Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Petelinji zajtrk

romantična komedija
V slovenščini
Na sporedu od: 18.10.2007, Kino Komuna
18.10.2007, Kolosej DeLuxe Kranj
18.10.2007, Kolosej Ljubljana
2h 5min / 125min
Leto: 2007
Država: Slovenija
Jezik: slovenščina
Scenarij: Marko Naberšnik
Ljubezenski film o malih ljudeh, v katerih tlijo velike strasti in sanje, se dogaja v Gornji Radgoni, kamor mladi avtomehanik Djuro pride za vajenca k mojstru Gaješu. V delavnico pot kmalu zanese lokalnega kriminalca Lepca in njegovo zapeljivo ženo Bronjo, ki hitro vname Djurovo srce. Na srečo Gajaš ne opazi teh čustev, saj ima oči le še za hrvaško pevko Severino, ki jo časti kot boginjo. Napetost preseže točko vrelišča, ko Lepec Gajašu obljubi, da ga bo spoznal s Severino, kar usodno vpliva tudi na ljubezen med Djurom in Bronjo.
Vse fotografije: Stane Sršen

Kratka vsebina

Petelinji zajtrk je ljubezenski film, katerega zgodba se dogaja v Gornji Radgoni. Mlad fant Adi Slavinec, med prijatelji znan po vzdevku Djuro, se zaposli kot vajenec pri mojstru Gajašu, starejšemu lastniku avtomehanične delavnice. Gajaš mu za bivanje ponudi tudi majhno sobo in Djuro se vanjo preseli. Z Gajašem vzpostavi odnos vajenec-mojster, ki se počasi prelevi v iskreno prijateljstvo. Ko v prometni nesreči poškoduje svoj avto, v avtomehanično delavnico zaide tudi Bronja, sicer poročena z Lepcem, lokalno barabo, zvodnikom in organizatorjem glasbenih dogodkov v okolici. Med njo in Djurom se prebudijo čustva in skrito razmerje kmalu terja svoj davek. Medtem pa Gajaš sanja o Severini, hrvaški pevki, ki se na svoji glasbeni turneji po Sloveniji ustavi tudi v Gornji Radgoni. Ko se ponudi priložnost, da jo spozna tudi osebno, njegovo srce vztrepeta.

Marko Naberšnik, režiser in scenarist

Petelinji zajtrk je njegov prvi celovečerni igrani film. Režiser, rojen leta 1973 v Mariboru, je 1996. obiskoval študijski semester na New York Film Academy in tam posnel svoj prvi kratki igrani film, s katerim je opravil sprejemni izpit na AGRFT v Ljubljani. Leta 2002 je študij zaključil z diplomo in se na AGRFT zaposlil kot asistent pri predmetu televizijska režija. Trenutno zaključuje magisterij na isti ustanovi. Do sedaj je posnel že več kratkih igranih filmov, med ostalimi filma Pavle (nagrada Vesna na 5.festivalu slovenskega filma Portorož - najboljši študentski film) ter Z ljubeznijo (Univerzitetna Prešernova nagrada 2001). Na televiziji ga poznamo kot režiserja oddaj Studio City, Viktorjev (2004, 2005) in idejnega očeta uspešnega televizijskega lika Zmaga Batine, ki ga je za oddajo Vzemi ali pusti odkupil POP TV.

Produkcija

Film Petelinji zajtrk je posnet po istoimenskem romanu pisatelja Ferija Lainščka, katerega literarna dela so doživela največ filmskih adaptacij. Ob romanu Petelinji zajtrk so celovečerne igrane filme posneli še po romanih: Namesto koga roža cveti ( film in TV nadaljevanka v treh delih Halgato ), Ki jo je megla prinesla (film Mokuš ) ter Vankoštanc (film Traktor, ljubezen in rock'n'roll). Po njegovi kratki zgodbi Hit poletja pa je posnet TV film z enakim naslovom, ki bo javnosti predstavljen v začetku leta 2008.

Izvedbo filma je prevzela produkcijska hiša Arsmedia, ki sodi med najvidnejše produkcijske hiše v Sloveniji. Njen producent Franci Zajc je med drugim sodeloval pri snemanju legendarne uspešnice Cvetje v jeseni in televizijske nadaljevanke Dekameron. Kasneje pa se ga spomnimo po uspešnih premierah filmov Temni angeli usode, Sladke sanje, Nepopisan list, Barabe, Ljubljana je ljubljena, ter vrste dokumentarnih filmov, med njimi Zgodba gospoda P.F in Kocbek, pesnik v pogrezu zgodovine...

Režiserju Marku Naberšniku je producent roman Petelinji zajtrk prvič predstavil že leta 2003. Kmalu zatem je sledil sestanek z Lainščkom in ekipa se je strinjala, da pripravijo vse potrebno za realizacijo filma. Predpriprave so trajale dve leti, saj so scenarij sprejeli na mednarodnih scenarističnih delavnicah kot sta CineLink Sarajevo in delavnica scenaristične šole Pokaži jezik v sodelovanju z nemško družbo Script House Berlin. Rezultat vztrajnega dela je gledljiva, zabavna in romantična zgodba Petelinji zajtrk, za katero je pisatelj Feri Lainšek po premieri dejal, da je s svojo celovito filmsko govorico nadgradila njegov roman. Petelinji zajtrk namreč sodi med najbolj brana sodobna slovenska literarna dela, bil pa je tudi med nominiranci za prestižno nagrado Kresnik.

Posebej odmevno je pri filmu sodelovanje s hrvaško pop zvezdnico Severino, ki tako v romanu kot v filmu pooseblja sanjsko žensko, v katero se zaljubi osrednji lik, starejši avtomehanik Gajaš. Severina je sprejela povabilo slovenske filmske ekipe in plod tega sodelovanja je tudi njena glasbena uspešnica Gardelin, pesem, ki je nastala posebej za film Petelinji zajtrk. Njen avtor je Saša Lošić, mnogim znan po legendarni skupini iz nekdanje Jugoslavije Plavi Orkestar. Pesem Gardelin se je izkazala za tisto posebno vrsto skladbe, ki je uspela prepričati tako zveste poslušalce Severine kot tudi filmsko publiko. Saša Lošić je tudi sicer avtor glasbe v filmu Petelinji zajtrk.

Igralci

Vlado Novak
Vlado Novak sodi med najvidnejše gledališke in filmske igralce v Sloveniji. Je član Drame SNG Maribor. V svoji karieri je odigral več kot sto različnih gledaliških vlog, večinoma glavnih, in nastopil v vrsti filmov. Prejel je nagrado Prešernovega sklada za leto 1985, Glazerjevo listino, Marulićevo nagrado v Splitu (za vlogo don Zana) in sedem Borštnikovih nagrad: 1985 nagrado strokovne žirije in žirije občinstva za vlogo Simona Vebra, 1989 nagrado strokovne žirije za vlogo Janningsa, 1993 nagrado strokovne žirije za vlogo Simeonov Piščika v Češnjevem vrtu A. P. Čehova, 1996 nagrado strokovne žirije in občinstva za vlogo Roberta v Prevari H. Pinterja, 2004 nagrado strokovne žirije za vlogo W. Lomana. Leta 1995 je prejel tudi Stopovo nagrado za igralca leta za vlogo v filmu Striptih režiserja F. R. Dorina. Izmed filmskih vlog pa nedvomno odmeva sodelovanje pri uspešnicah Kajmak in marmelada (2003), Zvenenje v glavi (2002), Barabe! (2001), kontroverznem trilerju Poker (2001), udeležencu cannskega filmskega festivala Umetni raj (1990) ter zgodovinski pripovedi Kavarna Astorija (1989).

Primož Bezjak
Primož Bezjak je na filmskem platnu prvič opozoril nase v filmu Barabe režiserja Mirana Zupaniča. Za uspešno vlogo v tem filmu je leta 2001 na filmskem festivalu v Portorožu prejel nagrado revije Stop za najbolj obetavnega igralca. Poleg tega smo ga lahko spremljali še v filmih Slepa pega (Hana W. Slak, 2002), Zvenenje v glavi (Andrej Košak 2002), Nikogaršnja zemlja (Danis Tanovič, 2001) in Oda Prešernu (Martin Srebotnjak, 2001). Primož Bezjak je svoje ustvarjanje zaznamoval tudi z gledališko plesno skupino Betontanc, kjer je sodeloval v vrsti predstav režiserja Matjaža Pograjca. Prav tako je gibalno in plesno aktiven v sodelovanju z uspešnimi režiserji kot so Matjaž Farič, Branko Potočan in Tanja Zgonc, srečali pa smo ga lahko tudi na odrih SNG Drama Ljubljana (Hodnik, Šolski zvezek, Razmadežna) in Slovenskega mladinskega gledališča (Ep o Gilgamešu).

Pia Zemljič
Pia Zemljič je študij dramske igre na končala na AGRFT. Že vrsto let je dejavna na področju gledališča, filma in televizije. Sodi med tiste slovenske igralke, ki združujejo v sebi izjemen igralski talent in naravno lepoto, ki vedno znova očara. Gledališke odre je osvojila v predstavah kot so Debeluhi v krilcih (SNG Drama Maribor), Zločin na kozjem otoku (SSG Trst), Drakula (SNG Drama Maribor), Hamlet (PDG Nova Gorica) in Trainspotting (SNG Drama Ljubljana). Na filmskem platnu pa je doživela izjemen uspeh s filmom Maje Weiss Varuh meje, ki ji je prinesel tudi mednarodni uspeh. Mnogi jo poznajo še iz televizijskih nadaljevank Pod eno streho in Blisk ter kot voditeljico Viktorjev 2004, kjer je bil njen sovoditelj Bojan Emeršič.

Dario Varga
Dario Varga je leta 1989 diplomiral na AGRFT, smer dramska igra. Od istega leta je zaposlen v Slovenskem mladinskem gledališču. Že med študijem je igral v predstavah SNG Drame Maribor (Brechtovi Bobni v noči v režiji Mire Erceg, Tako kot je Williama Hoffmana v režiji Vinka Möderndorferja) in SNG Drame Ljubljana (Schillerjeva Marija Stuart v režiji Dušana Mlakarja, Shakespearov Timon Atenski v režiji Vita Tauferja), pozneje tudi v SLG Celje (Alexandre Dumas: Pokvarjenec ali Lepota in moč, režija Vito Taufer), v Koreodrami Ljubljana (Balkon, 1996) in Teatru 55. Igral je tudi v filmih (Mokuš in Halgato v režiji Andreja Mlakarja, Bela krizantema Matjaža Klopčiča, Barabe Mirana Zupaniča, Kajmak in marmelada in Traktor, ljubezen in rock'n'roll Branka Đurića ter v kratkem filmu Igorja Vrtačnika Pirandello, v katerem je sodeloval z Georgijem Rerbergom, snemalcem Andreja Tarkovskega) in na televiziji (Strici so mi povedali v režiji Franceta Štiglica, Naša mala klinika v režiji Branka Đurića).

Večkrat se je preizkusil tudi v režiji (Projekt Vilmoš Tkalec, Andrej Rozman Roza: Walter Parsifal, Odprto Mladinsko, 1997, William Shakespeare - Andrej Rozman Roza: Hamlet, SMG, 2001).

V filmu sicer nastopa še cela vrsta priznanih igralskih imen kot so Davor Janjić, Janez Škof, Bojan Emeršič, Miloš Batellino, Matija Rozman, Gojimir Lešnjak-Gojc in seveda Severina, ki igra samo sebe na koncertu v Gornji Radgoni.

O ustvarjalcih

Pri filmu Petelinji zajtrk je sodelovala izkušena in številna filmska ekipa. Celoten film je bil posnet na realnih lokacijah v času od 9.avgusta do 10.oktobra 2006. Snemanje je potekalo v Gornji Radgoni, Mariboru in Ljubljani.

Ekipo so sestavljali direktor fotografije Valentin Perko, scenograf Miha Ferkov, kostumografinja Nataša Rogelj, maskerka Mirijam Kavčič, snemalec zvoka Jože Trtnik, oblikovalec zvoka Boštjan Kačičnik, montažer Janez Bricelj, skladatelj Saša Lošić in direktor filma Frenk Celarc. Gre za imena, ki so v slovenskem filmskem prizorišču dejavna že vrsto let, tako v domačih produkcijah kot tudi v sodelovanju s tujimi filmskimi ekipami.

Komentarji

24.8. 2007 ob 12:30

Jaz sem ga včeraj videl v Medani, in je po dolgem času spet en slovenski film, ki mi je všeč.

— iztok
23.9. 2007 ob 18:49

Beseda SLOVENSKI, pove vse!

— Nejko
13.10. 2007 ob 18:23

Ful bedno... seveda so spet bosanci ki se zaljbijo v slovenske deklice s cudnimi imeni ;)

— Pikki
15.10. 2007 ob 8:33

Pikki vsaj poglej preden komentiraš!!! Je čisto lušten film, pri katerem se fajn narežiš!

— Boky
16.10. 2007 ob 11:12

Više o Severini na www.sevefanclub.com

— SeveFanClub
17.10. 2007 ob 17:25

Film me je popolnoma razočaral. Sploh Severina je bla čist brez veze. Škoda ogleda!

— Severina
18.10. 2007 ob 12:34 zvezdica

Jaz sem si ga ogledala in moram rečt, da se mi zdi zabavn. Igralci so bili super, sploh Pia in ta, ki je igral glavno vlogo, starejšega avtomehanika. Pejte v kino, bi rekla. Ni tipični slovenski film in je zlo gledliva zadevca.

— tjasa
18.10. 2007 ob 12:43 zvezdica

Moje mnenje o filmu je definitivno pozitivno! Predvsem, če ocenjujem v kategoriji slovenski film! Zakaj moje pozitivno presenečenje? Preprosto zato, ker se mi 125 minut, kolikor traja film, ni "vleklo", temveč sem ves čas sledila dogajanju na platnu, uživala v zares profesionalno upodobljenih glavnih protagonistov. Igralci so me res navdušili! Predvsem igra Pie Zemljič in Vlada Novaka. Celotna atmosfera filma mi je bila - preprosto - všeč. Zelo ZA

— A
18.10. 2007 ob 12:44

Jaz sn se zabavu. Pa Pia je zakon. Lepše od nje ni nobene. Tudi men se zdi čist solidn film.

— neo
18.10. 2007 ob 12:54 zvezdica

Igralci v tem filmu so zakon.Tako dobri so, da pozabiš, da igrajo. Vlado Novak je izjemen. Legenda!!! Pia pa prepriča s svojo dobro igro in lepoto. Mislim, da tako dobre igre že dolgo ni bilo v slovenskem filmu. Mene je prepričalo - vse, film kot celota. Všeč mi je tudi, da je v njem veliko humorja.

— Peter
18.10. 2007 ob 12:58

Vsak ma svoj okus, ampak se strinajm. Čist ok je film - zabavno.

— johnny
18.10. 2007 ob 21:11

ssmeh filem z naj. igralci

— p.zajterk
19.10. 2007 ob 8:54 zvezdica

Film sem si ogledala včeraj in moram reči, da je izvrsten. Igralska zasedba je super, še posebej Pia Zemljič. Poleg tega sem bila pozitivno presenečena nad zgodbo. Iskrene čestitke tudi režiserju Marku Naberšniku. Priporočam vam, da si film ogledate, saj je res izvrsten. Ni običajen slovenski film.

— Sara
19.10. 2007 ob 13:53

Ni kaj za rečt. IDITE GLEDAT!!!

— Sašo
19.10. 2007 ob 14:38 zvezdica

Tjaša, ta ki je odigral vlogo starejšega avtomehanika je drugače Vlado Novak, en najboljših slovenskih gledaliških igralcev..:)..Drugač e se pa strinjam, da je film dober, dve uri mineta ko šus,slovensko neznačilno ne preveč zatežen.Ima več opraviti s slovensko realnostjo, kot marsikateri slovenski tranzicijski filmi pred tem, ki so bodisi igrali na karto stereotipiziranja do onemoglosti, bodisi depresije do onemoglosti.Petelinj i zajtrk je dokaz, da lahko tudi Slovenci delamo gledljive filme.In kot sem rekel: film na deloma hudomušen, deloma pa črn način slika našo tranzicijsko realnost realnost. (dogajanja je postavljeno v konec 90.).Vsak slovenski kraj ima kakšnega Levca, lokalno postranzicijsko barabo.Vsak slovenski kraj ima svojo Bronjo, lokalno lepotičko, poročeno z barabo, ki jo privlačijo drugi fantje..Da je film lahko dober, pa seveda potrebuje dobro zgodbo, ki jo mora nekdo znati napisati.In Lainšček je pač Petelinji zajtrk dobro napisal (čeprav film knjigi ne sledi čisto dobesedno, kar je logično).

