Kolosej
Film distribucije Fivia

Plačanci

akcijska avantura
Najelitnejša zasedba akcijskih super junakov v enem filmu
Podnapisi
Na sporedu od: 19.8.2010, Kolosej Ljubljana
2.9.2010, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 43min / 103min
Leto: 2010
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Dave Callaham in Sylvester Stallone
Kultni zvezdnik filmov Rocky in Rambo je združil moči z ikonami akcijskih filmov v eksplozivni zgodbi o skupini plačanih vojakov, ki jih pošljejo v južnoameriško državo, da bi odstranili hladnokrvnega tirana. Toda izkušeni bojevniki se znajdejo v pasti polni prevar, zato so se prisiljeni umakniti. Ker ne nameravajo pozabiti prijatelja v stiski, se odločijo vrniti in uporabiti vse svoje bogato znanje v rokovanju z orožjem, eksplozivi in golimi pestmi, da negativce pripeljejo pred obličje pravice.

Zgodba

Edino življenje, ki ga poznajo, je tisto v vojni. Zvesti so le drug drugemu.

To so Plačanci. Vodi jih Barney Ross (Sylvester Stallone), poleg njega pa so tu še nekdanji pripadnik britanskih specialnih sil Lee Christmas (Jason Statham), mojster borilnih veščin Jin Jang (Jet Li), strokovnjak za orožje Hale Caesar (Terry Crews), strokovnjak za razstrelivo Toll Road (Randy Couture) in ostrostrelec Gunnar Jensen (Dolph Lundgren).

Ti trdoživi fantje, ki živijo na robu zakona, sprejmejo na videz rutinsko nalogo. S pomočjo CIE se morajo vtihotapiti v južnoameriško državo Vileno in vreči z oblasti brezobzirnega tirana generala Garzo (David Zayas). Kmalu se izkaže, da so se podali na smrtonosno misijo. Pred njimi je težka odločitev: odrešitev njihovih duš ali uničenje njihovega edinstvenega bratstva.

Scenaristu, režiserju in igralcu Sylvestru Stallonu je s Plačanci uspelo to, kar ni še nikomur pred njim. V enem filmu je združil največje in najboljše akcijske igralce vseh časov, to so: Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Randy Couture, Steve Austin, Terry Crews in Mickey Rourke.

Igralci

Sylvester Stallone (Barney Ross / scenarist / režiser) je doživel svetovno slavo kot igralec, scenarist in režiser z Rockyjem, ki je leta 1976 dobil oskarja za najboljši film. Stallone je bil igralec/scenarist/režiser v Rockyju II in Paradise Alley. Kot igralec in soscenarist je Stallone posnel F.I.S.T., First Blood, Rambo: First Blood II, Rhinestone in Rambo III. Bil je tudi soscenarist, režiser in producent filma Staying Alive in igral v Nighthawks, Victory, Tango & Cash in Lock Up. Leta 1990 je nastal Rocky V, v katerem je Stallone igral in zanj napisal scenarij.

Stallone je igral še v Plezalcu, Demolition Manu, Specialistu, Svetlobi in odigral zelo zahtevno vlogo Freddyja Helfina v Policajih, ki mu je prinesla mednarodno hvalo kritikov in gledalcev. Videli smo ga tudi v Ubijte Carterja, Dirki, Malih vohunih 3-D: Konec igre, Rockyju Balboi in nazadnje v Johnu Rambu, ki ga je tudi režiral.

Jason Statham (Lee Christmas) je nekdanji britanski reprezentant v skokih v vodo. V življenju je počel marsikaj, dokler ni srečal Guya Ritchieja, ki mu je zaupal vlogi v filmih Morilci, tatovi in dve nabiti šibrovki in Pljuni in jo stisni. Statham je nastopil še v Dirki smrti, Edinem, Italijanski misiji, Poslednjem klicu, vseh treh delih Prenašalca in Bančnem ropu.

Jet Li (Jin Jang), svetovno znani mojster borilnih veščin in azijska filmska senzacija, je v Hollywoodu uspel že s prvim filmom v angleščini, mega uspešnico iz leta 1998, Smrtonosnim orožjem 4. V Hongkongu in na Kitajskem je pred tem posnel že več kot dvajset filmov.

