Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Polnih 21

komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 7.3.2013, Kolosej Ljubljana
1h 33min / 93min
Leto: 2013
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Jon Lucas in Scott Moore
Scenarista obešenjaških komedij Prekrokana noč in Zamenjava gledalce popeljeta na nepozabno noč 21-letnega Jeffa, ki mu želita najboljša prijatelja Casey in Miller pripraviti najbolj noro rojstnodnevno zabavo njegovega življenja. Čeprav Jeffa naslednje jutro čaka pomemben razgovor, zaupa prijateljema in zabavne težave se lahko začnejo. Ne traja dolgo, da se njihovo potepanje po nočnih klubih sprevrže v divjo avanturo, polno pijančevanja, vročih deklet in povsem napačnih ter zelo bolečih življenjskih odločitev, ki bodo trojici za vedno spremenili življenje.

Odličnjak Jeff Chang je vedno delal, kar so pričakovali od njega. Ko pa ga za 21. rojstni dan z obiskom presenetita najboljša prijatelja Casey in Miller, se za spremembo odloči narediti nekaj nepričakovanega, čeprav ga zjutraj čaka pomemben razgovor za študij medicine. Večer, ki bi moral biti samo ena pijača, nato pa osvežilen spanec, se sprevrže v kaos, popivanje in popolno polomijo.

Še ne tako davno so bili Casey, Miller in Jeff Chang najboljši in najtesnejši prijatelji. Čeprav so si povsem različni - Casey je malo bolj urejen in zavrt, Miller precej divji, Jeff Chang pa ambiciozen in zagnan - se dopolnjujejo. Vpis na tri različne kolidže jih je sicer ločil, toda prijateljstva ni omajal. Ko še Jeff Chang končno dopolni 21 let in so mu končno odprta vrata v klube, se jim nasmiha žur do jutranjih ur.

Edina težava je Jeffov pokroviteljski in gospodovalni oče, ki na vsak način hoče, da gre prvorojenec po njegovih stopinjah in postane zdravnik. Zato se je zanj dogovoril za jutranji razgovor, od katerega je odvisna Jeffova zdravniška prihodnost. Fantje se odločijo za kompromis - eno pivo, nič več, opolnoči bo Jeff Chang že v postelji. Dober namen, ki pa spodleti. Po intenzivnem popivanju slavljenec omaga in prijatelja ga morata odpeljati domov. Ampak kam? Sredi noči v neznanem kraju ni lahko najti stanovanja, kjer si bil samo enkrat, naslov pa si pozabil.

Med tavanjem in iskanjem Jeffovega stanovanja razkurijo mehiško sestrstvo, šolsko maskoto - bizona in Randyja, fanta prikupne Nicole, ki je očarala Caseyja.

O produkciji

Relativity Media je imel na zalogi osnutek scenarija, za katerega je iskal režiserja in scenarista. Že dalj časa je skušal pritegniti Lucasa in Moora in to se je zdela idealna priložnost. Sicer preprosta osnovna premisa je obetala veliko možnosti za razuzdane komične prizore, vendar z globljim naukom. Oba režiserja je pritegnila predvsem resničnost zgodbe. Kot pravi Lucas: "Nekoč smo odšli v Coachello, drago plačali vstopnice, ampak sestra prijateljeve punce se je tako napila, da smo jo ves večer nosili naokrog." 21. rojstni dan je v ameriški kulturi prelomen, poleg tega pa je študij tisti čas, ko končno lahko okusiš svobodo. Vse to razumejo tako mlajši gledalci, ki se veselijo, da jih to še čaka, kot starejši, ki se nostalgično spominjajo teh dni.

Čeprav Lucas in Moore nista novinca v filmskih vodah, sta s tem filmom debitirala kot režiserja, kar pa se po besedah igralcev sploh ne vidi. Za delo sta se temeljito pripravila in za nasvete prosila tudi svoje bolj izkušene znance. Režisersko delo sta si razdelila. Lucas se je posvečal dogajanju na sceni, šalam, vsebini, Moore pa je prevzel tehnično plat dela - snemalno knjigo in vse, kar sodi zraven.