— Knez
19.10. 2007 ob 17:45 zvezdica

Gledala včeraj. Na srečo nisem pričakovala veliko. Film ima simpatične momente, to pa je tudi vse. Razvlečen, neroden, večkrat tudi butast, podcenjujoč. Ne vem, odkod ugotovitev, da je duhovit!? Zgodbe je premalo za to dolžino (več kot dve uri!), zato vse skupaj v drugi polovici zelo pade in se ne pobere do konca. Inflacija slačenja Pije Zemljič ne doseže učinka. Mogoče kot ženska v tem ne vidim posebnega draža, se mi pa zdi, da je to narejeno zelo nespretno, kot da režiser ni slekel še nobene ženske. Igra je takšna kot Lainščkovi liki. Površinska, stereotipna, kot da so igralci vloge pobrali na prvo žogo. Novak, ki bi si zaslužil kak večji izziv, to rešuje nesporno rutino, njega pa rešuje lahkotnost vloge. Takšne so tudi situacije. Režiser ima pač Djurotov ustvarjalni domet. Vsaj deset slovenskih filmov v zadnjem desetletju tega šiša na celi črti. Nič takega kar bi upravičevalo ves ta medijski pomp okoli filma. Evo, to je to.

— mojca
19.10. 2007 ob 19:43 zvezdica

Mene je film fasciniral na vsakem koraku; od kadrov, do glasbene podlage, načina podajanja zgodbe, igalske zasedbe, vpetosti zgodbe v slovensko okolje ... Res, vse pohvale ekipi in predvsem režiserju Marku Naberšniku!

— Anita
19.10. 2007 ob 19:56 zvezdica

Genialno... Meni je bil film odličen. Z levo roko opravi s slovenskim konzervativnim obnašanjem, ki smo ga podedovali iz Evope - nič cigaret, nič alkohola in nič seksa... Kmalu bomo kot zategnjeni ljudje iz plastike. V Petelinjem zajtrku pa se pije, kadi in seksa tako, da se spomnimo, da je včasih lepo biti samo človeški in preprosto krvav pod kožo. Naj živi petelin - po filmu sem si z užitkom prižgal cigareto. V spomin na stare čase. Bravo!!

— Kadilec
19.10. 2007 ob 20:17 zvezdica

Jaz moram rečt, da sem šou v kino kar malo s strahom. Narečje pa slovenski filmski igralci...? To bi znal bit problem, sem si reko. Ker v naših filmih večinoma govorijo lublansko... Pa sem bil prijetno presenečen. Novak raztura. Ni čudno, da je mariborska legenda!!! In Bezjak je car! Pa Pia fantastična... Meni je blo super in dvorana je kar pokala od smeha. Toti film je zakon!

— Štajerc
19.10. 2007 ob 21:16 zvezdica

Film je simpatičen. Ne želi biti več kot to, se mi zdi. In igralci so dobri. Humor in ljubezen, tragično in zabavno - vse to se prepleta. Tako kot v življenju. In zgodba je simpatična. Meni ni žal. Eden izmed boljših slovenskih filmov.

— Stane
19.10. 2007 ob 23:38 zvezdica

Film sem si ogledala in bil je zelooo dober. Igralska zasedba je bila odlična sploh pa Vlado Novak in tudi režiser Marko Naberšnik se je zelo potrudil! Film vreden ogleda!!!

— Klara
20.10. 2007 ob 1:19

mojca je že vse povedala. kao zabavno, kao emocionalno. totalno na prvo žogo, totalno predvidljivo. nekdo je omenil atmosfero. zezanje ne pa atmosfera. en hud dolgcajt. pa kaj, če je pia seksi, ko je pa igralsko na nivoju nine osenar. kao igralka leta, ne me basat. zarad česa? zarad jošk? joške zarad jošk so pa itak simptom slovenskega filma in neizživetih luzerjev režiserčkov, ki žensk drugač ne morejo slečt kot samo v svojih kao filmih. klinc pa tak kino.

— MAKSSI
20.10. 2007 ob 13:13

Dobr igrajo. :))

— Cmoky
20.10. 2007 ob 13:19

Daj Makssi... Ne tko dramatizirat. Kva pa Gasilca pred oltarjem, al pa Vsemogočni Evan. So to kao neki ful filmi al kej? V tem pogledu je Petelinji zajtrk čist ok. Ni to Gospodar prstanov, jasno, ampak je pa bolš od nekih ameriških jajc, ki se sučejo po kinih.

— Grega
20.10. 2007 ob 13:26 zvezdica

Meni se zdi film soliden. Ni presežek, da dol padeš, a če bi delali v Sloveniji takšne filme, bi blo kul. Petelinji zajtrk je zabaven, ne teži, igralci so dobri, glasba tudi. Meni ni blo žal, da sem ga vidla.Za pogledat.

— Anja
20.10. 2007 ob 15:09 zvezdica

Film je vreden ogleda! Vloge so res igralcem pisane na kožo.

— Super
20.10. 2007 ob 15:12 zvezdica

Film se mi je dobesedno vsedel v srce. Super igralci, dobra glasba, lepe fotografije in poetična, romantična zgodba o sanjah preprostega človeka. Bravo celotni ekipi in predvsem Lainščku za izvrstno zgodbo. Slovenski film, le še tako naprej!

— klementina
21.10. 2007 ob 2:11 zvezdica

film je dinamicen, zivljenjski in duhovit, igralska zasedba pa izjemna. vsi v kino! :)

— nina
21.10. 2007 ob 10:48

usi tisti k ste šli gledat...a je kj takih odnosov..k bi rada peljala mojo 8 letno hčerko???

— a je kj?
21.10. 2007 ob 11:01 zvezdica

Nepretenciozno zastavljen in se niti ne trudi biti kaj več- v tem je njegov čar. Odlični igralci, gladka režija. Pojdite pogledat. Ni pa za otroke...

— kaja
21.10. 2007 ob 11:22

živjo!tole ni nč žaljivo!mene sam zanima če je ta film tut za otroke 8-15 let?

— hi
21.10. 2007 ob 14:02 zvezdica

Flm traja več kot dve uri. Razen osnovne zgodbe kaže tudi like nekih na prvi pogled posebnežev. Ljudje, ki pa gledamo na svet malo širše, vidimo v teh "posebnežih" našo kruto realnost. In to daje filmu še dodatno vrednost. Ob gledanju filma se lahko tudi smejiš, samo ta film ni komedija. Film je odličen. Tisti, ki ga kritizirajo na te kadre niso bili pozorni, ali pa vedo o življenju bolj malo. Je pa igra v filmu eden od vrhuncev slovenskega filma. Igra Vlada Novaka je izven vseh kategorij. Name pa je izreden vtis naredil tudi Dario Varga. Občutek dobiš, da jes mafijec. Menim pa, da je malo preveč golih scen. Mene osebno ne motijo, vendar je marsikdo zaradi manj pozoren na bistvo filma.

— Bojan
21.10. 2007 ob 14:06 zvezdica

Pozabil sem dodati. Film za otroke od 8 do 15 let ni najbolj primeren. Ampak ne zaradi nekih scen golote in seksa temveč zaradi tega, ker zgobe ne bodo razumeli. Tudi mnogi komentatorji pred mano je niso,

— Bojan
21.10. 2007 ob 16:27

definitivno ni za otroke, je pa mus za starse

— tjasa
21.10. 2007 ob 20:38

Za ogled me je prepričala punca. Najprej nisem bil za, potem pa sem se le predal :) Bil sem prijetno presenečen nad filmom. Priporočam ogled. lp

— jst
21.10. 2007 ob 21:28 zvezdica

Želel sem verjeti, da je film res dober in sem šel dobre volje v kino. Po ogledu mi ni jasno, kaj je tako posebnega. Slab humor, patetično, naivno. Tako infantilnega filma že dolgo nisem videl. Prav slovensko razvlečen, kopija nekih poceni balkanskih for. Seveda je za otroke. Odrasli pa v kino samo na lastno odgovornost in če radi mečete svoj čas skozi okno. Presežek, to bo ja. Zelo dolgočasen presežek.

— s
22.10. 2007 ob 1:27 zvezdica

film je najboljši kar ga je slovenska scena kdaj imela. igralski kader točno tak kot mora biti. pesem ki jo poje severina totalno paše v film. zame ni glih bla komedija-nasmejiš se ker novak tak dobro govori radgonsko. ponosen sem

— dread
22.10. 2007 ob 11:19 zvezdica

Film sem si ogledala v Ljubljani. Bila sem skupaj s starši, ki v kino ne hodijo pogosto. Tokrat pa so bili prav oni tisti, ki so me prosili, da kupim karte. Po ogledu smo se strinjali, da gre za dober in predvsem zelo tekoče narejen film. Igra je izvrstna. Vlado Novak je svojo nalogo opravil neverjetno dobro in upam, da ga čaka še kakšna mednarodna nagrada. Film toplo priporočam vsem, ki imate radi zgodbe o življenju, ljudeh in ljubezni.

— Petra
22.10. 2007 ob 11:32 zvezdica

Punca me je čez vikend zvlekla v kino. Bil sem skeptičen ob vsej tej samopromociji ustvarjalcev filma, a ker sta s prijateljico tako navijali za ta film, sem šel. Pa nimam nič proti slovenskim filmom, nekaj je bilo zelo dobrih v zadnjih letih. Nisem razočaran, ker pač nisem pričakoval dobrega filma. Dobil sem, kar sem pričakoval. Cel film je jasno, kaj se bo zgodilo v nadaljevanju, režiser očitno ne pozna najbolj enostavnih Hitchcockovskih trikov. Me je pa zabaval razočaran obraz moje drage po koncu filma. Njena prijateljica ni bila navdušena, kot je pričakovala da bo, pa je hotela prikriti, da je film kar v redu. Škoda časa za kar v redu. Obe sta se zgražali nad posiljenimi ljubezenskimi scenami, pa kako Slovenci ne znajo posnet takih stvari. Potem pa gledaš štiri, pet enakih ljubezenskih scen in zehaš. Humor v filmu je v najboljših momentih na nivoju NMK, igra zelo amaterska. Moraš bit zelo obupan nad filmi nasploh, ne samo nad slovenskimi, da ti je tole lahko všeč.

— Matic
22.10. 2007 ob 12:52

vidu sn film in me je sram da sn štajerc. pa za koje loleke nas mate u totem filmi, čuj? ko da smo neka zaostala rasa. idite bek s takšimi filmi. pa še štajerc ga je delo, ka si ti nor. sramota!

— štajerc
22.10. 2007 ob 16:18 zvezdica

Filma ne morem drugo kot priporočati. Ker izhajam iz podobnega okolja, kot je posneti film, mi je bila predvsem všeč realnost dogajanja (točno tako je in nič drugače). Verjetno je to razlog, da filma tisti iz zahodne in osrednje Slovenije ne razumejo popolnoma. Tudi igra skoraj vseh igralcev je navdušojoča, posebej pa Vlade Novaka, Pie in Daria Varga. Ljubezenske scene so tipično realistično evropske, daleč od lažnih, nesproščenih ameriških (mogoče zato maticu in kolegicam niso bile všeč). In tako tipično slovenske, posebej znane tistim, ki smo doma iz podeželja :). Zelo lepo so vpete v film. Filma ne morem drugo kot priporočati. Zagotovo eden najboljših slovenskih izdelkov zadnjega desetletja.

— Aleš
22.10. 2007 ob 18:21 zvezdica

Zabavno. Kul. Ni teženja in je veliko humorja. Pejte gledat... Je užitno.

— Bonsai
22.10. 2007 ob 22:09 zvezdica

Končno dober slovenski film. Res dober, film, igralci in vse drugo. Super.

— ok
22.10. 2007 ob 23:04 zvezdica

Izvrstna igra je tisto, kar je največja odlika tega filma. Vlado Novak je izjemen. Seveda tudi ostali, a pred Novakom kapo dol. Pa glasba me je navdušila. Saša Lošič je uspel ujeti čustva in jih stopnjuje vse do konca filma. Navdušen! Priporočam!

— Andrej B.
23.10. 2007 ob 11:28

beden film

— bljak
23.10. 2007 ob 20:49

Ok film. Priporocam! Zabavno, ceprav res ni glih komedija...

— David
24.10. 2007 ob 9:18

Super film, eden izmed edinih slovenskih filmov, ki mi je bil zares všeč!!!

— Špela
24.10. 2007 ob 22:20 zvezdica

Brala sem komentarje, preden sem videla film. Lahko samo rečem, da nekateri iščejo samo slabo, če le lahko. Škoda. Za ta slovenski način. Imenitni so igralci, občudujem monologe Novaka in ljubezenske scene Zemljičeve in Bezjaka. Res ni globok film o nasplošni depresiji današnjega časa, a JE hkrati tudi to in , mnogo, mnogo več. Bravo vsem ustvarjalcem in hvala, za slovenski film, ki mi je bil v veselje. Lp, Mateja

— gledalka
24.10. 2007 ob 22:36

ne sekirite se. ustvarjalci. cez 30 let boste ful nostalgicen film, ki so ga radi gledali ljudje. Zdaj je pa bolj mesano na zaru, kot vidim.

— fiona
25.10. 2007 ob 13:30

Men osebno dalec najboljsi slovenski film! Priporocam;)

— spelca
25.10. 2007 ob 13:48

Pozdravljeni. Zanima me, kako dolgo se bo predvajal film Petelinji zajtrk? Za odgovor se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam, Vlasta Senica

— Vlasta
25.10. 2007 ob 14:49 zvezdica

Izjemno dober film, povsem svež scenarij, da o režiji ne govorim!

— Direktor
25.10. 2007 ob 15:35 zvezdica

Super film! Krasna glasba. Duhovito in čustveno... zelo pristno... Čestitke gospodu Novaku za igro.

— MS
26.10. 2007 ob 11:06 zvezdica

vsekakor najboljši slovenski film, glasba svetovna, igralci so moji junaki, fotografija fantastina, okolje resnično, zgodba je lepa, poetična, ni pocukrana preveč, vsa hvala režiserju in ostali ekipi, ki se je trudila. to je le še en dokaz, da tudi slovenci znajo naredit film, ko jočeš in hočeš še, ne le hollywood, tok da se ve. priporočam ga vsem, ki se želijo naužiti malo vsakdanjosti, počasnega tempa življenja in prijetne domačnosti. Severina je pri vsem tem le češnja na vrhu smetane- pesem tega filma je fantastična! Ga grem gledat še enkrat ;)

— Beti
26.10. 2007 ob 20:59 zvezdica

eden najlepših slovenskih filmov kar sem jih videla v zadnjih desetih letih.predvsem zato ,ker se prekmurščina premalo sliši v medijih.pa še preprosta zgodba.tega manjka naši mladini.

— duška
26.10. 2007 ob 21:44

Mislim, da bo film zelo zanimiv, kajti sneman je bil v GORNJI RADGONi, kjer živim jaz! jEee.

— Nina
26.10. 2007 ob 22:29 zvezdica

sem si ogledal film, da podprem te revčke od naših filmarjev. pa mi je kar žal. film je precej neumen, nič manj kot večina ameriških samo da se ta še vleče v nedogled. humor, kar ga sploh je, je en sam prežvečen balkanski štos na drugega in očitno se tem bedarijam smejejo samo še tisti slovenci z manjvrednostnim kompleksom. za tiste, ki bi težje sledili počasnemu dogajanju, nastopajoči zraven še vse na dolgo razložijo in pojasnijo. igralci se ves čas derejo, tudi če se pogovarjajo na razdalji pol metra. navada iz gledališča pač. p. zemljić je pa igralsko res bolj boga, tudi ko je tiho. če imaš končano vsaj osnovno šolo, težko rečeš, da je to dober film.

— klemen
26.10. 2007 ob 23:17 zvezdica

Ne razumem pluvanja po filmu kar tako... Napisati kaj ti v filmu ni všeč je eno, pisati neumnosti pa drugo. Film sem si ogledal tudi sam in v kino je šla cela naša familija, kar se ni zgodilo že od pamtiveka. Moram rečt, da je film super, gledljiv in nikakor ni res, da so igralci slabi. Ker če je kaj v filmu res dobro, so to igralci. Vlado Novak, Pija, Primož bezjak, pa Darijo Varga in pesem od Severine je fantastična. Da je film zelo gledliv tudi pove to, da je bla dvorana v mariboru polna skoraj do zadnjega sedeža in publika je uživala. Tisti, ki ne znate pisat normalnih mnenj se raje vsaj vzdržite kritik, ki ne povejo ničesar. Idite v kino, pravim jaz... Bravo!

— Andrej
26.10. 2007 ob 23:22

Meni je sentiš od Severine ful ful lep. Ali kdo ve, če obstaja CD za film... Se ga dobi kje na netu? Pesem od Severine sem našla, kaj pa ostalo?

