Kolosej
Film distribucije 2i Film

Pete in njegov zmaj

domišljijska pustolovščina
Podnapisi
Na sporedu od: 25.8.2016, Kolosej Ljubljana
1h 42min / 102min
Leto: 2016
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: David Lowery, Toby Halbrooks
Režija: David Lowery
Gozdna čuvajka Grace nekega dne med obhodom odkrije dečka Peta, ki že šest let živi v gozdu, preživeti pa naj bi mu pomagal prijatelj Elliott. Grace se z očetom in malo Natalie odpravi raziskat Petovo skrivnost in izkaže se, da je fantkov skrivnostni prijatelj prijazni zmaj. Toda na videz nevarni stvor nažene strah v kosti meščanom, ki se pod vodstvom Nataliejinega mrkega strica Gavina odpravijo na neusmiljen lov. Pete se s pomočjo novih prijateljev odloči zaščititi Elliotta, napeta pustolovščina pa razkrije pravi pomen ljubezni in sprejemanja drugačnosti.

Nova različica Disneyjevega priljubljenega družinskega filma Petov zmaj je filmska pustolovščina o osirotelem fantu Petu in njegovem najboljšem prijatelju Elliottu, ki je slučajno tudi zmaj.

V filmu igrajo Bryce Dallas Howard (Jurski svet), Oakes Fegley (Tu te zapuščam), Wes Bentley (Igre lakote), Karl Urban (Zvezdne steze), Oona Laurence (Southpaw) in dobitnik oskarja Robert Redford (Stotnik Amerika: Zimski vojak). Scenarij za film, ki ga je režiral David Lowery (Ain’t Them Bodies Saints), sta napisala Lowery & Toby Halbrooks po predlogi Setona I. Millerja in S.S. Fielda, produciral ga je Jim Whitaker, p.g.a. (The Finest Hours, Friday Night Lights), Barrie M. Osborne (Gospodar prstanov: Bratovščina prstana, Veliki Gatsby) pa je bil izvršni producent.

Stari rezbar g. Meacham (Robert Redford) že več let razveseljuje okoliške otroke z zgodbo o krutem zmaju, ki živi globoko v gozdovih na tihomorskem severozahodu. Za njegovo hčerko Grace (Bryce Dallas Howard), ki dela kot skrbnica gozda, so to le pravljice, dokler ne spozna Peta (Oakes Fegley). Pete je skrivnostni 10-letni fant brez družine in doma, ki trdi, da živi v gozdu z velikanskim zelenim zmajem Elliottom. Po Petovem opisu je Elliott zelo podoben zmaju iz zgodb g. Meachama. S pomočjo 11-letne Natalie (Oona Laurence), katere oče Jack (Wes Bentley) je lastnik bližnje žage, Grace začne odkrivati, od kod je Pete prišel, kam sodi in kakšna je resnica o njegovem zmaju.

Komentarji

12.9. 2016 ob 18:18

super film

— tinekdodrug

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.