Kolosej
Film distribucije Cenex

Pogrešana na letalu

psihološki triler
Na sporedu od: 24.11.2005, Kolosej Ljubljana
1h 38min / 98min
Leto: 2005
Država: ZDA
Scenarij: Peter A. Dowling, Billy Ray
Izguba ljubljene osebe je včasih tako huda, da raje še naprej živimo v iluziji, da se ni nič spremenilo. Kako težko je ločiti razumno mišljenje od čustev, spozna tudi pred kratkim ovdovela Kyle (Jodie Foster), ki na medoceanskem letu izgubi hčerko Julio. Ko kljub pregledu letala deklice ne najdejo, kapitan odkrije, da deklice sploh ni med registriranimi potniki. Kyle se s tem seveda ne more sprijazniti, njena dejanja pa ogrozijo varnost vseh na letalu. Toda resnica je še bolj skrivnostna in globoka, kot se zdi na prvi pogled.

Kratka vsebina

Pred kratkim ovdovela Kyle (Jodie Foster) se s 6-letno hčerko Julio (Marlene Lawston) z letalom iz Berlina vrača v ZDA. Visoko nad tlemi pa deklica izgine in nihče ne prizna, da je sploh kdaj koli bila na letalu. Agent Carson (Peter Sarsgaard) in kapitan Rich (Sean Bean) ji niti najmanj nista v pomoč, saj menita, da je plod njene domišljije. Ko kljub pregledu letala deklice ne najdejo, kapitan odkrije, da je sploh ni na seznamu potnikov. Kyle se s tem seveda ne more sprijazniti, njena dejanja pa ogrozijo varnost vseh na letalu. Toda resnica je še bolj skrivnostna in globoka, kot se zdi na prvi pogled.

Touchstone Pictures predstavlja psihološki triler POGREŠANA NA LETALU z dvakratno oskarjevko Jodie Foster (Soba za paniko, Zelo dolga zaroka, Nevarno življenje ministrantov) v glavni vlogi. Pridružili so se ji Peter Sarsgaard (Odklenjena skrivnost, Kinsey), Sean Bean (Gospodar prstanov: Bratovščina prstana, Gospodar prstanov: Dva stolpa, Gospodar prstanov: Kraljeva vrnitev), Erika Christensen (Jezne in zaljubljene, Usodna oboževalka, Preprodajalci). Režiral je Robert Schwentke po scenariju Petra A. Dowlinga in Billyja Raya. Izvršni producenti so bili James Whitaker, Charles J. D. Schlissel, Robert DiNozzi in Erica Huggins.

O igralcih

Jodie Foster (Kyle Pratt) je dobitnica dveh oskarjev za glavno žensko vlogo: za upodobitev žrtve posilstva v Obtoženih (1988) in za upodobitev posebne agentke FBI Clarice Starling v uspešni srhljivki Ko jagenjčki obmolknejo (1991).

Kot režiserka je debitirala leta 1991 z Malim možem Tatom, v katerem je tudi nastopila, film pa je navdušil kritike. Režirala in producirala je še Domov na počitnice. Nazadnje smo jo videli v Sobi za paniko, Nevarnem življenju ministrantov, Anni in kralju, pred tem pa v Stiku.

Leta 1992 je ustanovila produkcijsko hišo Egg Pictures, v okviru katere so posneli Nell (1994), za katero je prejela oskarjevsko nominacijo; Domov na počitnice (1995); televizijski film The Baby Dance (1998), ki je prejel nagrado Peabody in tri nominacije za zlati globus, med drugim v kategoriji najboljši televizijski film oziroma miniserija; ter pred kratkim narejeni Waking the Dead v režiji Keitha Gordona z Billyjem Crudupom in Jennifer Connelly. Leta 1996 so v Združenih državah tudi distribuirali nagrajeni film Hate.