O zasedbi

Ponavadi sta v filmu ključna dva lika, med katerima mora biti kemija. Tokrat je bilo treba najti tri. Režiserja sta hotela poleg tega najti tri igralce, ki bi bili tudi zasebno podobni likom, ki jih upodabljajo. Nista želela znanih obrazov v vodilnih vlogah, da bi se občinstvo laže poistovetilo z liki in se poglobilo v zgodbo brez vnaprejšnjih pričakovanj, kaj bi določen igralec v določeni vlogi moral početi. Zato sta zavrnila veliko bolj znanih imen, ki so hotela sodelovati v filmu, vendar so bila preveč prepoznavna.

Miles Teller je na avdicijo prišel za vlogo Caseyja, toda ko je prebral scenarij, je vedel, da mu je lik Millerja pisan na kožo, zato je na avdiciji predrzno dal vsem vedeti, da si je sam izbral drug lik. Občutek ga očitno ni varal, saj je vlogo dobil. Skylar Astin se je našel v vlogi Caseyja, vendar pa je nekaj lastnosti, ki jih je liku pripisoval scenarij, prikrojil po svoje.

Justin Chon je za začetek poslal svoj poskusni posnetek. Nekajkrat so ga še poklicali na branje, odločilen pa je bil trenutek, ko so se za skupno branje zbrali vsi trije igralci. Med njimi se je takoj vzpostavila kemija in zelo hitro so tudi zasebno postali dobri prijatelji.

Izbor glavnih igralcev je zaokrožila Sarah Wright v vlogi Nicole. Ko so jo izbrali za lik dekleta, ki ga hoče očarati Casey, so spremenili vlogo njenega fanta Randyja, da je lik bolj ustrezal njenemu značaju in da je njen interes deloval pristneje in verjetneje.

O lokaciji

Po ogledu več univerz v Oregonu, Severni Karolini in Kanadi, so se odločili, da duhu filma najbolj ustreza Washingtonska univerza v Seattlu. Delovala je dovolj epsko, da v filmu v bistvu predstavlja še en glavni lik. Za snemanje sta jim šla na roko tako vodstvo univerze kot vreme, saj je bilo vse dni snemanja sončno in toplo, zato s snemanjem niso zaostajali.

Komentarji

12.2. 2013 ob 18:53

hahaaha

— člćš
28.2. 2013 ob 16:27

Bedno. Na živce mi gredo filmi, ki so vsi po istem kopitu. Prijatelji, ki naredijo nore stvari, ki jim spremenijo življenje... Ameriški filmi so vse bolj dolgočasni. Reciklaža Prekrokane noči in Projekta X. Napovednik je mega dolgočasen.

— Tine
8.3. 2013 ob 14:10

bedn film. Kdo še gleda kej takega?

— film
9.3. 2013 ob 19:37

film je zakon, ogled obvezen

— trololo
10.3. 2013 ob 16:46

upm da je kul

— tvoj fant
11.3. 2013 ob 9:35

film je ful dobr veliko smeha :)

— annie
11.3. 2013 ob 20:38

malo jaci film :D

— azaxslo
12.3. 2013 ob 19:00

top film bvredn ogleda
ps. ne bit tojk zagrenjeni film je prou smešn !

— moniiii
15.3. 2013 ob 9:49

ko odklopiš možgane in si zaželiš smeha..je ta film sigurno dobra izbira. ljudje s predsodki, raje denar za karte porabite za karkoli drugega, da ne boste razočarani..tisti, ki pa ste v svoji mladosti marsikakšno ušpičl oz. tisti, ki ste dovzetni za razumevanje mladine, boste odšli s trebušnjaki domov =)

— Ana
2.4. 2013 ob 20:13

A je dobr film za punco pelat na pru zmenk?

— fantek
5.4. 2013 ob 22:37

gdkztguijk

— vgvvv
29.4. 2013 ob 21:10

bedn film

— x0x0x0x0
2.5. 2013 ob 13:29

Fantek - itaq. Moraš peljat na ta film. Da bo videla kak looser si :)

Bomo jo mi prevzeli np.

— Matjaz
3.5. 2013 ob 11:35

sam trailer bi pa lohk mal bolš nardil !!!

— Miha

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.