— Polona
27.10. 2007 ob 1:25 zvezdica

Res dober slovenski film. Vreden ogleda in si zasluzi pohvale. Karakterji so kot nalasc vsi po svojo pasali v vloge.in tocno tako je tudi bilo pred 10leti, vrjemite mi da se dan danes najdemo taksno delavnico, muzikatna itd. v kaksni slovenski vasi.:)

— sasko
27.10. 2007 ob 12:47

Film sm si ogledala in je res fuuull dobr,tk da tisti k si ga še niste,pejte to čim prej pogledat...pol si pa prvošte še kak PETELINJI ZAJTERK;)heh ...res vse pohvale tej ekipi!!!sploh glavnima igralcema,kr sta prikazale res ful dobre scene!pa tut pesm je ful dobra!!...SKRATKA EN VELIK +

— sanja
27.10. 2007 ob 19:19

Vsak ima lahko o filmu svoje mnenje. Če res to misliš o filmu, kar si napisal, je tudi prav. Ni pa mi jasno od kod tebi mnenje, da je to za vsakogar, ki je končal vsaj osnovno šolo, dober film. Če sodim po tem, koliko znaš slovensko, je ti najbrž nisi.

— Bojan
27.10. 2007 ob 21:34 zvezdica

Meni film ni bil všeč. Ne samo zato, ker žensko obravnava kot meseno blago brez pameti, ki je lahko veselo, če doseže vsaj estradno vrednost. Moški v filmu so impotentni brezvezniki, tako da lahko kdo celo reče, da je vse skupaj uravnoteženo. Strinjam se tudi z večino tistega, kar so napisali tisti, ki jih je film pustil hladne. Odzivi dobršne mere pristašev filma na tem forumu pa povedo več o njihovi nestrpnosti kot o filmu. Razen, če je to le dokaz, da morda film na njegove slepe zagovornike ne deluje ravno pozitivno. Mnenja verjetno ne bi napisala, če nekateri v odgovorih ne bi bili tako netolerantni. Vsak ima pač svoj okus. Ne pustim pa si vzeti pravice, da mi nekaj lahko tudi ni všeč, pa če so zagovorniki še tako agresivni. Pa lep pozdrav.

— Tina
28.10. 2007 ob 11:29

filma nisem videl pa ga tut ne bom kr so vsi slowenski filmi bedni. če je slučajn ta film dobr pol pohvale režiserju producentu in igralcem ter vsem sodlljučimi da so naredl prvi slovenski film ki dobr.

— kaj te briga
28.10. 2007 ob 15:53

FIlm je vsekakor fantastičen, glede na druge slovenske filme. Nasmejo sem se fejst in tudi na koncu se vse lepo izide. Mogoče tisti, ki ga šinfate tu gor, ste z ljubljane al pa tam nekje okoli, ker itaq vam bi mogli samo po ljubljansko govorite. Če že pogledamo TLP katastrofa. Sama lublanščina vsepovsod. Tako da je ta film zadel v POLNO! Vsaka čast vsem, ki so sodelovali pri filmu.

— blaz
29.10. 2007 ob 6:48

Čestitke piscu Feriju, režiserju in seveda igralcem, šeposebej Vladu Novaku, primožu in Pii. Krasen film za sprostitev. Le od doma je treba in si ga ogledat.

— Angelca
29.10. 2007 ob 9:28 zvezdica

Ta film je dokaz, da se te filmska umetnost najbolj dotakne, če je sta vsebina in jezik iz domačega okolja. In Petelinji zajtrk se človeka res dotakne, če je le sposoben kakšnega (nostalgičnega) čustva. Tisti, ki pravite, da je humor slab - a se vam zdi, da sicer pa imamo v Sloveniji v realnem življenju povsod blazno dober humor? Da ljudje ne nakladajo in ne razlagajo okoli starih vicev? Pa da karakterji iz filma ne obstajajo v vsaki vasi pa tudi v mestu? Meni so se zdele scene realne in prepričljive in predvsem se mi je zdelo dobro, da se je film izognil osnovnim napakam večine slovenskih filmov, da sicer realnim karakterjem dajejo v usta besede in vsebino, ki ne gredo skupaj s karakterjem, npr. intelektualna debata lokalnih pijančkov v knjižni slovenščini itd.

— Tanja
29.10. 2007 ob 11:00 zvezdica

Film se mi ni zdel najboljši in lahko priznam da sem videl že boljše. Marsikateri slovenski in tudi ameriški film bi ga z lahkoto prekosil. Igralci že da so dobri, a vseeno sem prepričan, da se meni, film ni zdel vreden ogleda.

— Tako,tako
29.10. 2007 ob 11:46 zvezdica

Petelinji zajtrk je nežen, duhovit, pronicljiv filmski dosežek, ki za svojo učinkovitost ne potrebuje milijone evrov in ne Angeline Jolie- saj jo Pia Zemljič v lepoti in igri krepko prekaša in ne Richarda Gere-a, ki se še v nobenem filmu ni tako lepo dotaknil ženske, kot je to storil naš Primož. Mimogrede- vse pohvale kamermanu, ki je ujel igro barv in lepo prikazal Primožove lepe modre oči. Igra Vlada Novaka je izjemna, mimika obraza prepriča vsakega občutljivega gledalca. Glasba je izbrana z občutkom, Severinin Gardelin pa je meni osebno do zdaj njena najlepša balada. Vse pohvale režiserju in pa seveda piscu te nore ljubezenske zgodbe Feriju Lainščku. Film je dokaz, da je Slovenija eden izmed najlepših koščkov zemlje in, da na njem živijo izjemni umetniki. Lepo vabljeni vsi, da z ogledom filma podpremo dobre slovenske filmarje in igralce! Hvala vsem ustvarjalcem filma za lep in ganljiv košček časa...

— Nina *
29.10. 2007 ob 11:46

no... knjigo sem prebrala, ta teden pa me čaka še ogled filma. Knjiga me je naudušila... verjamem, da me bo film tud:)

— taša
29.10. 2007 ob 14:03

Film sem si ogledal in kaj naj rečem. Kapo dol. Končno nekaj fajnega. Berem pa komentarje nekih kvazi poznavalcev slovenskega filma in mi gre na smeh. Toliko idiotskih "poznavalskih" mnenj na enem kraju. To še svet ni videl. Še sreča, da so v naši ljubi Sloveniji še ljudje, ki nimajo črednega nagona in si ne rezervirajo časa samo za ogled Maria, Poglej in zadeni in Rakete pod kozolcem. Fajn bodite vsi skupaj.

— mirč
29.10. 2007 ob 17:40

Vidm, da so moj komentar zbrisal.. se prav, da večino slabih zbrišejo.. zanimivo.. uglavnm.. film bedn! butast.. no razn za une k majo radi romantična jajca.. lp

— NEKDO
29.10. 2007 ob 19:07

ful fšečn film. pia je pa sploh... khm-khm... :-D sicer pa odlična igra od vlada, primoža, pie, daria naprej do janeza, miloša, davorja, ... feri, zakon zgodba. superca.

— tine
29.10. 2007 ob 20:41 zvezdica

Prazen, površen, žaljiv film za rajo s črednim nagonom, ki ji Big Brother, Kmetija, NMK, Vzemi ali pusti, Spet doma in Na zdravje ponujajo hud razmislek in dobro zabavo. Pardon, razdvedrilo. In tudi v tem primeru se izkaže: razvedrilno = debilno. Kaj drugega od "idejnega očeta" bedastega Zmaga Batine tudi ne gre pričakovati.

— brina
30.10. 2007 ob 7:06 zvezdica

je seveda gledljiv, a nikakršen presežek nič izjemnega, vsekakor pa v ničemer nadpovprečen. Posebno, če ga človeg le gleda s perspektive evropske produkcije. Rekel bi, da je v rokodelskem smislu soliden izdelek, je npr. med izredno redkimi našimi fillmi z dobrim zvokom. Dejstvo pa je tudi, da slovenski film brez balkanskih štosov, streljanja, preklinjanja in golote in seksa, dejasnko ne zmore obstajati. Dejstvo je tudi, da je raven filmske kulture pri na porazna, tudi zato so osnovne (prej naštete sestavine) rdeča nit vsega kar je bilo posento po letu 1990. Prav zanimivo je bilo poslušati kako so se gledalci prešerno režali ob pogovoru o posilstvu in pedofiliji, nihče ne posluša vsebine - vsi se pač v maniri NMK režijo preklinjanju. To so pač dejstva o filmu in o gledalstvu...in filmi pa so ponavati takšni kot si jih gledalstvo želi.

— Direktor
30.10. 2007 ob 7:10

s 85 % gotovostjo menim, da ima ga. Pia silikonske. Kar ni načeloma nič slabega - vsekakor poživi film.

— Direktor
30.10. 2007 ob 9:28

Silikonskih verjetno nima, je pa res, da je šlo za retušo. Nemogoče je imeti naravno takšne zizke. POleg tega to izkazujejo fotografije iz reačlnega življenja, kjer so daleč od takšne oblike in čvrstosti. Poleg tega mi je sumljiva tudi tale perfektna postava. Punca pač ni če stara 18 let, ko je snemala film pa je imela tudi že en porod za seboj.

— Skeptik
30.10. 2007 ob 13:43 zvezdica

film mi je bil zelo všeč.Res seže v srce!Zraven se lahko nasmeješ,titsti malo bolj občutljivi pa bodo lahko izpustili tudi kako solzico.Že dolgo nisem videla tako dobrega filma!!!priporočam zelo!

— najbolšji
30.10. 2007 ob 17:32

Film me je navdušil... Dobri igralci, zanimiva zgodba.. dve uri sta minili, kot bi mignil.. Djuro pa ... no cukrčk :)

— Kroki
30.10. 2007 ob 17:59 zvezdica

V kinu sem si ogledal malo slovenskih filmov, a med videnimi je ta nedvomno najboljši.In je eden izmed redkih filmov, ki sem si jih želel ogledati še enkrat, a med njimi doslej še noben ni bil slovenski.In ta je! Film je zelo slovenski, zelo realno prikazuje vsakodnevno življenje mnogih Slovencev, vključno z alkoholizmom in seže v srce. Največjo pohvalo-slovenskega oskarja si brez dvoma zasluži Vlado Novak, ki je vrhunski igralec in povsem zasenči ostale.Tudi ostali igralci so dobri, pozitivno me je presenetil "Debevc" iz NMK.Čestitke vsej ekipi.Priporočam ogled filma,ki traja dve uri, kar zaradi kvalitete fima še opaziš ne, po moji oceni pa ni za otroke.

— Robert
30.10. 2007 ob 19:57 zvezdica

Lep film. Gladko teče. Ni solzav, te pa vseeno pripravi do solz. Tudi, če so krivi hormoni :-) Čestitke igralcem in vsem drugim ustvarjalcem.

— sergeja
30.10. 2007 ob 20:40

men se je zdel precej butast tale film

— gregi
30.10. 2007 ob 21:51

Po dolgem času dober slovenski film. Igralci so svoje vloge super odigrali. Prava mera humorja ( čeparv žal nekateri osebki v kino dvorani ne vedo kdaj se lahko smejijo in se smejijo tudi kadar ni primerno-od žalostnih dogodkih). Vredno ogleda. ( Pa da boste vedeli, kaj pomeni, če vas kdo preseneti s vpašanjem ali ste imeli petelinji zajtrk:-)

— mm
30.10. 2007 ob 22:39

Lep filem... S punco sva ga vidla in obema je bil všeč. Polepšal nama je večer. Dobra zasedba, muzka, pa tut vse ostalo. Čestitke...

— Boban
31.10. 2007 ob 15:15 zvezdica

Glede na dosedanje slovenske filme sem šla v kino brez velikih pričakovanj. Pa sem bila prijetno presenečana. Simpatičen film. Igralska zasedba je dobra, glasba pa sploh.

— Bernarda
31.10. 2007 ob 21:36 zvezdica

Navdušena sem nad filmom. O njem se je sicer veliko govorilo, marsikaj sem tudi prebrala, a vseeno sem bila presenečena, saj je res dober. Igralci, glasba, posnetki pokrajine. Prizor na travniku me je očaral. Ljubezenska zgodba je prav ganljiva. Pia in Primož sta pravi magnet za oči. Vse čestitke tudi Vladu Novaku za res izjemno odigrano vlogo.

— Sara
1.11. 2007 ob 6:39 zvezdica

Večkrat grem v kino in tako polne dvorane kot sem včeraj doživela pri našem slovenskem filmu, sem doživela samo pri ameriških filmih, ki je prejel oskarja.Kaj naj rečem? Zaslužijo si oskarja vsi ali ameriškega ali pač kakršnegakoli, pomembno je, da je zadovoljen režiser in igralci, vsi, ki so sodelovali in jaz sem uživala. Preplet nostalgije, zabave, krutosti, ljubezni, smeha, žalosti in vsega kar nas je obdajalo in nas obdaja. V vsakem slabem je nekaj dobrega. ČESTITAM

— Tilika
1.11. 2007 ob 6:58 zvezdica

Pozabila sem dodati, da sem presenečena nad določenimi komentarji,čeprav ima res lahko vsak svoje mnenje,ker smo si ljudje različni. A menim, napiše se naj komentar, ne pa na način žaljivosti...mhm...k dor pravi,da je slovenski film beden, ne da ga prej vidi, no ja...kdo pravi, da se kaj drugega ne pričakuje kot seks, zabava in grdo govorjenje...mhm...k aj ni to svet, kako pa se pogovarjamo drugače na zabavah in med prijatelji, takrat si človek da ...prosto pot domišljiji...(ja na TV je vse lepo, ko pa odidejo med domače stene...mhmm)...žens ke so simbolj nežnosti in poželenje in tako je, imaš pa različne ženske in različne moške...odvisno kako ona gleda na življenje in kaj je doživela in kako moški gleda in kaj je v življenju že doživel. V tem filmu imaš različne osebe, različne značaje...in to smo ljudje. Kaj nam pa dajo ameriški filmi? So kruti filmi, ki prikazujejo življenje o tem kaj se dogaja, so takšni, ki se izognejo slabim in kažejo samo lepe stvari. Čas za trening...Nikogaršnj a zemlja...Kajmak in marmelada...Zadnja večerja...Rain Mann...Lak za lase...Babilon...itd .itn...vse ima neko zgodbo, kruto ali manj kruto, nekdo se smeji temu, drugi joče ob istih besedah...imejmo radi slovensko besedo, žal življenje je...kaj pravijo? :-) Uživanje ob filmu, slovenskem ali kakšnem drugem.

— Tilika
1.11. 2007 ob 9:20 zvezdica

Pri nas se pogosto zgodi, da se opevajo stvari, ki so zelo povprečne. Zato, ker so navidez preproste, razumljive, v bistvu so pa samo zelo brezvezne. Pri tem filmu se zdi, da bi nekdo rad naredil izdelek primerljiv z večino ameriških, a mu je za to manjkalo obrtnega znanja. Film je zato zelo predolg in zelo predvidljiv. Kljub dolžini je poln lukenj, ki jih je preskočil, ker bi zahtevale več spretnosti in občutka. Edini konkretni odnos v filmu (med poročeno žensko in mladim avtomehanikom) je poln takšnih lukenj, ki prispevajo k neprepričljivosti razmerja. Ker ne gre za tip filma, pri katerem gledalec sam polni te luknje, je to še bolj očitno. Tudi igra večine je precenjena, sploh Pije Zamljič, ki razen oprsja in nekaj patetičnih izrazov na obrazu ne pokaže ničesar. Film se preračunljivo in neuspešno opira na balkanske štose, kot so nekateri že opazili. Kar tudi pomeni, da ne govori o nas. Vsi liki so površni. Zanimivo je, da nekateri branijo film s protislovnimi besedami, da ne ponuja manj od ameriških, in da naj tisti, ki jim ni všeč, raje gledajo ameriške filme. Zanimiva logika, ni kaj. Gre za mnenje, ki krasi ljubitelje trapaste NMK. Na srečo smo imeli v zadnjem desetletju nekaj izvrstnih slovenskih filmov, ki pa so bili vnaprej diskreditirani, ker so slovenski. Ta film pa po neki čudni logiki nadaljuje tradicijo Kajmaka in marmelade. Oba sta živ dokaz, da površen izdelek ob agresivni reklami lahko postane kratkotrajno odmeven, čeprav si tega ne zasluži. Žalostno.

— Leon
1.11. 2007 ob 16:52 zvezdica

Po 20 letih prvi res dober, pristen slovenski film! Z naravno igro, brez izumetničenosti slovenskih igralcev, ki ponavadi igrajo identično, na nek določen, prisiljen način, katerega se zgleda naučijo na AGRFT. Vsa čast Vladu Novaku in vsem ostalim igralcem, za pristno, tipično slovenskost, ki so nam jo prinesl is filmom, ki je grenko-sladek, za smejat, za jokat, za se razjezit! In vsem tistim, ki menijo, da so bili liki za lase privlečeni, stereotipski, ženske pa glupi kosi mesa, naj samo rečem, da točni taki ljudje resnično obstajajo. Jaz sem Ljubljančanka, pa to vem in sem ji v svojem življenju že kar srečala! Je pa res, da film ne more biti všeč tistim, ki ste tako vajeni vsega ameriškega - humorja, seks scen, dramatičnosti in akcije. Zato ker je pač totalno slovenski, slovenissimo!