Fosterjeva je pričela kariero pri treh letih, ko je nastopila v reklami za Coppertone. Potem je nastopala v številnih televizijskih serijah, na primer Mayberry RFD, The Courtship of Eddie's Father, My Three Sons in Paper Moon. Pri filmu je debitirala pri osmih letih v Napoleonu in Samanthi. A občinstvo je zares opozorila nase z nastopom v Alice ne živi več tukaj (1975) in v Taksistu Martina Scorseseja (1976). Vloga ji je prinesla oskarjevsko nominacijo ter nagradi Nacionalne zveze filmskih kritikov in Losangeleškega kroga kritikov. Postala je tudi edina ameriška igralka, ki je od British Academy of Film and Television Arts prejela dve nagradi, za najboljšo stransko igralko in najboljšo novinko za Taksista oziroma Bugsyja Malonea. Leta 1976 je nastopila v kar štirih filmih: Bugsy Malone, Taksist, Echoes of Summer in Little Girl Who Lived Down the Lane. Vse so predvajali na cannskem festivalu.

Jodie je skupaj nastopila v 40 filmih, med drugim v Tom Sawyer, Freaky Friday, Foxes, The Hotel New Hampshire ter The Blood of Others in Zelo dolga zaroka, v katerih Jodie, ki govori več jezikov, tekoče govori francosko, Siesta, Stealing Home, Five Corners, Shadows and Fox, Sommersby in Maverick.

Za Ko jagenjčki obmolknejo je poleg oskarja prejela zlati globus, BAFTO ter nagradi newyorških in čikaških filmskih kritikov.

Njen naslednji film bo Flora Plum, ki ga bo režirala in producirala. Pripoveduje o cirkuškem spačku, ki se usmili revne deklice, jo popelje v slavo ter se obenem zaljubi vanjo.

Fosterjeva je z odliko iz književnosti diplomirala na Yaleu leta 1994.

Peter Sarsgaard (Carson) je zadnje čase zelo zaposlen igralec. Videli smo ga lahko v mračni Odklenjeni skrivnosti s Kate Hudson, Geno Rowlands in Johnom Hurtom, odličnem Kinseyju, ki mu je prinesel nominacijo za Independent Spirit Award in Stanju zamaknjenosti Zacha Braffa.

Kmalu ga bomo lahko občudovali v Jarhead Sama Mendesa z Jakeom Gyllenhaalom in Jamiejem Foxxom ter psihološki drami The Dying Gaul Craiga Lucasa s Campbellom Scottom in Patricio Clarkson.

Za svojo upodobitev urednika časopisa New Republic Charlesa Lana v filmu Zlomljeno steklo je prejel najbolj laskave ocene kritikov in hvalo gledalcev.

Med njegovimi najbolj znanimi vlogami je gotovo tista v drami Fantje ne jočejo ob Hilary Swank in Chloë Sevigny. Videli pa smo ga še v podmorniški drami K-19: Črna vdova, pa v filmu Saltonov zaliv ob Valu Kilmerju in v kontroverznem Središče sveta Wayna Wanga. Nase je opozoril z vlogo v drami Mož z železno masko ob Leonardu DiCapriu in Johnu Malkovichu, ena njegovih prvih vlog pa je bila v pretresljivi drami Zadnji sprehod ob Seanu Pennu in Susan Sarandon.

Na malem zaslonu je zaigral v celovečernem Freak City producentov Michaela Stipea in Sandy Stern. Tuje mu ni niti gledališče. Pojavil se je v Kraljestvu sveta Johna Camerona s Cynthio Nixon in Burn This.

Erika Christensen (Fiona) je ena najbolj iskanih in nadarjenih igralk mlajše generacije. Nazadnje smo jo lahko občudovali v odlični drami Mikea Binderja Jezne in zaljubljene s Kevinom Costnerjem, Joan Allen, Evan Rachel Wood, Keri Russell in Alicio Witt. Pred tem je igrala v Sestrah Arthurja Allena Seidelmana, sodobni predelavi Čehove drame Tri sestre, z Mario Bello in Mary Stuart Masterson.

Kritike in gledalce je navdušila v Preprodajalcih, v katerem je upodobila z drogami zasvojeno hčerko Michaela Douglasa. Celotna igralska zasedba, z oskarjem in zlatim globusom nagrajenega filma Stevena Soderbergha, je za svoje delo prejela tudi nagradi ameriškega združenja igralcev in MTV-ja.

