Kolosej
Film distribucije 2i Film

Planetarij

misteriozna domišljijska drama
Podnapisi
Na sporedu od: 22.12.2016, Kolosej Ljubljana
1h 45min / 105min
Leto: 2016
Država: ZDA, Francija
Jezik: angleščina
Scenarij: Rebecca Zlotowski, Robin Campillo
Sestri Laura in Kate se preživljata z nastopi, v katerih domnevno komunicirata z duhovi. Ko si njuno predstavo v Parizu ogleda vplivni producent André, je nad nadnaravno izkušnjo tako navdušen, da se odloči sestri spremeniti v filmski zvezdi. Laura izkoristi imenitno priložnost in brez pomisleka sprejema darila, s katerimi ju André obsipava, Kate pa želi z njunim mecenom vzpostavi globljo duhovno vez. Ljubosumje in tekmovalnost skrha sestrske vezi, pojavljajo pa se tudi vse glasnejši pomisleki o resničnem ozadju njunih izjemnih sposobnosti.

Film Planetarij je umeščen v Pariz sredi tridesetih let prejšnjega stoletja, ko se je v Evropi pripravljala vojna. Dve sestri ameriškega rodu potujejo po Evropi, kjer pred navdušeno publiko na odru izvajata seanse z duhovi umrlih. Ko mlajša Kate komunicira s preminulimi, starejša sestra Laura zadolžena je za poslovno plat dogodka. Njuni spektakularni nastopi pritegnejo pozornost pomebnega filmskega producenta Andréa Korbena, ki sestri angažira v svojem novem in ambicioznem projektu. Laura in Kate se znajdeta v vrtiljaku emocij v katerem se prepletata umetnost in kultnost in kmalu je nemogoče ločiti realnost od iluzije.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.