Kolosej
Film distribucije Continental Film

Pogodba s hudičem

akcijska grozljivka
Zaradi nasilnih prizorov filma ne priporočamo mlajšim od 13 let.
Na sporedu od: 7.12.2006, Kolosej Ljubljana
1h 37min / 97min
Leto: 2006
Država: ZDA
Scenarij: J. S. Cardone
Režija: Renny Harlin
Davnega leta 1692 so prvi naseljenci v Ameriki sklenili pogodbo s hudičem in v zameno dobili neverjetne moči, ki pa ob pretirani uporabi uničijo tistega, ki jih zlorablja. Njihovi potomci se v današnjem času pod vodstvom najmočnejšega Celeba skušajo naučiti obvladovati nadnaravne darove, toda srhljivi dogodki nakazujejo, da si nekdo želi prilastiti vso moč. Štiri prijatelje in njihove najbližje to pripelje v medsebojno sumičenje in divje boje, kjer zakoni fizike in narave ne obstajajo.

Leta 1692 je v naselbini Ipswich v Massachusettsu pet družin z nepojmljivimi močmi sklenilo zavezo molka.
Ena družina, ki si je želela še več, je bila izgana.
Njihova krvna linija je brez sledu izginila.
Do zdaj.

Predstavljajte si, da lahko storite vse, kar hočete.
A bolj ko to moč uporabljate, šibkejši postajate.

Vsebina

Na akademiji Spencer, internatu za vladajočo elito Nove Anglije, je lepote in privilegijev v izobilju. Pogodba s hudičem pripoveduje zgodbo o Sinovih Ipswicha, štirih študentih, zavezanih svetosti prednikov. Kot potomci prvotnih družin, ki so se naselile v Ipswichu v sedemnajstem stoletju, so se fantje rodili s posebnimi močmi. Ko se v mesto nepričakovano priseli peti potomec, se začno razkrivati skrivnosti, zaradi katerih je ogrožena zaveza molka, ki je družine varovala več stoletij.

Pogodba s hudičem je sodoben, vizualno zapeljiv seksi nadnaravni triler z vzhajajočimi zvezdniki.

O snemanju

"Veš, kaj bi se zgodilo, če bi kdo kdaj odkril resnico?"
- Evelyn Danvers, Pogodba s hudičem

Izjemni akcijski prizori in napetost so bili samo delni razlog, da se je predsednik Scream Gems Clint Culpepper začel zanimati za izvirni scenarij J.S. Cardona: "Hotel sem posneti Lost Boys za novo generacijo in prav s tem scenarijem sem to lahko storil." Producenta Toma Rosenberga pa so posebej pritegnili inteligentni podtoni scenarija, med drugim zasvojenost in občutek nepremagljivosti, ki ga izkusijo številni najstniki: "Na film lahko gledamo kot na čisti fantazijski triler, je pa lahko tudi svarilna zgodba za mlade ljudi," dodaja vodja Lakeshore Entertainment, ki je v zadnjem času produciral Punčko za milijon dolarjev Clinta Eastwooda in uspešno srhljivko Hudič v Emily Rose kot tudi Evolucijo 1 in 2. "Gre za pet prijateljev, ki imajo skupno skrivnost - vsi imajo 16 in 17 let - in so tik pred tem, da bi v celoti razvili svoje moči. Preostala družba se mora pokoriti fizikalnim zakonom, tem fantom pa se ni potrebno. Težava je le v tem, da se jim življenje skrajša, če bodo uporabili to moč, kar je lahko metafora za mnogo stvari."

Na Finskem rojeni prekaljeni filmski ustvarjalec Renny Harlin je bil od trenutka, ko je prebral scenarij, navdušen na projektom. Harlin je med drugim režiral četrti del More v Ulici brestov in Izganjalca hudiča: na začetku in se tako uveljavil kot prepoznavni avtor grozljivk, kot tudi režiser akcijskih uspešnic, kot je bil drugi del Umri pokončno.