Christensenova je z nepozabno igro v trilerju Johna Polsona Usodna oboževalka pripomogla, da je film pristal na prvem mestu lestvice najuspešnejših filmov v septembru 2002. S Scarlett Johansson je zaigrala v Popolnem učinku Briana Robbinsa, v komediji Lahki dekleti pa se je pridružila Susan Sarandon, Goldie Hawn in Geoffreyju Rushu.

Erika je gostovala v številnih humorističnih nanizankah, kot so Frasier, Tretji kamen od sonca, The Geena Davis Show in Movie Stars, ter imela različne vloge v televizijskih serijah Praksa, Touched by an Angel, Time of Your Life, Kameleon in Nothing Sacred. The Hollywood Reporter jo je za vlogo v slednji nominiral za najboljšo mlado igralko v televizijski seriji.

Erika je začela igrati kot enajstletnica. Igrala je glavne vloge v predstavah številnih gledaliških skupin. Kot dvanajstletnica je postavila svoje starše pred dejstvo, da je njen življenjski cilj postati igralka. Starši so ji našli agenta.

Nastopila je v glasbenem spotu Michaela Jacksona Childhood in pela spremljevalni vokal na albumu Neila Diamonda The Christmas Album. Na velikem platnu se je prvič pojavila v filmu Prepustite se Beaverju.

O režiserju

Robert Schwentke je pred kratkim režiral polavtobiografsko črno komedijo The Family Jewels, za katero je napisal tudi scenarij. Film je na festivalih pobral kar nekaj nagrad. Njegov najnovejši celovečerec je Runaway Train za 20th Century Fox. Debitiral je leta 2002 z večkrat nagrajenim mračnim trilerjem Tattoo.

Schwentke se je rodil v Nemčiji. Preden se je lotil režije, je študiral primerjalno književnost in filozofijo. Potem je začel pisati za televizijo. Njegov triler Bildersturm so leta 1998 nominirali za nagrado Adolfa Grimmeja, nekakšnega nemškega emmyja.

Komentarji

24.10. 2005 ob 9:55

Glede na trailer bi tole lahko bil res super film, edini fajni, poleg filma Into the blue, to jesen...

— Matej
31.10. 2005 ob 19:59

film je res triler samo ni preveč logična usebina

— anej
6.11. 2005 ob 10:46

Ja,ja. Upam da bo grozljivka kul in da ne bo imela nesmiselnega konca kot Pozabljeni. Če pa bo podoben Pozabljenim bo res hitro utonil v pozabo.

— Dejan
13.11. 2005 ob 10:34 zvezdica

z dobro igralsko zasedbo. pri gledanju filma se ves cas sprasujes ka jje res in kaj ni. na trnutke malo spominja mogoče na six sense, ampak konec je zelo dober. eden izmed boljsih trilerjev zadnji čas.

— Liones
13.11. 2005 ob 12:21

pomojm bo film kr u redu

— niki
14.11. 2005 ob 16:54 zvezdica

Zelo dober triler, mislim, da ena boljših produkcij zadnjega časa. Vreden ogleda!

— Mik13
18.11. 2005 ob 16:14 zvezdica

Še eden v nizu zgrešenih hollywood filmov, ki ti, ker nimajo zgodbe, vsiljujejo razne druge filmske efekte. Edino pozitivno sporočilo: NISO ZA VSE KRIVI ARABCI.

— rastaman
18.11. 2005 ob 16:51

Odličen je!

— Samantha
19.11. 2005 ob 19:17

po vsebini zgleja ful dober film mislim da je vreden ogleda (s)mejte se

— 13letnica
22.11. 2005 ob 20:00

Povpreček.

— Dakota
24.11. 2005 ob 20:55 zvezdica

Velika sposobnost režisera "Flightplana" je stvaranje filmske priče velike napetosti, občutka ritma in tudi studiozne psihološke karakterizacije likova. Tisti film je super in resno za ocenu 10.