Navdušil je v filmu Romeo mora umreti in Zmajev poljub, ki ga je tudi produciral. Prvi cesar, ki je temeljil na njegovi zamisli, je združeval napeto akcijo in elemente srhljivke, kakršnih smo vajeni pri Indiani Jonesu in Mumiji. Poleg tega je Li združil moči s soigralcem iz Smrtonosnega orožja Melom Gibsonom. Pod okriljem Melove produkcijske hiše Icon Productions sta pripravila televizijski film o borilnih veščinah Invincible. V njej so predstavili starodavno borilno veščino vušu, občinstvo pa je lahko uživalo ob spektakularno koreografiranih akcijskih prizorih v specifičnem hongkonškem načinu snemanja.

Li se je rodil v Pekingu in začel trenirati vušu. Pri osmih letih se je vpisal na Pekinško amatersko športno šolo. Po treh letih intenzivnega treninga je osvojil svoje prvo državno prvenstvo. Na svetovni turnerji leta 1974 je na zelenici pred Belo hišo predsedniku Nixonu prikazal boj med dvema možema. Naslednja štiri leta je bil Li vsedržavni prvak Kitajske v vušuju.Ta šport je pustil pri 17-tih letih, nato so ga začeli vabiti k filmu.

Filmsko kariero je začel v Šaolinskem templju režiserja Čanga Hsina Jena. Takoj je zaslovel in posneli so še dve nadaljevanji tega filma.

Pri nas smo ga lahko videli še v Neustrašnem, Mumiji: Grobnica zmajskega cesarja, Edinem, Heroju in Do groba.

Eric Roberts (James Monroe) je nastopil v filmih Zasvojeni zdravnik, Fast Sofa, Break A Leg, Sex and Violence, Zadet, Ponoreli vlak (nominaciji za stransko vlogo za zlati globus in oskarja), Star 80, King of the Gypsies, The Pope of Greenwich Village, La Cucaracha, Cecil. B. Demented, Nebeški ujetniki, Zgaga, Moja zabava, Specialist, Final Analysis, The Coca-Cola Kid, Raggedy Man, Državna varnost, Vitez teme in mnogih drugih.

Nastopal je v humoristični nadaljevanki Less Than Perfect. Na televiziji je nastopil tudi v nadaljevankah Zakon in red, King of Queens, Oz in v televizijskih filmih In Cold Blood, Stange Frequency, Walking Shadow, Race Against Time, Dark Realm, Lansky in Purgatory.

Bruce Willis (gospod Church) je posnel filme Nadomestki, Umri pokončno 1, 2, 3, 4, Za živo mejo (glas), Mesto greha, Morilec mehkega srca, Srečnež Slevin, Talec, Alfa Dog, Charliejevi angelčki, Sončeve solze, Hartova vojna, Bandita, Nezlomljivi, Mulc, Najina zgodba, Armagedon, Zajtrk prvakov, Merkurjev bes, Obleganje, Peti element, Šakal, Zadnji preživeli, Štiri sobe, 12 opic, Barva noči, Ne imejte me za norca, Sever, Šund, Smrt ji lepo pristoji, Igralec, Zadnji skavt, Semenj ničevosti, Glej, kdo se oglaša 1-2, Zmenek na slepo, Rugrats na samotnem otoku, Prijatelji (tv serija - kot gost), Beavis & Butt-head Do America (glas), Bruno The Kid (glas, TV serija), Usodni val, Billy Bathgate, Hudson Hawk, Smrtonosne misli, That's Adequate, In Country, Sunset, The Return Of Bruno, Delo na črno (tv serija), Območje somraka (ena epizoda), Miami Vice (tv serija) in mnoge druge.

Komentarji

30.6. 2010 ob 10:05

film taki da dol padeš.. glejo sn triler.. po trilerju sodeč bo film prava bomba.. igrajo pa itak sami znani igralci.. Silvester Stalone, Arnold Schwarceneger...

— crazyyy
3.7. 2010 ob 21:52

Komi čakam me glih zanima kakšen film lahko spravjo sami akcijski filmski junaki :D

— Pejt
5.7. 2010 ob 19:54

o hudo...to si grem pa zdele prou pogledat trailer.
o imenih je pa itak škoda razglablat, ker kdo jih pa ne pozna? same legende našega časa(niso pa vsi, to je res).

— Aleš
8.7. 2010 ob 15:59

glejo si toti triler? Ka to nea bla akcija, čuj?

A pa te si to mislo trailer, čuj! Te pa tak reci, ja?