— Goba
1.11. 2007 ob 19:05 zvezdica

Meni je bil film vsec iz naslednjih razlogov: genialna zasedba, zelo tekoca kamera, dobra zgodba in se kaj.res film, ki tece. Kjer se velikoo zgodi, ceprav ni akcija, kjer ni momentov, ko gledas na uro, kjer kadri tecejo kot pesmica, skratka: da ne ves, da gledas film-za cemer stremi vsak reziser ze v osnovi, malo slovenskih jih pa zal to doseze. Tu sem res imela obcutek, da so se ljudije ukvarjali s tem, kako bodo tekli kadri... Liricna zgodba, ki se je meni dopadla ravno zato,ker sploh ni ekskluzivno slovenska...take zgodbe najdes povsod, v vsaki mali vasi po celem svetu. Tudi zato mi je vsec, ker med filmom pozabis, da se dogaja tukaj, oz. preseze to lokalno identificiranje. Seveda bi se dalo kaj narediti se drugace, ampak v osnovi res nisem imela pripomb (kar je menda prvic od...nevemkdaj :) Vse cestitke in upam na se kaj takega!

— Tina T.
1.11. 2007 ob 22:11 zvezdica

Nekdo je napisal-a: Je pa res, da film ne more biti všeč tistim, ki ste tako vajeni vsega ameriškega - humorja, seks scen, dramatičnosti in akcije. Zato ker je pač totalno slovenski, slovenissimo! A res? Nisem preveč navdušena nad ameriškimi filmi in Petelinji zajtrk mi ni bil všeč ravno zato, ker skuša biti ameriški v najbolj bebavem smislu. Za razliko od ameriških vzornikov pa je samo preveč razvlečen in še bolj banalen. Zanimivo, da tisti, ki pogrešajo "ameriškost" v slovenskih filmih zdaj druge zmerjajo, da jo pogrešajo. In čeprav bi me moralo veseliti, da je "slovenskost"nekega filma nekaterim naenkrat vrednota, se ne morem strinjati, da se je to zgodilo prav v tem filmu. Žaljivo je tudi reči, da je ta film odkril dobro igro v slovenskem filmu. To lahko reče samo nekdo, ki do danes ni ne hodil v kino na slovenske filme. In to po filmih (vrstni red ni pomemben): V leru, Pod njenim oknom, Šelestenje, Rezervni deli, Odgrobadogroba, Delo osvobaja, Oda Prešernu, po Ruševinah in Kratkih stikih... samih izvrstnih igralskih dosežkih. Sposodite si jih v videotekah, če ne verjamete. Da ne boste odkrivali Amerike, ki so jo drugi že odkrili. Po vseh teh filmih sem upala, da Petelinji zajtrk nadaljuje vzpon sodobnega slovenskega filma, a sem se uštela. V vseh navedenih in še kakšnem, ki sem ga mogoče spustila, so osebe stokrat bolj dodelane, bolj večplastne kot v Petelinjem zajtrku, v vseh dialogi tečejo gladko in prepričljivo, vsi so še kako slovenski in nam držijo ogledalo. Ampak dobri slovenski filmi iz zadnjih let niso bebavi. To je morda njihova napaka v očeh slovenske publike. Te hibe Petelinji zajtrk res nima. In ženske v tem filmu so žal res "glupi kosi mesa". Škoda.

— tanja
2.11. 2007 ob 16:40

ej film je bil cool mega carski pravi petelinji zajtrk.za slovence ki ne znajo filmov igrat že cool.najbolši slovenski film do zdaj.!

— sara
2.11. 2007 ob 17:54

film sm si ogledala, ker sta mela svak in sestra eno karto preveč. poleg njiju sta šla še moja starša. glavni igralc...primož e je zlo spominju na mojga prijatla. postavila sem se v vloge, ki so bile predstaulane. bila sem navdušena. vredu mi je tud zato ker ni veliko seksa in takih stvari.priporočam ga vsem, je delno tudi za otroke sam ne mlajše od 12 let. oglejte si ga, užival boste, verjemte.

— tatjana
2.11. 2007 ob 21:57

em kaj je film za otroke 12 let

— lol
2.11. 2007 ob 22:45

Nad filmom sem navdušena. Čestitke vsem ustvarjalcem in hvala za lep večer. Kar tako naprej.

— Anica
3.11. 2007 ob 9:55 zvezdica

Sedaj me je pa RES izučilo, da nikoli več ne nasedem kakršnemukoli medijskemu pompiranju; pa kaj si vsi filmski kritiki podkupljeni s strani filmarjev, da bi ja pridobili ljudi v kino? Ta film nikakor ni eden izmed (končno!) netipičnih slovenskih filmov (semiruralna tematika z obveznim alkoholizmom, impotentnimi moškimi in barabami z juga, zatežen, malo dialogov, dolgočasen, površen,...)-je prav to! Okej, kapo dol pred Pištijem, izjemen performance, Zemljičeva je sila povprečna, glavni mladi moški lik pa pod kritiko - spet en tipičen, nemi, v prazno strmeči, zakajeni lik; ne vem, če v celem filmu spregovori pet stavkov. Prav zato mi ni jasno, kako naj nam bo celo gonilo filma, to je ljubezen med njim in Bronjo, sploh verjetna?! Mene v glavnem ni prepričal, pravzaprav se mi je zdel prav podcenjujoč do gledalca, ki kar mora požreti finte na prvo žogo. Humor pa...hm...zdelo se mi je, da so se gledalci (spet) smejali le kakšni vsiljeni sočni domači kletvici.

— vesna
3.11. 2007 ob 13:02 zvezdica

Čestitke vsem ustvarjalcem. Film je uspešen prikaz življenja na obrobju mesta. Čustveno in duhovito. Preprosta (a vendarle tudi globoka, iskrena) zgodba, ki uspe ujeti gledalca. Čestitke tudi pisatelju Lainščku, ki je ustvaril ta pisani svet vaškega življenskega utripa že v romanu. Dokaz, da so zgodbe običajnih ljudi še kako zanimive. Film me je očaral s tem, da nikoli ni posegal in sodil življenja, ki ga prikazuje, temveč je to prepustil gledalcu. Izjemno sem bil navdušen tudi nad izborom glasbe v filmu. Toplo priporočam ogled.

— Frane
3.11. 2007 ob 14:40

a mi lahko kdo pove kako je naslov pesmi od severine katero je pela v filmu??

— Matic
3.11. 2007 ob 20:40

Naslov Severinine pesmi je Gardelin film pa me je zelo navdušil. Zagotovo si ga bom ogledal še enkrat.

— symon
3.11. 2007 ob 21:35

tanja, tole je pa res malce hudo brati, ko se takole skozi vsako tvojo besedno zvezo vidi, da filma sploh nisi štekala, potem pa se ti kao vse skupaj zdi bebavo. a nisi še nikdar slišala, da se ženske v bordelih slačijo za denar, pa počnejo še kaj drugega?

— igor
4.11. 2007 ob 1:08

ma dej prosm te, za flike in razmere u katerih je biu film delan je čist uredu, u bistvu še boljši od uredu... liki pa tak ne rabijo bit čist dodelani, pa zgodba tut ne rab bit taka da se spremeni usakih 5s. a ste pozabl vi mau, da se gre u kino tut za to, da se sprostiš sej ne rabm mislt sto na uro še ob tem ko film gledam! halo ps: slovenija ima dva res prava filmska vrhunca, ki sta: 1. kajmak in marmelada... špeli:) 2. na nikogaršnji zemlji(če ga prištevamo pod slovenske filme) no pa mogoče še rezervni deli, ta tut ni biu slab

— blaž
4.11. 2007 ob 20:37 zvezdica

Vse pohvale dobri igralski zasedbi in realističnemu prikazu okolja. Film globoko gane in je najbližji slovenskemu ljudstvu.

— majda
5.11. 2007 ob 10:47 zvezdica

potpuno se slažem ima Slovenija dva vrhunca filmska : A. kajmak i marmelata&B. na nikokaršnji zemlji. Ne strinjam pa se s tem, da gre za realističen prikaz življenja na polruralnem področju. Prikaz indealiziran in do konca romantičen. Posedanje ob kozarcu pijače cele božje dneve, pod lepo brajdico, preživiš, če popraviš 2 avta v pol leta, luštne deklice se valjajo z mehankarji po senu, vsi so prijatleji, ...tega ni več. Boj za denar in položaj, vse ostalo izumira.

— Direktor
5.11. 2007 ob 11:28

Ja film nam je bil všeč. Spet en slovenski film, ki zna dobiti dobre ocene. Morda je bil malce slabše zvokovno obdelan, če nisi ravno s "tote" štajerske, te pač manj kapiraš kako foro. Predlagam, da si ga ogledate. Ne bo Vam žal.

— Tanja
5.11. 2007 ob 12:07 zvezdica

Pa, a se vi delate norca. Lepo vas prosim, kdo vas je plačal da piše tele bedarije tukaj, da vas ni sram. Tudi jaz sem šel v kino, ker je prijateljica ''slišala'', od veliko takih kot ste vi tukaj, da je film še kar. Nisem pričakoval veliko, ampak to kar sem videl je bilo tako veliko manj. V življenju sem pogledal že res veliko filmov (in to je res veliko), med njimi tudi slovenske, ampak tale film je definitivno najslabši film vseh časov. Ravno toliko je slab kot drugi najslabši; SAMO DA JE DOLG 125 MINUT! Ko je bilo filma konec, sem začuden pogledal okoli sebe, ker sem bil presenečen, da sem po taki umojebini sploh še živ. Med večino pravkar se zbujajoči se publiki, sem takoj za sabo zagledal malce starejši par (imela sta tam okoli 50-60 let). Par, ki je doživel zlata leta slovenskih filmov kot so Vesna, To so gadi, vrsta klišejskih partizanskih filmov in navsezanje zakaj pa ne, tudi Kekec. Na obrazu teh dveh oseb je bilo zarisano nekakšno presenečenje, nekakšen obup, kot da so pravkar ubili nekaj v njima. Žal, ubili so nekaj v nas vseh. Z to slavno reklamo za petelinčka ste dosegli nekaj in verjetno še zdaleč nisem edini ki je prišel do takega zaključka. NIKOLI več ne grem gledat v kino nobenega slovenskega filma več; preveč tvegano. Lahko umrem

— grega
5.11. 2007 ob 12:53 zvezdica

Pa naj se kdo reče, da Slovenci ne znajo filmov delat. Ogledal sem si ga in reči moram, da tako dobrega filma nisem gledal že dolgo, nasmejal sem se kot že dolgo ne. Igralci odlični, res vse pohvale in priporočam!

— tomaz
5.11. 2007 ob 14:48 zvezdica

mene je film navdušil. sem videl že nekaj zelo dobrih slovenskih filmov, nekaterih tudi zelo dobrih še nisem, za tega pa lahko rečem, da je po mojem mnenju eden najboljših, vsaj od teh, ki sem jih gledal. igralci so bili odlični, kakšne izraze je uspel narediti Vladov novak, kako so se mu oči svetile, res, kot da je vse to v resnici doživljal. film je veliko več kot romantična komedija. in ne da bi bil preveč pameten bi dodal to, da tsiti, ki kar počez pljuvajo po filmu ne vedo veliko o življenju, niti o slovenski kulturi in tradiciji, zgodovini. zgodba je tipično slovenska in se (lahko) dogaja tudi sedaj, blizu mene in vas. moje edino kritika leti na kletvice, ki jih je bilo po mojem okusu malo preveč, vse ostalo pa, KAPO DOL FANTJE.

— frenk
5.11. 2007 ob 14:55 zvezdica

Grega, ko berem tvoj komentar imam občutek, da je tvoje opisovanje pretirano. Ker toliko nesmislov je res preveč. Sam sem gledal film Petelinji zajtrk v kinu, polnem kinu do zadnejga sedeža, in gledalci so več kot uživali. Če ti film ni všeč, sprejmem, a ne morem se znebit občutka, da zelo, zelo, zelo pretiravaš. Po odzivih občinstva, ki sem jih sam doživel, lahko rečem, da film živi. Igralci so izvrstni, glasba, kamera in zgodba - meni je bil že roman od Lainščka zanimiv in prav zanimalo me je, kako se bo obnesel film. Moram rečt, da sem bil presenečen, saj je izdelek zelo soliden. Lahko mirno rečem, da sodi Petelinji zajtrk med boljše slovenske filme.

— Jaka
6.11. 2007 ob 15:43

ja film sem si ogledala in zdel se mi je zelo dober..končni en "pameten" slovenski film 21 stoletja..ta film ti zelo seže v srce..:)

— ewča
7.11. 2007 ob 8:28 zvezdica

Ne razumem kak lahko ma nekdo tooolko za povedat čez en film..Lahko rečem samo, da se mi zdi, da morajo nekateri poiskati vzrok svojega slabega počutja drugje:) No, kakorkoli že.Še nikoli nisem ocenjevala nobenega filma, pri tem pa se mi zdi škoda, da bi ga nekateri slabi komentarji odvrnili od ogleda. Film je SUPER, uživali so vsi okoli mene (stari in mladi). Po ogledu so bili še kako živi!!! Humorja v filmu je na tone, kdor tega ne vidi in ne sliši - priporočam obisk kakega specialista!

— urska
7.11. 2007 ob 15:49

Nad filmom sem navdušena,ravno tako nad glavnimi igralci.Primož Bezjak je resnično zelo seksi..najbolj seksi slovenski igralec.Ob filmu sem neskončno uživala.

— tejci
7.11. 2007 ob 19:02 zvezdica

Ogledala sem si film in bila tako navdušena, da sem si ga ogledala še 1x. Odlična filmska zasedba, dobra vsebina, zraven tega pa še veliko humorja za katerega poskrbi predvsem Vlado Novak v vlogi starejšega avtomehanika. Priporočam ogled filma

— Anita
9.11. 2007 ob 6:57 zvezdica

Film je preprosto čudovit, nostalgičen in poln življenjske preprostosti, ki je v današnjih časih ne poznamo več . Vse pohvale Vladu Novaku!

— Ana
9.11. 2007 ob 12:46 zvezdica

Najprej naj povem, da si ogledam večino slovenskih in evropskih filmov, če le imam čas, čeprav se vsakodnevno ukvarjam s čisto drugačnim delom. V zadnjih letih jih je bilo nekaj slovenskih filmov, ki so pred nas prinesli zelo zanimive obraze, usode in probleme. In jih tudi dosledno podali. Petelinji zajtrk pa je žaljiv do ljudi, ki jih obravnava, do ljudi na obrobju. Mogoče nehote in v dobri veri, a to je še slabše. Nobenega občutka za ljudi v stiski, ki jih kaže kot popolne bebce z nepomembnimi problemi. To lahko mirno rečem, ker sem odraščal na robu Slovenije in zelo dobro poznam ljudi, ki naj bi jih obravnaval ta film. Nekatere stvari so povzete iz takšnih okolij, a so povzete napamet, brez izkušnje. Kup naivnosti, kakršna je tista, ko Novak v hipu pade na komad od Severine, ki ga igra karikatura od vloge (Janjič). Vlado Novak sicer rešuje film, ki bi bil brez njega zelo ubog, Bezjak pa deluje popolnoma izgubljeno. Soliden je Škof, tudi Varga ima svoje momente. Zemljičeva pa res razen občasne ženske privlačnosti, ne pokaže ničesar in se s tem filmom ne more niti pod razno primerjati recimo s Polono Juh, Natašo Matjašec in Tjašo Železnik, ki so v zadnjih letih fascinirale s pristno filmsko igro. Glasba je še kar, film, ki se precej naslanja nanjo, pa je zelo površna muha enodnevnica. In humorja v filmu ni na tone. Kadar se zgodi, je na zelo nizkem nivoju. Nekateri pač pričakujemo mnogo več kot podcenjevanje nas, ki gledamo in tistih, ki jih film prikazuje.

— alessandro
9.11. 2007 ob 16:06 zvezdica

Film me je zelo navdušil. Priporočam ga vsem. Romantika, ki prežema ves film, me je dobesedno posrkala vase. Super!

— Sara
9.11. 2007 ob 16:39

Na kratko bi pokomentiral izjavo g.Leona.Zakaj samo kritiziramo slovenski proizvod oz.film.Menim, da je na splošno vspodbudno, da za tako majhno deželo kot je Slovenija spravimo skupaj kakšen film glede na sredstva, ki so na voljo za produkcijo le tega in na splošno populacijo ljudi, kateri sploh še zahajamo v kinematografe. Tak da moramo biti objektivni za vsak produkt-film katerega nam ustvarijo z dva milijona prebivalcev ne gledalcev. Leon luknje imate vi in ne film!!!

— andy
9.11. 2007 ob 23:40 zvezdica

Seksi romantičen in ganljiv. Globok in poučen. Vesel in žalosten. V malih ljudeh se skrivajo velike sanje in veliki, srčni možje. Ne pomnim, da bi mi kateri film vzbudil lepše občutke kot Petelinji zajtrk, ki je kot zdravilo za neozdravljivo bolezen. "Zgrabite za vrat, in spustite...in še 100x važneje: ne dovolite, da začne puščati, niti za malo!" Najboljši slovenski film vseh časov, ki si ga ne želite zamuditi! Vse pohvale in čestitke ustvarjalcem in seveda igralcem!