— Mladen
25.11. 2005 ob 14:43

napoved zgleda vrede

— tomika
25.11. 2005 ob 16:52 zvezdica

dejstvo je, da je Jodie Foster dobra igralka in se je tudi v tem filmu izkazala. Kar se pa same vsebine filma tiče, je stvar taka: še eden v seriji filmov z srečnim koncem... človek bi v takem filmu pričakoval več zapletov, mogoče več akcije, predvsem pa nepredvidljiv konec, ki te popolnoma šokira... morem reči tudi, da me je konec razočaral, ker se vse preveč lepo izteče (kar je meddrugim tudi hiba premnogih filmov)... škoda, ker tudi v življenju ni vedno tako da se vedno vse lepo izteče...

— milena
26.11. 2005 ob 16:15 zvezdica

meni se zdi da je film res vreden ogleda. filmska zasedba je itaq zmagovalna,pa do konca ne veš kaj se bo zgodilo. vredu film za ženske, saj boste opazile da niso samo moški tisti, ki si upajo. to je materinski nagon, ki je močnejši od vsakega drugegaq čustva. če se postaviš v vlogo igralke, je še tolko bolj zanimivo, saj si lahko predstavljaš kaj je jodie preživljala v filmu. vsaki mami bi se zmešalo, da bi to naredili z njenim otrokom

— cupica
26.11. 2005 ob 21:03

film je dobr

— jure
29.11. 2005 ob 15:36 zvezdica

I. G., bi zapisal še ena super ženska :)), ampak meni je tudi ta super ženska všeč..skratka dober film.

— lucija_
29.11. 2005 ob 15:53 zvezdica

Igralska zasedba in scenarij dobro nese film, v katerem sem, priznam, kar užival. Edino me je ves čas motilo eno dejstvo: NOBEN ZLOČINEC, KI NAČRTUJE PODOBNO AKCIJO (ki jo je očitno temeljito premislil), NE MORE NITI Z 1% GOTOVOSTJO RAUČUNATI S TEM, DA NOBEN NA LETALU (posadka in milijon potnikov) NE BO OPAZIL ZADEVNE DEKLICE (v vseh dolgih urah do začetka zapleta. Dovolj bi bilo, da bi npr. šla na stranišče in se v nekoga zaletela, pogledala čez sedež k sosedu, sploh pa kako je vedel, da bo prva stopila na letalo)!!!

— palček smuk
29.11. 2005 ob 16:08

zakaj so ji pravzaprav ugrabili hčerko,sj bi tud brez nje loh uspešno izvedli ugrabitev.

— Milan
1.12. 2005 ob 18:38 zvezdica

enako kot pri pozabljenih. In prav tako s slabim razpletom.

— Dejan
2.12. 2005 ob 15:28

kaj naj rečem grem ga gleat jutri v soboto jaz mislim da more bit svetovn saj je odlomek saj ful vrei samo tui upam da ne bom razočarana nad filmom tako kot sem bla nad temačno vidi to je vse ook !!! čaw papa fsm pa hoite kaj v kino hehe nene predragi je hehe

— nataša
2.12. 2005 ob 15:31

vsi pišete kaki je konec .!!! po moje je vrei da je srečn konec saj da se ne bojo ludi ki razjokali tam not! hehe drugo pa to je psihočoški triler tak da v njem ni ne vem kolko akcije če je triler prvo malo pomislite kaj grete gleat to je moj komentar! fsm čaw fsm

— nataša
3.12. 2005 ob 12:42

nevem če je zelo dober

— Clark
3.12. 2005 ob 18:01

sploh mi ni bil všeč, krneki...

— Berni
4.12. 2005 ob 10:55 zvezdica

Panika. Jodie Foster je spet panična. Tako kot v Sobi za paniko. Tako kot ženska, ki se zaveda, da gre njena kariera h koncu in da zanjo ni več dobrih filmov. In Flightplan je slab film. Čisto povprečen, premalo prepričljiv in dolgočasen letalski triler, kjer glavni junakinji pač ugrabijo hčerko in jo pahnejo v vrsto nemogočih situacij. In če smo šli čez izjemno podobni Red Eye, potem bomo šli tudi čez Flightplan. Film brez lastne identitete, poguma in izvirnih idej.