— Buksl
9.7. 2010 ob 16:01

Kakšni hudi igralci,to bo do daske,pol pa Stallone umakne dasko pa do kraja! akcija!!!

— robi
22.7. 2010 ob 11:13

Samo še Bata Živojinovič fali :-))))))))))

— DeVille
23.7. 2010 ob 17:16

kok komi čakam ta flim....the best igralska zasedba, sam steaven segal bi loh še bil. hehe^^

— Kajter
31.7. 2010 ob 15:40

Če ne bi Wesley Snipes, Steven Seagal pa Van Damme zavrnali vloge bi razneslo svet od epskosti tega filma

— neki
31.7. 2010 ob 18:24

Filem še nisem gledla..stavim pa da more bit fenomenalen..
saj v njem nastopajo sami znani,sposobni igralci.tak da ni kej pričakovat ne..komi čakam da si ga ogledam...

— Mateja
2.8. 2010 ob 15:54

če ni to neki kar morš it gledat pol pa res ne vem kaj je. akcija kor se spodobi.
nedvomno grem u kino za ta film. ~~

— Lilla
5.8. 2010 ob 13:40

a je tisto na 13 sekundi tery crews??

— lilijana
5.8. 2010 ob 16:27

ne ne..noben od vas nima prav, razen DeVille ki pravi da fali naš bata, jaz pa pravim da je film dobr zarad tega modela JASON STATHAM, nisem gej, ampak vsaj en igralec ki zgleda in se obnaša kot moški, večina je enih priigranih kekcev.)))

— KHAN
5.8. 2010 ob 23:15

zlomka...manjka Chuck Norris...

— domžale
9.8. 2010 ob 10:15

Prav maš kfan sam samo Jason Statham ni edin ki se obnaša kot moški Jet Li se tut obnša kot moški..Ta dva sta še najbolša igralca v tem filmu.... jaap..

— mateja
10.8. 2010 ob 19:50

O filmu sploh nimam mnenja, ampak tretja slika po vrsti od zgori proti dol je pa prov hilarious xD Silvester zgleda, ko en starček, ki teče maraton svojega življenja... haha

— corn
11.8. 2010 ob 10:33

ucer ga gledu na lj gradu, vsem ki vam je vsec akcija in nasploh taki filmi kot so bli commaddo, predator, rambo.... ga pejte nujno gledat, zih eden najboljsi film te marze.
fenomenalni dialogi, scene, use, svaka cast stallonu

— peter
11.8. 2010 ob 10:47

khan pa mateja dei ne prbijita, racuni da so skor usi ostali 20 let starejsi k onedva, po kakih operacijah se mal mimika spremeni pa to, cist usi so nardil odlicn film.

— peter
11.8. 2010 ob 13:12

http://www.youtube.com/expendables poglejte ta trailer :D

— Dave
11.8. 2010 ob 16:31

Hja če bi bil še Chuck Norris pol itaq drugih nebi rabl...
Pa kako vlogo ma Švarcy kle?
Ja pa Wesley bi kr pasu kle zravn ja.

— Anthony
12.8. 2010 ob 20:00

TA FILM GREM ZVESELJE GLEDAT K SO SAMO STARI MAČKI V NAJBOLŠIH ULOGAH TAKIH FILMOU NAJ BO ČIM VEČ DA IGRAJO SAMI ZVEZDNIKI VIDU SM ODLOMKE DA JE HUDA AKCIJA TO JE FUL DOBR FILM SE GA SPLAČA GLEDAT KUMI ČAKAM DA GA VIDIM SE VIDIMO

— MIMEJAGA
12.8. 2010 ob 21:28

http://izklop.com/link_enc.php?id=64254

to si morte pogledat :P

— kisla kumara
15.8. 2010 ob 1:16

Ja manjka se Jean Claude Van Damme in Film BI BIL POPOLN ;)

— Diana
15.8. 2010 ob 13:49

Samo eden manjka, MEL GIBSON ;)

— Gasilec
16.8. 2010 ob 14:07

ja, Van Damne zavrnu vlogo ker kao film nima globine ( njegovi imajo pa full globine in osebnosti ja...) to je isto kot da zahtevaš v videoteki pornič z vsebino :)))

— abracadabra
19.8. 2010 ob 15:06

ta film mora bit res bomba

— stallone
20.8. 2010 ob 12:29

ludo

— dragan
20.8. 2010 ob 13:44

Dober film za ljubitelje eksplozij in streljačine, popestren s humorjem.
In kot se za prave junake spodobi, z dobrim namenom, saj resničnemu junaku bije v prsih srce in ne denarnica.