"Ko sem bral Pogodbo s hudičem, se mi je zdelo, da takšne zgodne že dolgo nismo videli. V času filmov, kot je Harry Potter, smo vajeni čarovniških zgodb za otroke, a imeti nekaj takega za najstnike in odrasle, je nenavadno. Ponuja možnost analize zmožnosti, da lahko s svojimi močmi dosežeš vse, kar hočeš. Pritegnilo pa me je tudi dejstvo, da so ti mladi liki na pragu odraslosti, ko se moraš ukvarjati s težavnimi stvari in ko se ti življenje zelo hitro spreminja. Kot vsi se tudi oni želijo vključiti v družbo in živeti dokaj normalno... a ti fantje imajo še dodaten izziv, dodaten užitek in dodatno nevarnost, ker imajo magično moč."

Harlinu je bilo všeč tudi, da se je scenarij izognil predalčkanju: "Filmi običajno sodijo v točno določeno kategorijo - fantazijski, trilerji, komedije, grozljivke. Ta film pa zajema in združuje številne žanre. Torej gledate nekaj, kar je zelo vznemirljivo, zelo srhljivo in zelo temačno. To ni tipični triler."

Medtem ko v Hollywoodu zadnje čase pogosto posnamejo film po sodobnih stripih in grafičnih romanih (Hellboy, Sin City (Mestno greha) ter V is for Vigilante), so filmarji v tem primeru zamisel postavili na glavo. Izvirni scenarij J.S. Cardona je navdahnil štiri grafične romane Arona Coleita, ki je med drugim napisal uspešno serijo Crossing Jordan, in umetnika Toneja Rodrigueza, ki se je med drugim podpisal pod strip Violent Messiahs.

A čeprav je morda material idealen za strip, je Harlin izbral drugačno estetiko za prenos zgodbe na veliko platno. "Na splošno obstajata dve sloga filmov, posnetih po stripu," pravi režiser. "Eden je zelo barvit, prenasičen stripovski film, drugi pa precej temačnejši in bolj zamorjen. Mi smo oblikovali svoj slog, ki ne sodi ne v eno ne v drugo kategorijo, ampak ima svojo grafično podobo. Šlo je za zanimiv izziv - ustvariti svet, ki je fascinanten, temačen in drugačen, hkrati pa tozemski."

Precej preden je bil posnet prvi prizor, je Harlin skrbno zasnoval videz in vzdušje filma. "Renny je iz scenarija dejansko naredil knjigo," se spominja Rosenberg. "Risal je, iz revij rezal fotografije in jih dajal skupaj, da bi prikazal koncept filma od začetka do konca. Šlo je nekakšen grafični roman filma. Bilo je fantastično! In več kot izpolnil je vsako svojo obljubo."

O igralcih

Steven Strait (Caleb Danvers) je posnel filma Sky High in Undiscovered. Delal je kot maneken in veliko nastopal v gledališču. Piše tudi pesmi in je pevec skupine Tribe.

Trenutno snema prazgodovinski ep Rolanda Emmericha 10.000 B.C.

Sebastian Stan (Chase Collins) je nastopil v nadaljevanki Zakon in red ter v filmih The Architect (2006), Red Doors, Tony 'n' Tina's Wedding, The Education of Charlie Banks.

Laura Ramsey (Sarah Wenham) je posnela filme She’s the Man, Lords of Dogtown (Gospodarji Dogtowna), Venom in Cruel World. Nastopala je tudi v nadaljevanki The Days.

O režiserju

Renny Harlin je režiral filme Mindhunters, Izganjalec hudiča: na začetku, Mora v Ulici Brestov 4, The Adventures of Ford Fairlane, Umri pokončno 2, Plezalec, Otok piratov, Poljub za lahko noč, Globoka modrina, Driven ter produciral filme Rambling Rose, Speechless in Blast from the Past.

Komentarji

23.10. 2006 ob 21:38

ej če kdo reče da ta film ni dobr pol pa ne vem. že doug nism gledu tok dobrga filma. poglejte ga ne bo vam žau.res

— Alen
24.10. 2006 ob 14:07 zvezdica

Film je vreden ogleda. Dobra zgodba dobri efekti in zasedba igralcev. Ocena perfektno 5/5

— FajnFilm
2.11. 2006 ob 21:59 zvezdica

Ok.To ni ravno tisti pravi tip grozljivke ob katerih te naj bi vrglo iz stola od strahu.V bistu se to mogoče zgodi enkrat, pa še to lahko dober poznavalec fint grozljivk kar dobro predvidi.Torej ne pričakovat veliko.Pa tudi razpleti dokodkov in konca so dosti predvidljivi, tko da...Sama ideja filma je bila dobro izbrana,dokaj sveža, a nažalost mogoče premalo dodelana v žanr grozljivka.Je pa film nekaj posebnega sploh zaradi svojih efektov in vreden ogleda.

