Kolosej
Film distribucije KOLOSEJ - REIT investicije, d.o.o.

Planet samskih

romantična komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 21.4.2016, Kolosej Ljubljana
2h 16min / 136min
Leto: 2016
Država: Poljska
Jezik: poljščina
Scenarij: Sam Akina, Jules Jones, Mitja Okorn, Urszula Antoniak idr.
Režija: Mitja Okorn
Slovenski režiser nepozabne božične romantične komedije Pisma Sv. Nikolaju predstavlja novo zabavno ljubezensko uspešnico, v kateri spremljamo čustveni vrtinec med romantično učiteljico glasbe Anjo in zabavljaškim televizijskim voditeljem Tomekom. Očarljiva Anja skuša preko spleta najti sorodno dušo in ko po naključju spozna priljubljenega Tomeka, ji ta predlaga, da bi njene zabavne ljubezenske peripetije upodobila v njegovi satirični lutkarski oddaji. Serija postane velika uspešnica, toda ko Anja nepričakovano spozna na videz popolnega moškega Antonija, se Tomek znajde pred nezavidljivo izbiro med lastno kariero in priznanjem iskrene ljubezni.

Planet Samskih, nova komedija Mitje Okorna, režiserja uspešnice Pisma sv. Nikolaju, vas bo navdušila z obilico humorja, iskrivimi dialogi, presenetljivimi preobrati in ganljivimi prizori.

V glavnih vlogah nastopata Maciej Stuhr (Pisma Sv. Nikolaju) kot priljubljeni TV voditelj Tomek in prelepa Agnieszka Więdłochę kot romantična učiteljica glasbe Anja. Po naključnem srečanju Anja in Tomek skleneta nenavadni dogovor in ljubezensko življenje mlade učiteljice čez noč postane rdeča nit Tomekove oddaje. Anjine zmenkarske prigode Tomek v oddaji poustvari v lutkovnem skeču, ki navduši občinstvo pred TV ekrani. Simpatičnema igralcema na velikem platnu delajo družbo še drugi poljski zvezdniki - Tomasz Karolak (Pisma Sv. Nikolaju), Danuta Stenka, Paul Domagala, Tomasz Karolak, Veronica Książkiewicz, Catherine Bujakiewicz, Piotr Glowacki in Ewa Blaszczyk.

Anja je očarljiva, romantična, na prvi pogled sramežljiva učiteljica glasbe, ki prek spletnih zmenkov neutrudno išče svojo sorodno dušo. Tomek je voditelj najbolj priljubljene in kontroverzne TV oddaje v državi, ki na vsako situacijo odgovori s ciničnim humorjem. Ženske si želijo biti z njim, moški mu želijo biti podobni. Posmehuje se vsemu in vsem. Ravno, ko išče temo svoje naslednje oddajo, na Valentinovo po naključju sreča Aniio in najde navdih v njeni nepopravljivi romantični naravi. Po Anjini podobi ustvari nov lik, ki izzove buren odziv gledalk in gledalcev, zato ji predlaga, da bi njene zmenkarske izkušnje uporabil kot snov za svoje lutkarske parodije. Oddaja čez noč postane prava uspešnica, Tomek in Ania pa se kot sodelavca izvrstno ujameta. Ko Anja nekega dne nepričakovano spozna popolnega moškega - čednega in pozornega Antonija (Michael Czernecki), mora Tomek pod pritiskom vodje medijske hiše Oktawie (Ewa Blaszczyk) rešiti oddajo pred neizbežnim koncem.

Izjava producentov

Čeprav se več let ukvarjava z organizacijo festivalov neodvisnega filma, nama je bila produkcija romantične komedije pravi izziv – ne le da sva se prvič preizkusila v produkciji komercialnega filma, izbrala sva si tudi enega najbolj zasmehovanih žanrov – romantično komedijo. Zanimalo naju je, če lahko na poljskih tleh zraste projekt, ki bi se lahko meril s priljubljenimi britanskimi naslovi – Vse o fantu, Notting Hill in Pravzaprav ljubezen.