— iztok gartner
4.12. 2005 ob 11:35 zvezdica

ta film je resnično vreden ogleda, saj se mi zdi, da je zgodba zelo edinstvena( mogoče je bilo že kaj podobnega, a jaz tega filma ne poznam, ker sem mlajša), vsekakor dobro preživljanje prostega časa. Ko se bo film končal, si boste želeli, da bi se še nadaljeval.

— maja
4.12. 2005 ob 17:25

Pejt gledat pa bos vidu!!!

— Mentor
5.12. 2005 ob 14:27 zvezdica

Meni se zdi film res super. Na začetku filma sem bila prepričana da si je punčko res samo namišljala potem pa sem začela verjeti da njena hčerka le obstaja. V filmu se izmenja veliko različnih mnenj in to v kar verjamemo in v kar ne. Tudi glavna igralka je lahko deležna samo pohval in meni ni žal da sem si ga ogledala. Čao...

— *Maycy*
5.12. 2005 ob 19:06 zvezdica

film drzi neko napetost do konca, razplet je nepricakovan, vendar se popolnoma strinjam s "palčkom smukom", le kako nihče ni videl deklice? Če nisi preveč kritičen glede tega, je fil kar v redu.

— maja
5.12. 2005 ob 20:19

Oj!Pravkar sem si ogledala ta film in morem vam povedat da nama je bil s fantom zelo všeč. ***lep pozdrav*** Alenka

— Alenka
8.12. 2005 ob 11:55

FILMA SI ŠE NISEM OGLEDALA AMPAK SI GA BOM IN UPAM DA BO DOBER

— LARA
9.12. 2005 ob 9:03

Gartner ni porabil cele strani za svoj "intelektualni" komentar.

— tihi
9.12. 2005 ob 17:38

napišite prosim mal več za vsebino tega filma k drgač ni znimiv

— ajda
9.12. 2005 ob 17:41

kul film morm priznt

— karin
16.12. 2005 ob 12:13

Ja dons gremo gledat filmmm pa bomo vidl..kakšen je:)upam da cool ,ne mislim dajat 600 sit zastoj.hihi lool

— ANA
16.12. 2005 ob 19:05

film mi je bil ful zanimiv samo na koncu je blo nekak nelogično vse skupaj: kak ni nihče videl deklice...drugač pa ful vredi:)

— -_-
18.12. 2005 ob 22:42 zvezdica

noro hud movie, jst sm ga šla bl po naključju gledat in me je impresioniru.odličen scenarij in izvedba, pa huda igralska zasedba. če grizeš nohte, si jih prej polakiri z pelinom.

— sasa
23.12. 2005 ob 20:36 zvezdica

FILM POGREŠANA NA LETALU JE ZELO ZANIMIV IN PRIPOVEDUJE O ZELO NAPETI ZGODBI!!! Z PRIJATELJICO NISVA VEDELI KAJ BI SI OGLEDALI NA TO SVA SE ODLOCILI ZA TA FILM ! ČE BI ME KDO VPRASAL ČE MI JEŽAL ALI ČE BI ŠLA ŠE ENKRAT BI REKLA DA MI NI ŽAL IN DA ČE BI SE PONUDILA PRIOŽNOST BI SI ŠE ENKRAT OGLEDALA ! V GLAVNEM MI JE BILO "KUL" ZARADI IGRALCEV KI SE ZELO DOBRO VŽIVIJO V VLOGE DA POZABIŠ DA GLEDAŠ FILM IN SI PREDSTAVLAJŠ DA JE RESNIČNO!!! VEM DA SEM PREPOZNA A ČE SE ŠE KDAJ PORODI MOŽNOST ZA OGLED FILMA GA NE ZAMUDITE VRJAMITE NE BO VAM ŽAL!!! PAPA!!