— Andrej Frece
10.11. 2007 ob 15:29

Hvala ker ste neobjavili moj komentar na komentar g.Leona. Če seštejemo pohvale in kritike tega filma vodijo seveda superlativi. Tako da nekaj kritik ne predstavlja skoraj nič. Film je bil tudi meni všeč kajti neizumetničena zgodba majhnega človeka, katerega srečamo skorajda v vsakem slovenskem mestu. Še enkrat super! (leon in njemu podobni žal za vas! Ste v manšini!)

— andy
11.11. 2007 ob 10:51

najbolši filem na vsem svetu svaka čast vsem igralcem najbol pa piji

— rok
11.11. 2007 ob 17:06

carsko je bilo k s pištolo strelal so...pa še severina poje.

— katka in tinka
12.11. 2007 ob 16:02 zvezdica

Izjemen film. Film, ki se ga pogleda na "dušek". Z lahkoto se postavlja ob bok ameriškim filmskim uspešnicam, saj ima film Petelinji zajtrk vse, kar imajo tudi veliki. Odlično igralsko zasedbo, dobro ljubezensko zgodbo, humor, izvrstno glasbo in kar dve divi - Pio Zemljič in Severino. Bravo!!!

— Sandi
13.11. 2007 ob 10:17 zvezdica

Film sem si ogledala zato, ker me zanima slovenska produkcija. Še sedaj mi je nekako drugače, ko se spomnim nanj, fasciniralo me je kar nekaj stvari - določeni prizori, ki so bili odlično odigrani, prikupno podajanje narečja, ki boža v uho, uigrana igralska zasedba, ko ne "štrli ven slovenska dolgočasnost", ki se kaže včasih pri katerih filmih, moti pa me, da sta v dobrih dveh urah zgodbe dva pogreba, čemur bi se zlahka izognili, pa konec je za moje pojme preveč "pocukran" in izniči avtentičnost fabule in se preveč poenostavi, ampak, če se je režiserju zdelo mogoče, da so v vsakdanjem življenju tudi taki konci, pa naj bo... Lep pozdrav Marija

— Marija
13.11. 2007 ob 12:12 zvezdica

ej, druščina, film je fantastičen, odličen, naglas so zadeli, nobenih pocukranih stvari ni v njem, prikazuje življenje tako kot je, vlado novak pa je enkraten, s svojo igro in likom poveže ves film, poglejte si ga ogledat, ne bo vam žal, in še nekaj TO JE PRVI SLOVENSKI FILM, KI SEM SI GA OGLEDALA V KINU, IN MI NI ŽAL, film je odličen tudi zato ker ni moreč in naporen kot so nekateri slovenski filmi bili v zadnjem času, npr. EKSPRES,EKSPRES, ŠELESTENJE,... LEP POZDRAV DO NASLEDNJIČ

— anna
13.11. 2007 ob 13:35 zvezdica

Film sem si ogledala 2x. Najprej s fantom, nato še z najboljšo prijateljico, ki ni želela v kino sama. Film je fantastičen. Že prej sem poznala predlogo (Lainščkov roman) in moram reči, da je upodobitev na filmskem platnu presegla pričakovanja. Sicer sem Prekmurka in mi je dogajalni prostor ko tudi narečje zelo blizu, če ne že vsakdanje. Res svaka čast igralcem (predvsem Novaku in itak rojenemu Prekmurcu Vargi, ki v tem ne vidi pravega izziva) in Marku Naberšniku. Ogleda vredno! :)

— Sabina
13.11. 2007 ob 21:07

zelo dober slovenski film katerega bi si še z veseljem ogledal 1x =)

— mwindis
14.11. 2007 ob 16:24 zvezdica

Slovenski Titanik s srečnim koncem! Film je res vreden ogleda. Vsi liki so zanimivi, vsak s svojo zgodbo. Odlično odigrani prizori, dialogi. Vse pohvale glavnima igralcema, ki sta tako čutno, resnično odigrala ljubezenske prizore in pohvala režiserju, ki je te vložke prikazal na lep, umetniško romantičen način. Vse pohvale tudi ostalim igralcem, ki so dali dušo tej zgodbi in filmu. Tudi slovenski film je lahko več kot dober.

— Saša
15.11. 2007 ob 17:44 zvezdica

Film sem si ogledala in z velikim veseljem lahko napišem vse najlepše o njem. Ne bom pisala veliko. Zagotovo pa je pustil lep vtis name. Film je preprost v smislu vsebine, zelo življenski. Vsi Igralci so dobro igrali. Posebej pa bi pohvalila pesem Gardelin od Severine. Res prijeten in gledljiv slovenski filmček.

— Bojana
16.11. 2007 ob 17:12

ej a kdo slučajn ve kako je naslov unga komada od severine k ga začne pet na koncertu po gardelinu..k je sam muzka..dj plis če kdo ve nj napiše..tnx

— Maja
16.11. 2007 ob 17:12 zvezdica

Odličen film, ki prav lepo prikazuje tipično slovensko folkloro: pijančevanje, preklinjanje, samomor, prešuštvovanje itd..Ej tisti ki ste film popljuvali, kaj si res ne morete priznati svoje majhnosti in dejanskega sprejemanja načina življenja ki ga pristno opisuje ta film. Izvrstna igra še posebej Vlada Novaka, ki mu je film popolnoma pisan na kožo, tudi igra ostalih igralcev odlična pač taka kot ga predpisuje natančna obdelava posameznih likov.Navdušujoča glasba, kateri piko na i pristavi izjemna Severina.Skratka nek komentator, ki je zgoraj opisal kako razočarana sta odšla dva gledalaca med 50 in 60 bi moral videti tudi naju z ženo, ki sva bila oba res iskreno navdušena in sva še celo pot domov in doma govorila samo o filmu.
Edina stvar za katero mi je žal v filmu je, da žal pristne govorice, ki je nadgradila film nisem vedno povsem dobro razumel, a je vse drugo tako dobro da me to zaradi preproste razumljive zgodbe ni tako motilo.
Toplo priporočam, upam da bo Marko Naberšnik ustvaril še kakšen podoben film.

— Brane
17.11. 2007 ob 15:41 zvezdica

Nad filmom sem bila navdušena, saj sem pričakovala obupno igro in še slabšo zgodbo. Pa je bilo ravno obratno. Čeprav do sedaj nisem videla igrati Primoža Bezjaka in Vlada Novaka, moram reči, da sta se v svojih vlogah odlično odrezala. Vse pohvale tudi Davorju Janjić, ki me je s svojo preprostostjo do konca nasmejal. Pa tudi Škof (,ki je eden mojih najljubših slovenskih igralcev), je odlično odigral svojo igro... mogoče bi lahko dobil malo več besedila :) Rahlo pa so me zmotili seksualni trenutki, ker je bilo res preveč vsega. Pa tudi Pia Zemljič ni ravno najboljša igralka, saj ima povsod enak izraz in vse kar lahko pokaže, je njeno (sicer lepo) telo. Ampak vse čestitke za pogumno razkazovanje ;) Prav tako sem bila navdušena nad glasbo, predvsem lepo balado Gardelin. Fasciniral me je tudi konec, ki je pustil le najboljši vtis. Zato, ustvarjalci tega filma... le tako naprej! Pa čim več petelinjega zajtrka vam želim ;)

— šurde
17.11. 2007 ob 15:41 zvezdica

Film sem si ogledal včeraj in ne verjamem če bi lahko bil bolj lep,ganljiv, romantičen in nabit s pozitivno energijo. Res ni je stvari, ki bi jo pri filmu pogrešal. Je sigurno eden izmed boljših filmov, ki sem jih videl. Ne samo slovenskih ampak nasplošno. Najbolj mi je bilo všeč igranje Vlada Novaka. Tudi pesmi, ki bi bolj pasala temu filmu kot Severinina-Gardelin, ne bi mogli najti. Res svaka vam čast.

— tedy
17.11. 2007 ob 15:41 zvezdica

Film me je navdušil.!Film, za katerega si moraš resnično vzeti čas, se odločiti in še sam zakikirikati na glas!!! Naj sanje postanejo resničnost!!! Pojdite v kino, niso važna leta!! Bravo vsem, ki so kar koli sodelovali pri nastanku, zame, najboljšega slovenskega filma!!!!

— Mety
17.11. 2007 ob 15:46 zvezdica

FIlm sem si ogledala, morda ne bi bili odveč podnapisi, ker včasih pa res nisem razumela o čem govorijo, dialekt je morda pretiran...sploh Pia na začetku se mi zdi, da govori neke besede, ki so zelo težke v naročju razumljive.
sploh pa me je prevzela zgodba in bi rekla: dokler si mlad, vzemi vse kar se ti ponuja, na stara leta pa samo še obujaš spomine na fajne cajte in ti je žal za vse česar nisi izkoristil.

— mojca
17.11. 2007 ob 22:58

Film je seveda čist dobr slovenski film, loh da je clo nš najbolši. Ampak to nč ne pove o filmu, če ga primerjaš z ostalimi slovenskimi. Tut js sm biu dokaj razočaran, sploh se pa prevečkrat opaz kako se igralci siljo bit vsakdanji.

— Gledalec
17.11. 2007 ob 23:19 zvezdica

Noro dober film! Res, meni osebno je bil zelo všeč, pa tudi mojemu partnerju. Nisem mogla verjet, da so to posneli slovenci, predvsem ljubezenski prizori, dobri so res. Vsem najlepše pohvale z moje strani, igralcem, ki so res dobro odigrali, kot tudi scenaristu oz. režiserju! Soper!!!!

— Špela
20.11. 2007 ob 16:54

Film se je danes začel ob 18.40 ne pa ob 19.00 ko piše v sporedu, tak da to prosim popravite, da se nebo še kdo zastonj vozo tja PREPOZNO!!!!!!!!!!

— Seba
20.11. 2007 ob 16:54 zvezdica

Film je sivo povprečje, ki se vleče dve uri! No ja, v primerjavi s Cvitkovičevimi filmi pa je v rangu slabega povprečja... Ne morem verjet, kaj lahko naredi reklama... Če bi bila v njej Severina iz razvpitega pornofilmčka, bi imel ta film 200 tisoč gledalcev, tako jih bo sedaj nekaj manj.... Drugače pa prav nič posebnega... Namesto tega filma priporočam, da raj še kakšnega ujamete na Liffe-u, gre že proti koncu...

— Bogdan
20.11. 2007 ob 17:06

JAJCA; JAJCA; JAJCA. Najslabši film VSEH ČASOV. In to ne samo naših filmov, vseh filmov kdajkoli narejenih in ki še bodo kjerkoli kadarkoli narejeni. To je to. Če ste pogledali ta fim, si oddahnite, kajti to je to! Preživeli ste najslabše zasnovan koncept filma, kar se ga je kadarkoli rodilo v klavi kateregakoli osebka. Uffffffff

— Grega
21.11. 2007 ob 18:55 zvezdica

Odlično narejen film. Še posebej sem bil presenečen nad tem, kako tekoče je potekala zgodba. Na začetku se vse začne počasi, mirno, a te potek dogajanja kmalu posrka vase in te ne izpusti do konca. Mislim, da je glavna zasluga v fenomenalni igri Vlada Novaka, za katerega mislim, da ni le eden najboljših slovenskih igralcev, ampak tudi eden najboljših nasploh. Tudi sicer so igralci odlični. Narečje, ki ga govorijo mi ni čisto tuje in moram priznati, da so to "narečno" nalogo opravili več kot prepričljivo. Pohvalil bi tudi izbor glasbe, saj odlično sovpada s pokrajino in ljubezensko zgodbo. Film je dokaz, da se resnični zakladi skrivajo v preprostih ljudeh in da super hollywoodski učinki niso edini razlog, da je film uspešen in priljubljen med ljudmi. Priporočam vsem!

— Simon
22.11. 2007 ob 12:55

huh..filma mi še ni ratal gledat (bom danes)..sem pa prebrala vse vaše komentarje tukaj! in si že predstavljam kakšen bo film.očitno je narejen za množice (komerciala)!večina teh ljudi, ki je takooo navdušena nad filmom, gleda samo take filme!ena je celo napisala da je to 1.slo.film ki si ga je ogledala v kinu!?zakaj si je pa tega?heh..reklama seveda!ves ta pomp!mene sploh ne vleče ga gledat..ampak bom šla, da ne bodo nekateri pametnjakoviči rekl da pluvam po filmu ki ga nisem niti videla!no..toliko o tem..sporočim še vtis po filmu! ;)

— JJ fanica
23.11. 2007 ob 14:10

zanimivo branje, tile komentarji. eni so prav smešni. dajmo na referendum. film je ok.

— frenk
23.11. 2007 ob 20:15 zvezdica

Film je fantastičen, res fantastičen in ga priporočam, da si ga pogledate. Zgodba opisuje "malega" človeka, skromno življenje. Veliko smeha, film ne pusti, da razmišljaš po svoje, enostavno te vpelje v njihov svet. Všeč mi je preprostost, sama govorica, skratka vse čestitke ustvarjalcem, vsekakor pa ne smem pozabiti na igralsko zasedbo. Bravo vsem!!! Čestitke.
Ko berem komentarje, predvsem tistega o podnapisih, ki bi bili baje potrebni, ne vem kaj naj rečem. Haloooo, nismo vsi iz Ljubljane, široka Slovenija razume film, vi iz centrale, pa se malce spustite na realna tla in poglejte, kako več kot polovica Slovenije še danes tako živi!!!

— mateja
23.11. 2007 ob 20:52

Men osebno je bil film OK, sam sem bil pa totalno razočaran nad kvaliteto slike v Koloseju v MB. Upam da je bil to problem le na naši predstavi, kjer je bilo vse neizostreno in megleno. Katastrofa s tega vidika.

— Dejan
24.11. 2007 ob 18:26

Film je super-po njem sem si tudi sam privoščil petelinji zajtrk!

— Jure
24.11. 2007 ob 18:38 zvezdica

Vsaka čast vsem! Takšen film, da nimaš besed ob koncu. Zabaven, smeh je zagotovoljen. In prvič sem doživela nabito polno dvorano. Res. Upam, da bomo še kdaj doživeli kaj takšnega.

— xy
25.11. 2007 ob 16:43 zvezdica

V filmu vse na svojem mestu.Za mene ste umetniki.Hvala

— čif
25.11. 2007 ob 16:45 zvezdica

Popolnoma nasprotje filma Instalacija ljubezni.
Take filme rabimo, kot je Petelinji zajtrk. Res je da je zadeva nenavadno dolga,a ....počakajte-že dolgo ni bilo slo filma, kjer bi se lahko gledalec tako nasmejal ob taki vrhunski igralski zasedbi.
Pohvala!

— Marko
25.11. 2007 ob 16:56 zvezdica

ajajaj...vidla..res ne razumem tistih, ki pravijo da je film res super,fajn,najboljši..za posrt!ups oprostite izrazu.če bi bil za tretjino krajši..bi mogoče še šlo..ampak ne..vleeeeče se,pa jezik je nerazumljiv.dobr priznam, ima momente, ki so uredu..ampak momente!pa tut smešn ni nevem kok.kšna butasta fora je itak vsem smešna..komedija mu pa nebi rekla.kot sem že pred denvi rekla..za množice!ampak naj živi film!za različne okuse.dobr da niso množici všeč filmi,ki jih jaz gledam!to bi bila muka.no toliko...lp

— JJ fanica
26.11. 2007 ob 9:31 zvezdica

Bravo. Čestitke vsem! Čestitke za odličen film, ki seže gledalcu v srce.

— Suzana
26.11. 2007 ob 9:31 zvezdica

Jaz sem vidu ta film in morm rečt da tako zanič filma nisem vidu že od zadnjega slovenskega filma. Ne morm razumet kaj je folku pri filmu sploh bilo všeč. Od samega dolgčasa sem resno mislil da se mi bo zmešalo.To je čisto tipičen slo film kjer je edina stvar ki jo vidimo pitje alkohola, seks in bedna vsebina. Najbol čudno od vsega se mi pa zdi da so se ljudje v dvorani celo smejali. Zgleda da sem jaz čuden ker se mi če kdo reče p.... t. m....... to ne zdi neki najbol smešnega na tem svetu. Resno folk se je zasmeju vsakič ko je kdo grdo zaklel?!?Ena izmed najbol neumnih stvari se mi je pa zdela tudi ta da glavnega igralca ki mu je ime david vsi kličejo djuro!? Od kdaj je david lahko djuro ne vem samo zgleda da Slovenci res sploh nismo več Slovenci ampak vedno bolj poskušamo postati isti kot naši Južni sosedi. Vglavnem nikoli več ne grem gledat nobenga slovenskega filma glede na to da ta film ne bi šel gledat še enkrat pa tudi če mi plačajo

— daweedy
26.11. 2007 ob 20:21 zvezdica

Nekateri komentarji proti filmu so resno pretirani. Ne vem, kaj je v filmu takega, da je v vas prebudilo tako ogorčenje. Sama sem bila prijetno presenečena in tudi teta, babica ter sošolci, ki so si ogledali, ga niso mogli prehvaliti. Resnično kvaliteten slovenski izdelek, ki lepo teče skozi vseh 125 minut filma in te ne pusti v dolgočasju. Da ne omenjam odličnih igralcev, posnetkov in glasbe. Res. Oglejte si ga, ne bo vam žal ...

