Kolosej
Film distribucije FAMOUS FOX, d.o.o.

Poldi, pustolovščine pogumnega ptička 3D

animirana družinska pustolovščina
Sinhronizirano
Na sporedu od: 19.4.2018, Kolosej Ljubljana
1h 24min / 84min
Leto: 2018
Država: Islandija, Belgija
Jezik: angleščina, islandščina
Scenarij: Fridrik Erlingsson
POLDI je islandski ptiček. Ko se njegova družina odpravi na jesensko migracijo v južne kraje, Poldi ne more z njimi, ker se še ni naučil leteti. Mali ptiček mora biti pogumen in iznajdljiv, če želi preživeti arktično zimo in premagati zlobne sovražnike ter dočakati pomlad, da bi se ponovno pridružil svojim ljubljenim. S pomočjo prijateljev, Poldiju uspe preživeti hudo islandsko zimo in premagati svoje velike in močne sovražnike ter dočakati pomlad in svoje prijatelje kot heroj.

V glavnih vlogah nastopajo:PLOEY / POLDI
Jaka Dolinšek
GIRON / GIRON
Uroš Buh
PLOVERIA / POLDINKA
Nina Kaludjerovič
DAD / OČKA
Štefan Kušar
MUM / MAMA
Helena Berden
SHADOW / STRAŠILO
Marjan Bunič
BUNTING BIRD 2 / STRNAD 2
Žiga Bunič
BUNTING BIRD 1 / STRNADKA
Damjana Golavšek
SKUA / ŠKRIP
Matevž Müller


Od ustvarjalcev Legends of Valhalla - Thor prihaja ganljiva zgodba o ptičku Poldiju in njegovih prijateljih, polna avantur za vso družino.

POLDI je islandski ptiček. Ko se njegova družina odpravi na jesensko migracijo v južne kraje, Poldi ne more z njimi, ker se še ni naučil leteti. Mali ptiček mora biti pogumen in iznajdljiv, če želi preživeti arktično zimo in premagati zlobne sovražnike ter dočakati pomlad, da bi se ponovno pridružil svojim ljubljenim.

S pomočjo prijateljev, Poldiju uspe preživeti hudo islandsko zimo in premagati svoje velike in močne sovražnike ter dočakati pomlad in svoje prijatelje kot heroj.

Film govori o mladem zlatem prosenku Poldiju, ki ima težave pri učenju letenja, zato mu spodleti, da bi skupaj s svojo družino v jesen odletel v toplejše kraje. POLDI je islandsko-belgijska 3D animirana koprodukcija o najbolj priljubljeni islandski ptici, znanilki pomladi - zlati prosenki (pluvialis apricaria, ang. golden plover), ki občasno prezimi tudi pri nas; večkrat pa se med preletom Slovenije ustavi tudi na ljubljanskem barju ali v sečoveljskih solinah.

Produkcija: islandski animacijski studio GunHil v koprodukciji s 3D animacijskim studijem Cyborn iz Belgije.

Biografija Arnija Ólafurja Ásgeirssona, režiserja filma POLDI, Pustolovščine pogumnega ptička

Arni Ólafur Ásgeirsson je rojen leta 1972. Režijo je diplomiral na Poljski filmski akademiji leta 2001. Po diplomi je Arni delal na filmih in reklamnih oglasi doma in v tujini. POLDI - Pustolovščine pogumnega ptička, je njegov tretji celovečerni film, pred tem je režiral še Thicker Than Water (2007) in Undercurrent / Brim (2010).

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.