Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Počutim se lepo

I feel pretty
komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 19.4.2018, Kolosej Ljubljana
1h 33min / 93min
Leto: 2018
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Abby Kohn in Marc Silverstein
Renee Bennet (Amy Schumer) ve, kako se dekle povprečnega videza in z nekaj kilogrami preveč počuti v okolju, kjer so ideali postavljeni visoko in kje nisi nič, če tvoja postava in videz nista vedno brezhibna. Vse dokler se med padcem s sobnega kolesa v telovadnici močno ne udari v glavo, kar povzroči nenavadni obrat, ki debelušni Renee v trenutku spremeni življenje. In perspektivo. Zdaj je najbolj čudovito in sposobno bitje na celem planetu - v ogledalu komaj prepozna svojo novo postavo, brezhibno polt in bujno pričesko. Njen novi videz, rastoča samozavest in uglajenost pa imajo samo eno pomanjkljivost, ki pa se je novopečena lepotica sploh ne zaveda. Vsi drugi jo namreč še vedno vidijo v njeni stari debelušni podobi, kar je povod za nešteto smešnih zapletov. Čeprav se vse dogaja le v njeni glavi, ji z na novo pridobljeno samozavestjo začne uspevati nemogoče - njena lepa šefinja je naravnost očarana, ima novega fanta in kup povabil na najbolj prestižne zabave. Svet je zdaj čudovit, a na žalost nobena čarovnija ne traja večno.

V svetu, kjer so lepotni ideali postavljeni visoko, si dekle povprečnega videza in z nekaj kilogrami preveč težko najde svoje mesto. A po nesrečnem spletu okoliščin se počuti kot najlepše dekle na svetu, postane izjemno samozavestna in sposobna marsičesa. V glavni vlogi prikupne debeluške bo v komediji Počutim se lepo nastopila Amy Schumer, ki jo večinoma poznamo kot komedijantko. Sicer vsestranska Amy, saj je delala že kot producentka, scenaristka, igralka, pa tudi režiserka, se je tokrat prelevila le v igralko, ki se ji svet postavi na glavo. In to na bolje.

Komedijo sta režirala in zanjo napisala scenarij Abby Kohn in Marc Silverstein, ki sta se izkazala za zelo uspešen tandem, saj sta skupaj napisala scenarij za več uspešnih romantičnih komedij, med njimi Razgibano življenje samskih, Zaobljuba ljubezni, Mu pač ni do tebe in Valentinovo.

O ZGODBI:

Dekle povprečnega videza Renee Barrett (Amy Schumer) ima težave s samozavestjo in se zaveda, da ni med najbolj privlačnimi ženskami. Ko se v telovadnici pri padcu s sobnega kolesa močno udari v glavo, se ji v trenutku spremeni življenje. V ogledalu komaj prepozna svojo novo brezhibno postavo, lepo polt in bujno pričesko, skratka prepričana je, da je manekenka. Njena samozavest je tako visoka, da se brez kančka dvoma, strahu in truda loti vsega, kar ji pade na pamet. Samozavest ji pomaga tudi pri ljubezni, saj spozna fanta, dobi razgovor za službo in se celo udeleži tekmovanja v bikinkah. A njen novi videz in rastoča samozavest imata le eno pomanjkljivost, ki se je novopečena lepotica sploh ne zaveda - vsi drugi jo namreč še vedno vidijo v njeni stari debelušni podobi. A nič ni večno in njena perspektiva kmalu ne bo več enaka...

ZANIMIVOSTI:

  • Scenarista Abby Kohn in Marc Silverstein ter producenti so za glavno vlogo imeli v mislih prav Schumerjevo, slednja pa je že snemala druge projekte. A ko je prebrala scenarij, se je takoj navdušila in pogodba za snemanje je bila v nekaj dneh podpisana. Pri komediji Amy sodeluje tudi kot producentka.
  • Amy Schumer se kljub odvečnim kilogramom zelo dobro počuti v svoji koži. Če se kdo šali na račun njene teže, jo to zelo razjezi. Sama namreč pravi, da je točno tam, kjer mora biti.
  • V komediji sta skupaj zaigrali igralki Michelle Williams in Busy Philipps, ki sta v resničnem življenju najboljši prijateljici, skupaj pa sta igrali že pred leti v najstniški seriji Simpatije (Dawson's Creek).
  • Igralka Busy Philipps in scenarist/režiser Marc Silverstein sta poročena in imata dve hčerki.

 

Komentarji

27.4. 2018 ob 18:51

Trailer se mi je sprva zdel površinski, a sam film je zastavljen veliko bolj poglobljeno, kot izgleda na prvi pogled. Bravo ustvarjalcem! In ja, vsekakor je VREDEN OGLEDA!

— Jesse45613

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.