Sklenila sva, da mora biti kreativni producent kot gonilna sila prisoten in aktiven na vseh stopnjah tega projekta. Natanko sva vedela, kaj hočeva, zato sva k projektu pristopila neprizanesljivo in brezkompromisno. Preostalo nama je le še vprašanje, kdo bo zmogel realizirati vse najine zamisli. S scenarijem smo se ukvarjali leto in pol in v tem času večkrat zamenjali ekipo sodelavcev in scenaristov. Scenarij Urszule Antoniak Planet Single je bil napisan v angleščini in čeprav nama je bilo izhodišče všeč, sva menila, da ga je potrebno prirediti za poljsko občinstvo. Z avtorico scenarija, dvema ameriškima scenaristoma, kanadskim dramatikom, mladim piscem iz Krakowa in nadarjenim slovenskim režiserjem smo ustvarili ekipo, ki je v dolgih urah sestankov prek Skypa navsezadnje poiskala rešitev. - Radosław Drabik & Michał Chaciński

Komentarji

24.4. 2016 ob 21:20 zvezdica

Prekrasen film, tako čist in tako življenjski..večplasten, razmišljujoč, zabaven...ko jokaš in se hkrati smeješ...vredno je biti iskren najprej do sebe in potem do drugih in imeti pogum priznati svoje napake...vredno je verjeti v ljubezen...

— Bety
24.4. 2016 ob 22:26 zvezdica

Film je res odličen, čeprav sloni v glavnem na dialogih so le ti tako realni in življenski, da to kvečjemu pripomore, da je ravno zaradi njih film vsebinsko tako dober.
Vsebina je še kako aktualna in opozarja na način življenja, kakršega živimo mnogi izmed nas še najbolj pa je to problematično med mladimi.
Igra vseh igralcev je na visoki ravni, prav nihče posebej ne izstopa, čeprav vemo kdo sta glavna protagonista.
Ponovno se sprašujem kaj smo mislili takrat ko smo spustili tako izvrstnega in genialnega režiserja Mitjo Okorna, da je odšel v tujino. Že zdaj se veselim še kakšnega njegovega filma, pa čeprav bo poljski me to sploh ne bo motilo.
Toplo priporočam vsem generacijam, smejali se boste in čustvovali, mene se je film zelo dotaknil.

— Brane
24.4. 2016 ob 23:18

Lahkoten, nepredvidljiv, zabaven, zivljenjski film, ki te zapelje od smeha do solz. Film ki spada v kategorijo MUST SEE!

— Rea
25.4. 2016 ob 8:54

Film je fenomenalen, odličen, gledalcu vzbudi zanimanje in ga drži do zadnje minute, zbuja vse čute, gledalec doživlja razpon od iskrenega smeha do joka. Definitivno film leta! Priporočam!

— gost
26.4. 2016 ob 7:02

ta film izgleda obetavno!
Okorn zna!

— Leone
27.4. 2016 ob 15:33

ma zakon film! ;) priporočam ogled, dosti smešnih prizorow

— fejky
28.4. 2016 ob 9:22

Mitja Okorn je Car. Naredil je vrhunski film, ki je življenski in zelo aktualen ta čas. Car je moral oditi v tujino da je uspel. V tej zatohli kloaki itak ni dobil davkoplačevalskega denarja od Majde Širce, to dobijo že izbrani "umetniki", ki naredijo "umetniški" zmazek brez dodane vrednosti. Res se je za zamislit!

— Zaskrbljeni
28.4. 2016 ob 16:23

Filma je zanimiv in vesela sem, da imamo Slovenski takšnega mojstra. Okorn res zna. Sem prvič doživela, da so ljudje dvorani na koncu ploskali, kot v gledališču. To je bilo v Celju.

— Dita
28.4. 2016 ob 19:45 zvezdica

26. 4. je v kolesju v Lj ob koncu filma zavladal bučen aplavz! Res neverjeten film, spravi te do smeha in solz... Sem pa prvic v kinu dozivela, da bi dvorana ploskala!