— Šolarka
28.11. 2007 ob 18:04 zvezdica

Super igra, še posebej Vlada Novaka in Daria Varge, pa tudi Pia in Primož sta se izkazala. Film se je ves čas poigraval z mojimi čustvi, od predvsem veliko smeha in na koncu tudi do solz. Preprost film, preprosta zgodba, prava kombinacija vsega. Njihova govorica mi je bila sploh všeč, pristna, melodična.Name še noben slo film ni naredil takega vtisa..Vrhunsko. Priporočam!

— Maja
30.11. 2007 ob 13:05

film je ful dober.

— KEVIN
2.12. 2007 ob 17:08

Film je zelo dober,moralo bi še biti več takšnih filmov....

— KEVIN
3.12. 2007 ob 9:19 zvezdica

Meni, osebno, je bil film zelo všeč in smiselno (tako vsebinsko kot oblikovno) snovan, sestavljen in navsezadnje posnet. Največja pohvala pa gre samim igralcem, ki so tako imenitno, simpatično in humorno vse skupaj zaigrali.

Upam, da bomo v Sloveniji posneli še veliko takšnih filmov!

— Heidi
3.12. 2007 ob 10:15 zvezdica

Vsa čast režiserju in vsej ekipi ki je sodelovala v izvedbi filma, po mojem okusu bi ga postavil na prvo mesto med slovenskimi filmi. Prvič sem v kinu užival od prve do zadnje minute in se na trenutke od srca nasmejal. Mislim da smo se Slovenci že naveličali filmov v katerih je prisotna le govorica ; kvajev ; in podobnih spačenih besed, saj imamo prav prisrčna narečja... Film Petelinji zajtrk je zakon kakor tudi režiser in vsi igralci skupaj še posebej Vlado Novak. Bravo.

— Emanuel
3.12. 2007 ob 10:15 zvezdica

Glede komentarjev bi še dodal, film kritizirajo predvsem nerazgledani, neuki osebki ki jim je slovenščina nekaj tujega, je ne obvladajo in so doma iz Ljubljane ali okolice, sramujejo se svoje majhnosti... žalostno. Še enkrat film in ekipa so zakon !!!!!!!

— Emanuel
4.12. 2007 ob 17:47

film je zakon. res vsaka jim čast za taki film. boljšega filma v slveniji ni pa SE GA EN ČAS NEBO.

— mitja
5.12. 2007 ob 23:26

zakon je. Ne maram slo filmov ta je pa boljš k marsikater ameriški:) Res preseneti tok je dobr.

— ++
8.12. 2007 ob 19:28

res odlicen film dobra zgodba ,dobro posnet... tak dobr slo film mi je bil edino zvenenje v glavi

— aladin
10.12. 2007 ob 20:00 zvezdica

film sem gledal nekaj časa nazaj v kinu. ta film je res zelo dober. že nekaj časa nismo imeli tako dobrega filma. dobra zgodba, odlični igralci in glasba svaka čast. tisti, ki pa ste grajali ta film res nimate pojma kaj je dober film...

— miha
14.12. 2007 ob 14:48

ammm ress full faca film neeee zmaga gaaaa jes jes jes

— hardcore
15.12. 2007 ob 14:41 zvezdica

Jst mam pa eno manjšo repliko na Emanuelov komentar. Ne vem kako lahko rečeš tistim ki jim film ni bil ušeč, da so neuki in nerazgledani. Usi pač nimajo enakega (slabega) okusa za filme. Meni osebno pa se zdi žalostno da morajo vsi Slovenski filmi in ta ni nič drugačen vedno vsebovati skupine pijančkov, ki ne znajo nič drugega kot da kolnejo in pijejo. Film se mi ne zdi da je na visoki kulturni ravni samo zaradi tega ker vsebuje prekmurščino kot zgleda nekateri zmotno mislijo. Emanuel tebe bi pa prosil, da mi poveš Točno kateri trenutek v filmu te je tako od srca nasmejal, ker bi se jaz tudi rad smejal. To pa prosim tudi ostale ki jim je bil film smešen.
Še vedno ne pa morem verjeti, da je toliko ljudi, ki jim je bil film ušeč. Resno imam občutek, da ste podkupljeni.

— daweedy
16.12. 2007 ob 21:22

Dobra Glasba

— P.Z.
18.12. 2007 ob 8:44

film je ful kul pa severina špila notri ej to je ša
res ful kul adijo

— jebac
18.12. 2007 ob 9:03

danes smo šli gledat film s šolo.res je ful fajni.je neka izjema v slovenskih filmih.

— **xx**
21.12. 2007 ob 18:40 zvezdica

Se mi zdi, da bi bol težko 100.000 gledalcev podkupli. Ta številka govori v prid filmu. In jaz avtorjem že zato čestitam. Res pa je, da to ne pomeni, da je film vsem všeč. In se strinjam, da ni potrebno tistih, ki filma ne marajo obsojat. Nima smisla, da se gremo kdo bo koga. Ga pač ne marajo. Uspeh, ki pa ga film ima pa govori, da je film dober. Tudi meni je bil dober in zdel se mi je smešn. V bistvu bol kot smešn se mi je zdel iskren. In mislim, da sploh ne gre zato, da prikazuje pijančke, ampak ljudi, ki živijo v brezdelju in se pač kratkočasijo s pijačo. In takšnih je v majhnih krajih veliko. Kar črno kroniko berite. Tako kot Tarantino pripoveduje o kriminalu, tako pač Petelinji zajtrk pripoveduje o ljudjeh, ki jih je ujel čas in hrepenijo po ljubezni. In, če pri Tarantinu ljudje preklinjajo zato, da izgledajo cool, v Petelinjem zajtrku preklinjajo zato, ker pač taki ljudje preklinjajo. Jaz s tem nimam težav. Mogoče je to nekaterim ljudem neprepričljivo, a sam prihajam iz majhnega kraja, sem obdan z delavskimi ljudmi in z njimi tudi delam. Zato lahko rečem, da Petelinji zajtrk ni daleč od resnice. Res je, da včasih po filmsko ubere poti klišeja (ljubezen, Severina...), ampak konec koncev je to le film. In da se vrnem k dobrim scenam iz filma - zame je prizor s Severino odličen. Čeprav gre za stari trik fantazije, se mi je zdel dober. Pa ljubezenski prizori so dobri. In smešen je muzikant Roki. Ta je sploh faca. Malo spomni na Fredija Milerja. In smešen (zato ker je iskren) je Gajaš, ko zaloti Bronjo in Djurota skupaj v sobi. Sploh se mi zdi, da je v tem filmu veliko prizorov, ki si jih gledalec zapomni. Skratka, če filma še kdo ni videl, pejte ga pogledat pa si ustvarite svoje mnenje. Ni treba verjetni niti meni, niti tistim, ki filma ne marajo. It's a free country....

— Sunny Leone
22.12. 2007 ob 12:10 zvezdica

Film sem si ogledala dvakrat in še vedno sem mnenja, da je film zelo dober. Strinjam se z večino, ki so mnenja, da je Vlado Novak bil fantastičen. Vendar pa moram reči, da je Vlado bil edini, ki je govoril pravo radgonsko narečje. Edini, ki je govoril prekmursko, je bil Dario Varga. Torej, vsi, ki še vedno ne ločite kaj je prekmurščina in prleščina, naslednjič malo bolje prisluhnite.
Sicer se pa snemajo različni filmi zato, ker imamo različne okuse. Mogoče se pa vsi tisti, ki vam je bil filma tako neumen, zanič in še kaj, vprašajte, zakaj. Mogoče zato, ker take ljudi srečujemo vsak dan?

— jasna
22.12. 2007 ob 12:27 zvezdica

lepo vas prosim.film je "slovenski" zato ne more bit dober in je zanič. samo zato ker v njem igra pet slovencev in je film v kinu še ne pomeni da zažiga na celi črti. scenarist in režiser v eni osebi, nizek proračun...brezveze da se filmi pri nas sploh delajo.no razen za tiste ki jih gledajo in hvalijo samo zato ker so "slovenski". rajš pejte v gledališče. na odru se naši bolje odrežejo..
to da notr nastopa severina je pa tak nateg da ni za verjet.da bomo ja privabil ljudi gledat film.kaj ste pričakoval spet kakšne "posebne scene" z njo???

— brruum
22.12. 2007 ob 19:10

V PRIMERJAVI Z HVALJENIM FILMOM "KAJMAK IN MARMELADA " JE TA FILM DEFINITIVNO BOLJŠI.

— mike
24.12. 2007 ob 1:07

Nimam besed...Nasploh ne gledam veliko filmoc, slovenskih še manj..A Petelinji zajtrk..LEGENDA!Podelila bi vam še eno zlato rolo!Resnično ne morem verjti, kako dober film je to!Uživala sem 100/h:)Ogledala si ga bom še tretjič!Res, super!

— Alenka
24.12. 2007 ob 2:27

Film me je popolnoma navdušil, še posebej ker je slovenski. Zares je dober in predlagam ga vsem.

— nika
25.12. 2007 ob 9:48 zvezdica

Slovenske filme gledam že 25 let - in to večinoma z slabim občutkom, ker enostavno nikoli niso bili gledljivi. Večinoma so predstavljali neko kvazi umetnost, ki je bila blizu ustvarjalcem samim ter njihovemu ožjemu krogu. Sami sebi namen. In umetnost je narediti film, ki je gledljiv, ki je pristen, čeprav ne vsebuje kakšnega globokoumnega nauka, morale etc...In Petelinji zajtrk to je. Prvi neigran SLO film zadnjih 25 let!! Pristen, življenjski, gledljiv,...Vlado Novak je špica, Varga tudi, Pia nič posebnega, Djuro pa je itak tak lik, da bi bolje lahko igral v nemem filmu. Končna ocena - čista 9!

— darthwader
27.12. 2007 ob 12:08

tud js sm bla razočarana nad filmom...res sm si ga želela it gledat in polna pričakovanj sm se usedla v dvorano...pol pa...nič od nič. men ni bil prou nč smešn, vleku se mi je fuuul..uglavnem ni mi bil ušeč.
pa predn kdo začne napadat..to je moje mnenje in čist razumem, da je bil komu ušeč.
lp, nana

— nana
28.12. 2007 ob 9:26

Stari to je tak ql film ne... men je bil ful všeč! Mojim staršom se zdi da je not preveč seksa sao men pa se nena zdi tak... sploh ni pretiravanje... glavnem film je legendaren! sao mogoče nei trebalo bit smrti not! Je pa bil tisti del najbol ql ko je oni stari oniga vstrelo! hehe... to je blo ql ja... Lavnem vsi ki si še ga niste šli odgledat... ite si ga!

— Naia
28.12. 2007 ob 16:17 zvezdica

Bi samo dodala, da so tisti, ki obsojajo ta film zaradi prisotnosti Severine zelo neuki. In sicer zato, ker ne poznajo slovenske literature. Če bi jo poznali, bi vedeli, da je Severino v roman Petelinji zajtrk vključil pisatelj Feri Lainšček. In kdo naj potem igra Severino, če pa je film Petelinji zajtrk posnet po romanu? Sama sem najprej prebrala roman, že pred leti, in mnenja sem, da je film odlično nadgradil roman. Roman in film sta dve različni umetnostni panogi in film je na platno prenesel duh romana več kot uspešno. Sploh upam, da bo slovenski film še večkrat posegel po domači literaturi, ki je izvrstna, čeprav se mnogi Slovenci tega ne zavedajo.

— Maja
29.12. 2007 ob 23:45

PeteLinji zajtrk je eden izmed najboLjših fiLmov..in je vreden ogleda rees..najboLšii!

— ni vaŽnoo!
29.12. 2007 ob 23:45 zvezdica

Vsi pravite, da je film dober zaradi tega ker je realen in prikazuje stanje kot tako kakršno je, se pravi, da ljudje pijejo, prekljinjajo itd. Jaz vem, da tako je zato pa hodim v kino gledat filme, da se lahko malo sprostim. Ne pa da gledam eno realno življenje. A vi ko na ulici vidite kakšnega pijančka, se tudi ustavite pa rečete "ta mi je pa res všeč, je tako pristen lahko bi ga gledal dve uri" No natanko to sem doživljal ob gledanju tega filma.

— daweedy
1.1. 2008 ob 18:29

TO JE NAJBOLJŠI SLOVENSKI FILM DESETLETJA

— MATEJ
2.1. 2008 ob 20:49

Dejte se mal umirit s komentarji "edini v zadnjih 20 letih". Očitno nekdo ni gledu V leru.

Aja, pa zanima me, za tiste k ste slednjega gledal: A sta filma primerljiva?

— Cr_U
4.1. 2008 ob 10:29 zvezdica

Meni je bil film všeč, ker se ob njem sprostiš in nasmejiš, ker je iz vsakdanjega življenja, všeč pa mi je tudi narečni govor, ki ga je včasih veliko prijetneje poslušati kot pogovor v knjižnem jeziku, ki nam nekako ni blizu.
Glede kritik bi pa rekla samo to, da so okusi različni in prav je tako. Polemike okrog filma me namreč spominjajo na tiste o narodnozabavni glasbi, čez katero imamo toliko povedati a jo posluša veliko ljudi, čeprav morda ni izvedena vedno najboje in o arijah, ki jih izvajajo akademsko izobraženi glasbeniki na visokem nivoju, pa jih velikokrat posluša zelo malo ljudi. Stvar pač mora biti takšna, da je gledljiva oziroma všeč ljudem - to je namreč namen vsakega dela tako glasbenega kot filmskega in ravno to je ta film dosege.

— mija
4.1. 2008 ob 10:29 zvezdica

Ja, evo film sem gledala in men se zdi kr vredu! Ne morem ga pač prehvalt, ker sem na žalost/srečo tak tip človeka, ki ne mara filme, ki se govori predvsem o ljubezni. Menim pa, da ima film vsebi dosti humorja in se lahko vsak nasmeji vsaj eni šali. Igralci pa so se v svoji vlogi odlično odrezali. Dokler še igra ga le pojdite gledat.

— Piqica
5.1. 2008 ob 17:19

zanima me če mi lahko gdo pove kakšen izgleda poštar v tem filmu?
je bolj debel in ima brke?
izgleda prijazen?
zelo lepo vas prosim če mi ga lahko negod opiše in najlepša hvala že v naprej

— sandra
6.1. 2008 ob 14:01

film se odvija zelonapeto in se dogajajo nepričakovani dogotki

— boris
6.1. 2008 ob 14:18

Film je krasen. Vsem, ki vam pa ni všeč predlagam psihoterapevta. Mogoče boste pri njem odkrili od kod sovraštvo do sebe in okolja koli vas.

— piki
6.1. 2008 ob 14:23

Prvi res dobri slovenski film. Vse čestitke tako avtorju filma, kot vsem igralcem. Seveda spet preseneča Vlado Novak s svojim humorjem. Ni kaj "ala jim vera"!

— Simon
6.1. 2008 ob 19:56 zvezdica

je ker žalostno brati nekatere komentarje, prav zanimivo bi bilo preveriti, kolikokrat se v njih pojavi beseda slovenski.... Že to dejstvo zgovorno kaže na ambivalentna čustva prebivalcev Slovenije do lastnega naroda. Zdi se, da nekaterim prav odleže, ko lahko udrihajo čez lasten narod. Meni je film zelo všeč. Najbrž ni lahko igrati kos mesa, kot je to med drugimi naredila Pia. Vse bi si želele bolj karakternih vlog, vendar si Lepec take ženske v resnične življenju ne bi izbral. Podobno velja za moške vloge. V resničnem življenju supermeni ne skačejo iz letala v letalo in niso osupljivo lepi. Na žalost in na srečo obenem.

— evaclara
9.1. 2008 ob 14:04 zvezdica

Odličen film. Na srečo sem ga še ujela v kinu. Bila sem navdušena nad glavnim igralcem in nad glasbo v filmu.

— Sanja
11.1. 2008 ob 10:27 zvezdica

FIlm sem si ogledala 2x. Bil mi je zelo zelo všeč, še posebej, ker prikazuje veliko lepe narave in ker je zgodba privlačna. Privlačna je tudi Pia in pa glavni igralec, katerega spolni ud vidimo v celoti in za to se še posebej zahvaljujem režiserju, polepšal mi je dan.
Kasneje sem prebrala tudi knjigo in s presenečenjem ugotovila, da je slabša kot film, česar nisem do zdaj še nikoli doživela, saj imajo knjige običajno več "časa" za podrobnejše opise in jih v svoji domišljiji še obogatimo. Tu pa je film tako dobro posnet in tako ganljiv, da se me je dotaknil bolj kot knjiga.
Mislim, da je v sodobnem času tak film prava redkost, nikakor ne vsebuje motečih elementov današnjega časa (nikomur se nikamor ne mudi, dogodke se dojame v celoti in čustveno intenzivno, torej ni površinskosti, ki nas dan danes povsod zalezuje in kar mi je bilo skoraj najbolj všeč, nikjer ni bilo nikogar, ki bi bil ambiciozen in bi to na vsakem koraku omenjal, kot se mi skoraj vsak dan pri srečevanju z ljudmi primeri).
Čestitke režiserju, igralcem in ekipi.

