Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Peterica

Five
komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 8.6.2017, Kolosej Ljubljana
1h 42min / 102min
Leto: 2017
Država: Francija
Jezik: francoščina
Scenarij: Igor Gotesman, Mathieu Oullion
Režija: Igor Gotesman
Pet prijateljev iz otroštva že dolgo sanjari, da bi živeli v isti hiši. In ko se naposled pokaže priložnost, so Julia (Margot Bancilhon), Vadim (Igor Gotesman), Nestor (Idrissa Hanrot) in Timothee (Francois Civil) takoj za - sploh ker Samuel (Pierre Niney) ponudi, da plača pol najemnine. A kmalu po vselitvi se Samuel znajde brez ficka. Nikomur ne pove, temveč namerava denar za najemnino dobiti s preprodajo marihuane. Vendar pa fant ni tako spreten preprodajalec, kot je bil upal, zato mu ne preostane drugega, kot da se po pomoč zateče k edini družini, ki jo še ima - k prijateljem.

Igralec Pierre Niney je o filmu povedal: "Peterico pa smo naredili mladi, za mlade. Nismo se brzdali. Modern film je, poln energije, o resničnih ljudeh, resničnih prijateljih. Takšni filmi nas najbolj nasmejijo. Povprečnost je lahko zabavna, prelepa, ganljiva."

Komedijo je po lastnem scenariju, ki je nastal na podlagi njegovega istoimenskega kratkega filma, režiral Igor Gotesman. Igrajo še Lucie Boujenah, Michèle Moretti, Pascal Demolon, Bruno Lochet, Philippe Duclos in Fanny Ardant. Producirala sta François Kraus in Denis Pineau-Valencienne

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.