Kolosej
Film distribucije Con film d.o.o.

Poletje, ko sem se naučila leteti

Leto kada sam naucila da letim
družinski film
Podnapisi
Na sporedu od: 26.5.2022, Kolosej Ljubljana
1h 27min / 87min
Leto: 2022
Država: Srbija
Jezik: srbščina
Scenarij: Ljubica Luković, po romanu Jasminke Petrović
Režija: Radivoje Andric
Leto, ko sem se naučila leteti je nežna zgodba o odraščanju in spravi. Dvanajstletna Sofija (Klara Hrvanović) sanjari o kampiranju z ekipo in o prvem poljubu. Toda poletne počitnice mora preživeti v razpadajoči družinski hiši na Hvaru, pri precej naporni babici Mariji (Olga Odanović) in njeni norčavi sestri Luci (Snježana Sinovčić). Brez družbe, signala in interneta je Sofijino življenje na Hvaru "kar nekaj", toda vsakdanjo monotonost kmalu prekine nenavadno vedenje babice Marije. Sofija sumi nekakšno skrivno romanco, toda velika preiskava babičinega ljubezenskega življenja nazadnje pripelje do odkritja dolgo varovane družinske skrivnosti. Z novimi prijatelji, simpatijami in dogodivščinami dobi Sofija sanjske počitnice, pa tudi veliko več od tega, kar si je lahko predstavljala.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.