsestra je film o odtujenih polsestrah iz Izole, ki morata zaradi spremenjenih življenjskih okoliščin živeti skupaj v majhnem najetem stanovanju v Ljubljani.

V prvih dneh januarja prihaja na filmska platna novi film režiserja Damjana Kozoleta POLSESTRA z Lizo Marijino in Uršo Menart v glavnih vlogah.

Gre za zgodbo o odtujenih polsestrah iz Izole, ki morata zaradi spremenjenih okoliščin živeti skupaj v majhnem najetem stanovanju v Ljubljani.

»Film govori o ljudeh, ki si ne znajo pokazati čustva naklonjenosti. Način, na katerega komuniciramo z drugo osebo, vedno izraža naše želje, strahove, frustracije. Kadar to počnemo na aroganten, agresiven način, ponavadi le prikrivamo lastno ranljivost. In ravno zato gre, za dve odtujeni, ranjeni osebi, ki se morata v majhnem stanovanju v Šiški soočiti s svojo preteklostjo in sedanjostjo. Na kratko, to je film o sovraštvu in odpuščanju,« o svojem najnovejšem filmu pravi režiser Damjan Kozole.

V glavnih vlogah igrata Liza Marijina in Urša Menart, ki je skupaj z režiserjem in Ognjenom Sviličićem tudi soavtorica scenarija. Ostale vloge igrajo Peter Musevski, Jurij Drevenšek, Urška Hlebec, Labina Mitevska in drugi.

Polsestra je svetovno premiero doživela poleti v tekmovalnem programu prestižnega festivala v Karlovih Varih, kjer je Damjan Kozole leta 2016 prejel kristalni globus za režijo za film Nočno življenje. Po odmevni premieri je Polsestra dobila odlične kritike:

»Smešen in zabaven film.« - Screen Daily

»Napetosti polno, a hkrati komično soočenje dveh nergaških sester.« - The Hollywood Reporter

Film že prikazali na številnih mednarodnih filmskih festivalih, na 22. festivalu slovenskega filma v Portorožu pa je Liza Marijina prejela vesno za najboljšo žensko vlogo.

Komentarji

4.2. 2020 ob 7:44

zeh

— aaaaa

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.