— LINIKA
29.12. 2005 ob 16:59

ej ful ful d best.prow napet je k neweš kwa je res pa kwa ne...še posebi k ji rečejo da je njena hči že mrtva...ful dobr film,usem ga priporočam..tud če ne marate psihičew(smo mel take zrawn..pa jim je blo ful ušeč! ) pejte gledat!!! lp =)

— saskia
30.12. 2005 ob 9:46

čaw! ja men je biu film full ušeč, res sm čist navdušena... pa ful ma dobro zgodbo... k sm vidla da je hčerka tista pogrešana oseba na letalu sm si rekla oh.. zih bo spet tist običn film... sam so iz tega res hudo zgodbo naredl... res so tko prkazal k da je ona res že mal psihično bouna... mislm ceu film se sprašuješ kaj je res in kaj ni! MOJA OCENA JE 10:) SPLAČA SE OGLEDA. PS: ful ma dobr nauk... ne obsojaj po rasi...

— anja
30.12. 2005 ob 20:30 zvezdica

Sicer precej predvidljiv, vendar niti ne napačen film. Ljubše bi mi bilo, če bi vlogo jodie foster odigrala kakšna meni ljubša igralka, ampak ok, se jo da prebaviti. Zgodba ni nič posebnega, mislim da je vsem precej zgodaj jasno kdo je vpleten za vso zadevo, vendar je film vseeno gledljiv. Je pa res, da se mi zdijo po ogledu filma Nova v družini, vsi drugi filmi krepko bolj zanimivi! Ocena: 7/10

— Lenča
1.1. 2006 ob 22:44

Men je bil film ful ušeč. Sicr je ful čudn k noben ni vidu k jo je tisi tip udnesu. Pa cel film ne veš kva je res. Tko, da ful je zanimiv.

— Urška
1.1. 2006 ob 22:48

Men je bil film všeč. Je ful nepredvidljiv. Jz do zadnga nism vedla, da je on upleten. Dokler ni un une bombe uzev. Je pa res ful čudn k nuben ni vidu k je un tisto punčko odnesu. Drugač pa ful kul

— Lara
12.1. 2006 ob 20:13 zvezdica

Pričakovala sem tragično dramo,a se na koncu pokaže,da je cel film zares le triler.Primeren za vse,ki imate radi nekaj napetosti in čustev,zmešanih po holivudsko.

— PaiN
15.1. 2006 ob 0:53 zvezdica

... Začetk se mi je še obetavn zdel.. dokler ni tist varnostnik namestil eksploziva in smo vidl, da je punčka tm; po tistem je blo brezveze.. sm pričakvala kej bolj zapletenga x) konec pa srečen, brezvezen, všeč mi je bla edino fosterjeva prihajajoč iz megle =)

— ix-de
19.1. 2006 ob 23:13 zvezdica

se je zopet izkazala! Tkole rešiti "deklico ki izginja" pred hladnokrvno zverino! Hm,.finta ni najbolj izvirna, to je že treba reči. OK, plusi: "Jodie je vrhunska igralka in je obrtniško gledano skrajno profesionalno odglumila. V smislu filmske naracije še najbolj prepričajo prizori v Berlinu, pravzaprav tisti v najavni špici ( aviončki, prelivanje kadrov) narejeni zelo subtilno. Suspenza je še kar..." Sicer je film... no, ja . še kar nekako.bi rekel.kvalitetna plastika, ki hoče biti natur les ampak to pač, žalibog, ni.

— zlomk
20.1. 2006 ob 1:14 zvezdica

Film se mi je do takrat ko je Carson postavil eksploziv k Juliji zdel odličen.Veš čas se sprašuješ kaj je res,kaj ni,ali je bila punčka res na letalu ali ne,ali so Arabci,tudi Carson od vsega začetka izgleda malo sumljiv,...vglavnem psihično močan film.No ko pa Carson postavi eksploziv se vse skupaj sesuje,saj nam v sekundi razkrije vse,kar bi morali zvedeti šele na koncu.In od tega dogodka naprej film deluje le kot kaka zlajnana Hollywoodska akcija.Žal.Ne vem ali je scenaristu zmanjkalo časa,ali domišlije.Srečen konec me niti ne moti,ampak kot pravim,odličen film je po nepotrebnem postal pol ure pred koncem dolgočasen.Namesto da bi nas pustil v dvomih vse do konca.