— Lonely rider
20.8. 2010 ob 17:22

še SINIŠO SAMARĐIČA za pilota.
hahahaaaa

drgač je pa film MEGA.
ekipa ne more bit boljša.

— tiger
21.8. 2010 ob 0:02

Film je daleč od mojstrskosti zadnjega stallonovega filma Rambo - kateri daleč presega film Expendables v vsakem pogledu razen v dolžini trajanja. ...sama zgodba je nikakva oziroma je prakticno sploh ni, kar nek instant in skrajno plitek scenarij...v kadrih ko ni akcije je obilujejo komicne opazke akterjev ...že prevec za žanr, saj ni komedija... akcijski prizori so v glavnem kar dobri in zelo dinamični (mogoče še preveč dinamičn)- to je pa tudi vse, kar je pa odločno premalo za gledalca z vsaj povprecnim IQ da ne omenjan nadpovprecnim... skratka film še zdaleč ni tolk dober (kot celota je tipičen holivudski izdelek, kar ni pohvalno) kot se ga reklamira...izgleda je imel JCVD prav, ko je zavrnil sodelovanje v filmu zaradi pomanjkanje globine...LOL

— Blueeyeddevil
21.8. 2010 ob 0:19

film zgleja svetovn :D igrajo samo znani igralci :D silvester stalon .......... komaj čakam da ga grem gledat :D

— seba
21.8. 2010 ob 20:41

zdaj bi še moral biti drugi del pa v drugem delu nasprotniki wesley snipes, mel gibson van dam, brad pitt...

— za znoret
21.8. 2010 ob 22:48

Film je odličen in občasno popestren tudi z humorističnimi scenami.

— Mitja
22.8. 2010 ob 22:58

Vse kar lahko rečem, je svaka čast. Film je vreden ogleda, upam pa da STALONE ne bo obupal iiin da bo režisiral še kakšen film s takšno zasedbo kot je , bila ta same svetovne zvede filma. Še enkrat film si morate ogledat

— SEBASTIJAN
23.8. 2010 ob 0:04

Manjka se samo CHUCK NORRIS :)

— ziga
23.8. 2010 ob 13:15

ta film je zakonn...bestt

— spela
23.8. 2010 ob 15:08

SPLAČA SE GA IT GLEDAT:)

— Kaja
23.8. 2010 ob 18:16

Baje, da je Chuck Norris zavrnil vlogo, ker eksplozije niso bile dovolj močne, da bi osvetlile njegov ksiht :)

— Stojc
25.8. 2010 ob 18:27

film trga gate morm rect

— lojze
25.8. 2010 ob 20:26

Njabol zakon akcija tega leta. Pohvalit pa gre tudi MMA borca Randyja Coutura za njegov prvi film ker je odlično odigral svojo vlogo pa čeprav je bila le just shoot, don't talk

— Randy Couture
26.8. 2010 ob 8:26

BTW, It's Ljubiša not Siniša...
------------------------------------------------------

še SINIŠO SAMARĐIČA za pilota.
hahahaaaa

drgač je pa film MEGA.
ekipa ne more bit boljša.

— tiger

— rec
26.8. 2010 ob 21:06

Sem ga hotel iti gledat, pa sem "prebral" tele komentarje... Pa ga res sami bebci hvalijo, mene ne bo med njimi, hvala!

— Ferdo
27.8. 2010 ob 22:13

če ti je všeč akcija priporočam ker je v filmu res ne manjka ;)

zakon film^^

— Cookie
27.8. 2010 ob 22:35

film sem že gledal na hrvaškem programu rtl hrvaška pa je super film

— uroš
29.8. 2010 ob 13:36

@corn: zakon komentar xD!

— bree
29.8. 2010 ob 15:21

ful hud film samo nima zgodbe pa vsebine drgač pa hudo

— kamen
29.8. 2010 ob 22:02

tko kot je rekel van damme:zanič zgodba. Akcija seka a zgodbe ni.Naprimer film Salt je akcija in zgodba.NI vse v bum,bum,bum....

— marko
30.8. 2010 ob 11:37

Beden film razen igralcev nič posebnega.

