Kolosej
Film distribucije 2i Film

Papež Frančišek: Pot do svetega sedeža

biografska zgodovinska drama
Podnapisi
Na sporedu od: 24.3.2016, Kolosej Ljubljana
1h 44min / 104min
Leto: 2015
Jezik: španščina
Scenarij: César Gómez Copello in Beda Docampo Feijóo po knjigi Elisabetta Pique
Zgodba o papežu Frančišku prikazuje življenjsko pot številnih preizkušenj, ki so izoblikovale Jorga Maria Bergoglia na poti do poglavarja Svetega sedeža. Čeprav njegova mama ni želela, da bi postal duhovnik in kljub začetnim ljubezenskim skušnjavam, se je s pomočjo razumevajoče babice predal božjemu klicu. Kot nadškof Buenos Airesa se je neustrašno soočil s kriminalom in revščino, z lastnim zgledom odrekanja in milosti pa je postal upanje številnih obubožanih in zatiranih ljudi tudi v času krute argentinske vojaške diktature.

Ob skorajšnji tretji obletnici pontifikata papeža Frančiška na filmska platna prihaja enkratna filmska zgodba o življenjski poti prvega jezuita za krmilom katoliške cerkve. Papež Frančišek: Pot do Svetega sedeža je biografski film o življenski poti očeta Jorgeja Bergoglia, papeža Frančiška. Skrozi oči mlade španske novinarke Ane (Silvia Abascal) sledimo dolgi, naporni in ganljivi poti očeta Jorgeja Bergoglia. Ko kot najstnik v Buenos Airesu zasliši svoj duhovni klic, še ne sluti, da bo ta njegov prvi korak na poti do Vatikana.

Komentarji

24.2. 2016 ob 15:41

Komi čakam tole akcijo

— Janez Pavel II
5.3. 2016 ob 21:36

Zakaj so nardil film o tem č je še živ, men se to zdi mal tko "awkward"?

— Bergogli
5.4. 2016 ob 8:55

To ni bil le preprost biografski film, ampak bilo je nekaj več. S tem mislim res nekaj več, kot samo navaden splet različnih dogodkov v življenju. Ta film vsebuje filmsko umetnost, ki jo lahko razume prav vsak človek. Verjetno bi se pritožili le katoličani, da si tega filma ne bodo ogledali še vsi ostali ljudje in videli njihovega vodjo v vsem polnem sijaju. Mnogi so prišli s skromnimi pričakovanji, odšli pa z vrčem, ki je prekipeval z njihovim zadovoljstvom. Ne dvomim, da se bo s tem priljubljenost tega preprostega človeka le še povečala. Verjamem tudi, da si Frančišek ne bi mogel želeti boljšega film o njem. Govori se, da je skupaj z njegovo družino večkrat potočil solze med samim ogledom... No, pa naj se mi javi nekdo, ki jih pa ni. Želiš si, da bi si film ogledal s skupino kakih 10 ali 20 ljudi, s katerimi bi se o tem filmu pogovarjal še dolgo v noč. Mislim, da je vsem jasno kakšna so moja priporočila.

— B.M. (obvezno)
7.4. 2016 ob 0:02

Dober film, priporočam :)

— Marko
26.4. 2016 ob 19:05

Gem ta teden gledati pa ,da vidmo kakšen je.

— primi

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.