— Tinchy
3.11. 2006 ob 0:21

Meni je bil film ena boljših znanstvenih fantastik, je vreden oglede posebej zaradi efektov.

— Alden
5.12. 2006 ob 22:15

am ocena na imdbju je kar točna, mah bedna vsebina efekti še kar, akcije pa vse skup 10 min. Po domače škoda jurja pa še malo .Lp

— kr neky
7.12. 2006 ob 14:16

film je vreden ogleda ko bi le še kšn del biv tega filma ... saj neki na koncu tudi nakazuje na to res redno ogleda jez sm zelo zelo zadovolna in hvala Anteni da mi je omogočla da sm si ga med prvimi ogledala pa pa lep dan

— Maša
9.12. 2006 ob 16:48

filma se nisem gledla, vendar po vsebini in komentarjih sodeč mora film zažigat! pravijo da je grozn ampak ne tko da nemors pol vso noč spat! to jue ravno za mene. rada gledam grozljivke, vendar pa le tiste ki niso fejst grozne. film si bomk gotovo sla ogledat. kar bo, pa bo!!!

— cool grozljivka
9.12. 2006 ob 16:49 zvezdica

Ok.To ni ravno tisti pravi tip grozljivke ob katerih te naj bi vrglo iz stola od strahu.V bistu se to mogoče zgodi enkrat, pa še to lahko dober poznavalec fint grozljivk kar dobro predvidi.Torej ne pričakovat veliko.Pa tudi razpleti dokodkov in konca so dosti predvidljivi, tko da...Sama ideja filma je bila dobro izbrana,dokaj sveža, a nažalost mogoče premalo dodelana v žanr grozljivka.Je pa film nekaj posebnega sploh zaradi svojih efektov in vreden ogleda.

— No ja...
9.12. 2006 ob 16:50

vam povem... film je 100% vreden ogleda.

— taja
10.12. 2006 ob 1:05 zvezdica

Možje X. Zelo bedna, dolgočasna in s praznimi posebnimi efekti nafilana znanstveno fantastična grozljivka, kjer skupini štirih mladcev, štirih z nadnaravnimi sposobnostmi opremljenih potomcev pogodbe s hudičem, nagaja skrivnostna moč. Skrivni potomec, ki so ga prikrajšali za slavo. Neznani obrazi, blesava atmosfera, slab scenarij in efekti, ki ne rešijo ničesar.

— iztok gartner
10.12. 2006 ob 16:25 zvezdica

Ja film defenitivno ni bil kar sem pričakovala. Na začetku nisem razumela nič! Zgodba je bila povedana nekako na pol, šele na koncu je vse dobilo smisel... Nevem kdo se jo je spomnil poimenovati grozljivka, ker to več kot očitno ni! Samo en prizor je bil dokaj grozen in to je bilo vse! Igralska zasedba je bila dobra, efekti tako-tako. Malo me je spominjalo na čarovnice. Škoda denarja za tak film.

— anchee
11.12. 2006 ob 18:49 zvezdica

Sam tkole bom rekla, ce ne bi bilo scen z bazena, bi rekla da je bil film zanic. Zgodba predvidljiva, nezapletena, scene nefascinantne, edino kar prispeva plus so igralci, ki imajo izredno mikaven stas... Skratka, ce zelite soft peeting, go! Sicer pa odsvetujem!

— TeA :)
13.12. 2006 ob 8:36

nevem zakaj film tako šinfate...saj meni se je zdel čist vredu...če slediš zgodbi veš zakaj se gre...ne morejo pa vsega razkriti takoj na začetku, saj bi bilo nezanimivo...ok res ni tista tipična grozljivka...ampak men je cool...