— Denis
30.8. 2010 ob 20:49

švarci not igra celih par sekund, willis pa tut

— spanc
30.8. 2010 ob 21:58

EJ!! pa niso explozije osvetlile chucka norrisa ... ON je njih!!

— container
2.9. 2010 ob 20:05

To bo pokal od testosterona;)

— Faca
7.9. 2010 ob 16:03

Film sem si ravno zdajle ogledala, vendar mu ob odlični zasedbi majnka še nekaj več...!
Se mi zdi da je preveč poudarka v zasedbi igralcev, premalo truda pa je bilo vloženo v celotno zgodbo. Drugače pa odličen film, Silvester pa zakon za take vloge!

— biba
16.9. 2010 ob 8:32

NE nastavljaj se jim na POT! POJD jih gledat

— cool
20.9. 2010 ob 23:44

Akcijski film na kubik. Polen streljanja, eksplozij itd. Kakorkoli in katerakoli kolekcija znanih igralcev, je film gledljiv, treba se je vživeti v igro in to je to.

— Minnimalist
24.9. 2010 ob 8:30

Najboljši del filma je humor, ker Stallonova nakremžena faca pa njegov nerazumljiv glas je bolj smešen kot Jim Carrey v ace venturi.
Razen tega pa film ne ponuja kaj dosti

— matej
2.10. 2010 ob 11:21

Kje je pa ČAK ZNORIŠ, brez veze ker on je pa najhudejši.

— Lojz
2.10. 2010 ob 20:20

bedarija, hollywoodsko sranje

— slovenec
17.10. 2010 ob 21:19

Pa film je kar vredu a Arlond i Willis igrata premalo i Chuck Norrisa nema, streljanja in ownanja je puno ali nema dobre zgodbe, pa vseno moram rećt da je film kot se šika, ker igra Silvo ane. Pa tudi obžalujem ker nema dosti Lee - jevga fighta.

— Ćefur
23.10. 2010 ob 21:08

še en low-budget film...če pogledate efekte mal vidte d je prow cheap no...presenetilo pa me je da je arnold pristal na sodelovanje čeprav sta si s silvestrom od vedno največja rivala..

— lol
24.10. 2010 ob 8:50

brez veze

— erik
26.10. 2010 ob 14:53

ta film zmaga men je skoraj najbolši film

— alen
27.10. 2010 ob 13:01

carski film, žal pa so pozabli chucka norrisa.

— chris
1.11. 2010 ob 18:50

kateri hidropla nje to?

— xd
25.11. 2010 ob 13:12

Film je bil gotovo narejen le za klasični "reunion",čeprav glede na igralsko preteklost vseh likov,gre bolj za "union".Namreč nihče si v preteklosti ni upal združiti vse ikone 80-ih in 90-ih skupaj v eno veliko akcijsko sestavljenko.Ampak včasih,združitev moči ni vedno sinonim za uspeh...

Za začetek naj povem,da je prišla ta zadeva vsaj desetletje prepozno.Prvič...Stallone ni več v formi,da bi izvajal take podvige,kot so bile zahtevane za ta film in če so hoteli igrati scenaristi na karto fizične pripravljenosti in vsaj trohico realizma,potem jim je to povsem spodletelo.Drugič...niso vpoklicali še nekaj pomembnih junakov iz zlate dobe.Nekdo je že omenil Norrisa,jaz pa bi tukaj dodal še Mel Gibsona,Carl Weathers-a,Eddie Murphy-ja,Jackie Chan-a...toda verjetno strniti vse v en sam projekt,bi dišalo bolj na čudež in zgodbo bi blo treba zasnovati drugače,če ne celo bolje...

Ja,ker kljub vsem omenjenim velikanom,je zgodba več ali manj izgovor za prvo skupno (čeprav dve minutno) druženje Stallone-ja in Schwarzenegger-ja in za nekaj eksplozij ter mačizma,ki ga seveda ne manjka vsem pristašem prave akcije...

Moja ocena za film...humor 5,5...zgodba 3.0...akcija 7,5...odigrano 6,0...

Vreden vsaj enega ogleda...toda gre hitro v pozabo...

— gumbek77
31.12. 2010 ob 21:02

Film pa pou action and action:)

— Boštjan
18.1. 2011 ob 18:02

njam njam

— sami jebote igralci

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.