— Peny
20.1. 2006 ob 6:43 zvezdica

za vse, ki so za kačami. Ja logično, da ni nihče videl, da je punčara izginila. Saj so bili vsi zmenjeni. Vsi potniki. Pa še pilot. Zakaj pa mislite, da je zahteval toliko gotovine. Pa še pol Berlina je moral izplačati. Edino ena stevardesa, tista ki je spremljala potnike, ni imela blage zveze, pa še to nisem čisto prepričana. Celo Jodie je, meni se zdi, vedela, samo je pozabila. Saj veste, pogreb, pa izguba drage osebe, pa šok... Tako izpade, da smo bili edini, ki niso imeli pojma, mi gledalci. Škandal! Ti moderni filmi nategujejo, da je veselje.

— Catherine Time
25.6. 2006 ob 17:15

Film govori o napeti zgodbi,ampak v takem stanju bi določene osebe lahko umrle ali bila psihično prizadete. Zato pa je to psihološki triler. Vreden Ogleda.

— klik
31.8. 2006 ob 16:06

tt film je fuuulll coll js sm ga gledala že 100×

— deja
22.11. 2006 ob 11:39

V FILMU MI JE NAJBOLJ UŠEČ KAKO SE JODY ODZOVE NA KAPITANOVA IN VARSTVENIKOVA MNENJA.ČE BI JAZ ODLOČA O DAJANJU OSKARJE BI TA FILM ZAGOTOVO DOBIL NAJVEČ OSKARJEV.

— maja
22.11. 2006 ob 11:41

FILM MI JE ZELO UŠEČ IN JE VREDEN OGLEDA

— maja
22.11. 2006 ob 11:47

se strinjam s nekatirimi kako to da punčke ni nihče videl ko so so odnesli v prostor za elektronsko opremo??? sicer pa je film ful kul in čeprow sm ga gledala že 10krat bi ga lahko še 10krat ker je zelo ZANIMIV.Najbolj zanimiv je konec.

— majchy
22.11. 2006 ob 11:51

film je ful zanč in bi ga lohko kr zbisli s videotek ... KKU TU D PUNČKE NI NOBEN VIDU???tu je moje največje uprašanje

— lolek
31.1. 2007 ob 21:04

Film me je res navdušil ker se mi je podobna usoda zgodila tudi meni in sicer z sinom sva odšla na potovanje v Australijo. Ko sva vzletela iz Frankfurta sem morala na WC ter sina pustila na sedežu. Ko sem se vrnila sina ni bilo več tam!. Nakar me je zagrabila panika! Začela sem se dreti po celem avijonu toliko časa dokler ni do mene prihitela stevardesa, ki mi je pomagala po telefonu priklicati sina! Film mi je bil res zelo ušeč ker sem lik razumela kako se počuti ter kaj preživlja. Judie Foster je odlična ter film predlagam vsem ker je poven akcije ter napetosti!

— .
23.7. 2007 ob 8:24

filma si še nisem ogledala, si ga pa zelo želim. Zgoraj sem prebrala nekaj o filmu in sem se odločila, da si ga še danes izposodim v videoteki. Komaj čakam da ga bom gledala.

— NICI
22.2. 2011 ob 14:04

gledala sem na poloviti ker sem potem mela obveznosti.bi mi gdo povedal kaj se zgodi na oncu in kje je deklica

P.S.
od Jodie Foster je dober film neil - divja ženska
prosim povejte konec in kje je bila deklica

— Anja
22.2. 2011 ob 15:31

jaz sem gledala samo malo kaj je bilo z punčko so ju ugrabili ali kje je bila?povejte prosim!

— Anja
27.1. 2013 ob 16:55

tist varnostnik jo je ugrabu pa skril nekam na letalo

— lolololo
31.7. 2013 ob 12:38

Všeč mi je ker je nepredvidljiv. Zelo me je navdušil. Varnostnik, ki jo je ugrabil je igral tako , da si vedel , da nekaj skriva. Na koncu pa dokaže, da ni nora in se skrije v neko omarico in ga razstreli torej letalo in varnostnika. Cel film je zelo zanimiv ker se dogaja na letalu. Mene bi panika zagrabila še bolj saj se nebi tako spoznala na letalo. Upam da bo še več takih filmov. Ocena 5

— ivy

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.