— krneki
15.12. 2006 ob 1:15

Moram pohvaliti film. Ni nikakršna grozljivka ampak super efekti in vse to. Pa super igralci kjer si lahko ženske spočijmo učke ;) Vredno ogleda. ampak še vseeno čakam kako tako grozljivko, ki te vrže iz stola... če kdo pozna kak naslov take grozjivke bi ga prosila...

— Pika
18.12. 2006 ob 12:27

ka nj rečem filim je zakon, glih tko kukr Caleb. film je res vreden ogleda. že dolgo ni bilo tako dobrega kot je ta in s to vsebino. res mam rada filme s to tematiko vendar so skoraj vse narete na isti oz. podoben način. in ta film je dokazu da je lahko kej več. ocena MEGA +10

— renata
18.12. 2006 ob 12:38

zasledila sem tvoj komentar, se strinjam. nisi pustila meila tko d ti kr prek tega pišem. zanimal te je še kak naslov... tle je enepar filmčkov: Cup of my blood, Constantine, The devils reject, Otroci koruze. no to jih je enepar niso full strašen sam ti da pa mal straha v kosti...;) mej se

— renata
19.12. 2006 ob 16:52

Plitek film. Tudi za navdušence scfi ni primern. Film priporočam najstnikom, ki si želijo mal adrenalina in jim je vseeno četudi je film bedn:)

— killroy
27.12. 2006 ob 18:13

fulll fajn

— ,
31.12. 2006 ob 10:10

Super film plus super tipčki infilm je božanski. Punce, odidite ga gledat same, čeprav bi se nekaj akcije našlo tudi za fante. Super efekti, dober začetek.

— Ivy
2.1. 2007 ob 20:11

film pravi res neverjetno je tak da priporočam ogled vse je fajn najboljša pa je muska:D tak da soundtrack si pa le potegnte dol

— veso
5.1. 2007 ob 9:09

Film kot tak se mi ni zdel nič posebnega. Zgodba je brez pravega "vrhunca"... Film je, glede na to, da je grozljivka, zelo gledljiv. Drugače pa so efekti ob koncu filma kar vredu...

— Brinca
13.1. 2007 ob 7:25

Najbolshi fiŁm.Če ma gdo kej proti je pa *.ŁoŁ

— uŁban
27.1. 2007 ob 13:50

Lahko rečem za tiste, ki film odsvetujete Bla bla bla. Men se je zdel cel film super. Res je, da je kolosej malce kriv za razočaranje nekaterih oboževalcev grozljivk, ker je napisal da je akcijska grozljivka, kar ni res. Ta film NI GROZLJIVKA. Je pa akcijsko-romantičen triler. Vendar je vseeno odličen, ima dobro zgodbo, dobre efekte pa tud lepe, mlade igralce. Tako, da res ne vem zakaj film odsvetujete. Če ni grozljivka, čeprav piše da je, še ne pomeni da ni vredno ogleda. Po mojem mnenju je ta film odličen in vreden ogleda. Je pa 10 krat boljši kot pa npr. Harry Poter. Tako, da dam temu filmu The Covenant najvišjo oceno in ga priporočam vsem tistim, ki gledajo radi akcije, avanturne filme, malce romantične filme in trilerje.

— Nadyka
22.2. 2007 ob 10:29

joj on blont ko ma kratke lase pa ta glavni igralc sta tak hottt

— suska
1.7. 2007 ob 23:42 zvezdica

Moje mnenje glede tega filma je še vedno odlično, četudi sem ga gledala pred kar nekaj časa. Ni ravno grozljivka, ampak kljub temu zanimiv in ogleda vreden film. Všeč so mi igralci in dogajanja v samem filmu. Meni osebno je film zelo dober in ga priporočam ;). Zanimiv je predvsem začetek zgodbe..

— tmala*
24.3. 2009 ob 15:56

Ja cool film..Čeparav sm ga zj mal bol pozn gledla :D

— Fia
7.6. 2014 ob 0:22

Žalostno je, da se kvaliteta filma meri po količini razvitih primerkov moškega spola in razkritih primerkov ženskega. To NI kvaliteten film.

— Dr. Film
24.6. 2014 ob 23:29

Reid Garvin je hud <333333 ( oni blond igralec) :$$$$

— xy

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.