— Nani
29.4. 2016 ob 15:26

Imam visoke standarda, vendar ta film priporočam!:)

— pero
29.4. 2016 ob 22:00 zvezdica

Tudi pri nas se je zgodilo, da smo nekateri kar zaploskali,kajti film, ta in prejšnji od Mitja so fenomenalni. Kljub vsem zapletom in prepletom, žalosti in veselju, na koncu gleda z optimizmom naprej. To so odlična sporočila, ki jih pusti Mitja, sploh, ko uporabi tudi Prešerna in Tačka v filmu. Bravo in velik poklon.

— Tana
30.4. 2016 ob 10:41

Odličen film! Res priporočam ogled! :)

— Ema
30.4. 2016 ob 18:54

Ha! pa ste ga res pogledal do konca? Midva sva in sva edina, ki sva šla zadnja iz kina in se smejala ko dva pečena mačka. A maš čas da še to doživiš?

— Pika in Poki
1.5. 2016 ob 21:24

Če se odločate, ali bi si ogledali film Planet samskih, ste najbrž dosedaj živeli v džungli in so vam ravnokar predstavili tehnologijo filma; VSI smo ta film že videli, razen vas. Zatorej vas lepo naprošam, da hitro stopite v kino in kupite vstopnico. Gre namreč za eno tistih klasik, ki ima vse sestavine uspešnice; ne le v finančnem, temveč predvsem v psihološkem smislu.

Pričujoča komedija vas namreč nikakor ne bo pustila ravnodušnih, poglavitna sporočila modrosti pa so podana na naraven in spontan način.

Se še spomnite Macieja Stuhla? Prav on je tisti, ki je naravnost žarel v vlogi radijskega voditelja v filmu Pisma Sv. Nikolaju in tudi tokrat izbira igralcev ne bi mogla biti bolj popolna.

Tu moram dopolniti Branetov komentar: res je, igra VSEH igralcev je na zelo visoki ravni! Kaj je razlog? Kadar vsi igralci vrhunsko igrajo, pomeni, da je bil na delu vrhunski režiser, ki je uspel izvabiti iz njih vse najboljše. Tu ne gre za naključja.

Opomba za Nani: 26.4.2016 ni edini datum ali projekcija tega filma, ko je vsa dvorana zaploskala. Aplavzi so po projekcijah tega filma redno na sporedu.

Ob ogledu mojstrske komedije, ki ne le, da se postavlja v bok ameriškim presežkom tega žanra, temveč jih tudi nadvlada, gledalci enostavno MORAJO zaploskati, ko na koncu zagledajo ime režiserja, našega Mitje Okorna.

Pustimo vprašanja, zakaj slovensko ministrstvo za kulturo ne dovoli Slovencem izražati svoje kulture. Rajši se ozrimo na tiste posameznike, ki situaciji kljubujejo in z vsem srcem izražajo svoj talent, četudi so zato primorani oditi v tujino. Na tem mestu moram v imenu Slovencev napisati sledeče:

Spoštovani Mitja Okorn!

Menim, da ni potrebno posebej poudarjati, da je pričujoči film, ki ste ga režirali, mojstrovina. Ker filme vedno režirate v skladu z ritmom tistega notranjega občutka, ki vas nezmotljivo vodi, vaši filmi niso umetno blago, temveč vstanejo pred gledalcem kot organska, živa podoba; njihova mogočna sporočila pa se za vedno vtisnejo v srce gledalca.

Slovenci in slovenska država smo že dolgo dva popolnoma ločena pojma. Zatorej vas iskreno naprošam, spoštovani Mitja, da razmislite o tem, da bi kdaj posneli še kak film s slovenskimi igralci, v slovenskem jeziku. Ne za državo, temveč za njene ljudi. Za NAS, ki potrebujemo dobre slovenske umetnike in razvoj slovenske umetnosti - bolj, kot kdajkoli prej.

V imenu Slovenije vas prosim odpuščanja. In v imenu Slovencev vas vabim, da svoj talent uporabite za odrešitev in kulturno osveščenost ljudi, ki vas neizpodbitno potrebujemo. Radi vas imamo. Zelo.