— MarijaPo
11.1. 2008 ob 17:33 zvezdica

Brez zamere, ampak kdor pravi, da film ni odlice, res nima okusa za filme. Vsaj za kvalitetne ne.
Ni holivudskega nabijanja, ni prezivetja od 150tisoč strelov in je pristen. Nekateri žal temu niso dorasli in ne znajo cenit domačega dela. Zalostno.

— Jezna
11.1. 2008 ob 17:33

film sem gledala dans ... ful fajn .. :)

— noname
12.1. 2008 ob 20:59 zvezdica

Petelinji zajtrk- POHVALE ! Izreden film,zelo dobro zasnovan. Tako realen,natančen,duhovit,obenem tako preprost in poln z emocijami ,kar te vse skozi med gledanjem ne ustavi in kar je pomembno ni dolgočasen. Film,ki lahko da veliko, prav vsakemu človeku,ker je ravno ta preprostost vsakdanjega življenja najbolj izpostavljena. Iskrene pohvale prav za vse Slovenske filme,samo tako naprej .

— blagica
12.1. 2008 ob 21:14

mislim da so igralci bili kar v redu.dario varga mi je najboljše igral.vsi mislite da je to najboljši film jaz pa si mislim da je film začarana in bewolf na 3d boljši.pa tudi petelinji zajtrk je zelo nor film ker se grejo spolne odnose in se poljubljajo!!!!

— rebeka
15.1. 2008 ob 18:04 zvezdica

Nedelja, 13. pa še slovenski film, sem bila kar malo v dvomih, da bo kaj dobrega, ampak res mi ni bilo žal. Daleč najboljši slovenski, sem si ogledala tudi Kajmak in marmelada za primerjavo. Odlična kombinacija igralcev, Gajaš me je nasmejal in raznežil skoraj do solz, Pia fantastična, naravna, postavna, Djuro zaljubljena nežna duša, enkraten Dario Varga, Severinina pesem pa najboljši vložek k filmu, gredo kar kocine pokoncu Ja in seveda domače prekmursko narečje in okolje, super odločitev, realno. Pejte si film ogledat!!! ČISTA 10

— Danči
15.1. 2008 ob 18:23 zvezdica

Film Petelinji zajtrk odlikuje tudi izjemna glasba, ki jo je napisal Saša Lošić. Slednji je sodeloval pri vseh treh najbolj gledanih poosamosvojitvenih slovenskih filmih (Kajmak in marmelada, Petelinji zajtrk in Outsider).

— Blaz
15.1. 2008 ob 18:23 zvezdica

Film mi je bil nasplošno všeč, čeprav me je motilo, ker je vseboval preveč intimnih točk, pa tudi se mi zdi, da je zgodba slab poduk za današnje zakonske stane.

— Taja
16.1. 2008 ob 12:40 zvezdica

No, pa sva si s fantom včeraj ogledala ta obupno razvpiti Petelinji zajtrk. Evforija, ki film spremlja v medijih, je res nekaj neverjetnega, ko vidiš, da gre za zelo luknjast in površen film pa sploh. In Slovenci to spako masovno gledajo, drugi gotovo ne, saj še vedno ni slišati, da bi film kam potoval. Slovenski kritiki pa očitno opevajo vsak zmazek, samo, če je domač, pardon domačijski, ker očitno tako skrbijo tudi za svojo službo. S hvalami se ne zamerijo nikomur, kaj jih briga, če bi morali opozarjati na nekvaliteto in izpostavljati kvaliteto, dokler čepijo po plačanih službicah. Pustimo ob strani, da film precej nerodno kopira balkanski melos, ki nam je tuj in deluje posiljeno, pa če se nekateri še tako trudijo, da bi ga posvojili. Liki so enoplastni, humor posiljen. Igra, razen nekaj Novakovih rutinskih prebliskov, je na stopnji vaškega gledališča. Odnosi so površni in črnobeli. Ljubezenske scene so posnete kot kičasti home video kakšne poroke. Tiste bale sena so višek okusa kakšne branjevke. Prvih petnajst minut je en sam prikaz avtomehanične delavnice, menjave gum in podobno. Kot, da gre za reklamo za Savo. Vrhunec neumnosti pa se zgodi v trenutku, ko tudi sicer hudo ničplastna in igralsko zgolj joškasta Pija Zemljič svojemu apatičnemu ljubimcu reče: Bogi. Haha, res, zelo prepričljiv stavek po tem, ko ji on izpove precej tragično preteklost. Takrat sem se tudi prvič med filmom zasmejala, ker nisem mogla verjeti svojim ušesom. Če bi jaz po takšni izpovedi to rekla mojemu fantu, upam, da bi me takoj znogiral. To sem mu povedala in s tem se je takoj strinjal, rada ga imam.

— polonca
18.1. 2008 ob 2:02

kul.film je zelo dober igralci in vse drugo!super.

— jaz!!!
18.1. 2008 ob 16:02

Ponavljajo za filmov Kajmak in marmelada tu je Pia Zemljič kazala oprsje tako kot v filmu Kajmak in marmela, saj sem že omenila. Veliko je bilo ponavljan, da so praznovali rojstni dan enako kot v fimu Kajmak in marmela dobesedno je to tečno, če ponavljajo za filmom, ki je bil res dober a mislijo, da bojo kaj s tem dosegli pa ne bodo nič.!! Res sramota raje si bi zmislili kaj drugega. Dam fimu med 1 in 2 res ne bi več ocenila. Lep pozdrav Suzana

— Suzana
18.1. 2008 ob 16:05

upam da prehiti kajmak in marmelado:)

— alja
19.1. 2008 ob 5:46

Glede na to da večina ljudi tak ful hvali toti film ni kaj ekstra. Pugocajtno!!!

— minika
19.1. 2008 ob 14:58

Preprosto fantastično. To je to!

— Dejan
19.1. 2008 ob 15:05 zvezdica

Kako mi gre na živce, ko berem komentarje in vidim, da večina gledalcev misli, da v filmu govorijo prekmursko. Film se dogaja v Prlekiji in tudi narečje je prleščina. Najbolj pristno prleščino govori Vlado Novak, ostali tako tako, predvsem Pia bi se lahko bolj potrudila. Edini, ki govori prekmursko, je Dario Varga.
Drugače pa film je gledljiv, definitivno je med boljšimi slovenskimi filmi.

— Prlečka
21.1. 2008 ob 1:45

Po mojem mnenju je film dober, so pa tudi še veliko boljši. Mislim, da želijo naši režiserji vse bolj posnemati jugo filme v katerih je polno preklinjanja in seksa in mislijo, da je zato filem uspešen.Če je dobro plačano se pa še igralke kot je Pia slečejo. Vse je v dnarju.

— zvezda
21.1. 2008 ob 17:48

Vse je izpadlo THE BEST.
Pa vendarle...a niso mogli najt enega bolj privlačnega tipa za vlogo Djura? Prov nism ga mogla gledat.Je s svojimi obraznimi pačenji pokvaril skoraj ves film!!!!!!!!

— nata
22.1. 2008 ob 11:45

ne morem verjet od filma sem pricakoval veliko ampak to se ni oresniclo.pa bi reko da nimam red takih filmov imam jih zelo red samo ta filem pa je bil resno zanic.res razocaral me je :(

— y
22.1. 2008 ob 19:53 zvezdica

mislm da film ni vredn ogleda ! od filma nism pričakovala veliko, ker so slovenski filmi polom. vendar ta film je katastrofaln ! zaspiš že v 1. polovici, ker je film zelo razvlečen. cel potek filma je dolgočasen. Pio Zemljič, ki naj bi bila v filmu kot glavna igralka, opazimo samo v prizorih sexa. če je režiser mislil da bo s tem film bolj zanimiu, se je krepko zmotil. tudi severina, se v filmu pojavi za pičlih 5 min (še to dvomim da je res bila na snemanju, stari posnetki še vedno obstajajo). ne vem, če bojo slovenci sploh kdaj sposobni sestaviti kakšn dobr, zanimiv film, ki nas bo vsaj malo nasmejal !

— Anita
22.1. 2008 ob 19:54 zvezdica

Zelo dolgočasen film, sploh pa ne smešen. Do žensk celo žaljiv in posmehovalen. Niti pikice nežnosti ali romantike, o intimnem zbližanju glavnih dveh igralcev pa ne bi veliko govorila - telovadba. Brez življenjske energije in brez kančka strasti! Brezvezni in dolgovezni dialogi, film se vleče in sploh ne doseže vrhunca. Vodilo filma je žlahtna kapljica. Preseneča me blazno navdušenje večine ljudi na forum in sem resno zaskrbljena nad odzivom. Ali je duševno stanje Slovencev res tako revno ali pa je to samo realen odraz našega okolja? Film sem zapustila sredi predstave.

— Andrea
22.1. 2008 ob 19:54

Jaz sem ga šla gledat. Mislim, da ni to film meseca.

— Euua
22.1. 2008 ob 19:54

ta film je dbest jas sem ga gledala v ljublani pa je kul menda ga bom šla še enkrat gledat. pa vi k je kkkuuull!!! js vam želim (če ga še niste gledal) da ga nujno morte nujno!!

— jany
23.1. 2008 ob 14:50

tut jst se prdružujem mišljenju, da so komentatorji podkupljeni, ker mojega komentarja, ki je biu negativen, niso objavili !!! mislm da bi bilo pošteno objaviti vse, ne samo tiste, ki se nekaterim zdijo uredu !

— Anita
24.1. 2008 ob 17:04

Opis je pa porazen, drgač je pa hud film

— Primoz
25.1. 2008 ob 0:00 zvezdica

Film je bil dober, zgodba zanimiva, malo nostalgije...
Imam pa kritiko na ljubezenski del zgodbe: kemija med Bronjo in Djurom ni bila prav dosti prepričljiva. Le kaj za božjo voljo je Bronja (razvajena, fina) videla na Djuru (reven avtomehanični vajenec, nekomunikativen, s čudno frizuro, in še bolj čudnimi obraznimi pačenji)?
Z igralcem, ki je igral Djura so zadeli v prazno. Prav nisem ga mogla gledat, tako zoprn mi je bil. Njegov obraz je bil ves čas tak, kot bi bi ves čas jedel grenivko - spačen. A niso mogli najt kakega tipa z romantičnim pogledom, prijetnega za žensko oko?

— nina
25.1. 2008 ob 15:50

...kak dober film! Tak san ponosna ka je bil snemani tu prinas, pa ka je resan tak dobra vsebina, skratka cejli film je lepi...super!

— dajja
25.1. 2008 ob 15:50

za slovenske razmere dober film

— kren
26.1. 2008 ob 11:41

...ne vem zakaj,ampak toliko se je govorilo o tem filmu,kako ruši vse slovenske rekorde v gledanosti,nagrade,......in še ne vem kaj vse,sem si rekel,no pa si ga grem ogledat,nekaj novega,drugačnega.......po končanem filmu pa sem si rekel,spet tipičen slovenski film....sex,tokrat je bil namesto droge alkohol in pička materna in podobne balkanske kletvice.Res,da nisem pričakoval film na nivoju Holywooda,ampak takšen poomp,na koncu pa grenek priokus

— Aleš
26.1. 2008 ob 17:52

Men ljudje pravjo da je ful dober sam js si ga še nism pogledala... Eni pa pravjo da ful preveč preklinjajo... Ful me zanima... u pondelk ga grem gledat!

— she
27.1. 2008 ob 0:00

jas sem si filem ogledala 2x ker je res svetoven morate si ga vsi ogledat ker je res fuul dober jaz že dolgo nisem gledala takiga filma sploh pa slovenskega..ker je v njem fuul dobro narečje tudi igralci so notri res sami najbolši tudi scenarij tista klopca pod brajdami vse je full dobro naštudirano res pohvale vsem igralci režiserju prodecentu vsem...

— sara
28.1. 2008 ob 0:00

kul film

— lili
28.1. 2008 ob 17:25 zvezdica

....ja,kaj rečt...po tolkem pompu,nagradah,ki jih je prejel ta film in podiranju rekordov v gledanosti sem si rekel,no,zdaj ko se je naval za ogled filma malo umiril,pa si ga lahko gremo ogledat.Po vsem tem,kar se je govorilo sem si sam pri sebu rekel,no,KONČNO nekaj drugačnega,nisem bral nobenih komentarjev in vsebine o filmu.Vedno si rad ogledam slovenski film,vendar TIPIČEN SLOVENSKI FILM mi ni všeč.Pod tipičen mislim sex,droga ali alkohol in najrazličnejše južnjaške kletvice(pm,"lulek","lulica",..zaradi cenzure),in ta film ni nič drugačen,je TIPIČEN SLOVENSKI FILM.To je to....

— Aleš
31.1. 2008 ob 0:00

vrei

— aleš
31.1. 2008 ob 0:00

Ta film si more ogledat vsak taprav slovenc! Superca!

— Teja
2.2. 2008 ob 0:01

Ful dobr film. Po dolgem cajtu mi je en slovenski film všeč.

— neznanka
3.2. 2008 ob 0:00

Fuj! Sem pričakovala boljši film. Sem zelo razočarana.

— tamara
4.2. 2008 ob 15:31

ta film je total dober .Čeprov si ga nisem še ogledala že vidm na naslovnici da je zanimiv in dober pa tut pr mariu je bil prikazan odlomek.

— zalyči
5.2. 2008 ob 0:00

Ja Aleš, res je. Prav si napisal.

— Helena
5.2. 2008 ob 17:34

Upam, da tega filma ne bodo gledali v tujini, še najmanj pa, da bi ga kdo videl v Ameriki. Reveži bodo v zmoti, tako kot so v zmoti s Slovaško (Road Trip, Hostel).

Zanima pa me, ali slovenski film res ne more biti brez omembe prostitutk in povdarjati, da so iz Ukrajine.

— srn
6.2. 2008 ob 17:26

boljšega filma v življenju še nism vidu! prfektno! svaka čast režiserju pa vsem igralcem! zokon ste!

— david
7.2. 2008 ob 15:21

dober filem

— EveQ
8.2. 2008 ob 13:46

meni je petelinji zajtrk zelo všeč upam da bo uspešni film po vsej sloveniji.

— mateja
9.2. 2008 ob 0:00

fuull je fajni film res tisti ki ga ne bote gledal bo vam žalj

— marta
9.2. 2008 ob 0:00 zvezdica

meni film ni bil niti najmanj všeč. tipičen primitiven, socialen slovenski film. s humorjem na podnu. in potem so smehi po celi dvorani na izjavo-kako se pa kurbo lahko posili-? ipd. zlajnano, nezanimivo... dve uri! obnovim ga pa lahko v dveh stavkih. zgodba nikakva, predvidljiv tolk, da bolj skor ne more bit... prizori golote isto. zaradi predvidljivosti,nezanimivosti... res je, da sem bolj tip človeka, ki obožuje fascinantne filmske zgodbe, več zapleta... in pa predvsem nepredvidljivost... razmišljanje. tud odnosi med liki so nikakvi. ni razmišljanja, ni miselnih reakcij... krneki. ... ... ergo brezveze. nč nism odnesla od njega.

no, ampak vseen upam da vam bo drugim, ki ga še niste vidli, vseeno všeč pa da boste uživali, ...čeprov mam najslabše mnenje o njem, kar jih mam lahko, vam pravm, da ga pejte vseen gledat! tud sam sm ga šla gledat, da podprem umetnike, (konec koncev-film je umetnost, in se ga seveda ne da meriti in ocenjevati ne v promilah ne v centimetrih... sto ljudi-sto čudi! : ))...
navsezadnje pa - JE PA LE NAŠ : ) !

— jagoda
9.2. 2008 ob 15:08

me zanima kako mnenje bi mel če bi Đurota nakonc un lepec ubil!?! vsaka jim čast vsaj en film s ''srečnim'' koncem!!!!!!

— Genie
10.2. 2008 ob 0:00

kr nek brez vezn film

— luka
10.2. 2008 ob 15:43

Res dober film in tudi uspešen,a kaj žalostno je,da po Sloveniji in drugod kroži na tisoče piratskih ponaredkov.

— janez podkoren
11.2. 2008 ob 17:46

Kar slabo mi je od vaših negativnih komentarjev, očitno nimate kej druga za počet, pol pa pejte v Ameriko, ko nimajo pojma o dobrih filmih, pa še noben prizor ne mine brez pištol in streljanja! Film je NAJBOLJŠI, kar jih je kdaj bilo, pa zasedba tud, predvsem Primož je ful sexy, pa ta kemija med Pio in Primožem...originalna, VSE ČESTITKE!!!!!!!!!!!!!!!!!

