Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Plazenje

Crawl
grozljivka
Podnapisi
Na sporedu od: 18.7.2019, Kolosej Ljubljana
Leto: 2019
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Michael Rasmussen, Shawn Rasmussen
Režija: Alexandre Aja
Ko njen rodni kraj na Floridi zajame orkan, Haley (Kaya Scodelario) ne upošteva navodil o evakuaciji, temveč se odpravi iskat svojega pogrešanega očeta (Barry Pepper). Najde ga težko poškodovanega v kletnih prostorih družinske hiše, oba pa hitro zajame poplavna voda. Ker časa zmanjkuje, da bi ubežala nevihti, ki je vedno močnejša, Haley in oče kmalu ugotovita, da je naraščajoča voda še najmanjša njuna skrb. V hišo namreč zaplavajo aligatorji…

Če vas ne bo pokončala nevihta, vas bodo pa oni. To poletje se bo namreč v kinematografe priplazila resnično grozljiva grozljivka z naslovom Plazenje (Crawl), ki prikazuje nenavadno zgodbo o napadu aligatorjev med divjanjem orkana.

Grozljivko je režiral Alexandre Aja (Opazujemo te), producenti pa so Sam Raimi (Zlobni mrtveci, Ne dihaj!), Craig Flores (300), in Alexandre Aja. V glavnih vlogah zaigrata Kaya Scodelario in Barry Pepper.

ZANIMIVOSTI O ALIGATORJIH:

  • Prvi aligatorji so se pojavili pred 37 milijoni let.
  • Aligatorji lahko vidijo v temi, svoj plen tako lahko izsledijo v popolni temi.
  • Aligatorji zelo hitro plavajo, dosežejo lahko hitrost več kot 32 kilometrov na uro.
  • Aligatorjeva čeljust ustvari 1342 kilogramov pritiska, kar je najmočnejši ugriz kadarkoli zabeležen pri živi živali.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.