Kolosej
Film distribucije Fivia

Plesna terapija

romantična komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 9.8.2018, Kolosej Ljubljana
1h 51min / 111min
Leto: 2017
Jezik: angleščina, francoščina
Scenarij: Meg Leonard, Nick Moorcroft
Snobovska in zadrta 'lady' Sandra po skoraj štirih desetletjih zakona odkrije, da jo cenjeni soprog že dalj časa vara z najboljšo prijateljico. Pretresena ga zapusti in poišče (ne tako zelo) varno zavetje pri odtujeni starejši sestri Bif (Celia Imrie). Sestri si ne bi mogli biti bolj različni, saj je Bif boemska, svobodomiselna, neposredna, dovzetna le za serijske zmenke in predana zgolj svojim nenavadnim načelom. Toda stvari se obrnejo drugače, kot bi pričakovali in kar Sandra (vsaj njej se tako zdi) potrebuje: nerada prepusti Bif, da jo zvleče v njen amaterski plesni tečaj, kjer se sčasoma le postavi na (plesne!) noge in odkrije … ljubezen. Film s celo vrsto cenjenih zvezdniških imen angleškega filma in odrskih desk Imeldo Staunton, Celio Imrie, Timothyjem Spallom, Joanno Lumley in Davidom Haymanom je Plesna terapija (Finding Your Feet) sijajna, smešna sodobna komedija, ki ogreje srce, in zgodba predvsem o tem, da za nov začetek ni nikoli prepozno.

JOANNA LUMLEY (Jackie)

je s preko stotimi vlogami v televizijskih in kino produkcijah, vključno v kultnih serijah sedemdesetih (The New Avengers in Mistral's Daughter) ena najbolj znanih britanskih igralk. Lik Pettsy, ki ga je igrala v BBC-jevi komediji Absolutely Fabulous, je postal znan po vsem svetu. Je dobitnica več BAFTA nagrad, med njenimi številnimi filmskimi vlogami pa izstopajo: The Curse Of The Pink Panther, Shirley Valentine, Funny Bones, Cold Comforth Farm in James The Giant Peach. Pred kratkim časom je igrala tudi v filmih Volk z Wall Streeta (2013), Kar hočeš (2015), Ob tebi (2016),…

TIMOTHY SPALL (Charlie)

je kot igralec še najbolj povezan z režiserjem Mikeom Leighjem, z njim je sodeloval tako na odru kot pri filmu. Spall je se posebno močan vtis naredil v Leighjevem filmu Lise is Sweet , kjer je igral vlogo družabno nerodnega gurmanskega kuharja, in v filmu Skrivnosti in laži (1996), kjer mu je vloga portretnega fotografa z zakonskimi težavami prinesla nominacije za nagrade tako pri Britanski akademiji kot pri Londonskih filmskih kritikih. Debitiral je leta 1979 v stranski vlogi v Quadrophenii skupine Who in naslednje desetletje delal tako na odru kot pri filmu. Intenzivno je nastopal z Royal Shakespeare Company in Royal National Theatre ter uspešno nastopal na TV, kjer mu je vloga g. Venusa v BBC-jevi produkciji Dickensovega dela Our Mutual Friend prinesla nominacijo BAFTA za najboljšega igralca. Za njegov prispevek umetnosti je Spallu kraljica Elizabeta za novo leto 1999 podelila odlikovanje OBE.

IMELDA STAUNTON (Sandra)

je ena izmed najboljših britanskih gledaliških in televizijskih igralk. Zaigrala je v številnih celovečercih, med drugim v Shakespeare in Love, Sense and Sensibility, Crush, Much Ado About Nothing in Peter's Friends. Na malih zaslonih smo jo videli v dramah Cambridge Spies in David Copperfield. Za svoje gledališko delo je prejela tri prestižne nagrade Olivier in sicer dve v kategoriji za najboljšo stransko igralko z igrama The Corn Is Green in A Chorus Of Disapproval ter v kategoriji za najboljšo igralko v mjuziklu z Into the Woods. Na gledaliških odrih je navdušila še z vlogami v Guys And Dolls, The Beggar's Opera, Schweyk In The Second World War, Life X 3, Uncle Vanya, Habeas Corpus, Calico.

RICHARD LONCRAINE (režiser)

je eden najbolj priznanih britanskih režiserjev. Leta 2004 je režiral romantično športno komedijo Wimbledon, v katerem sta zaigrala Kirsten Dunst in Paul Bettany. Režiral je še filme, kot so Richard III, v katerem je igral Ian McKellen, The Missionary, v katerem smo lahko videli Michaela Palina, Bellman and True, črno komedijo Brimstone & Treacle, Full Circle. Leta 2006 je posnel film Požarni zid s Harrisonom Fordom, leta 2009 pa biografsko pustolovsko komedijo Moja edina z Renee Zellweger. Za televizijo HBO je režiral z BAFTO, emmyjem in zlatim globusom nagrajeni film The Gathering Storm, v katerem sta igrala Albert Finney in Vanessa Redgrave.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.