— celjanka
12.2. 2008 ob 0:00

Mislim, da dobrih slovenskih filmov še dolg ne bo. Kajmak in marmelada je biu en in edini dober, ostalo pa je kot je rekel Aleš Sex droga alkohol in ene sex scene, ki pa niso zanimive.

— KREN
13.2. 2008 ob 17:01 zvezdica

Tjaša, ta ki je odigral vlogo starejšega avtomehanika je drugače Vlado Novak, en najboljših slovenskih gledaliških igralcev..:)..Drugač e se pa strinjam, da je film dober, dve uri mineta ko šus,slovensko neznačilno ne preveč zatežen.Ima več opraviti s slovensko realnostjo, kot marsikateri slovenski tranzicijski filmi pred tem, ki so bodisi igrali na karto stereotipiziranja do onemoglosti, bodisi depresije do onemoglosti.Petelinj i zajtrk je dokaz, da lahko tudi Slovenci delamo gledljive filme.In kot sem rekel: film na deloma hudomušen, deloma pa črn način slika našo tranzicijsko realnost realnost. (dogajanja je postavljeno v konec 90.).Vsak slovenski kraj ima kakšnega Levca, lokalno postranzicijsko barabo.Vsak slovenski kraj ima svojo Bronjo, lokalno lepotičko, poročeno z barabo, ki jo privlačijo drugi fantje..Da je film lahko dober, pa seveda potrebuje dobro zgodbo, ki jo mora nekdo znati napisati.In Lainšček je pač Petelinji zajtrk dobro napisal (čeprav film knjigi ne sledi čisto dobesedno, kar je logično).

— TinCa
13.2. 2008 ob 17:06

.ja,kaj rečt...po tolkem pompu,nagradah,ki jih je prejel ta film in podiranju rekordov v gledanosti sem si rekel,no,zdaj ko se je naval za ogled filma malo umiril,pa si ga lahko gremo ogledat.Po vsem tem,kar se je govorilo sem si sam pri sebu rekel,no,KONČNO nekaj drugačnega,nisem bral nobenih komentarjev in vsebine o filmu.Vedno si rad ogledam slovenski film,vendar TIPIČEN SLOVENSKI FILM mi ni všeč.Pod tipičen mislim sex,droga ali alkohol in najrazličnejše južnjaške kletvice(pm,"lulek","lulica",..zaradi cenzure),in ta film ni nič drugačen,je TIPIČEN SLOVENSKI FILM.To je to....

— NuNa
13.2. 2008 ob 22:48 zvezdica

Izjemno čustven in zelo gledljiv film. Pozabila sem, da sem v kinu in zgodba me je čisto prevzela. Všeč mi je bilo, da zna tako začarati prav slovenski film. Odlični igralci, odlična glasba, humor, ki se meša s slozami - vse to me je prepričalo. Priporočam, a najbrž to niti ni več potrebno, saj vidim, da je film zelo uspešen. Veseli me tudi, da je delo domačih filmskih umetnikov uspelo dokazati, da hollywoodski zelo dragi filmi niso edini način, da privabiš gledalce v kino. Meni osebno je Petelinji zajtrk bolj prepričljiv od marsikatere velike ameriške uspešnice, saj je prav intimna zgodba o ljudeh in njihovih čustvih tista, ki je (po mojem) prepričala mnoge. Čestitke!!

— Kaja
15.2. 2008 ob 21:35

RES DOBER FILM

— MIŠA
16.2. 2008 ob 14:45

IZJEMNO DOBER FILEM

— MANUELA
16.2. 2008 ob 14:48 zvezdica

film je totalno izvrsten. zgodba, igralci in vzdušje te popolnoma prevzamejo! Za razliko od večine slo filmov ni tako zamorjen!

— crispy
20.2. 2008 ob 0:00

Men se je zdel to najbol bedn film ush časov. Sploh ni nobene zgodbe
kr neki se dogaja v uni garaži. POLOMIJA

— Nemčija
20.2. 2008 ob 0:00

v filmu vse na svojem mestu.za mene ste umetniki! hvala

— jas
20.2. 2008 ob 15:14 zvezdica

Meni je bil film zelo všeč, malo slovenskih je tako gledljivih, simpatičnih,
avtentičnih ter tako dobro zaigranih.

Komentatorka Mojca ali bi mi res lahko našteli 10 boljših slovenskih filmov? Me zanima vaš izbor!!!

— alina
29.2. 2008 ob 0:00 zvezdica

Končno sem si ogledala film in moram reč, da nisem bila razočarana. Vsebina je sicer bolj TIPIČNO SLOVENSKA kot karkoli drugega. So me pa navdušili gl. igralci in glasba.

— Ines
1.3. 2008 ob 18:51 zvezdica

...totalno brezveze. Kot je omenil že prej eden izmed komentatorjev - humor je na nivoju naše male klinike; če si tole sploh zasluži besedo humor. Slovenska filmska industrija je očitno že par let v k...

— SASO
3.3. 2008 ob 0:00 zvezdica

Super film! Vsekakor priporočam ogled! Nikakor ni tipično slovenski film. In res..2 uri mineta tako hitro! Sploh pa je Vlado Novak genialen. Redno ga spremljam na gledaliških odrih... v filmu pa se je še boljše odrezal. Vsaka mu čast!

— Vita
6.3. 2008 ob 16:41

Super film... Sem ga videl že pred časom. Smo šli s frendi in bli total navdušeni. Upam, da bo tale Naberšnik nardil še kaj tko finega. Mega MEGA in MEEEGAAA pa se mi zdi tale podelitev role v Second Lifu.... To je res zakon.... Slovenski film in projekcija v virtualnem svetu.... ZAKON!

— Tony
9.3. 2008 ob 15:14

ful dober film se bolsi pa igravci res dober

— matej
12.3. 2008 ob 16:55

ah men je bil dolgočasen,...

— &&&&
13.3. 2008 ob 0:00 zvezdica

Joj kakšna katastrofa od filma. Se strinjam z mnogimi: humor je na nivoju osnovne šole, film nima nobene prave zgradbe, nategnjeni dve uri ničesar pač. Tipično za slovenski film.

— Pikica
16.3. 2008 ob 0:00

jaz sem ga gledal in je zelo dober najbolši v celi sloveniji.huuuuuuuu!!

— mate
18.3. 2008 ob 0:00

film je zakon

— raša
19.3. 2008 ob 19:00 zvezdica

Film je mega. Zakon. In peljal je na hladno celo svetovno holivudsko mašinerijo. Enim očitno to ni všeč, pa se kar ne morejo sprijaznit in pluvajo čez film. Bravo Vlado Novak, bravo Pia Zemljič, bravo Dario Varga... Pa muzikant Roki je zakon. Sigurno je res, da je Severina zelo zaslužna za ta film, ampak meni se zdi, da je odlično vključena v zgodbo. Eni pač obožujejo zvezdnike in Severina je ena izmed takšnih, ki jih avtomehaniki imajo radi. Kar povejte mi, če poznate kakšnega avtomehanika, ki nima koledarja s striptizetami na steni. Jaz samo želim, da se kak tak film še ponovi...

— Sandi
26.3. 2008 ob 0:00

preveč razvlečen film, ki rata zanimiv zadnje 15 min. Butast, žaljiv, polovico itak ne razumeš, ker preveč momljajo...
Glede na oglaševanje in hvaljenje kok je dobr... razočarana.

— Barby
29.3. 2008 ob 0:00

no film mi je biu ful bedn kua ga vsi neki hvalte. je že bolš kt ostalo slo sranje drgač pa nč posebnga

— doctor992
9.4. 2008 ob 2:00

ful dobr fiilm še dobr da je en slovenski vreden ogleda k slovenci so itk glupii mislm mi smo glupii k sam koperamo od drugiih držav eh...NO JA FIILM PA SI PEJTE OGLEDAT MI JE UŠEČ!!FUL HUD RES HEHE

— SLOVENKA SA BALKANA
14.4. 2008 ob 2:00

zelo cool
in dobro

— david.t
4.7. 2008 ob 2:00

Najboljši slovenski film, ki sem ga kadar koli gledala!! Res je super! Primož Bezjak je tako sexy!!!!!!!! OMG!!!!!!!!!!!!!!
Pa saj Pia Zemljič tut ni slaba igralka! Mislim da je najboljša slovenska igralka!!!!!

— Ines
24.7. 2008 ob 13:23

mene pa zanima če je še kašna ponovitev filma in kdaj?
hvala

— pika
25.7. 2008 ob 2:00

Film sploh nima smisla..bl gledaš mn veš zakwa se gre...res obup! če bi mi kdo reku nej opišem film u peth stavkm bi se zgubila ker ta film nima nobene rdeče niti....Ne rečm dobr je posnet ampk to ni dost da je film dobr...dobra mor bit zgodba, kar tukj ni. Newem kwa so sploh hotl povedat s temu filmm. K ga je blo konc sm samo rekla ''A to je to??'' hm...res čudn film:)

— S
21.8. 2008 ob 2:00

sem gledala ta vaš peteljini zajtrk rada bi ga šeenkrat si ogledala z mojo pprijateljico metko in z njenim fantom gašperjem.
rada gledam slovenjske filmen in tuje da ti je smešno.

— sandra svetina
26.10. 2008 ob 16:37

Your Web Site is really wonderful and I bookmarked it. Thank your for the hard work you must have put in to create this wonderful facility. Keep up the excellent work!

— Tramadol_sonogulse
12.2. 2009 ob 0:00

Najbolši ste! iskrene čestitke Vsem

— Tone
5.4. 2009 ob 2:00

js morem povedat!!tišči me resnica!morem to dat iz sebe!prosim poslušte me:jaz sem čustven človek!vem kaj je ljubezen.to tukaj noter pa je svinjarija!!slabšega filma še nisem videl.to je nekaj najbolj neumnega .takega filma se lahko spomne samo kdo ki nima vsega v redu v glavi , zaostaja za ostalimi ljudmi,imam velike probleme s pametjo...MOREM POVEDAT TA FILM JE NAJNEUMNEJŠI IN ZELO VULGAREN!!!

— prešeren
5.9. 2009 ob 18:36 zvezdica

Vsem ki se vsaj malo spoznate na filmsko ustvarjanje vam bi lahko bilo jasno, da na svetu še niso naredili filma ki bi ustrezal vsem! Zato me čudi da imajo eni take čudne izraze! Res da film ni "vau" je pa izmed Slovenskih filmov definitivno najboljši! Res da ima vsak pravico do svojega mnenja, naj pa se vsak poskusi postaviti v vlogo igralca. Zato pa naj prvi vrže kamen tisti ki je popoln! Denar katerega pa so z filmom zaslužili pa si ga definitivno zaslužijo!!!

— bodiroga
13.9. 2009 ob 16:34

dobr film .pejte ga gledt.nimam kej za rečt

— nati
26.12. 2009 ob 19:11

ja meni je fil zelo pri srcu
rada ga gledan
in kdj bo spet po televiziji!!!
lep dan vam želim!

— nuša
8.1. 2010 ob 20:19

fuul dober film...splača se pogledat..res:D

— laura
10.1. 2010 ob 18:39

nič posebnega.

— dovgcjt
2.3. 2010 ob 17:46

Zlo mi je všeč ,da je posnet v prekmurju in je zlooo dober film!

— lUcY
13.3. 2010 ob 19:35

alooo ti PIKKY tista severina vučkivić ni bosanka ampak hrvatica tko da nauš mislu da se zmer busanci umešavajo...by the way

— enaaa
31.8. 2010 ob 19:55

No lejte jst sm čist razumela zgodbo in sem si ta film ogledala zato ker je Pia Zemljič moja naj. slovenska igralka. Stara sem 12 let in sem film čist štekala...pa sex me ne moti!

— Lara
17.9. 2010 ob 2:51 zvezdica

Petelinji Zajtrk je film, ki preverja čustveno inteligenco gledalca. Rekel bi, da je glede na komentarje, ki jih berem, manj kot 10% ljudi, ki so dejansko dojeli globje bistvo filma, ki je povzeto v zadnjih 10 minutah konca. Kar je za nekatere le film, kjer se spet Bosanci zaljubijo v slovenske deklice s čudnimi imeni je za druge verjetno eden izmed najboljših slovenskih filmov v zadnjem času. Res je, da se zadeva začne precej ne obetavno in se tako tudi nadaljuje do samega konca, ki pa sam po sebi odtehta za celo uro in pol mučnega gledanja zdolgočasenih prizorov. Iskreno bi rekel, da je globje sporočilo konca mojstersko izpeljano na nivoju filmov Clinta Eastwooda. Od tu naprej razkrivam vsebino konca oziroma idejo filma, tako da če bralec filma še ni gledal, naj ne bere več!
Torej kot že rečeno po mučni in dolgočasni uri in pol gledanja ne izvemo veliko: praktično le to, da sta se Djuro in Bronja zaljubila in ustvarila afero ter da Bronjin mož Lepec nekaj sluti. Globje bistvo konca razkriva glavnega negativca zgodbe, ki je Djuro. Lepo je prikazano kako izkoristiti preprostega nevednega človeka (Gajas) za dosego svojih ciljev. Pri tem seveda zaslepljeni Gajas še celo misli, da mu Djuro dela uslugo. (Izkoriščan je tudi s strani Lepeca, ki njegovo zaljubljenost v Severino izkorišča namesto plačila avtomehanskih uslug) Pomenljivi stavek ''..pa a je bilo tega treba'', ki ga izreče Djuro Lepecu se refleksivno odraža nazaj na Djurota samega in njegova dejanja. Na prefinjen način se je Djuro na račun preprostega zaslepljenega Gajasa znebil Lepeca, pri tem pa brez kančka slabe vesti Gajasa obsodil na zapor ter prevzel delavnico. Djuro je Gajasu ubil sanje o Severini medtem ko preprosti Gajas Lepecu ne izda Djurotove skrivnosti tudi, ko bi to lahko storil. Tisto, kar je najbolj žalostno pa je Gajasova zaslepljenost, le ta ima in bo imel Djurota vedno v lepi luči in spominu tudi ob prestajanju zaporne kazni, ki mu je bila na tako prefinjen način ''podtaknjena''.
Film petelinji zajtrk je film o hinavščini, ki je zelo realno prikazana točno takšna kot se v resničnem svetu tudi godi.

lp, Dejan Ajlec

— Stefan Marcelčič
17.9. 2010 ob 3:14

Pa to je neverjetno...berem komentarje od ljudi za katere se mi zdi, da niso dokončali osnovne šole.
1. FILM NI LJUBEZENSKA ZGODBA, VSAK KI TO MISLI JE FALIL ŽE V SAMEM ZAČETKU
2. ''POLONCA'' SE PRITOŽUJE NAD KOMENTARJEM BRONJE:''BOGI..'' NA TRAGIČNO IZPOVED DJUROTA...DA NI PREPRIČLJIVO in DA je nerealno. PREMISLI ŠEENKRAT IN POSKUŠAJ DOJETI, KAJ TI FILM S TEM HOČE POVEDATI
3. ANDREA GOVORI O TEM KAKO V FILMU NI NITI PIKICE NEŽNOSTI IN ROMANTIKE...SEVEDA NE, LJUBEZEN, NEŽNOST, ROMANTIKA NISTA IMELI VEZE S TEM FILMOM! ČE ŽELIŠ TO, SI OGLEJ ENO IZMED ROMANTIČNIH HOLYWOODSKIH KOMEDIJ, KI JIH JE 10 VSAKO LETO V KOLOSEJU
4. BRANE, DOBER KOMENTAR!
čustvena inteligenca komentatorjev je večinoma očitno na nuli! 99% jih v filmu išče romantično zgodbo in privlačnega glavnega igralca, ki res da zgleda bolj kot da bi jedel limono ampak to ni važno. imam prijatelja, ki je po ogledu filma Gran Torino Clinta Eastwooda dejal: ''kak brezvezen film...skos sam neki o enem avtu...'' s tem apeliram na vse vas, ki ste pisali zgornje komentarje!

Dejan Ajlec

— Dejan Ajlec
16.1. 2011 ob 13:12

okej je ta film zelo zakon za gledat..

— eva
12.4. 2011 ob 21:28

kdaj bo petelinji zajtrk 2

— grega
4.9. 2011 ob 16:56

film mi je zelo všeč

— Anrej
29.8. 2012 ob 15:17

film je vse kakor umetnina in si zasluzi vse pohvale,kot igralci in ostali,ki so ga ustvarjali.
Ob gledanju se sprostis in uzivas......
Boris

— Boris
1.12. 2012 ob 15:07

V filmu igra tudi moja sestrična Ana Režek. Ona je hčerka od Lepca in Bronje. Film mi je sicer všeč. Najbolj pa sem ponosna na sestrično!!! Bravo, Ana!!!

— ivy
7.5. 2016 ob 21:18

Dober film

— janja

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.