Vedno Vaši Slovenci

— jesse45613
5.5. 2016 ob 11:10 zvezdica

Odličen film, eden najboljših, kar sem jih gledal do sedaj. Od smeha do solz, vse je v njem. Ta film se lahko kosa s katerikolim visokoproračunskim hollywoodskim filmom, v katerem nastopajo slavni in pregrešno dragi zvezdniki. Upam, da ne bo prehitro utonil v pozabo. Bravo, Poljaki!

— Aljaž
8.5. 2016 ob 7:28 zvezdica

Kakšna lekcija Življenja, kakšna sporočilnost je ta film in v koliko ogledalih se lahko človek prepozna! Noro. Povedano preprosto in humorno, fantastično prikazano.
Sprememba je v meni..koliko stvari okoli sebe sploh ne znam/zmorem videti.
Mitja..vse spoštovanje in globok poklon!

— TinKa
9.5. 2016 ob 1:45

Film je enkraten,, realen življenjski poln humora in sporočil. Vreden ogleda.

— Goga Dekleva
12.5. 2016 ob 15:37

zelo simpatičen film, ena boljših romantičnih komedij. poleg tega je zanimiv tudi zaradi poljskega jezika. paše malo spremembe, da ni vedno angleščina.

— jaz
15.5. 2016 ob 9:58

Nad filmom navdušena. Sem si ga kar večkrat pogledala. Zabaven, smešen, resen, vse ob enem in še s sporočilom. Bravo Okorn!

— Ina
19.5. 2016 ob 14:53 zvezdica

Zelo sem uživala ob ogledu. Velikokrat sem mi je zahotelo glasno reči bravo, pa to v kinu ni ravno dobrodošlo, Okoren ustvarjaj naprej, kjerkoli na svetu boš snemal, nam bodo podnapisi omogočili, da sledimo tvojemu geniju.

— Taja
3.6. 2016 ob 0:20

1 Okorn = 10 Širc

— Aton
11.6. 2016 ob 23:28

Vrhunski režiser, vrhunski film! Čestitam vam, gospod Mitja Okorn in tako vam, kot tudi nam, privoščim še veliko tako "človeku prijaznih" filmov!

— Damjana
15.7. 2016 ob 22:05

Bravo Mitja, polepša ti dan ko vidiš ta njegov film. Eden najboljših filmov ki sem jih videl v zadnjem času. Super

— Vojko
11.8. 2016 ob 0:02

Čudovit film in pika. Smeh in jok, žalost in sreča, ljubezen in sovraštvo, vse v enem in hkrati na dveh ločenih straneh. Ni mi bilo težko gledati, saj je zgodba povezana, smešna in realna. Ob ogledu sem točila solze sreče in žalosti ter hkrati aplavziram vsem!!! Že zeloooo dolgo se nisem imela tako super! Še najbolj pa me je pritegnilo to, da nikoli nisem mogla razvozlati kaj se bo zgodilo naprej (mislim na te manjše dogodke), seveda se ve, da je v romantični komediji lep konec (le je ni ... sicer je drama :D). Še enkrat - ODLIČEN FILM! Kapo dol!

— Tina
11.9. 2016 ob 11:40

Tako fenomenalnega filma si sploh še nisem ogledala. Film, ki v tebi obudi toliko iskrenih čustev, od smeha, razmišljanja, solz, vse v enem. Ko preprosto uživaš v gledanju filma, vskršavaš dogajanje zgodbe na platnu, predstavitev (ponazoritev) družbe, prisrčna igra vsakega posameznega igralca in ko na koncu odideš iz dvorane z nasmehom, globokimi mislimi in pozitivnemu sporočilu na koncu filma, je Mitja Okoren dosegel namen ter vsem nam v dvorani pustil pečat. Pečat življenja.

— F.R.
13.9. 2016 ob 8:14

Film ponižuje ženske in jih prikazuje kot lahek plen moških. Družinsko življenje je povsem razvrednoteno. Tudi zmenki so prikazani precej neokusno. Se mi zdi, da bi lahko pokazali, kaj bolj pozitivnega, kar bi dvigalo duha obiskovalcev.

— Jasna
3.2. 2020 ob 13:16

O, ti Jasna, ti (13.9. 2016 ob 8:14)... s katerega planeta si pa ti padla... ;/

— Zvone

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.