Kolosej
Film distribucije FAMOUS FOX, d.o.o.

Pisma iz Benetk

The Aspern Papers
romantična drama
Podnapisi
Na sporedu od: 28.3.2019, Kolosej Ljubljana
1h 30min / 90min
Leto: 2018
Jezik: angleščina
Scenarij: Julien Landais, Jean Pavans, Hannah Bhuiya
Režija: Julien Landais
Ambiciozni ameriški urednik Morton Vint je navdušen nad znanim angleškim pesnikom Jeffreyjem Aspernom in njegovim kratkim in divjim romantičnim življenjem. Morton je odločen, da bo prišel do pisem, ki jih je Aspern pred mnogimi leti napisal svoji ljubici in muzi - lepotici Juliani Bordereau, zato odpotuje v Benetke. Tam spozna skrivnostno starješo žensko, ki živi v razkošni, vendar na pol razpadajoči beneški palači s svojo tiho nečakinjo, gospodično Tino. Morton je pripravljen očarati nečakinjo, če bi mu to pomagalo dobiti pisma in razkriti misterij, ki se skriva v njih. Pisma iz Benetk je film o obsedenosti, ljubezni, izgubi in sanjah o romantičnih dogodivščinah.

Kostumirana romantična drama o mladem pisatelju, ki poskuša priti do ljubezenskih pisem, ki jih je slavni pesnik Jeffrey Aspern pisal svoji muzi in ljubici.

Film režiserja Juliena Landaisa po romanu Henryja Jamesa The Aspern Papers (Aspernovi rokopisi) iz leta 1888.

 V glavnih vlogah nastopajo: dobitnik zlatega globusa Jonathan Rhys Myers (Match Point, The Tudors) kot urednik Morton Vint; dvakratna nominiranka za zlati globus JoelyRichardson (Snowden, Anonymous) kot gospodična Tina; in v vlogi njene tete Juliane Bordereau, dobitnica oskarja in zlatega globusa Vanessa Redgrave (Atonement, Julia, Howard's End). Producent: James Ivory (dobitnik oskarja za Call Me by Your Name (Pokliči me po svojem imenu) ter trojni nominiranec za oskarja za filme: The Remains of the Day, Howards End in A Room with a View).

Komentarji

23.4. 2019 ob 13:28

Ogledala film. Res sem uživala v igranju vseh igralcev, bili so fantastični, vendar filma na koncu nisem razumela. Žal. To se mi že dolgo ni zgodilo. ;-)

— Damjana

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.